Dodaj do ulubionych

Nauczycielom przed ich świętem...

12.10.09, 23:18
Delegacja nauczycieli przychodzi na spotkanie z ministrem edukacji
narodowej.
- Panie ministrze, my w ogóle nie mamy pieniędzy!
- Trudno... Wchodźcie...
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: Nauczycielom przed ich świętem... IP: 91.104.42.* 12.10.09, 23:34
      he, ich jak ich, w takim samym stopniu i uczniów, biedne dzieci dręczone często przez zakompleksione panie "profesorki"
      • neti69 Re: Nauczycielom przed ich świętem... 13.10.09, 08:03
        Dlaczego tylko "panie"? "Panowie" są tacy fair? :)
        • Gość: m Re: Nauczycielom przed ich świętem... IP: 91.104.42.* 13.10.09, 09:34
          Wybacz, należy im się po równo;) A panie jednak dominują w tym zawodzie. Dla równowagi, w szkołach pewnie pracują też sympatyczni pasjonaci (to, że czegoś nie spotykamy nie znaczy, że nie istnieje:)
    • namacany Re: Nauczycielom przed ich świętem... 13.10.09, 10:29
      Dowcip z życia wzięty - w samym ministerstwie nie było podwyżek od lat.

P.S. "Pani Minister". "Pani". :P
    • pathos_phobos Re: Nauczycielom przed ich świętem... 13.10.09, 12:52
      :-)
    • Gość: gilalla Re: Nauczycielom przed ich świętem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.09, 10:01
      nie mają źle, mało godzin kasa niezła
      • neti69 Re: Nauczycielom przed ich świętem... 14.10.09, 10:13
        Komentarz do ostatniego posta:O k...."piiiiiiiiiii":(
      • namacany Re: Nauczycielom przed ich świętem... 14.10.09, 10:23
        Dobra, to się zamieniamy!
      • Gość: tad Re: Nauczycielom przed ich świętem... IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.09, 16:40
        dobre :) w takim razie czemu nie jestes nauczycielem?
    • Gość: gość Re: Nauczycielom przed ich świętem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.09, 14:38
      same wakacje i ferie
      • Gość: Gość Re: Nauczycielom przed ich świętem... IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.09, 16:41
        Musisz byc wyjatkowym kretynem.
        • Gość: gościu miejcie trochę wstydu IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 14.10.09, 22:08
          czy pielęgniarki mają wolne w swoje święto?
          ile osób pracujących 6 miesięcy w roku dostaje wynagrodzenie za 13 miesięcy, bez
          względu na efekty swojej pracy? (oprócz waszej grupy zawodowej)
          więcej pokory drodzy pedagodzy
          • Gość: gosc Re: miejcie trochę wstydu IP: 87.205.148.* 14.10.09, 22:54
            Kto ma wolne to ma. W szkolach (tych co znam) w tym dniu sa dyzury, opieka na
            swietlicy, rady pedagogiczne itp. A te 6 miesiecy pracy to jak wyliczyles?
            Wynagrodzenia za 13 miesiecy dostaje cala budzetowka. Skoro tak swietnie tym
            pedagogom to droga wolna - zostan jednym z nich. 6 miesiecy pracy, a placa za
            13. Bajka hehe
            • Gość: gosc Re: miejcie trochę wstydu IP: 87.205.148.* 14.10.09, 23:01
              Jeszcze jedno: kazdy widzi w swojej pracy same minusy, a w innych profesjach
              same plusy. Zapewniam cie, ze gdybys zostal nauczycielem to bardzo, ale to
              bardzo szybko bys zmienil zdanie. Ja juz kilka razy zmienialem stanowisko pracy
              w zupelnie roznych od siebie zawodach. Powiedziec moge tylko tyle, ze kazda
              praca ma swoje plusy i minusy i nikomu z tego powodu nie docinam, ze ma lepiej
              ode mnie bo to czy tamto. Niestety w kazdej pracy cos za cos.
              • Gość: gościu Re: miejcie trochę wstydu IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 15.10.09, 05:50
                nie wypominam wam waszych przywilejów, umieliście je sobie załatwić,ale
                szanujcie innych i doceńcie to co macie. Jeżeli komuś jest za ciężko w tym
                zawodzie to trzeba go zmienić i przestańcie narzekać jak to wy macie ciężko. W
                środowisku pedagogów są różni ludzie (jak wszędzie),może kiedyś wasza pensja
                będzie faktycznie zależała od efektów waszej pracy ale póki co nikt was nie
                rozlicza, a to jak wychowujecie naszą młodzież widać doskonale na ulicach.
                • brazilion Re: miejcie trochę wstydu 15.10.09, 06:30
                  Jako pedagog, chciałem skromnie zauważyć, że od wychowywania jest raczej rodzina (czytaj: RODZICE), a nie szkoła. O ile mi wiadomo, szkoła jest, przede wszystkim, od nauczania.
                  • Gość: gościu Re: miejcie trochę wstydu IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 15.10.09, 06:48
                    I to mnie właśnie u Was przeraża, że nie jesteście pedagogami tylko nauczycielami
                    • brazilion Re: miejcie trochę wstydu 15.10.09, 07:34
                      Jakże łatwo jest ferować opinie, nie mając najmniejszego pojęcia o tym, o czym się mówi...

Przede wszystkim, szkoła jest od nauczania, a przy okazji, przez te parę godzin dziennie, może dziecku / nastolatkowi zaszczepić, bądź raczej wzmocnić pewien system wartości, jakiego w DOMU mają nauczyć go najpierw NAJBLIżSI.
                      A co zrobić, jeśli owo "zaszczepianie" trafi na mało podatny grunt, albo wręcz żadne domowe "zaszczepianie" żadnych wartości w ogóle nie ma miejsca i nie ma czego wzmacniać ?
                      Chłopie, jeśli chcesz złożyć wychowywanie wyłącznie na karb szkoły, to gdzie się podział Twój własny system wartości ?
                      • Gość: gościu Re: miejcie trochę wstydu IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 15.10.09, 08:03
                        Drogi "pedagogu"-nauczycielu jeżeli nie wiesz jak to zrobić,to powinieneś
                        zmienić zawód.Jak wytłumaczysz fakt że większość złych nawyków nasze dzieci
                        przynoszą ze szkoły np.narkotyki,papierosy, alkohol i jaki wpływ ma rodzic, na
                        dziecko które uczy się w szkole z internatem i widuje się z nim np. raz na
                        miesiąc. Gdy przyjeżdża do szkoły w ciągu tygodnia i okazuje się że
                        wychowawczyni dzisiaj niema bo wczoraj miała imieniny, a klasa już poszła do
                        domu bo pani od angielskiego też dziś nie przyszła.
                        To co my rodzice dobrego zaszczepimy w naszych dzieciach, szkoła (na szczęście
                        nie każda)puszcza w niwecz.
                        PS Kiedy "pedagogu"-nauczycielu odwiedziłeś któregoś swojego ucznia w domu?
                        • lachien Re: miejcie trochę wstydu 15.10.09, 08:08
                          Narkotyki, papierochy i alkohol to raczej się wynosi z podwórka a nie ze szkoły.
                          Alkohol ponadto najczęściej z domu, gdzie przy każdej większej rodzinnej
                          uroczystości leje się jak woda. Bredzisz gościu.
                          • Gość: gościu Re: miejcie trochę wstydu IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 15.10.09, 08:13
                            zapomniałaś o zeszłorocznych wydarzeniach w naszych gimnazjach, a do internatów
                            możesz sama wejść i zobaczyć, jak cię wpuszczą . Ponadto w jednym z internatów
                            nie w Ostrowcu hodowano w doniczkach narkotyki.
                            • lachien Re: miejcie trochę wstydu 16.10.09, 05:32
                              Wydarzenia w gimnazjach przy tym, co dzieje się w domach to pikuś. Poza tym jak
                              jakiś debil coś zrobi w szkole to musi mieć do tego solidne fundamenty. Skąd je
                              wyniósł? Jak przyszedł do 1 klasy to był wzór a dopiero potem nauczył się
                              bandyctwa? A hodowla ganji w internacie? Podajesz jakieś odosobnione przypadki.
                              Popatrz ile tego zielska rośnie w mieszkaniach lub przydomowych ogródkach. Zły
                              dotyk czy co?
    • w.kielanowska Re: Nauczycielom przed ich świętem... 15.10.09, 08:31
      Coś się niestety pozmieniało...
      Dlaczego wymagacie od obcej osoby,której płacą marne grosze,że będzie wychowywać
      i kształcić dzieci na najwyższym poziomie...
      Dlaczego coraz więcej rodziców nie dopuszcza do siebie myśli,że jej potomek to
      mały zbój czy rozrabiaka...
      Dlaczego, gdy na zebraniu z rodzicami dzieci w zerówce Pani mówi ,że Iksiński
      terroryzuje całą grupę,szczypię ,gryzie inne dzieci -i pyta jaką kare ma dla
      takiego dziecka zastosować,a matka Iksa głośno krzyczy ,że się nie zgadza na
      żadne kary...
      Dlaczego chłopak z gimnazjum podchodzi do nauczyciela historii i mówi -pokaże mi
      Pan dziennik,bo muszę zobaczyć czy ten ch... od matmy postawił mi uwagę ...
      to tylko kropelka tego co słyszę od nauczycieli,a znam ich sporo...
      RODZICE jesteśmy nie tylko od poczęcia,urodzenia , ubrania i
      nakarmienia...jesteśmy przede wszystkim od WYCHOWANIA i to o nas świadczy
      zachowanie naszego dziecka...
      • Gość: gościu Re: Nauczycielom przed ich świętem... IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 15.10.09, 08:40
        Zgadzam się z tobą w 100% sam znam takie przypadki ale nie możecie chować głowy
        w piasek i mówić że się nie da nic zrobić, to co może zrobić rodzic
        maltretowanego dziecka jak Wy to widzicie i nie reagujecie. Co do tych marnych
        groszy to już nie dyskutujmy.
        • brazilion Re: Nauczycielom przed ich świętem... 15.10.09, 15:21
          Chlopie, obrażasz mnie publicznie, nazywajac pogardliwie "pedagogiem" i żądając spowiedzi a propos tego co zrobilem / czego nie zrobilem dla swojego ucznia... Znasz mnie osobiście, wiesz coś na mój temat, by mieć podstawy do takiego zachowania ?
          Tak, czy owak, nie widzę potrzeby spowiadania się przed Tobą, choć sam wstydzić się swojej pracy, dorobku i (przede wszystkim) POSTAWY wobec uczniów nie muszę.
          To może odwróćmy sytuację i ja zapytam teraz Ciebie: a co Ty, jako rodzic zrobiłeś, byś zachowania swojego dziecka nie musiał się wstydzić ? Nie musisz odpowiadać publicznie: wystarczy, jak sam w milczeniu zrobisz SOBIE rachunek sumienia.
          • Gość: gościu Re: Nauczycielom przed ich świętem... IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 15.10.09, 17:39
            Nie było moim zamiarem cię obrażać, pedagogiem nazwałeś się sam ja cię tylko
            cytowałem spowiadać się mi nie musisz sam wiesz najlepiej jak wygląda sytuacja
            życzę dobrego samopoczucia z powodu dobrze spełnionego obowiązku wobec uczniów i
            społeczeństwa, które ci płaci
    • unhollyseth Ech 15.10.09, 17:27
      Już wiele razy pisałem, ale dla tych matołów co nie dotarło napiszę raz jeszcze.
      JEŻELI UWAŻASZ, ŻE NAUCZYCIEL ( LUB INNA GRUPA ZAWODOWA ) MA LEPIEJ NIŻ TY
      TO...TRZEBA BYŁO SIĘ UCZYĆ ZA PEDAGOGA, LEKARZA, SZKLARZA CZY GWAŁCICIELA JEŻYN!
      A nie narzekać, bo nauczyciele to mają tak dobrze. Jaki problem był aby
      kształcić się w kierunku nauczyciela? Ale nie nie, matoły będą tylko mówić, że
      mało pracują i dobrze zarabiają. Zwolnij się jeden z drugim z tej swojej
      zakichanej robótki i zapieprzaj uczyć w szkole czyjeś głupie dzieci. Proszę
      bardzo...
      • brazilion Pytanie 15.10.09, 17:51
        A na czym konkretnie polega praca "gwalciciela jezyn" i ile konkretnie taki "gwalciciel jezyn" zarabia ? Może oplacaloby się zmienic profesję ? ;)
        • unhollyseth Re: Pytanie 15.10.09, 17:57
          Uwierz mi, że gdybym zdradził Ci tajemnicę klanu gwałcicieli jeżyn z pewnością
          spotkałaby mnie śmierć. To taki sam sekret jak szkoły Ninjutsu. Wiesz, powiesz
          za dużo a na łóżku koło Ciebie znajdziesz zgwałconą jeżynę...brrr.
          Raz widziałem jak byłem mały takiego w akcji...nie potrafię tego opisać co on
          zrobił tej biednej jeżynce :( Podobno Yakuza wynajmuje ich na "szybkie akcje".
          W sekrecie powiem Ci tak...nie zastanawiało Cię kto zabil Kennediego, albo Kurta
          Cobaina...?
          Daje do myślenia co nie?
          • unhollyseth Re: Pytanie 15.10.09, 18:00
            Delikatna sprawa, ale wystukałem "gwałciciel jeżyn" w googlach -grafika...i
            images.google.pl/images?hl=pl&client=firefox-a&rls=org.mozilla:pl:official&um=1&q=gwa%C5%82ciciel+je%C5%BCyn&sa=N&start=0&ndsp=18
            • brazilion Re: Pytanie 15.10.09, 18:37
              Najlepszy jest Andrew. Ale on gwałcicielem jeżyn przecież nie jest. One same się gwałciły, boć on liderem Samogwałciny...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka