mijac 17.07.07, 09:19 Prosty sposób na zawiązanie krawata ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janwatroba Re: Wiązanie krawata 17.07.07, 11:01 Znam kilks sposobow ale opisac ich za ch.. nie potrafie;-)Najlepiej popros kogos, zeby ci zawiazal dwa, trzy krawaty i ich po prostu nie rozwiazuj (az sie nauczysz wiazac) BTW to nie jest najlepsze miejsce na zadawanie takich pytan. Siedza tu same baby, ktore zadaja pytania "do mezczyzn" po czym same sobie na nie odpowiadaja. FM to jedno wielkie nieporozumienie! Odpowiedz Link Zgłoś
oczydiabla Re: Wiązanie krawata 17.07.07, 11:28 1.Krawat założyć na szyję w taki sposób, żeby szerszy koniec zwisał o wiele niżej niż węższy. Szeroki koniec przełożyć z lewej strony na prawą nad węższym końcem. 2.Szeroki koniec krawata poprowadzić w kierunku ciała i przeciągnąć przez pętlę do przodu na prawo. Następnie przełożyć pod połową węzła na lewą stronę 3.Szeroki koniec poprowadzić do góry i od przodu przełożyć przez pętlę, pociągnąć w lewo do dołu. 4.Teraz szeroki koniec przełożyć nad węzłem z lewej strony na prawą. 5.Szeroki koniec przełożyć od dołu do góry przez pętlę. 6.Szeroki koniec chwycić, przeciągnąć przez pętelkę w dół. 7.Przytrzymać wąski koniec krawata, delikatnie zacisnąć węzeł. lub 1.Założyć krawat wokół szyi. Przytrzymać wąski koniec krawata, szeroki koniec przełożyć nad wąskim z lewej strony na prawą. 2. Szeroki koniec przełożyć do tyłu wokół wąskiego końca w lewą stronę. Wiązanie to mocno przytrzymać. 3.Teraz szeroki koniec przełożyć w prawą stronę nad wąskim końcem. 4.Szeroki koniec przełożyć od tyłu do góry przez pętlę i przeciągnąć od przodu przez połowę węzła. 5.Następnie chwycić szeroki koniec, wsunąć go od góry w powstałą pętelkę i pociągnąć do dołu. . 6.Aby nadać wiązaniu formę, przytrzymać wąski koniec i podsunąć węzeł do kołnierzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Wiązanie krawata 17.07.07, 12:08 O, w mordę, to ja już wolę koraliki... Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_o_1 Re: Wiązanie krawata 17.07.07, 12:16 Jak człowiek był mały, to była wygoda. Mama zawiązała pod szyję czarną aksamitkę i z głowy. Krawata nie umiem zawiązać do dziś. Pani mi wiąże, a jak nie, to zawsze ktoś pod ręką jest.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
dziejekas Re: Wiązanie krawata 17.07.07, 12:06 Ja najczęściej używam pół-windsora www.krawat.pl/polwindsor.html Są też inne węzły (to zależy od okazji, krawata i marynarki) - ale stosuję je rzadziej. Odpowiedz Link Zgłoś
wiesia821 Re: Wiązanie krawata 17.07.07, 13:26 Czarna magia!!Dlatego MOJ men chodzi bez krawata!!:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Wiązanie krawata 17.07.07, 13:53 wiesia821 napisała: > Czarna magia!!Dlatego MOJ men chodzi bez krawata!!:) to nie tak, zupełnie nie tak.. NAJPIERW trzeba się nauczyć dobrze wiązać, a PÓŹNIEJ można podjąć decyzję o chodzeniu bez :))) Odpowiedz Link Zgłoś
janwatroba Re: Wiązanie krawata 17.07.07, 13:59 Niestety w mojej brygadzie kopaczy dolow, zlozonej z samych swin-mezczyzn, wytrwale pracujacych na marskosc watroby ;D krawat jest czescia dress codu i jakbym przyszedl bez tej czesci garderoby to nie dostalbym mojego przydzialu denaturatu i musialbym glebszy dol wykopac. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: no doobra, zobacz: 17.07.07, 14:32 www.krawat.pl/polwindsor.html całkiem proste;) lub www.wyjdzzamnie.pl/flash/krawat_wiazanie.html ;) Swoja drogą nie wiedziałam, że istnieje coś takiego jak ww.wyjdzzamnie.pl Jakiez to proste:D Odpowiedz Link Zgłoś
kookardka Re: Wiązanie krawata 17.07.07, 14:32 Ja Ci mogę podac prosty na zawiązanie kokardki ... na tym się znam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_dewalgo Re: Wiązanie krawata 17.07.07, 14:36 Zaloz muche- jest bardziej elegancka. hrabia dewalgo. Odpowiedz Link Zgłoś
no_okki Re: Wiązanie krawata 17.07.07, 16:35 wiążę na sposób amerykański, prosty, łatwy i modny - koniecznie z fałdką pośrodeczku ;] Odpowiedz Link Zgłoś