Dodaj do ulubionych

Oryginalne oszczędności

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 10:58
Wielkie rzeczy, u nas od dawna tusz ten stosowany jest w procesie drukowania projektów ustaw. Jako, że to moduł testowy, to giną na razie tylko wybrane zdania
Obserwuj wątek
    • brzezozka Re: Oryginalne oszczędności 16.12.08, 11:11
      dobre będzie dla donosicieli z PiS, jaro nie musiałby kombinować z lojalkami
    • Gość: , Re: Oryginalne oszczędności IP: *.174-184-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 16.12.08, 12:27
      A ja mam wrażenie że na takim papierze już od dawna banknoty drukują. Bo ciągle ich mało i znikają.
    • Gość: Ralf Re: Oryginalne oszczędności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 12:41
      Mediamarkt i Saturn już tak robią. U mnie z czasem wszystkie paragony są bialutkie. Aż strach pomyśleć co będzie, jak sprzęt się zepsuje.
    • Gość: Pablo Re: Oryginalne oszczędności IP: *.ip.amg.net.pl 16.12.08, 13:59
      @Ralf - musisz isc z tymi paragonami do mediamarkt i poprosic o ich kopie. ja bylem w Łodzi w Galerii Łódzkie i wydali bez problemu, jako ze mialem zakupiony mikser z gwarancja na 2lata, a po roku juz prawie nic nie bylo widac na paragonie. lepiej isc od razu poki cos widac. w innych sklepach tez nie powinni robic problemu. przynajmniej mam taka nadzieje. pozdro!
    • bartosz_20 Re: Oryginalne oszczędności 16.12.08, 17:07
      Większej bzdury nei słyszałem. Tak sie składa że jestem z branzy drukarkowej. Jesli xerox wyłoży duze pieniądze na nową technologie, odbije sie to w cenie takich drukarek i tuszy. Tak sie składa że oszczędzając papier nie oszczędzamy praktycznie nic bo kartka w procesie druku jest najtańszym czynnikiem. Wyobraźmy sbie sytuacje drukujemy coś na kartce i uzywamy jej cały dzień, pytanie czy taka kartka bedzie sie nadawała do ponownego zadruku. Wąska grupa odbiorców. Poza tym ok mamy taką drukarke a chcemy wydrukować coś trwałego i co wtedy? zmieniamy tusze czy musimy miec druga drukarke. Utopijny pomysł, bez praktycznego zastosowania
    • Gość: stb Re: Oryginalne oszczędności IP: 139.57.102.* 16.12.08, 17:35
      @bartosz_20:
      Masz sporo racji. Papier wielokrotnego użytku miałby sens, gdyby
      można było wymazać druk wtedy, kiedy użytkownik chce, i użyć
      papier jeszcze raz.
      Pracując w dużej organizacji, dostaję często wydruki raportów wszelkiej maści, po kilkadziesiąt stron. Czasami nie czytam tego wcale, bo mnie dany raport nie dotyczy lub nie interesuje, więc całość idzie na makulaturę. Nawet jeżeli papier kosztuje grosze, to w skali dużej firmy zużywa się przerażające ilości papieru.
    • Gość: Maniek Re: Oryginalne oszczędności IP: *.aster.net.pl 16.12.08, 19:13
      Bardzo dobry pomysł.Proponuję jeszcze różne terminy "znikania"np 3 miesiące. U mnie w firmie drukuje się codziennie po kilkadziesiąt stron raportów które natychmiast idą do pudełka, a następnie po 3 miesiącach do ponownego zadrukowania.... i na tym koniec jego życia, a możnaby to życie wydłużyć o kilka cykli...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka