Dodaj do ulubionych

Chroń dane na odległość

IP: 62.52.27.* 06.03.09, 09:21
No przecież to jakiś odgrzewany kotlet, a nie news... Było już o tym dawno, być może nawet na GW... I komentarze ludzi były następujące: przecież wystarczy wyłączyć ukradzionego laptopa - i żadna ochrona nie zadziała. A potem otwierasz go w ekranowanym pomieszczeniu i robisz wszystko, co chcesz...
Obserwuj wątek
    • Gość: ART Re: Chroń dane na odległość IP: *.lutn.cable.ntl.com 06.03.09, 09:35
      Dlatego Lenovo postanowiło .... a na zdjeciu jest HP :)
    • Gość: ja Re: Chroń dane na odległość IP: 213.134.152.* 06.03.09, 09:36
      Jedzie mi tu czolg?:-)
    • Gość: gosc Re: Chroń dane na odległość IP: *.man-networks.pl 06.03.09, 09:42
      Grafik w Agorze widze 100% pro. Zdjecie lapa w odbiciu lustrzanym... z kursorami po prawej... dzizas! kompozycja tez niczego sobie, businessman na tle lapa-giganta:D
    • Gość: gosc Re: Chroń dane na odległość IP: *.man-networks.pl 06.03.09, 09:46
      kursory oczywiscie po lewej mialo byc...
    • Gość: beember Re: Chroń dane na odległość IP: *.bellona.pl 06.03.09, 10:16
      Wygląda jak laptop monstrum atajujący biznesmena w białych skorpionach.
    • Gość: zaciekawiony Re: Chroń dane na odległość IP: *.informel.pl 06.03.09, 10:35
      wyłączenie komputera metodą ochrony danych? nie łapię, przecież można go potem włączyć, więc w czym problem? logowanie ? pierwsze distro live linuxa umożliwi przekopiowanie danych ...
      nie ma co, rewelacyjna ochrona ...
    • Gość: ateusz Re: Chroń dane na odległość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 10:42
      poza tym dali fotkę na lewą stronę...
    • Gość: hens Re: Chroń dane na odległość IP: 89.191.129.* 06.03.09, 11:53
      Nie bardzo rozumiem,albo kradnę laptopa,albo kradnę dane.
      W pierwszym przypadku,resetuje wszystko,a w drugim to laptop nie jest mi potrzebny, tylko obudowa do HDD pod e sata np. i po problemie.
      No chyba, ze HDD zostało zakodowane, ale to ryzyko zawodowe ;-))
    • Gość: Herod Re: Chroń dane na odległość IP: *.tvk.torun.pl 06.03.09, 12:14
      Tak trudno szyfrować dane? Truecrypt jest za darmo i wystarczająco zabezpieczy nawet najbardziej poufne informacje. Producenci laptopów żerują na niewiedzy klientów.
    • Gość: elo Re: Chroń dane na odległość IP: *.oracle.com 06.03.09, 12:14
      swoja droga - nie chce mi sie wierzyc by ginelo az 2tys laptopow dziennie... To by dawalo 600 tys. laptopow rocznie...

Ktos sie chyba pomylil...
    • Gość: ja Re: Chroń dane na odległość IP: 213.134.152.* 06.03.09, 14:04
      Bo zapomnieli dodac, że niedziela nic się nie kradnie, bo złodzieje odpoczywają i czas spędzają w kościołku:-)
    • Gość: ale jaja Re: Chroń dane na odległość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 14:05
      czy robią debilów z ludzi -jak można wyłączyć kompa sms-em? Przecież wystarczy wyjąć kartę sieciową sformatować dysk i tyle . Właścicielu tego jądrowego laptopa ONI robią z Ciebie GŁUPA. Nie daj się
    • tu-166 Re: Chroń dane na odległość 06.03.09, 15:09
      Nawet gdyby "antykradzieżowy moduł GSM" miał własne zasilanie to i tak laptopa można włożyć do ekranowanej torby na laptopa, albo po prostu utopić w wiadrze z wodą. Później w ekranowanym pomieszczeniu będzie można na spokojnie odzyskać dane.
    • Gość: Gość Re: Chroń dane na odległość IP: *.toya.net.pl 07.03.09, 00:33
      Najlepsza ochrona danych, to dać laptopa Ziobrze:D:D Zrobi tak, że nic nie wypłynie:D
      Pozdrawiam
    • Gość: Gość Re: Chroń dane na odległość IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.03.09, 05:48
      "Dla właściciela często bardziej bolesna jest utrata tajnych danych niż sprzętu. ". Czy skasowanie danych (nawet tym SMSem) uchroni wlasciciela od utraty danych??? Chyba raczej mialo byc cos w stylu "Dla właściciela często bardziej bolesne jest to, ze ktos inny moze odczytac jego dane", a nie utrata, ktora zreszta moze sobie sam zafundowac SMSem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka