Dodaj do ulubionych

Raport o sytuacji homoseksualistów w Poslce - polecam!

IP: *.interserwer.pl 10.07.01, 11:39
Raport znajduje się pod adresem
http://lambdawa.gejowo.pl/pliki/raport_lambda.pdf
. Dokument został przygotowany na podstawie badań
przeprowadzonych przez Stowarzyszenie Lambda Warszawa według
zaleceń the European Region of the International Lesbian and
Gay Association. Raport został już przedstawiony Komisji
Europejskiej w Brukseli, a w najbliższym czasie zostanie
przekazany polskim władzom i politykom. Kwestie w nim zawarte zostaną poruszone
przez unijnych negocjatorów podczas negocjacji Polski o przystąpieniu do UE.
Polecam to opracowanie szczególnie wszystkim tym, którzy nie widzą
dyskryminacji homoseksualistów w Polsce.
Obserwuj wątek
    • Gość: mat25 Re: Raport o sytuacji homoseksualistów w Polsce - polecam! IP: *.interserwer.pl 10.07.01, 11:48
      Aha - do otwarcia tego pliku musicie miec zainstalowany program Adobe Acrobat
      Reader. Mozna go sciagnac za darmo z sieci.
    • Gość: camel Re: Raport o sytuacji homoseksualistów w Poslce - polecam! IP: *.dip.t-dialin.net 10.07.01, 11:54
      wiesz co..ja mysle ze z ta dyskryminacja to przesada...
      co prawda nie znam zadnego homoseksualisty z polski, ale nie bardzo wiem, na czym
      ta dyskryminacja w polsce moze polegac... bo jakies dzieci wypisuja hasla na
      murach?? przeciez, z tego co wiem, w polsce tez sa dyskoteki i bary dla homo i
      nikt ich nie podpala. Jedz do Wloch..tam jest masa ulotek na scianach
      antygejowskich i nikt nie robi z tego takich ceregieli.

camel
      • Gość: mat25 Re: Raport o sytuacji homoseksualistów w Poslce - polecam! IP: *.interserwer.pl 10.07.01, 12:05
        No i to jest według Ciebie normalna sytuacja?
        • Gość: camel Re: Raport o sytuacji homoseksualistów w Poslce - polecam! IP: *.dip.t-dialin.net 10.07.01, 13:37
          nie wiem...szczerze mowiac, wlasnie przeczytalem ten raport..brzmi dosc
          nieprzyjemnie...ale:
          mam wrazuenie, ze Polacy ni etylko drwia z homoseksualistow, ale tez z wszelkich
          innych "odmiennosci". Np. w Niemczech widuje codziennie na ulicach osoby
          niepelnosprawne..w Polsce, jest to rzadkie..kumple, ktory ma kilka cm krotsza
          noge, mial w szkole przechlapane... Oczywiscie to nie jest normalne. Do tej pory
          wstydzi si ewyjsc na ulice, bo zawsze ktos tam powie .."o kula" idzie.
          Poza tym, nie bardzo wiem, co probuje osiagnac Labda poprzez domaganie sie
          wpisania homoseksualistow na rowni z mniejszosciami narodowiymi i weteranami
          wojennymi..myslisz ze to cos zmieni?? Watpie.
          Ja mysle, ze to potrwa, zanim cokolwiek sie zmieni.i zadne uregulowania nie
          zmienia opinii spoleczenstwa..tylko sami musicie ja zmienic..i to niewatpliwie
          nie przez darkroomy i odwiedzanie pikiet..bo taki w polsce obrazek geja pokutuje.

camel
          • Gość: camel Re: Raport o sytuacji homoseksualistów w Poslce - polecam! IP: *.dip.t-dialin.net 10.07.01, 13:39
            aha..tez mnie kiedys okradli (2 razy) w Warszawie i nie jestem homo...A policja
            powiedziale, ze to byl czyn o malej szkodliwosci spolecznej..

camel
          • Gość: mat25 Re: Raport o sytuacji homoseksualistów w Poslce - polecam! IP: *.interserwer.pl 10.07.01, 13:59
            Gość portalu: camel napisał(a):

> nie wiem...szczerze mowiac, wlasnie przeczytalem ten raport..brzmi dosc
            > nieprzyjemnie...ale:
            > mam wrazuenie, ze Polacy ni etylko drwia z homoseksualistow, ale tez z wszelkic
            > h
            > innych "odmiennosci". Np. w Niemczech widuje codziennie na ulicach osoby
            > niepelnosprawne..w Polsce, jest to rzadkie..kumple, ktory ma kilka cm krotsza
            > noge, mial w szkole przechlapane... Oczywiscie to nie jest normalne. Do tej por
            > y
            > wstydzi si ewyjsc na ulice, bo zawsze ktos tam powie .."o kula" idzie.

To prawda. Pod wzgledem stosunku do WSZELKICH odmienności jesteśmy na szarym
            koncu cywilizowanej Europy. Ale nigdzie nie da się tak nauczyć pewnych manier jak
            wśród ludzi, którzy takie maniery znają. Tak samo jak najlepiej uczyć się języka
            obcego za granicą. I mam nadzieję, że to także będzie jedna z największych
            korzyści naszego wejścia do UE - większe ucywilizowanie społeczeństwa, pokazanie,
            że nie wszyscy są sprawni, nie wszyscy są biali, nie wszyscy są hetero itd.

> Poza tym, nie bardzo wiem, co probuje osiagnac Labda poprzez domaganie sie
            > wpisania homoseksualistow na rowni z mniejszosciami narodowiymi i weteranami
            > wojennymi..myslisz ze to cos zmieni?? Watpie.

Nie chodzi tu o wpisanie gdziekolwiek tylko o zrównanie w prawach.
            Heteroseksualisci często nie zauważają, że my jesteśmy gorzej traktowani nawet
            przez prawo, które zgodnie z Konstytucją każdego obywatela powinno traktować tak
            samo. I właśnie takie raporty służą temu, żeby ten problem unaocznić. Tam w
            punktach jest wypisane to, w czym nie mamy takich samych praw jak pozostali,
            chociaż są to często sprawy dla normalnego człowieka nie będące kontrowersyjne
            np. prawo do odwiedzin w szpitalu i traktowania jak najbliższej rodziny. Poza tym
            myślę, że największą korzyścią z takiego raportu będzie już samo to, że w ogóle
            mówi się o tym, że są w Polsce tacy ludzie, że nie jest ich wcale tak mało i że
            mają jakieś swoje problemy. Jeśli będziemy o tym głośno mówić to w końcu ludzie
            się z tym oswoją i zaczną się zastanawiać, czy ta obecna sytuacja rzeczywiście
            jest OK.

> Ja mysle, ze to potrwa, zanim cokolwiek sie zmieni.i zadne uregulowania nie
            > zmienia opinii spoleczenstwa..tylko sami musicie ja zmienic..i to niewatpliwie
            > nie przez darkroomy i odwiedzanie pikiet..bo taki w polsce obrazek geja pokutuj
            > e.

Taki obrazek geja pokutuje ale - paradoks - najczęściej wśród osób, które żadnego
            geja nie znają. A to jest nic innego jak zwykły przesąd. Taki sam, jak ten, że
            czarny kot przynosi pecha.
            • suzume Re: Raport o sytuacji homoseksualistów w Poslce - polecam! 10.07.01, 14:11
              Gość portalu: mat25 napisał(a):

> chociaż są to często sprawy dla normalnego człowieka nie będące kontrowersyjne
              > np. prawo do odwiedzin w szpitalu i traktowania jak najbliższej rodziny.

A nie tak samo traktowane są pary heteroseksualne pozostające w konkubinacie? To
              jest chyba kwestia (tak mi się wydaje) stosunku prawnego dwóch osób, a nie ich
              preferencji seksualnych.

> > i to niewatpliwie nie przez darkroomy i odwiedzanie pikiet..bo taki w polsce
              > > obrazek geja pokutuje.
              >
              > Taki obrazek geja pokutuje ale - paradoks - najczęściej wśród osób, które żadne
              > go geja nie znają. A to jest nic innego jak zwykły przesąd. Taki sam, jak ten,
              > że czarny kot przynosi pecha.

Nie da się ukryć, że np. love parades itp imprezy bardzo rzucają się w oczy i nie
              dodają Wam zwolenników. To raczej nie jest przesąd... Chociaż akurat dwóch moich
              znajomych homoseksualistów ubiera się i zachowuje normalnie i jakoś nikt ich nie
              tępi za upodobania...

pzdr
              suzume
              • Gość: mat25 Re: Raport o sytuacji homoseksualistów w Poslce - polecam! IP: *.interserwer.pl 10.07.01, 14:17
                suzume napisał(a):

> Gość portalu: mat25 napisał(a):
                >
                > > chociaż są to często sprawy dla normalnego człowieka nie będące kontrowers
                > yjne
                > > np. prawo do odwiedzin w szpitalu i traktowania jak najbliższej rodziny.
                >
                > A nie tak samo traktowane są pary heteroseksualne pozostające w konkubinacie? T
                > o
                > jest chyba kwestia (tak mi się wydaje) stosunku prawnego dwóch osób, a nie ich
                > preferencji seksualnych.

W naszym przypadku te dwie kwestie są ze sobą ściśle powiązane. To własnie ze
                względu na takie a nie inne preferencje seksualne mamy taki a nie inny status
                prawny.

> > > i to niewatpliwie nie przez darkroomy i odwiedzanie pikiet..bo taki w
                > polsce
                > > > obrazek geja pokutuje.
                > >
                > > Taki obrazek geja pokutuje ale - paradoks - najczęściej wśród osób, które
                > żadne
                > > go geja nie znają. A to jest nic innego jak zwykły przesąd. Taki sam, jak
                > ten,
                > > że czarny kot przynosi pecha.
                >
                > Nie da się ukryć, że np. love parades itp imprezy bardzo rzucają się w oczy i n
                > ie
                > dodają Wam zwolenników.

Love Parade to nie jest akurat impreza homoseksualistów tylko fanów muzyki
                techno. Tobie pewnie chodziło o Gay Pride. Ale ciekaw jestem, co tam tak bardzo
                rzuca się w oczy? To, że dwóch facetów trzyma się za ręce czy że się całują - to
                przecież jest część równouprawnienia o której mówimy i do której dążymy. Przecież
                nikt nie urządza darkroomu na ulicy podczas takich pochodów.

> To raczej nie jest przesąd... Chociaż akurat dwóch moic
                > h
                > znajomych homoseksualistów ubiera się i zachowuje normalnie i jakoś nikt ich ni
                > e
                > tępi za upodobania...

Zachowuje się normalnie to znaczy jak???
                • suzume Re: Raport o sytuacji homoseksualistów w Poslce - polecam! 10.07.01, 15:34

> Tobie pewnie chodziło o Gay Pride.

racja - mój błąd

> Ale ciekaw jestem, co tam tak bardzo rzuca się w oczy? To, że dwóch facetów
                  > trzyma się za ręce czy że się całują

raczej to, jak są ubrani i w jaki sposób okazują sobie czułość i jak się całują.
                  mnie osobiście się to nie podoba. i nie dlatego, że jest to 2 facetów albo 2
                  babki. nie podoba mi się to również w wykonaniu par mieszanych.

> Zachowuje się normalnie to znaczy jak???

bez przesadnego podkreślania swoich upodobań, tak jak każdy kto uważa, że jego
                  życie intymne jest jego prywatną sprawą. i nie mówię tak dlatego, że nie jestem
                  lesbijką, tylko dlatego, że sama nie chodzę z moim facetem za rękę po ulicy, nie
                  przytulamy się na pokaz i nie całujemy na każdym skrzyżowaniu. i dla mnie to
                  znaczy normalnie, _bez_względu_na_preferencje_

pzdr
                  suzume
                  • Gość: mat25 Re: Raport o sytuacji homoseksualistów w Poslce - polecam! IP: *.interserwer.pl 10.07.01, 15:47
                    suzume napisał(a):

> > Ale ciekaw jestem, co tam tak bardzo rzuca się w oczy? To, że dwóch facetó
                    > w
                    > > trzyma się za ręce czy że się całują
                    >
                    > raczej to, jak są ubrani i w jaki sposób okazują sobie czułość i jak się całują
                    > .
                    > mnie osobiście się to nie podoba. i nie dlatego, że jest to 2 facetów albo 2
                    > babki. nie podoba mi się to również w wykonaniu par mieszanych.

No tak, ale na ten temat rozni ludzie maja rozne zdanie. Jedni caluja swoje
                    dziewczyny na ulicy a inni nie ale zawsze maja mozliwosc wyboru nie muszac sie
                    obawiac, ze moze sie to stac dla kogos przyczynkiem do niespodziewanego
                    brutalnego ataku. W przypadku 2 facetów ten wybór jest raczej teoretyczny.

> > Zachowuje się normalnie to znaczy jak???
                    >
                    > bez przesadnego podkreślania swoich upodobań, tak jak każdy kto uważa, że jego
                    > życie intymne jest jego prywatną sprawą. i nie mówię tak dlatego, że nie jestem
                    >
                    > lesbijką, tylko dlatego, że sama nie chodzę z moim facetem za rękę po ulicy, ni
                    > e
                    > przytulamy się na pokaz i nie całujemy na każdym skrzyżowaniu. i dla mnie to
                    > znaczy normalnie, _bez_względu_na_preferencje_

OK. Ale to wlasnie chodzi o ta mozliwosc wyboru. Ty jestes wolna w tej kwestii i
                    nie robisz tego bo sama tak zdecydowalas. W przypadku homoseksualistow jest to w
                    ogromnej wiekszosci przypadkow narzucone przez ostracyzm spoleczenstwa.

• suzume Re: Raport o sytuacji homoseksualistów w Poslce - polecam! 10.07.01, 16:05

> > raczej to, jak są ubrani i w jaki sposób okazują sobie czułość i jak się
                      > > całują.
                      > > mnie osobiście się to nie podoba. (...) również w wykonaniu par mieszanych.

> No tak, ale na ten temat rozni ludzie maja rozne zdanie. (...) W przypadku 2
                      facetów ten wybór jest raczej teoretyczny.

zauważ, że zaczęłam od zachowania par jednopłciowych podczas parad
                      homoseksualistów. oczywiście, że nie wszyscy z nich zachowywali się i byli ubrani
                      w sposób _dla_mnie_ szokujący, ale część tak - wyglądali po prostu niesmacznie.
                      wybacz, ale każda para, niezależnie od konfiguracji, budziłaby conajmniej sporą
                      sensację, gdyby pojawiła się na ulicy w skórzanych spodniach z dużą dziurą z
                      tyłu, eksponującą nagie pośladki.
                      jeśli zaś chodzi o mnie, to fakt, że sama nie lepię się do faceta na ulicy, nie
                      znaczy, że razi mnie to bardzo w wykonaniu innych. nie chodzi tu o przyzwoitość
                      albo inne podobne sprawy, tylko o to, że nie lubię czułości na pokaz. ale każdy
                      ma pewnie na ten temat własne zdanie... więc widok dwóch panów trzymających się
                      za rękę raziłby mnie raczej ze względu na tę "czułość na pokaz" niż dlatego, że
                      to dwóch panów. :)))

> OK. Ale to wlasnie chodzi o ta mozliwosc wyboru. Ty jestes wolna w tej kwestii
                      > i nie robisz tego bo sama tak zdecydowalas.

i dlatego trzeba tych cymbałów edukować i przyzwyczajać, nawet pomału.
                      ostatecznie od trzymania za rękę na ulicy świat się nie zawala. a jeśli
                      wywalczycie tę rękę, to i z resztą będzie łatwiej, bo ludzie muszą się
                      przyzwyczaić.

pzdr suzume

PS nie zaperzaj się tak na sam widok słowa "normalnie", bo przecież nie miałam
                      nic złego na myśli, a dla każdego "normalnie" może znaczyć co innego - vide:
                      czułośc na ulicy

:))
                      • Gość: mat25 Re: Raport o sytuacji homoseksualistów w Poslce - polecam! IP: *.interserwer.pl 10.07.01, 16:15
                        suzume napisał(a):

> wybacz, ale każda para, niezależnie od konfiguracji, budziłaby conajmniej sporą
                        >
                        > sensację, gdyby pojawiła się na ulicy w skórzanych spodniach z dużą dziurą z
                        > tyłu, eksponującą nagie pośladki.

Tutaj jestem w stanie nawet przyznac ci racje :) Mnie to nie razi - moj obszar
                        tolerancji jest ustawiony dosc szeroko. Nawet w tym roku bylem na paradzie w
                        Berlinie i nie wywolywalo to u mnie niesmaku, ale jestem w stanie zrozumiec, ze
                        ktos moze miec inne zdanie. No a przy tym uwazam, ze ruch gejowski wiele by na
                        tym nie stracil, gdyby te gole posladki byly zakryte :)

> i dlatego trzeba tych cymbałów edukować i przyzwyczajać, nawet pomału.
                        > ostatecznie od trzymania za rękę na ulicy świat się nie zawala. a jeśli
                        > wywalczycie tę rękę, to i z resztą będzie łatwiej, bo ludzie muszą się
                        > przyzwyczaić.

Ludzie na zachodzie juz sie przyzwyczaili. Nie obawiaja sie nawet przychodzic na
                        parade razem z dziecmi. Ale Polska to specyficzny kraj.

• suzume Re: Raport o sytuacji homoseksualistów w Poslce - polecam! 10.07.01, 16:29

> Ale Polska to specyficzny kraj.

bogoojczyźniany i 'stereotypowy'

pzdr
                          suzume

• wasia Re: Raport o sytuacji homoseksualistów w Poslce - polecam! 10.07.01, 16:50
                        suzume napisał(a):

> każda para, niezależnie od konfiguracji, budziłaby conajmniej sporą
                        > sensację, gdyby pojawiła się na ulicy w skórzanych spodniach z dużą dziurą z
                        > tyłu, eksponującą nagie pośladki.

> i dlatego trzeba tych cymbałów edukować i przyzwyczajać, nawet pomału.
                        > ostatecznie od trzymania za rękę na ulicy świat się nie zawala. a jeśli
                        > wywalczycie tę rękę, to i z resztą będzie łatwiej, bo ludzie muszą się
                        > przyzwyczaić.

suzume,

Naprawde uwazasz ze powoli, powoli, w Polsce ludzie zaczna tolerowac
                        homoseksualizm, ze bedzie tworzylo sie liberalne, demokratyczne spoleczenstwo? Bo
                        ja, szczegolnie po lekturze niektorych postow na tym forum raczej watpie. Moim
                        zdaniem powolna edukacja spoleczenstwa to tylko utopijna bajka. Ludzie ciagle
                        jeszcze uwazaja homoseksualizm za problem niepolski, cos importowanego z Europy
                        czy Stanow, cos co na dobra sprawe w Polsce nie istnieje i co w zadnym wypadku
                        ich nie dotyczy. Pisze tu z wlasnego doswiadczenia: moja matka, osoba
                        wyksztalcona i oczytana, na moja uwage, ze ktorys z moich braci moze preciez byc
                        gejem, odpowiedziala: "no nie przesadzaj". Dlatego tez sadze ze to podejscie jest
                        calkowicie mylne w przypadku Polski, gdzie nie uswiadamianie spoleczenstwa moze
                        cos zmienicm, a drobna - a moze wcale nie take drobna - rewolucja. A do tego
                        lepiej chyba sluza te najbardziej, dla niektorych, kontrowersyjne aspekty
                        gejostwa: Pride'y, skorzane spodnie z duza dziura na tylku, darkroomy czy pikiety
                        niz asymilacja i 'normalizacja' homoseksualizmu.

pzdr wasia

PS

Tak, troche mi odwalilo, ale co tam: "Vive la revolution!!!":)))

wasia
                        • Gość: Jorland Re: Raport o sytuacji homoseksualistów w Poslce - polecam! IP: 192.168.1.* / *.niedziela.pl 11.07.01, 08:39
                          wasia napisał(a):

> Naprawde uwazasz ze powoli, powoli, w Polsce ludzie zaczna tolerowac
                          > homoseksualizm, ze bedzie tworzylo sie liberalne, demokratyczne spoleczenstwo?
                          > Bo
                          > ja, szczegolnie po lekturze niektorych postow na tym forum raczej watpie. Moim
                          > zdaniem powolna edukacja spoleczenstwa to tylko utopijna bajka.

Proponuje Pani, jak rozumiem, przymusową edukację polskiego ciemnogrodu? Celem
                          tej edukacji byłoby wbicie do głów gejowskiej wersji prawdy? Jasno powiedziane,
                          wiemy przynajmniej co się spodziewać po niektórych rzecznikach "tolerancji".

> Ludzie ciagle
                          > jeszcze uwazaja homoseksualizm za problem niepolski, cos importowanego z
                          Europy czy Stanow, cos co na dobra sprawe w Polsce nie istnieje i co w zadnym
                          wypadku ich nie dotyczy. Pisze tu z wlasnego doswiadczenia: moja matka, osoba
                          > wyksztalcona i oczytana, na moja uwage, ze ktorys z moich braci moze preciez
                          byc gejem, odpowiedziala: "no nie przesadzaj". Dlatego tez sadze ze to podejscie
                          jest calkowicie mylne w przypadku Polski, gdzie nie uswiadamianie spoleczenstwa
                          moze cos zmienicm, a drobna - a moze wcale nie take drobna - rewolucja.

Ucieśnione masy ludu gejowskiego zrzucają jarzmo heretyckich ciemiężców? Ale
                          przyznaję Pani rację: jeśli wziąć na poważnie zapewnienia Lenina, że państwo to
                          aparat ucisku wtedy zrozumiałe są Pani nawoływania do "postępowej edukacji"
                          naszego społeczeństwa.

> A do tego
                          > lepiej chyba sluza te najbardziej, dla niektorych, kontrowersyjne aspekty
                          > gejostwa: Pride'y, skorzane spodnie z duza dziura na tylku, darkroomy czy pikie
                          > ty
                          > niz asymilacja i 'normalizacja' homoseksualizmu.

Moim zdaniem to przyniesie przeciwny skutek. Zwykle każda akcja wywołuje reakcję.
                          Radykalniejsze wystapienia gejów spowodują radykalniejszey opór przeciw temu.

> pzdr wasia
                          > PS
                          >
                          > Tak, troche mi odwalilo, ale co tam: "Vive la revolution!!!":)))

Trzeba uważać, bo rewolucje lubią zjadać własne dzieci. Tym niemniej cieszę się,
                          że są jeszcze u nas osoby ideowe, żarliwe w wyznawanych wartościach, z ogniem w
                          oczach, chcące w imię postępu uswiadamiać innych w różnych sprawach, gotowe
                          zrezygnować z pokus materializmu dla jakiejś Sprawy. Znak, że duch w narodzie
                          jeszcze nie ginie. Z ukłonami.
                          • Gość: mat25 Re: Raport o sytuacji homoseksualistów w Poslce - polecam! IP: *.interserwer.pl 11.07.01, 08:47
                            Gość portalu: Jorland napisał(a):

> > A do tego
                            > > lepiej chyba sluza te najbardziej, dla niektorych, kontrowersyjne aspekty
                            > > gejostwa: Pride'y, skorzane spodnie z duza dziura na tylku, darkroomy czy
                            > pikie
                            > > ty
                            > > niz asymilacja i 'normalizacja' homoseksualizmu.
                            >
                            > Moim zdaniem to przyniesie przeciwny skutek. Zwykle każda akcja wywołuje reakcj
                            > ę.
                            > Radykalniejsze wystapienia gejów spowodują radykalniejszey opór przeciw temu.

Takie twierdzenie to slepa droga. Jeszcze niedawno zwolennicy muztyki techno byli
                            potepiani ze swoimi paradami a teraz nikt juz sie na to nie oburza i wszyscy
                            uwazaja to za cos normalnego, ze tacy ludzie sa i ze sluchaja takiej muzyki.
                            Innosc poprzez demonstracje stala sie codziennoscia. A z godnie z tym, co
                            napisales, powinnismy siedziec cicho jak mysz pod miotla i czekac na Boskie
                            zmilowanie.
                            • Gość: Jorland Re: Raport o sytuacji homoseksualistów w Poslce - polecam! IP: 192.168.1.* / *.niedziela.pl 11.07.01, 09:28

> > Moim zdaniem to przyniesie przeciwny skutek. Zwykle każda akcja wywołuje
                              reakcję.
                              > > Radykalniejsze wystapienia gejów spowodują radykalniejszey opór przeciw te
                              > mu.
                              >
                              > Takie twierdzenie to slepa droga. Jeszcze niedawno zwolennicy muztyki techno by
                              > li
                              > potepiani ze swoimi paradami a teraz nikt juz sie na to nie oburza i wszyscy
                              > uwazaja to za cos normalnego, ze tacy ludzie sa i ze sluchaja takiej muzyki.
                              > Innosc poprzez demonstracje stala sie codziennoscia. A z godnie z tym, co
                              > napisales, powinnismy siedziec cicho jak mysz pod miotla i czekac na Boskie
                              > zmilowanie.

Zmiłowanie przyda się każdemu natomiast co do demonstracji: skoro gramy na tych
                              zasadach to konsekwentnie. Czyli powinnismy również tolerować agresywne
                              wystąpienia heteroseksualistów. Skoro geje mogą afiszować się ze swoją
                              odmiennością i chcą być tolerowani to nie możemy się obruszać, że np. skini też
                              afiszują sie ze swoją odmiennością i chcą być tolerowani. Ciemnogród też
                              konsekwentnie powinien mieć prawo do afiszowania się ze swoją odmiennością i
                              powinien być tolerowany. To co Pan pisze może spowodować co najwyżej obojętność.
                              chyba, że o to chodzi.
                              • Gość: mat25 Re: Raport o sytuacji homoseksualistów w Poslce - polecam! IP: *.interserwer.pl 11.07.01, 09:34

> Czyli powinnismy również tolerować agresywne
                                > wystąpienia heteroseksualistów. Skoro geje mogą afiszować się ze swoją
                                > odmiennością i chcą być tolerowani to nie możemy się obruszać, że np. skini też
                                >
                                > afiszują sie ze swoją odmiennością i chcą być tolerowani. Ciemnogród też
                                > konsekwentnie powinien mieć prawo do afiszowania się ze swoją odmiennością i
                                > powinien być tolerowany. To co Pan pisze może spowodować co najwyżej obojętność
                                > .
                                > chyba, że o to chodzi.

Tolerowani powinni byc wszyscy, ktorzy swoimi dzialaniami nie wyrzadzaja szkody
                                innym ludziom. Jesli skini nie sieja nienawisci i nie bija ludzi kijami
                                baseballowymi to ja nie mam nic przeciwko nim (ta inteligentniejsza czesc z nich
                                to naprawde fajni goscie), jesli ciemnogrod nie bedzie chcial spalic wszystkich
                                odmiencow na stosie to niech sobie demonstruje. Dla mnie jedynym kryterium jest
                                nieszkodzenie innym ludziom.

• Gość: Jorland Re: Raport o sytuacji homoseksualistów w Poslce - polecam! IP: 192.168.1.* / *.niedziela.pl 11.07.01, 10:06
                                  > Tolerowani powinni byc wszyscy, ktorzy swoimi dzialaniami nie wyrzadzaja szkody
                                  > innym ludziom. Jesli skini nie sieja nienawisci i nie bija ludzi kijami
                                  > baseballowymi to ja nie mam nic przeciwko nim (ta inteligentniejsza czesc z nic
                                  > h
                                  > to naprawde fajni goscie), jesli ciemnogrod nie bedzie chcial spalic wszystkich
                                  >
                                  > odmiencow na stosie to niech sobie demonstruje. Dla mnie jedynym kryterium jest
                                  > nieszkodzenie innym ludziom.

Wie Pan, na poziomie ogólników brzmi to nieźle, problem zaczyna się gdy zaczynamy
                                  sobie pewne sprawy. Otóż "nieszkodzenie innym" to ładne hasło, tyle że bardzo
                                  niejasne. Czy np. pokojowo demonstrujacy skini nie rozsiewają przez to
                                  nietolerancji i nienawiści? Czy pokojowo demonstrujący ciemnogród nie jest
                                  obiektywnie nośnikiem nienawiści i nietolerancji? A jeśli tak to takie zjawiska
                                  powinny być tępione. O sile tej ideologii może się Pan przekonać patrząc na to
                                  jak każdy kto ma inne zdanie np. na temat stosunków polsko-żydowskich zostaje
                                  przez to automatycznie antysemitą. Podobnie i w innych przypadkach. Cejrowski ze
                                  swoim programem, ponieważ zdaniem niektórych rozsiwał nietolerancję (pokojowo),
                                  został oskarżony o faszyzm. Czyli Pana hasło na poziomie ogólników brzmi nieźle,
                                  natomist zupełnie nie sprawdza się w życiu.
                                  • Gość: mat25 Re: Raport o sytuacji homoseksualistów w Poslce - polecam! IP: *.interserwer.pl 11.07.01, 14:01

> Wie Pan, na poziomie ogólników brzmi to nieźle, problem zaczyna się gdy zaczyna
                                    > my
                                    > sobie pewne sprawy. Otóż "nieszkodzenie innym" to ładne hasło, tyle że bardzo
                                    > niejasne. Czy np. pokojowo demonstrujacy skini nie rozsiewają przez to
                                    > nietolerancji i nienawiści?

Zalezy co robia podczas tej manifestacji. Jesli ida i wzywaja do wyrzucenia Żydów
                                    z kraju to na pewno szkodzą innym. To nie jest chyba dyskusyjne. Przeciez wzywaja
                                    do wyrzadzenia zla innym ludziom.

> Czy pokojowo demonstrujący ciemnogród nie jest
                                    > obiektywnie nośnikiem nienawiści i nietolerancji?

To tez zalezy od tego, do czego mialaby doprowadzic taka manifestacja.

> O sile tej ideologii może się Pan przekonać patrząc na to
                                    > jak każdy kto ma inne zdanie np. na temat stosunków polsko-żydowskich zostaje
                                    > przez to automatycznie antysemitą.

Dla mnie antysemita jest ten, kto wyznaje poglady, ktore maja na celu wyrzadzenie
                                    krzywdy niewinnym Żydom.

> Podobnie i w innych przypadkach. Cejrowski z
                                    > e
                                    > swoim programem, ponieważ zdaniem niektórych rozsiwał nietolerancję (pokojowo),
                                    >
                                    > został oskarżony o faszyzm.

NIe ma znaczenia, czy nietolerancje rozsiewa sie pokojowo czy nie. Wazne jest to,
                                    ze ja sie w ogole rozsiewa. A nietolerancja zmierza do wyrzadzenia krzywdy
                                    drugiemu czlowiekowi.

Czyli Pana hasło na poziomie ogólników brzmi nieźle
                                    > ,
                                    > natomist zupełnie nie sprawdza się w życiu.

A mnie sie wydaje, ze ono nie tylko niezle brzmi. Potrzeba tylko troche wysiku
                                    intelektualnego, zeby zobaczyc, ze to wszystko nie jest wcale takie skomplikowane
                                    i wzgledne jakby sie wydawalo na pierwszy rzut oka. zasady sa bardzo proste -
                                    jedynym zagrozeniem jest tutaj zbyt wielkie relatywizowanie wszystkiego.

• Gość: Jorland Re: Raport o sytuacji homoseksualistów w Poslce - polecam! IP: 192.168.1.* / *.niedziela.pl 11.07.01, 15:21

> Gość portalu: Jorland napisał(a):
                                      >
                                      > > Wie Pan, na poziomie ogólników brzmi to nieźle, problem zaczyna się gdy za
                                      > czyna
                                      > > my
                                      > > sobie pewne sprawy. Otóż "nieszkodzenie innym" to ładne hasło, tyle że bar
                                      > dzo
                                      > > niejasne. Czy np. pokojowo demonstrujacy skini nie rozsiewają przez to
                                      > > nietolerancji i nienawiści?
                                      >
                                      > Zalezy co robia podczas tej manifestacji. Jesli ida i wzywaja do wyrzucenia Żyd
                                      > ów
                                      > z kraju to na pewno szkodzą innym. To nie jest chyba dyskusyjne. Przeciez wzywa
                                      > ja
                                      > do wyrzadzenia zla innym ludziom.

Ano właśnie, sam Pan widzi, że tym pojęciem maniupulować można dowolnie.
                                      Posądzenie o "wyrządzanie krzywdy innym" może dotyczyć zarówno rasistowskich
                                      haseł skinów jak i protestom przeciw gejowskim małżeństwom. top może zostać
                                      zdefiniowane jako wyrządzanie krzywdy gejom a jako takie prawnie zakazane. W ten
                                      sposób mamy jakąś formę zamordyzmu pod płaszczykiem "tolerancji".
                                      • Gość: mat25 Re: Raport o sytuacji homoseksualistów w Poslce - polecam! IP: *.interserwer.pl 11.07.01, 15:30

> Ano właśnie, sam Pan widzi, że tym pojęciem maniupulować można dowolnie.
                                        > Posądzenie o "wyrządzanie krzywdy innym" może dotyczyć zarówno rasistowskich
                                        > haseł skinów jak i protestom przeciw gejowskim małżeństwom. top może zostać
                                        > zdefiniowane jako wyrządzanie krzywdy gejom a jako takie prawnie zakazane.

Protestowanie przeciw gejowskim malzenstwom jest w istocie wyrzadzanie krzywdy
                                        gejom. Przeciez geje zawierajac malzenstwo nie szkodza nikomu. A wiec do tego
                                        momentu wszystko jest OK. Przestaje byc OK dopiero wtedy, gdy ktos zaczyna
                                        protestowac przeciwko temu, bo w ten sposob on staje sie osoba wyrzadzajaca
                                        krzywde (a nie homo-para).
                                        Poza tym mysle, ze takie rozkladanie kazdej sytuacji na czynniki pierwsze nie
                                        jest potrzebne. Wystarczy po prostu przyjrzec sie takim narodom jak Holendrzy,
                                        Dunczycy czy Szwedzi, zeby wiedziec jak taki stan osiaga sie w praktyce.
                                        W te
                                        > n
                                        > sposób mamy jakąś formę zamordyzmu pod płaszczykiem "tolerancji".

• suzume Re: Raport o sytuacji homoseksualistów w Poslce - polecam! 11.07.01, 09:50
                          wasia napisał(a):

> Naprawde uwazasz ze powoli, powoli, w Polsce ludzie zaczna tolerowac
                          > homoseksualizm, ze bedzie tworzylo sie liberalne, demokratyczne spoleczenstwo?

Taką mam nadzieję, a że nadzieja matką głupich, więc składam samokrytykę...
                          Sufrażystkom też nie było łatwo, a dzisiaj, co by nie mówić, sytuacja wygląda
                          dużo lepiej niż w ich czasach.

> PS
                          >
                          > Tak, troche mi odwalilo, ale co tam: "Vive la revolution!!!":)))

Vive la revolution! (ale jak dla mnie bez dziur na tyłkach ;))
                        • suzume Re: Raport o sytuacji homoseksualistów w Poslce - polecam! 11.07.01, 10:04
                          wasia napisał(a):

> Dlatego tez sadze ze to podejscie je
                          > st
                          > calkowicie mylne w przypadku Polski, gdzie nie uswiadamianie spoleczenstwa moze
                          >
                          > cos zmienicm, a drobna - a moze wcale nie take drobna - rewolucja. A do tego
                          > lepiej chyba sluza te najbardziej, dla niektorych, kontrowersyjne aspekty
                          > gejostwa: Pride'y, skorzane spodnie z duza dziura na tylku, darkroomy czy pikie
                          > ty
                          > niz asymilacja i 'normalizacja' homoseksualizmu.

wydaje mi się, że w obecnej atmosferze rewolucja może doprowadzić raczej do
                          pogromów niż do akceptacji czy choćby obojętności.

pzdr
                          suzume
                          • wasia Do jorlanda, suzume i innych - Manifest Anarchistyczny 11.07.01, 13:45
                            suzume napisał(a):

> wasia napisał(a):
                            >
                            > > Dlatego tez sadze ze to podejscie je
                            > > st
                            > > calkowicie mylne w przypadku Polski, gdzie nie uswiadamianie spoleczenstwa
                            > moze
                            > >
                            > > cos zmienicm, a drobna - a moze wcale nie take drobna - rewolucja. A do te
                            > go
                            > > lepiej chyba sluza te najbardziej, dla niektorych, kontrowersyjne aspekty
                            > > gejostwa: Pride'y, skorzane spodnie z duza dziura na tylku, darkroomy czy
                            > pikie
                            > > ty
                            > > niz asymilacja i 'normalizacja' homoseksualizmu.
                            >
                            > wydaje mi się, że w obecnej atmosferze rewolucja może doprowadzić raczej do
                            > pogromów niż do akceptacji czy choćby obojętności.

Rewolucja o której pisałam jest dla mnie bardziej tworem intelektualnym niż czymś
                            a la Rewolucja Pażdziernikowa, co Jorland próbował mi imputować. Chodzi mi o
                            drastyczną zmianę poglądu nie tylko na temat homoseksualizmu, ale i innych,
                            niehegemonicznych zachowań, a nie o atak na 'Ciemnogród' (sformułowanie Jorlanda,
                            nie moje). Nie interesuje mnie włączenie nieortodoksyjnych postaw do pojęcia
                            normy ('akceptacja'), jestem za całkowitym zlikwidowaniem normalności;)))
                            Tak, wiem jest to całkowicie utopijny projekt, ale w momencie gdy pomysły
                            racjonalne - powolne powiększanie się tolerancji społeczeństwa - całkowicie
                            zawodzą (wywlekanie sprawy adopcji dzieci przez pary homoseksualne przy
                            najmniejszej próbie wprowadzenia zmian prawnych które zakończyłyby nierówne
                            traktowanie par homo- i heteroseksualnych), to już chyba nic oprócz rewolucji;)))
                            nie pomoże.

pzdr wasia

• suzume Re: Manifest Anarchistyczny 11.07.01, 14:31
                              wasia napisał(a):

> Nie interesuje mnie włączenie nieortodoksyjnych postaw do pojęcia
                              > normy ('akceptacja'), jestem za całkowitym zlikwidowaniem normalności;)))

precz z normalnością! kaftan i firanki dla każdego! dr wasia proponuje prawie
                              nieużywane programatorki od pralek ;))

stażystka
                              • wasia Re: Programatorki 11.07.01, 14:41
                                suzume napisał(a):

> wasia napisał(a):
                                >
                                > > Nie interesuje mnie włączenie nieortodoksyjnych postaw do pojęcia
                                > > normy ('akceptacja'), jestem za całkowitym zlikwidowaniem normalności;)))
                                >
                                > precz z normalnością! kaftan i firanki dla każdego! dr wasia proponuje prawie
                                > nieużywane programatorki od pralek ;))
                                >
                                > stażystka

Jakich pralek? Stażystka się zapomina: to były programatorki od mikrofali, które
                                maja działanie zupełnie odwrotne od programatorków od pralek; programatorki od
                                mikrofali polepszają skuteczność procesów myślowych, podczas gdy programatorki od
                                pralek powodują wzrost myślowego misz-maszu. Jak można zapomnieć o tak ważkiej
                                różnicy? A miałam takie nadzieje co do stażystki suzume...

dr wasia
                                • suzume Re: Programatorki 11.07.01, 14:44
                                  wasia napisał(a):

> suzume napisał(a):
                                  >
                                  > > wasia napisał(a):
                                  > >
                                  > > > Nie interesuje mnie włączenie nieortodoksyjnych postaw do pojęcia
                                  > > > normy ('akceptacja'), jestem za całkowitym zlikwidowaniem normalności
                                  > ;)))
                                  > >
                                  > > precz z normalnością! kaftan i firanki dla każdego! dr wasia proponuje pra
                                  > wie
                                  > > nieużywane programatorki od pralek ;))
                                  > >
                                  > > stażystka
                                  >
                                  > Jakich pralek? Stażystka się zapomina: to były programatorki od mikrofali, któr
                                  > e
                                  > maja działanie zupełnie odwrotne od programatorków od pralek; programatorki od
                                  > mikrofali polepszają skuteczność procesów myślowych, podczas gdy programatorki
                                  > od
                                  > pralek powodują wzrost myślowego misz-maszu. Jak można zapomnieć o tak ważkiej
                                  > różnicy? A miałam takie nadzieje co do stażystki suzume...
                                  >
                                  > dr wasia

ja... tego.. no... miałam na myśli wstępne pranie mózgu

stażystka suzume
                                  • wasia Re: Programatorki - staż stoi pod znakiem zapytania!!! 11.07.01, 15:02
                                    suzume napisał(a):

> wasia napisał(a):
                                    > > A miałam takie nadzieje co do stażystki suzume...
                                    > > dr wasia
                                    >
                                    > ja... tego.. no... miałam na myśli wstępne pranie mózgu
                                    >
                                    > stażystka suzume

Zastanowię się powtórnie nad przyszłością stażystki, jeśli odpowie poprawnie na
                                    dodatkowe pytanie: Jakie zastosowanie mogą mieć programatorki od pralek i wstępne
                                    pranie mózgu w rewolucji anarchistycznej?

Życzę szczególnie owocnych procesów myślowych i proszę o ekspresową odpowiedź,

dr wasia

• suzume Re: Programatorki - staż stoi pod znakiem zapytania!!! 12.07.01, 09:08
                                      wasia napisał(a):

> Jakie zastosowanie mogą mieć programatorki od pralek i wstęp
                                      > ne
                                      > pranie mózgu w rewolucji anarchistycznej?

żadne i właśnie o to chodzi ;)

stażystka (?) suzume
                                      • wasia Re: Programatorki - staż wciąż stoi pod znakiem zapytania!!! 12.07.01, 13:18
                                        suzume napisał(a):

> wasia napisał(a):
                                        >
                                        > > Jakie zastosowanie mogą mieć programatorki od pralek i wstęp
                                        > > ne
                                        > > pranie mózgu w rewolucji anarchistycznej?
                                        >
                                        > żadne i właśnie o to chodzi ;)
                                        >
                                        > stażystka (?) suzume

Proszę o rozwinięcie odpowiedzi

dr wasia

• suzume Re: Programatorki - wyjaśnienie 12.07.01, 15:10

> Proszę o rozwinięcie odpowiedzi
                                          >
                                          > dr wasia
                                          >

otóż mózgi poddane praniu nie pozostają w jednym miejscu (jak to się zazwyczaj
                                          dzieje), ale przemieszczają się ruchem, najczęściej wirowym. nieruchome
                                          pozostawanie w miejscu, jako symboliczne przedstawienie porządku (w tym wypadku
                                          starego porządku) jest zaprzeczeniem rewolucji.
                                          jednocześnie mózgi wyprane i jeszcze wilgotne są bardziej chłonne i łatwiej
                                          przyswajają sobie rewolucyjne zasady. podanie ich następnie działaniu mikrofal
                                          utrwali porządane odruchy (dzięki ścięciu białka).
                                          dlatego też postuluję operację dwustopniową: 1) programator od pralki, 2)
                                          programator od kuchenki mikrofalowe + wiatraczek, żeby nie dopuścić do
                                          przegrzania.

stażystka(?)

ps: niepotrzebne już programatorki od pralek można by z zyskiem opchnąć w np.
                                          afganistanie
                                          • wasia Re: Programatorki - jest staż i może awans;))) 12.07.01, 17:13
                                            suzume napisał(a):

> otóż mózgi poddane praniu nie pozostają w jednym miejscu (jak to się zazwyczaj
                                            > dzieje), ale przemieszczają się ruchem, najczęściej wirowym. nieruchome
                                            > pozostawanie w miejscu, jako symboliczne przedstawienie porządku (w tym wypadku
                                            >
                                            > starego porządku) jest zaprzeczeniem rewolucji.
                                            > jednocześnie mózgi wyprane i jeszcze wilgotne są bardziej chłonne i łatwiej
                                            > przyswajają sobie rewolucyjne zasady. podanie ich następnie działaniu mikrofal
                                            > utrwali porządane odruchy (dzięki ścięciu białka).
                                            > dlatego też postuluję operację dwustopniową: 1) programator od pralki, 2)
                                            > programator od kuchenki mikrofalowe + wiatraczek, żeby nie dopuścić do
                                            > przegrzania.
                                            >
                                            > stażystka(?)
                                            >
                                            > ps: niepotrzebne już programatorki od pralek można by z zyskiem opchnąć w np.
                                            > afganistanie

Świetna i wyczerpująca odpowiedź, droga stażystko(!). Bardzo dziękuję za
                                            informacje o rynku zbytu na programatorki do pralek w Afganistanie. Czy ma
                                            stażystka jakiś kontakt z Talibami???

dr wasia

PS
                                            Co do awansu, to wszystko zależy od załatwienia sprawy sprzedaży programatorków
                                            do Afganistanu, ale proszę być dobrej myśli.
                                            dr wasia
                                            • suzume Re: Programatorki - jest staż i może awans;))) 13.07.01, 09:04
                                              wasia napisał(a):

> suzume napisał(a):
                                              >
                                              > > otóż mózgi poddane praniu nie pozostają w jednym miejscu (jak to się zazwy
                                              > czaj
                                              > > dzieje), ale przemieszczają się ruchem, najczęściej wirowym. nieruchome
                                              > > pozostawanie w miejscu, jako symboliczne przedstawienie porządku (w tym wy
                                              > padku
                                              > >
                                              > > starego porządku) jest zaprzeczeniem rewolucji.
                                              > > jednocześnie mózgi wyprane i jeszcze wilgotne są bardziej chłonne i łatwie
                                              > j
                                              > > przyswajają sobie rewolucyjne zasady. podanie ich następnie działaniu mikr
                                              > ofal
                                              > > utrwali porządane odruchy (dzięki ścięciu białka).
                                              > > dlatego też postuluję operację dwustopniową: 1) programator od pralki, 2)
                                              > > programator od kuchenki mikrofalowe + wiatraczek, żeby nie dopuścić do
                                              > > przegrzania.
                                              > >
                                              > > stażystka(?)
                                              > >
                                              > > ps: niepotrzebne już programatorki od pralek można by z zyskiem opchnąć w
                                              > np.
                                              > > afganistanie
                                              >
                                              > Świetna i wyczerpująca odpowiedź, droga stażystko(!). Bardzo dziękuję za
                                              > informacje o rynku zbytu na programatorki do pralek w Afganistanie. Czy ma
                                              > stażystka jakiś kontakt z Talibami???
                                              >
                                              > dr wasia
                                              >
                                              > PS
                                              > Co do awansu, to wszystko zależy od załatwienia sprawy sprzedaży programatorków
                                              >
                                              > do Afganistanu, ale proszę być dobrej myśli.
                                              > dr wasia

dziękuję bardzo - ku chwale czegokolwiek!
                                              problematyka kontaktu z Talibami jest nieco skomplikowana na posiadaną przeze
                                              mnie tylko jedną płeć, uważaną w Afganistanie za wysoce nieodpowiednią do
                                              prowadzenia negocjacji. dodatkowym minusem jest fakt, że zupełnie nie posiadam
                                              zarostu. obawiam się, że do tego trzeba będzie zatrudnić jakiegoś faceta.

stażystka suzume
                                              • wasia Negocjacie w sprawie programatorków - mam faceta!!! 13.07.01, 12:21
                                                suzume napisał(a):

> dziękuję bardzo - ku chwale czegokolwiek!
                                                > problematyka kontaktu z Talibami jest nieco skomplikowana na posiadaną przeze
                                                > mnie tylko jedną płeć, uważaną w Afganistanie za wysoce nieodpowiednią do
                                                > prowadzenia negocjacji. dodatkowym minusem jest fakt, że zupełnie nie posiadam
                                                > zarostu. obawiam się, że do tego trzeba będzie zatrudnić jakiegoś faceta.
                                                >
                                                > stażystka suzume

Dziękuję za pomysł z zatrudnieniem faceta: wydaje mi się że Hanik nada się
                                                najlepiej. Poziom to on ma akurat 'talibański' (nie urażając tych świętych mężów)
                                                no i, przede wszystkim ogromne doświadczenie w negocjacjach - długo przecież
                                                chłopak sam ze sobą rozmawia, że musię pewne konwersacyjne nawyki wyrobiły;)))

dr wasia

PS
                                                Do sprawy awansu wrócimy po sprzedarzy towaru.
                                                • suzume Re: Negocjacie w sprawie programatorków - mam faceta!!! 13.07.01, 12:33
                                                  wasia napisał(a):

> Dziękuję za pomysł z zatrudnieniem faceta: wydaje mi się że Hanik nada się
                                                  > najlepiej. Poziom to on ma akurat 'talibański' (nie urażając tych świętych mężó
                                                  > w)
                                                  > no i, przede wszystkim ogromne doświadczenie w negocjacjach - długo przecież
                                                  > chłopak sam ze sobą rozmawia, że musię pewne konwersacyjne nawyki wyrobiły;)))
                                                  >
                                                  > dr wasia
                                                  >
                                                  > PS
                                                  > Do sprawy awansu wrócimy po sprzedarzy towaru.

osobiście dodałąbym jeszcze (przynajmniej zdjęcie) Gucia - którz by takiemu
                                                  cudownemu supermenowi???

• wasia Re: Negocjacie w sprawie programatorków - mam Gucia 13.07.01, 12:36
                                                    suzume napisał(a):

> osobiście dodałąbym jeszcze (przynajmniej zdjęcie) Gucia - którz by takiemu
                                                    > cudownemu supermenowi???
                                                    >
                                                    szczególnie jeśli to będzie zdjęcie SuperGucia (GR) w pełnym stroju rytualnym:
                                                    zielona szarfa w pszczółki no i inne ozdoby;)))

wasia
                                                    BtL

• suzume Re: Negocjacie w sprawie programatorków - mam Gucia 13.07.01, 13:41
                                                    wasia napisał(a):

> suzume napisał(a):
                                                    >
                                                    > > osobiście dodałąbym jeszcze (przynajmniej zdjęcie) Gucia - którz by takiem
                                                    > u
                                                    > > cudownemu supermenowi???
                                                    > >
                                                    > szczególnie jeśli to będzie zdjęcie SuperGucia (GR) w pełnym stroju rytualnym:
                                                    > zielona szarfa w pszczółki no i inne ozdoby;)))
                                                    >
                                                    > wasia
                                                    > BtL
                                                    >

Ja bym zostawiła superGuciowi jedynie szarfę....

BtL
                                                    suzume
                                                  • wasia Re: Negocjacie w sprawie programatorków - mam Gucia 13.07.01, 13:51
                                                    suzume napisał(a):

> Ja bym zostawiła superGuciowi jedynie szarfę....
                                                    >
                                                    > BtL
                                                    > suzume

Taaaak;)))

wasia
                                                    BtL

• suzume Re: Negocjacie w sprawie programatorków - mam Gucia 13.07.01, 13:57
                                                    wasia napisał(a):

> suzume napisał(a):
                                                    >
                                                    > > Ja bym zostawiła superGuciowi jedynie szarfę....
                                                    > >
                                                    > > BtL
                                                    > > suzume
                                                    >
                                                    > Taaaak;)))
                                                    >
                                                    > wasia
                                                    > BtL
                                                    >

i na cześć Talibów bujny zarost
                                                    ;)))

suzume
                                                    BtL
                                                  • wasia Re: Negocjacie w sprawie programatorków - mam Gucia 13.07.01, 14:07
                                                    suzume napisał(a):

> wasia napisał(a):
                                                    >
                                                    > > suzume napisał(a):
                                                    > >
                                                    > > > Ja bym zostawiła superGuciowi jedynie szarfę....
                                                    > > >
                                                    > > > BtL
                                                    > > > suzume
                                                    > >
                                                    > > Taaaak;)))
                                                    > >
                                                    > > wasia
                                                    > > BtL
                                                    > >
                                                    >
                                                    >
                                                    > i na cześć Talibów bujny zarost
                                                    > ;)))
                                                    >
                                                    > suzume
                                                    > BtL

tylko nie za bujny i nie za długi, żeby przypadkiem nie zasłaniał mu
                                                    jego 'pride&joy';))))

wasia
                                                    BtL

• suzume Re: Negocjacie w sprawie programatorków - mam Gucia 13.07.01, 14:21
                                                    wasia napisał(a):

> suzume napisał(a):
                                                    >
                                                    > > wasia napisał(a):
                                                    > >
                                                    > > > suzume napisał(a):
                                                    > > >
                                                    > > > > Ja bym zostawiła superGuciowi jedynie szarfę....
                                                    > > > >
                                                    > > > > BtL
                                                    > > > > suzume
                                                    > > >
                                                    > > > Taaaak;)))
                                                    > > >
                                                    > > > wasia
                                                    > > > BtL
                                                    > > >
                                                    > >
                                                    > >
                                                    > > i na cześć Talibów bujny zarost
                                                    > > ;)))
                                                    > >
                                                    > > suzume
                                                    > > BtL
                                                    >
                                                    > tylko nie za bujny i nie za długi, żeby przypadkiem nie zasłaniał mu
                                                    > jego 'pride&joy';))))
                                                    >
                                                    > wasia
                                                    > BtL
                                                    >

sie wie

suzume
                                                    BtL
                            • Gość: Jorland Re: Do jorlanda, suzume i innych - Manifest Anarchistyczny IP: 192.168.1.* / 195.94.209.* 11.07.01, 14:48
                              wasia napisał(a):
                              > Rewolucja o której pisałam jest dla mnie bardziej tworem intelektualnym niż czy
                              > mś
                              > a la Rewolucja Pażdziernikowa, co Jorland próbował mi imputować. Chodzi mi o
                              > drastyczną zmianę poglądu nie tylko na temat homoseksualizmu, ale i innych,
                              > niehegemonicznych zachowań, a nie o atak na 'Ciemnogród' (sformułowanie Jorland
                              > a,
                              > nie moje). Nie interesuje mnie włączenie nieortodoksyjnych postaw do pojęcia
                              > normy ('akceptacja'), jestem za całkowitym zlikwidowaniem normalności;)))
                              > Tak, wiem jest to całkowicie utopijny projekt, ale w momencie gdy pomysły
                              > racjonalne - powolne powiększanie się tolerancji społeczeństwa - całkowicie
                              > zawodzą (wywlekanie sprawy adopcji dzieci przez pary homoseksualne przy
                              > najmniejszej próbie wprowadzenia zmian prawnych które zakończyłyby nierówne
                              > traktowanie par homo- i heteroseksualnych), to już chyba nic oprócz rewolucji;)
                              > ))
                              > nie pomoże.

Lubię ludzi ideowych, nawet jesli propagują tak nierealistyczne - i szkodliwe -
                              pomysły jak powyżej. Utopia jednak nie umarła, co najwyżej zmienia wcielenie.
                              Jedni widzą nią w porządku inni w anarchii. chciałem zwrócic uwagę na jedno:
                              jeśli zlikwidujemy normalnośc to nienormalność będzie normalnością. Niestety
                              obawiam się, że od normalności ucieczki nie ma. z ukłonami.
                              > pzdr wasia
                              >

• wasia Re: Do jorlanda - Manifest Anarchistyczny 11.07.01, 14:55

> Lubię ludzi ideowych, nawet jesli propagują tak nierealistyczne - i szkodliwe -
                                >
                                > pomysły jak powyżej. Utopia jednak nie umarła, co najwyżej zmienia wcielenie.
                                > Jedni widzą nią w porządku inni w anarchii. chciałem zwrócic uwagę na jedno:
                                > jeśli zlikwidujemy normalnośc to nienormalność będzie normalnością. Niestety
                                > obawiam się, że od normalności ucieczki nie ma. z ukłonami.

Dementi: nie chodzi mi o ustalenie 'nienormalności' za ogólnie obowiązującą
                                normę, ale o pozbycie się myślenia w kategoriach norma/antynorma; na tym właśnie
                                polega moja 'rewolucja' i w tym leży jej utopizm, z czego zdaję sobie sprawę
                                najlepiej ja sama.

pzdr wasia
                                • Gość: Jorland Re: Do jorlanda - Manifest Anarchistyczny IP: 192.168.1.* / *.niedziela.pl 11.07.01, 15:11
                                  wasia napisał(a):

> Dementi: nie chodzi mi o ustalenie 'nienormalności' za ogólnie obowiązującą
                                  > normę, ale o pozbycie się myślenia w kategoriach norma/antynorma;

To także stanie się normą.

>na tym właśnie
                                  > polega moja 'rewolucja' i w tym leży jej utopizm, z czego zdaję sobie sprawę
                                  > najlepiej ja sama.

Niech Pani to traktuje jako sympatyczne marzenie, coś w rodzaju Księcia z Bajki.
                  • Gość: camel Re: Raport o sytuacji homoseksualistów w Poslce - polecam! IP: *.dip.t-dialin.net 10.07.01, 17:08
                    mnie tez nie podaba sie jak 2 osoby sie praktyczie
                    pozeraja na ulicy...i to nie ma znaczenia MM, KM, KK
                    to po prostu wyglada dziwnie..a za reke...kiedys
                    facetow mnie troche smieszylo, teraz mi to obojetne.

camel

• Gość: mat25 Re: Raport o sytuacji homoseksualistów w Poslce - polecam! IP: *.interserwer.pl 11.07.01, 09:36

> mnie tez nie podaba sie jak 2 osoby sie praktyczie
                      > pozeraja na ulicy...i to nie ma znaczenia MM, KM, KK
                      > to po prostu wyglada dziwnie..a za reke...kiedys
                      > facetow mnie troche smieszylo, teraz mi to obojetne.

OK, camel. Ale czy tak samo gwaltownie wystepujesz przeciwko pozerajacym sie
                      parom KM jak przeciwko parom MM/KK ???
                      • Gość: camel Re: Raport o sytuacji homoseksualistów w Poslce - polecam! IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.01, 09:20

> OK, camel. Ale czy tak samo gwaltownie wystepujesz przeciwko pozerajacym sie
                        > parom KM jak przeciwko parom MM/KK ???

nie wystepuje wogole, zawsze moge popatrzec na 10000 innychosob.

camel

• Gość: mat25 Re: Raport o sytuacji homoseksualistów w Poslce - polecam! IP: *.interserwer.pl 12.07.01, 14:02

>
                          > > OK, camel. Ale czy tak samo gwaltownie wystepujesz przeciwko pozerajacym s
                          > ie
                          > > parom KM jak przeciwko parom MM/KK ???
                          >
                          > nie wystepuje wogole, zawsze moge popatrzec na 10000 innychosob.
                          >
                          > camel
                          >

No widzisz a niektorym od razu wzrok leci na MM/KK, a jak juz sie napatrza to
                          zaczynaja wykrzykiwac swoje oburzenie...
              • Gość: camel Re: Raport o sytuacji homoseksualistów w Poslce - polecam! IP: *.dip.t-dialin.net 10.07.01, 14:26
                > > Taki obrazek geja pokutuje ale - paradoks - najczęściej wśród osób, które
                > żadne
                > > go geja nie znają. A to jest nic innego jak zwykły przesąd. Taki sam, jak
                > ten,
                > > że czarny kot przynosi pecha.

niby tyk, ale spoleczenstwo buduje opinie na tym co widzi...a to akurat widzi.
                jazeli homoseksualne osoby beda otwiralal coraz wiecej barow i dyskotek, sytuacja
                sie ni epolepszy, bo przeciez chodzi wam o to, zeyb ludzi widzieli pozytywny
                wizerunek.

suzane

> Nie da się ukryć, że np. love parades itp imprezy bardzo rzucają się w oczy i n
                > ie dodają Wam zwolenników.

LOVE PARADE nie jest impreza homo, tylko mieszana.

• Gość: mat25 Re: Raport o sytuacji homoseksualistów w Poslce - polecam! IP: *.interserwer.pl 10.07.01, 14:34

> > > Taki obrazek geja pokutuje ale - paradoks - najczęściej wśród osób, k
                  > tóre
                  > > żadne
                  > > > go geja nie znają. A to jest nic innego jak zwykły przesąd. Taki sam,
                  > jak
                  > > ten,
                  > > > że czarny kot przynosi pecha.
                  >
                  > niby tyk, ale spoleczenstwo buduje opinie na tym co widzi...a to akurat widzi.
                  > jazeli homoseksualne osoby beda otwiralal coraz wiecej barow i dyskotek, sytuac
                  > ja
                  > sie ni epolepszy, bo przeciez chodzi wam o to, zeyb ludzi widzieli pozytywny
                  > wizerunek.
                  >
                  >
                  > suzane

troche nie za bardzowiem kto jest w koncu autorem tego postu :)
                  A jesli chodzi o dyskoteki i bary to co zlego widzisz w ich otwieraniu???

• Gość: camel autorem postu bylem ja IP: *.dip.t-dialin.net 10.07.01, 15:26
                    autorem jestem oczywiscie ja...a to "suzane" to mial byc "odnosnik". ze teraz
                    bedzie do Suzane:)) a sam zapomnielem sie podpisac..przepraszam

camel

nie mam nic przeciwko dyskotekom i barom, tylko nie nie widze np. w darkroomach
                    mozliwosci poprawy wizerunku homo w polsce...a wiele dyskotek i barow takowe
                    posiada..najpewniej nie sluza one tej opinii.

• Gość: mat25 Re: autorem postu bylem ja IP: *.interserwer.pl 10.07.01, 15:52

> nie mam nic przeciwko dyskotekom i barom, tylko nie nie widze np. w darkroomach
                      >
                      > mozliwosci poprawy wizerunku homo w polsce...a wiele dyskotek i barow takowe
                      > posiada..najpewniej nie sluza one tej opinii.

No to prawda, ale przeciez istnieja tez domy publiczne, agencje towarzyskie dla
                      heterykow. Ostatnio namnozyla ich sie cala masa i nikt nie potepia z tego powodu
                      ogolu heterykow.
                      Jesli chodzi o te darkroomy to one sa ale podobnie jak nie wszysy hetero chodza
                      do agencji tow. tak samo BARDZO wielu gejow nigdy nie zaglada do tych darkroomów.
                      W najwiekszym gejowskim klubie w Lodzi jest bardzo duzy darkroom i zaglada tam
                      moze 10% uczestnikow sobotniej zabawy. Dlaczego wiec patrzec na wszystkich gejow
                      przez pryzmat tych 10%?

• Gość: camel Re: autorem postu bylem ja IP: 62.226.125.* 10.07.01, 17:04
                        a czy ja napisalem, ze popieram agencje towarzyskie itd??
                        wezmy przyklad... dajmy na to pewna grupa (np politycy). Jesli z 200 politykow
                        10 zostanie przylapanych na korzystaniu z uslug panienek to ogoleni spadnie
                        notowanie ich partii i opinia spoleczna bedzie uwazala ze politycy to dziwkarze.

Psy ...jesli na 200 rotwajlerow...2 pogryzie lub zagryzie wlasciciela, to ogolnie
                        rasa bedzie uwazana za niebezpieczna i tak dalej.

nie pisze ze wszyscy homo walesaja sie po knajpach, ale niestety opinia budowana
                        jest na tych co sie walesaja, to po prostu regula.
                        Tak samo jest z opinia na temat Polakow pochodzenia zydowskiego. 5000 jest
                        normalnych a 200 idiotow, ktorzy wrzeszcza i robia zadymy w oswiecimiu..i ogolnie
                        opinia na temat Zydow jest taka jaka jest, choc falszywa.

Zauwaz, ze na zachodzie jest masa barow i tak dalej, ale to jest wszystko Getto.
                        Jesli zamierzasz zyc w gettcie to ok, uwazam ze powinno byc wiecej dyskotek
                        mieszanych niz wylacznie dla homo..wowczas mogloby sie cos zmienic. No i niestety
                        te niesczesne czeste zmiany partnerow..hmm...ale to przyczyna braku uregulowan
                        prawnych..tu sie trudno czepiac.

camel
                        • Gość: mat25 Re: autorem postu bylem ja IP: *.interserwer.pl 10.07.01, 17:14

> a czy ja napisalem, ze popieram agencje towarzyskie itd??
                          > wezmy przyklad... dajmy na to pewna grupa (np politycy). Jesli z 200 politykow
                          >
                          > 10 zostanie przylapanych na korzystaniu z uslug panienek to ogoleni spadnie
                          > notowanie ich partii i opinia spoleczna bedzie uwazala ze politycy to dziwkarze
                          > .
                          >
                          > Psy ...jesli na 200 rotwajlerow...2 pogryzie lub zagryzie wlasciciela, to ogoln
                          > ie
                          > rasa bedzie uwazana za niebezpieczna i tak dalej.
                          >
                          > nie pisze ze wszyscy homo walesaja sie po knajpach, ale niestety opinia budowa
                          > na
                          > jest na tych co sie walesaja, to po prostu regula.
                          > Tak samo jest z opinia na temat Polakow pochodzenia zydowskiego. 5000 jest
                          > normalnych a 200 idiotow, ktorzy wrzeszcza i robia zadymy w oswiecimiu..i ogoln
                          > ie
                          > opinia na temat Zydow jest taka jaka jest, choc falszywa.

No tak - masz racje. Dzieje sie tak dlatego, ze ludzie maja tendencje do
                          uogolniania. trudno wymagac od wszystkich niesamowitej inteligencji... Ale
                          przeciez z drugiej strony heterycy ktorzy najbardziej krzycza na gejow nie chodza
                          do takich klubow gejowskich, wiec skad czerpia wiedze o tym, co i w jaki sposob
                          tam sie dzieje?
                          Wyglada na to, ze jedynie ta "normalna" wiekszosc moze robic co jej sie podoba
                          bez obawy , ze ktos bedzie mial o niej jakies zdanie. No bo sama o sobie przeciez
                          zdania zlego miec nie bedzie, prawda?

> Jesli zamierzasz zyc w gettcie to ok, uwazam ze powinno byc wiecej dyskotek
                          > mieszanych niz wylacznie dla homo..wowczas mogloby sie cos zmienic.

Zauwazylem, ze te gejowskie dyskoteki powoli staja sie mieszane. Przychodzi tam
                          przede wszystkim duzo dziewczyn hetero - przyjaciolek gejow i znakomicie sie tam
                          bawia bez zadnych uprzedzen. Z facetami hetero jest gorzej bo kazdy sie boi, zeby
                          nie byc o cos podejrzanym... W ogole mysle, ze duzo wieksze opory maja heterycy
                          niz geje przed takimi mieszanymi miejscami.
    • Gość: HANS Nie bedziecie jebali jeden drugiego w dupe, nie bedzie UE dla Polski . IP: *.orlando-02rh16rt.fl.dial-access.att.net 10.07.01, 14:30
      A wiec panowie, nie bedziecie jebali jeden
      drugiego w dupe, nie bedzie UE dla Polski.

=========================
      > Raport znajduje się pod adresem
      > http://lambdawa.gejowo.pl/pliki/raport_lambda.pdf
      > . Dokument został przygotowany na podstawie badań
      > przeprowadzonych przez Stowarzyszenie Lambda Warszawa według
      > zaleceń the European Region of the International Lesbian and
      > Gay Association. Raport został już przedstawiony Komisji
      > Europejskiej w Brukseli, a w najbliższym czasie zostanie
      > przekazany polskim władzom i politykom. Kwestie w nim zawarte zostaną poruszone
      >
      > przez unijnych negocjatorów podczas negocjacji Polski o przystąpieniu do UE.
      > Polecam to opracowanie szczególnie wszystkim tym, którzy nie widzą
      > dyskryminacji homoseksualistów w Polsce.

• Gość: mat25 Re: Nie bedziecie jebali jeden drugiego w dupe, nie bedzie UE dla Pols IP: *.interserwer.pl 10.07.01, 14:34
        Ty parszywy kundlu siedz cicho bo z toba nie rozmawiam.
        • mesco Re: Nie bedziecie jebali jeden drugiego w dupe, nie bedzie UE dla Pols 10.07.01, 21:12
          darkroomy to chetnie przytaczany argument, nawet u nas w Niemczech, niestety.
          Ale nikt nie mówi nic na temat burdeli. Burdel nalezy do cywilizacji? po prostu
          nie bylo by do pomnyslenia zlikwidowac burdele?
        • mesco Re: Nie bedziecie jebali jeden drugiego w dupe, nie bedzie UE dla Pols 10.07.01, 21:12
          darkroomy to chetnie przytaczany argument, nawet u nas w Niemczech, niestety.
          Ale nikt nie mówi nic na temat burdeli. Burdel nalezy do cywilizacji? po prostu
          nie bylo by do pomnyslenia zlikwidowac burdele?
          • Gość: camel Re: Nie bedziecie jebali jeden drugiego w dupe, nie bedzie UE dla Pols IP: *.dip.t-dialin.net 10.07.01, 23:00
            tak, ale zauwaz ze sa tez burdele dla mezczyzn i z mezczyznami...

camel
    • Gość: hybryda Raport o sytuacji homoseksualistów w Poslce - bzdura IP: *.bostma.adsl.bellatlantic.net 11.07.01, 03:13
      I to kompletna! Czytaliscie? Sciagnalem sobie pliczek i czytalem. Czegos
      takiego dawno nie widzialem....uchachalem sie jak norka....:))))) A z drugiej
      strony, mat25 zanim zaczniesz swoja zwykla pyskowke przeczytaj raz
      jeszcze "raport", potem jeszcze raz a nastepnie swoje wypowiedzi pod tym
      tytulem i przemysl. Bo do czego zmierzacie, wy pedaly, gadajac wkolko o tym
      samym?
      • Gość: mat25 Re: Raport o sytuacji homoseksualistów w Poslce - bzdura IP: *.interserwer.pl 11.07.01, 08:29
        Gość portalu: hybryda napisał(a):

> I to kompletna! Czytaliscie? Sciagnalem sobie pliczek i czytalem. Czegos
        > takiego dawno nie widzialem....uchachalem sie jak norka....:))))) A z drugiej
        > strony, mat25 zanim zaczniesz swoja zwykla pyskowke przeczytaj raz
        > jeszcze "raport", potem jeszcze raz a nastepnie swoje wypowiedzi pod tym
        > tytulem i przemysl. Bo do czego zmierzacie, wy pedaly, gadajac wkolko o tym
        > samym?

A ty do czego zmierzasz powtarzajac w kolko te same brednie? I o jaka pyskowke ci
        chodzi?
        Ty mozesz sie chachac - najwazniejsze, ze przedstawiciele Komisji Europejskiej
        sie nie uchachali.
        • Gość: hybryda Re: Raport o sytuacji homoseksualistów w Poslce -totalna bzdura IP: 216.51.32.* 11.07.01, 15:27

> A ty do czego zmierzasz powtarzajac w kolko te same brednie? I o jaka pyskowke
          > ci
          > chodzi?
          > Ty mozesz sie chachac - najwazniejsze, ze przedstawiciele Komisji Europejskiej
          > sie nie uchachali.

Oczywiscie, ze sie nie uchachali....plakali nad waszym 'trudnym' losem i
          dziecinstwem. Na pewno zdecyduja sie polozyc temu kres torpedujac nasze plany
          wejscia do UE (widzisz bezsens tego???), albo podesla wam paczki zywnosciowe,
          albo ...juz sam nie wiem co. Ale "raporcik" jest niezly...buachachachachacha....
          • Gość: ramzes Jednej rzeczy w dlaszym ciagu nie rozumiem.... IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.01, 09:18
            co komu szkodzi, ze dwoch facetow lub dwie kobitki sa oficjalnie zarejestrowni
            w urzedzie, jako para. Czy przez to ktos dostanie mniej chleba, a moze komus
            stanie sie krzywda morlana i powiesi sie?? A moze ktos zarobi mniej pieniedzy??
            czy tez moze mniej ludzi bedzei chodzic do kosiciola, i tu beda sie czarni
            buntowac??

czy ktos zna odpowiedzi??

ramzes

• Gość: hybryda Re: Jednej rzeczy w dlaszym ciagu nie rozumiem.... IP: 216.51.32.* 12.07.01, 15:21
              Zapewne ty ramzes znasz odpowiedzi...jak zwykle....hihihi
              Cos duzo teraz tychze "ramzesow" - skrzynki e'mailowe ci sie zaplenily czy cio?
          • Gość: mat25 Re: Raport o sytuacji homoseksualistów w Poslce -totalna bzdura IP: *.interserwer.pl 12.07.01, 14:05
            Gość portalu: hybryda napisał(a):

> Oczywiscie, ze sie nie uchachali....plakali nad waszym 'trudnym' losem i
            > dziecinstwem. Na pewno zdecyduja sie polozyc temu kres torpedujac nasze plany
            > wejscia do UE (widzisz bezsens tego???), albo podesla wam paczki zywnosciowe,
            > albo ...juz sam nie wiem co. Ale "raporcik" jest niezly...buachachachachacha...
            > .

Ty mogles go nie zrozumiec bo napisali go ludzie wyksztalceni...

• Gość: hybryda Re: Raport o sytuacji homoseksualistów w Poslce -totalna bzdura IP: 216.51.32.* 12.07.01, 15:25
              Tak mat25, masz racje....jestes teraz bardziej szczesliwy?...hihihi..A swoja
              droga tak sobie mysle, ze kazdy kto ukonczyl szkole podstawowa jest bardziej
              wyksztalcony niz ten przed...:0) Przyznasz mi racje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka