milena_w Re: Facetów dbanie o siebie 20.03.08, 14:01 tam ma sens, bo kiedy dba o siebie lepiej wygląda, kiedy lepiej wygląda lepiej się czuje a kiedy dobrze się czuje jest wartościowym, szczęśliwym człowiekiem (nie żeby to wszystko brało się z tylko z dbania o siebie ;o) a takich coraz mniej wokoło... Odpowiedz Link Zgłoś
ryganta Re: Facetów dbanie o siebie 09.06.08, 18:45 diabel-tasmasnki napisał: > czy to ma jakiś sens? No bo zastanówmy sie co daje facetowi dbanie o siebie? > Przecież od tego panienki same mu do lozka i tak nie bęa wskakiwać. Ja mysle ze ma duze znaczenie! Mysle ze to swiadczy tylko dobrze o facecie jego wychowaniu wykształceniu i kulturze osobistej. Ja sobie nie oge wyobrazic bym nie mogl zadbac o siebie. Ja wrecz musze to zrobic! Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmasnki Re: Facetów dbanie o siebie 09.06.08, 19:14 nie pytałem co sobie możesz wyobrazić, a czego nie możesz tylko o to co daje facetowi dbanie o siebie. Jakie odnosi z tego korzyści i jakim kosztem te korzyści są osiągane. Odpowiedz Link Zgłoś
ryganta Re: Facetów dbanie o siebie 09.06.08, 19:19 To ja moze zapytam inaczej; Jaki korzysci daje niedbanie o siebie! Bo wydaje mi sie ze dbanie o siebie kształtuje wizerunek faceta. A koszty to mysle ze niewielkie. Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmasnki Re: Facetów dbanie o siebie 09.06.08, 19:31 >A koszty to mysle ze niewielkie. skoro tak myślisz to ja z kolej myślę ze o siebie nie dbasz skoro nie jesteś świadomy kosztów :) Ubrania, kosmetyki, i czas poświęcony na latanie po sklepach fryzjerach i innych takich. Czas poświęcony na uprawianie sportów. Jak policzyć kasę i czas to koszty są naprawdę znaczące a co z tego ma facet - to że dla jakiejś panienki jego widok nie będzie wstrętnym, a inna może nawet pomyśli "fajny zadbany facet". Tylko Jaki pożytek ma z tego facet? Odpowiedz Link Zgłoś
ryganta Re: Facetów dbanie o siebie 09.06.08, 19:44 Powiem tak: Fryzjer owszem ale nie za czesto- tyle ile potrzeba, kosmetyko owszem sklep równiez. Nie wiem czy chodzi ty o modne ciuchy i coraz to nowe. Ale generalnie to nie za czesto- w miare potrzeby. Nie przykladam duzej wagi do mody. A jesli chodzi o sport to czasami, ile czas pozwoli. Ale znowu nie tak by byc jakims uzlaeznionym. Pewnie kasy troche idzie ale moim zdaniem lepsze to niz chodzie nieschludnym i odrazajacym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logos Re: Facetów dbanie o siebie IP: *.chello.pl 24.06.08, 16:04 Jak odpowiedzieć na tak idiotyczny zestaw pytań? Czy wszystko co robisz =korzyść??? Po prostu jesz, oddychasz, myjesz się, ruszasz... Zwykłe codzienne czynności. Po co im dorabiać filozofię? No po co? Odpowiedz Link Zgłoś
snooka Diable tasmański 26.06.08, 14:36 Jakie są korzyści? Zrób prosty test. Nie myj się przez 2 tygodnie, zapuść zarost, paznokcie obgryź, na nogi załóż chińskie tenisówki z wyciętymi palcami, a na grzbiet standardową flanelową koszulę w obowiązkową kratę i tak przygotowany idź na podryw. Wnioski z podrywu opisz w raporcie. Następnie umyj się, obetnij paznokcie i wytnij skórki, ogól się, załóż modne obuwie i koniecznie białe polo, powiedzmy Lacoste. Idź na podryw. Wnioski z podrywu opisz w raporcie. Potem porównaj oba raporty - mam nadzieję, że więcej kretyńskich pytań nie będziesz zadawał. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmasnki Re: Diable tasmański 27.06.08, 11:25 Wnioski są takie że pomimo dbania o siebie nie mam oszałamiającej skuteczności podrywu. Czyli gra nie jest warta świeczki. Sens dbania o siebie jest dyskusyjny. W kontekście ilości sukcesów można stwierdzić że zasoby czasu siły i pieniędzy jakie przeznacza sie na dbanie o siebie są wykorzystywane nieefektywnie. Puenta jest taka że dbając o siebie nawet jeśli osiągniemy sukces w rwaniu to jest to Pyrrusowe zwycięstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Diable tasmański 28.06.08, 23:08 zależy co rozumiesz przez 'dbanie o siebie'. jak widzę, jak na razie o siebie dbasz, jak mówisz, a dopiero zastanawiasz się nad oszczędzaniem w tym hm, obszarze życia? po pierwsze, na czym chcesz konkretnie oszczędzić? na markach ciuchów, w jakie się ubierasz? na markach kosmetyków? a może w ogóle na kosmetykach? tych podstawowych, czy tzw. luksusowych, czyli np. wodzie toaletowej? zamierzasz rzadziej prać ciuchy? a może rzadziej się kąpać (akurat tutaj to dyskusyjne, ja się np. lubię kąpać, choć nie wiem czy pławienie się w tym syfie który leci z kranu można nazwać dbaniem o siebie:)? poza tym widzę, że główny cel to zminimalizowanie kosztów wobec strat/braku zysków (byciu rzucanym przez kobiety/nie zdobywaniu ich). czy aby na pewno kwestią podstawową jest dbanie o siebie? przecież na sukces w podrywie składa się kilka czynników. może zniechęcasz je głupimi gadkami? może jesteś zbyt nieśmiały? może nie masz wyciucia, nie umiesz zaproponować niczego ciekawego? moze zwyczajny z ciebie nudziarz? Odpowiedz Link Zgłoś
ladyeve Re: Facetów dbanie o siebie 28.06.08, 21:11 to w takim razie porównaj sobie dwie kobiety nie zadbaną i zadbaną. Odpowiedz Link Zgłoś
lillalu Re: Facetów dbanie o siebie 08.07.08, 10:43 Im częściej czytam twoje posty, tym bardziej przekonuję się, że jesteś nudnym, starzejącym się bucem, diable. I w dodatku niezadbanym. Odpowiedz Link Zgłoś