Dodaj do ulubionych

chodzi im tylko o sex?

06.11.07, 22:15
Może pokrótce nakreślę swoją obecną sytuację - jestem po długim związku z
facetem,ale już tak od czerwca wolna. spotykam na swojej drodzę całą plejadę
ciekawych lub mniej ciekawych facetów. jestem osobą dość
towarzyską,wesołą,wygadaną,mam sporo znajomych i poznaję wiele ludzi, dlatego
też mając możliwośc zaobserwowania zachowań facetów wobec mnie jako wobec
tzw."wolnej zwierzyny" doszłam do pewnych wniosków. Śmieszne jest to,ze ci, co
mnie w najmniejszym stopniu nie pociągają latają za mną jak opętani,nie
brakuje im ani inwencji ani odwagi zapraszać na randki,próbowac podchodów i
mieć nadzieję na coś na kształt związku. Z kolei ci,co mnie pociągają, ale nie
daje im tego jakoś nachalnie do zrozumienia, raczej dyskretnie, owszem,
czarują itd., ale są raczej zainteresowani szybkim skonsumowaniem tematu, no
bo mając mój numer komórki raczej nie zadzwonią z pytaniem, czy umówię się do
kina, ale na wszelkiego rodzaju imprezach, spotkaniach, nawet na zajęciach na
studiach widze ich zainteresowanie moją osobą, często mi mówią jaka to ze mnie
fajna dziewczyna jest itd. Nie bedzie to jakims brakiem skromności jeśli
powiem, że jestem atrakcyjną dziewczyną, widze zainteresowanie w oczach
facetów, choćby na ulicy, niegłupia, kontaktowa i żadna tam krolewna z drewna.
Więc o co chodzi-dlaczego ci na których nam nie zależy pchają się sami w
ramiona, a ci atrakcyjniejsi dla nas chcą ale niezbyt wytrwale? Aha- i żeby
nie było - droga od znajomości do łóżka, nawet bardzo dobrej i zaprawionej
mocnym flirtem,jest u mnie długa.
Obserwuj wątek
    • wiarusik Re: chodzi im tylko o sex? 06.11.07, 22:19
      Umówisz się ze mną na ten tego?;)
    • silic Re: chodzi im tylko o sex? 06.11.07, 23:13
      > Więc o co chodzi-dlaczego ci na których nam nie zależy pchają się >sami w
      > ramiona, a ci atrakcyjniejsi dla nas chcą ale niezbyt wytrwale?

A widzisz jakiś powód , żeby ci ,którzy są DLA CIEBIE atrakcyjni mieli za tobą
      biegać a nie TY ZA NIMI ?
      Bo ja nie widzę.
      Po raz n-ty widzę historię kobiety, która sądzi, że jej się coś należy i która
      widzi zainteresowanie w oczach wszystkich dookoła oraz jest ciekawą, atrakcyjną,
      niegłupią i bla bla bla bla. Zejdź na ziemię. Jeśli tobie na czymś zależy to nie
      wiń innych o to, że nie starasz się zrobić czegoś w tym kierunku. To , że dajesz
      komuś coś do zrozumienia to nie znaczy , że ten ktoś to rozumie. Sama jesteś
      śmieszna w swoim zachowaniu, nie robiąc niczego mimo że chciałabyś. Jak dla mnie
      jednak jesteś królewną i to mocno drewnianą.
      • ja2210 Re: chodzi im tylko o sex? 08.11.07, 22:05
        ojej jakis ty madry! a co mam powiedziec ja? jak tylko przejmuje inicjtywe lub z
        nia nawet wychodze wszystko zaczyna sie pier.... nawet z facetami ktorzy zdazyli
        mi powiedziec ze im sie podobam(!). bylo juz tak pare ladnych razy. i badz tu
        czlowieku madry! jak na razie jestem skazana na czekanie az ktos z czyms wyjdzie
        bo nie chce sie kolejny raz spazac.
        • silic Re: chodzi im tylko o sex? 09.11.07, 09:46
          Dziękuję za uznanie.
          Widocznie trafiasz na mężczyzn, którzy nie pasują do ciebie. To , że im się
          podobasz to jeszcze nie świadczy o niczym, mnie się podoba wiele kobiet ale nie
          mam ochoty z nimi "być".
          A to , że się sparzyłaś nie raz... to jak każdy przeciętny mężczyzna. My jakoś z
          tym żyjemy nie i nie jesteśmy na nic skazani. Jak widać można.
    • wesmar Re: chodzi im tylko o sex? 06.11.07, 23:17
      Skoro nie masz tos nie "chwytna" i moze sie przeceniasz. Facetow za dlugo na
      cierpliwos nie przetestujesz, ale i to zalezy ktorych. W kazdym razie staraj sie
      i podpatrz jak to robia kolezanki
    • facettt i owszem :) 07.11.07, 00:00
      ania8314 napisała:
      dlaczego ci, na których nam nie zależy, pchają się sami
      w ramiona, a ci atrakcyjniejsi dla nas,
      chcą ale niezbyt wytrwale?

gdyz tak to w zyciu jest :)))

any questions more?
    • rozczochrany_jelonek Re: chodzi im tylko o sex? 07.11.07, 00:55

chodzi im tylko o sex?

jeszcze o żarcie :)
      • kozica111 Re: chodzi im tylko o sex? 07.11.07, 11:41
        Czują feromony ;)
    • pol_krzaka Re: chodzi im tylko o sex? 07.11.07, 12:58
      > żadna tam krolewna z drewna.
      A jak się zachowuje taka królewna z drewna? Przecież właśnie długa droga od
      znajomości do łóżka, niezależnie od okoliczności i bez konkretnego powodu, to
      podstawowa cecha kwalifikująca do tej kategorii.
      • ullalla1 Re: chodzi im tylko o sex? 07.11.07, 20:09
        zrobię jeszcze jedno okrązenie, żeby nie pomyślał, że łatwa jestem - powiedziała
        kura spieprzając po podwórku przed kogutem
        • ania8314 może coś w tym jest 08.11.07, 00:04
          może coś w tym jest, że czekając, flirtując ale nic ponadto nie daje impulsu,
          ale z drugiej strony nie chce wychodzic na nachalną idiotkę, bo takich sporo już
          po ziemi chodzi. a co do sytuacji łóżkowych, wiem, że przelotne znajomości mnie
          nie interesują, muszę sie przekonać do drugiego człowieka na tyle żeby sie z
          nim przespać bądź inne sprawy, a to wymaga jednak trochę czasu. ale i tak
          wychodzę z założenia, czy bym dawała impulsy, czy nie, choćbym była najbardziej
          twardą dziewica facet jak chce to potrafi wychodzić swoje, więc widocznie aż
          taka wspaniała znowuż nie jestem, żeby porażać wszystkich dookoła:)to jak
          skutecznie oczwarować faceta, do cholery?!
          • eeela Re: może coś w tym jest 08.11.07, 00:23
            Pojsc z nim do lozka i tam sprawic, aby mial ochote ciagle wracac? ;-)
          • silic Re: może coś w tym jest 08.11.07, 00:39
            Jest wielka różnica między byciem nachalną idiotką a dawaniem impulsów. Jak
            chcesz coś ze sklepu to też krążysz przed wystawą licząc , że sprzedawca się
            domyśli na co masz ochotę ?... chyba nie.

>choćbym była najbardziej twardą dziewica facet jak chce to potrafi >wychodzić
            swoje,

A ty czegoś chcesz czy tylko potrafisz zwalać winę na drugą stronę ? Weź tyłek w
            troki i zrób coś. Możesz też dalej biadolić.

> to jak skutecznie oczwarować faceta, do cholery?!

Trzeba być kobietą z krwi i kości a nie drewnianą królewną.
          • pol_krzaka Re: może coś w tym jest 08.11.07, 00:44
            Tylko że większość facetów te nachalne idiotki ocenia pozytywnie i do głowy by
            im nie przyszło tak je nazwać. Nachalna może być tylko taka, która im się nie
            podoba.
            Sytuacje łóżkowe też podlegają pod całokształt oceny drugiej osoby. Jeśli się
            już do kogoś przekonasz a w łóżku będzie totalna klapa to co wtedy? Będziesz się
            zmuszać w imię wyższych celów?
            • ania8314 Re: może coś w tym jest 08.11.07, 01:34
              ale skoro sie beznadziejnie czuje po seksie, który nic za sobą nie niesie
              większego?! to po co mam robic jazdę próbną skoro seks bez tzw. zobowiązań mnie
              na ogół nie jara. kilku facetów powiedziało mi, że wiem jak kokietować i
              przyciągnąc do siebie faceta, tylko zawsze wtedy, gdy mi na jakimś średnio
              zależało, może ja się spalam tam, gdzie mi zależy mocniej, co?może wtedy się
              wstydze i tyle. choć wiem, to głupie wytłumaczenie. może ja za bardzo chce i o
              tym myślę? może powinnam olać sprawę, wyluzowac się, co mam w sumie do
              stracenia?tylko gorzej, jak sie okaże, że faceta w ogóler nie jaram i zacznie
              mnie unikać:)
              • pol_krzaka Re: może coś w tym jest 08.11.07, 08:37
                Jak się okaże że faceta w ogóle nie jarasz to czyż nie lepiej dowiedzieć się
                tego wcześniej niż później? To chyba lepsze niż żyć złudną nadzieją. Chyba tylko
                tą nadzieję masz do stracenia, bo co innego? Oczywiście nie musisz od razu
                wyskakiwać z jakąś super odważną propozycją, ale przecież nie szkodzi dać do
                zrozumienia że jesteś zainteresowana, zaprosić gdzieś faceta czy poprosić o
                pomoc. Czy czasem nie należysz do tego typu osób co nigdy nie chcą dać po sobie
                poznać że ktoś im się podoba? Bo się jakieś nieszczęście stanie? Faktycznie
                potrzebujesz się wyluzować.
                To nie jest tak że facetom chodzi tylko o seks, ale potrzebują go do szczęścia.
                Ci z tych fajniejszych w czasach dziewczyn wychowanych na pismach typu bravo
                albo cosmo i przy rozwiniętej antykoncepcji nie muszą już tak bardzo o niego
                zabiegać, zwłaszcza że przyjemność może być obustronna.
    • el_quatro Re: chodzi im tylko o sex? 08.11.07, 12:42
      Sprobuj spojrzec na sprawe oczami mezczyzny:
      On chodzi na wyklady z atrakcyjna dziewczyne. Normalna i wesola, ale kiedy
      zakolysze biodrami to facetom szumi w glowie. Ma takie cialo ze inaczej sie nie da
      W koncu spotykaja sie gdzies na przystanku, albo przy ksero. Ona mowi
      'zauwazylem Cie juz wczesniej, jestes sympatycznym i madrym facetem' On nie mowi
      nic z wrazenia, ona mowi dalej '.. tylko wiesz, na razie wole byc sama.. ale
      bardzo bym chciala sie Toba kochac, przynajmniej raz, wpadniesz od mnie dzis
      wieczorem?'
      Chlopak jest wsciekly, zaklada watek na forum 'Kobieta' i opowiada o swoich
      problemach z kobietami. Prosi o rady, a wszyscy sie z niego smieja. On najpierw
      nic nie rozumie, ale potem msci sie w ten sam sposob na wszystkich kobietach na
      zasadzie 'ta suka chciala mnie zaciagnac do lozka, ja wam jeszcze pokaze'
      Biedny skrzywdzony gowniarz
      • eeela Re: chodzi im tylko o sex? 08.11.07, 12:51
        Do diaska, znow nic nie rozumiem.

Z ktorej strony ta sytuacja jest analogiczna do wyzej opisanej?
        • el_quatro Re: chodzi im tylko o sex? 08.11.07, 15:21
          problem: jest chlopak, ktory potrzebuje od Ani tylko seksu
          pytanie: skad sie taki wzial
          moze byl molestowany przez wujka, moze mamusia go zostawiala samego w ciemnym pokoju
          jak juz sie dowiemy jakie ma dziury w psychice, to moze podpowiemy Ani jak go
          usidlic, na kazdego ptaszka jest sposob
          • ania8314 psycha chyba ok jest 08.11.07, 19:54
            o ile sie dobrze orientuje to psychicznie tak na pierwszy rzt oka spoko jest.
            zapoznawac sie nie musimy, znamy sie dosc dobrze,jestesmy dobrymi znajomymi,
            mielismy wspolne wypady, imprezy itd.wczesniej na niego nie patrzylam jak na
            potencjalnego faceta, ale po jakims czasie rece same tak jakos lgnely do
            siebie:)spedzilismy nawet przyjemny czas na wspolnym przytulaniu sie i takich
            tam czulosciach, wiec raczej faceta nie odrzucam.i ogolnie wiem, ze mnie lubi,
            fizycznie raczej tez mu odpowiadam, mowi mi ze jestem bardzo fajna dziewczyna,
            ale co z tego jak nie zadzwoni i nie umowi sie. dodam ze jest dosc zabiegana
            osoba, i raczej lubiaca niezaleznosc i mozliwosc pobycia czasem samemu. i jaki
            jest sposob na takiego ptaszka?
            • pol_krzaka Re: psycha chyba ok jest 08.11.07, 23:55
              A zatem chcesz z nim bliższego związku, czyli zmniejszyć znacznie jego
              niezależność, którą tak lubi i pytasz nas jakim sposobem to osiągnąć nic przy
              tym z siebie nie dając?
    • makbrajd za długi i nie chce mi się czytać 09.11.07, 03:09
      ale odpowiem na temat postu:

banalnie ale tak to działa (przynajmniej u mnie):
      sex bez uczucia jest do niczego i nie ma co z oczyma zrobić (ewentualnie
      wydłubać - ale to służbowo a nie prywatnie)

(no i po tej mądrości pójdę spać)
    • bahmat Re: chodzi im tylko o sex? 09.11.07, 10:15
      jak Ci chodzi tylko o sex to korzystaj, to nie zmydła, to się nie
      wymudli, facet.ów i tak nie rozgryzierz, bo albo traktują Cię jako
      pankowanko, albo chcą Cię potraktować jako fortecę, którą chca
      zobyć, bo faceci lubią podchody i zdobywanie, sa jeszcze tacy,
      którzy się Tobie podobają takich jak morzesz bierz i wykorzystuj
      póki można ot i cała filozofia,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka