Gość: gdanszczanin IP: *.centertel.pl 05.02.10, 11:57 Dzień dobry, mam zamiar nabyć garnki sprzedawane przez Ostrowiecką firmę Medica Life Polska, czy możecie mi coś powiedzieć na temat wiarygodności tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: radek Re: Medica Life Polska IP: 78.155.124.* 05.02.10, 12:00 daj sobie spokoj jak chcesz kupic cos chinskiego to w markecie masz to samo. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: is Re: Medica Life Polska IP: *.sokolow.pl 20.08.13, 12:09 Ludzie uważajcie na tą FIRMĘ, jeśli już coś kupiliście od tych d... a chcecie reklamować to koniecznie pisemnie nie na telefon. Ja kupiłam garnek Multi Max i reklamowałam, ale najpierw dzwoniłam to oczywiście milutko ze mną rozmawiały te Panny ale zwodziły mnie równo. Trzeba mieć wszystko na papierze i listem poleconym, jak masz takie dowody ty wtedy do RZECZNIKA SPRAW KONSUMENTA. Dopiero to na nich działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdanszczanin Re: Medica Life Polska IP: *.centertel.pl 05.02.10, 12:22 BMW - Ja potrzebuje opinii na temat wiarygodności tej firmy. Stronę www sam potrafię odszukać. Byłem na prezentacji ich produktów, ale prezenter był prostakiem i to mnie trochę zraziło. Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Medica Life Polska 05.02.10, 13:01 Firma znana w Ostrowcu, chyba nie robią przekrętów.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Re: Medica Life Polska IP: 78.155.124.* 05.02.10, 13:14 Gdańszczanin poczekaj na inne opinie. A będzie ich DUŻO. Mam dla Ciebie ważną informację na forach konsumenckich jest mnóstwo opinii na ich temat. Warto poczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Medica Life Polska 05.02.10, 13:18 takie coś znalazłem prawo.wieszjak.pl/forum/thread/11514,Firma-Medica-Life-polska.htm?offset=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalny Re: Medica Life Polska IP: 87.205.145.* 05.02.10, 17:58 sądząc po zachwyconych pracownikach, napewno maja tez w pracy magnetofon, gdzie każdy pracownik może nagrac słowa pochwały dla Prezesa ... lubu dubu,lubu dubu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek_68 Re: Garnki kupuj w sklepie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.10, 14:35 Jeżeli towar dla sprzedania wymaga prezentacji, to znaczy, że bez "bajeru" stojąc na półce z opisem funkcjonalności nie da się sprzedać za żądaną cenę. A to z kolei oznacza, że nie jest wart żądanej na prezentacji ceny. Nie oznacza, że jest zły. Jest zwykłym towarem jakich pełno i bez wsparcia prezentację, która gra na emocjach nie sprzeda się tak drogo. Prezentacje niestety tak są pomyślane, żeby przez chwilę nie myśleć racjonalnie... Dostałem w prezencie ślubnym komplet garnków ze stali szklachetnej i przez ponad 10 lat używam codziennie bez najmniejszych problemów. Czasem muszę dokręcić uchwyty, gdy się poluzują i tyle. Zwykłe średniej marki solidne niemieckie garnki. Stal szlachetna OK, ale prezentacje, to zazwyczaj naciąganie na zawyżone ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Garnki kupuj w sklepie 05.02.10, 14:42 Wojtek ma 100% racji. Nie dajmy się nabijać w butelkę pseudospecjalistom od marketingu. Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Medica Life Polska 05.02.10, 14:40 MedicaLife, Phiplipiak, Zepter czy inne "markowe" garczki, to nic innego jak marketing i manipulacja. W zwykłym garczku za 10 zł też zupę ugotujesz. Chyba, że chcesz się pochwalić przed znajomymi, że masz takie a takie garczki. Ja w życiu nie dałbym 400 zł czy więcej za 1 garczek! No chyba, że sam by potrafił gotować, ale i tak nie bo uwielbiam gotować. Jedna z firm ma hasło "Prestiż Jakość Zdrowie". Nie wiem może tylko ja na to zwróciłem uwagę, ale chodzi mi o kolejność tych haseł. tak naprawdę kupując te garczki kupujesz prestiż i nic więcej. A ludzie za prestiż są w stanie zapłacić kupę kasy po to tylko, żeby być lepszym od sąsiada.I wmawianie ludziom, że gotowanie na tym będzie zdrowsze i nie umrą tak szybko ( byłem świadkiem takiej prezentacji, gdzie w większości byli starsi ludzie) to gra na emocjach i manipulowanie portfelem. Nie wiem nie jestem inż. metalurgiem, ani ekspertem ds. żywienia, ale czy aby gotować zdrowo potrzeba wydać na garczki kupę kasy? PS. Co do problemów z wypłaceniem pracownikom zaległych pensji w ML potwierdzam. Dwóch moich kolegów ma z tym problem. Odpowiedz Link Zgłoś
namacany Opinia na temat garnków (niekoniecznie ML). 05.02.10, 14:56 Poza Ostrowcem zdarza mi się gotować w Garnku Renomowanej Firmy, w Ostrowcu natomiast w saganku kupionym za 70 zł w jednym z lokalnych sklepów. Różnicy w smaku upichconych potraw nie czuję. Wprawdzie GRF posiada jakąś superprzyssawną hiperturbopokrywkę, jednak ja jej nie używam - ziemniaki gotują się równie dobrze i bez niej. Stąd też uważam, że zamiast inwestować mnóstwo pieniędzy w garnek, w moim przypadku zdecydowanie lepiej było wyczaić na targu dobrego sprzedawcę jarzynek z pola za stodołą, rosnących nie na wapnach węglanowych czy azotach i fosforach z wora, lecz na swojskiej kobylej kupie. Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Opinia na temat garnków (niekoniecznie ML). 05.02.10, 15:04 Mylisz się wujaszku :P Liczy się tylko prestiż!! Wiesz jak wydasz na garczki 3 tys zł to co będziesz innego mówił, jak nie to, że zupka w Twoim garczku za 3 tys jest niesamowita!! Prestiż jest najważniejszy! Odpowiedz Link Zgłoś
namacany Re: Opinia na temat garnków (niekoniecznie ML). 05.02.10, 15:09 Dla prestiżu się kupuje żyrandole w Castoramie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Opinia na temat garnków (niekoniecznie ML). 05.02.10, 15:13 A widziałem ostatnio kilka ładnych muszę przyznać. I bardzo mi się podoba ta deska sedesowa z zatopionymi żyletkami i drutem kolczastym:D Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Opinia na temat garnków (niekoniecznie ML). 05.02.10, 15:14 Już nie piszmy w tym wątku ze sobą więcej, bo na posądzą o nabijanie postów i że od luźnych rozmów to mamy maile lub gg. Tak więc, bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
namacany Re: Opinia na temat garnków (niekoniecznie ML). 05.02.10, 17:55 Hola hola Holi, zaraz, moment, bez nerw... ale przecież my nie mamy swoich adresów e-mail ani numerów Gadu-Gadu, my nawet się znamy się, jak dziś kilkukrotnie podkreślał Tusk, "w realu"! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
namacany Re: Opinia na temat garnków (niekoniecznie ML). 05.02.10, 17:56 Nie znamy się, miało być. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Medica Life Polska IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.10, 17:29 a ja te garczyki porównam do spodni. Markowe garczki i markowe spodnie. Czym się różnią markowe spodnie od zwykłych bazarówek, według mnie ceną i to samo dotyczy garczków. no i co myslicie mam troche racji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ostrowczanin Re: Medica Life Polska IP: *.182.71.125.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.05.10, 23:10 Ktoś napisał, że 'w garnku za 10zł też ugotujesz obiad' - jak dla mnie to trochę płytkie podejście do tematu. Równie dobrze mógłbym powiedzieć, że maluchem też dojedziesz z Ostrowca nad morze ;) Osobiście nie jestem w stanie powiedzieć czy firma bierze gary z chin czy też nie - jak ktoś ma takie informacje to musi być albo wkurzonym pracownikiem firmy albo typowym malkontentem, któremu zawsze wszystko nie pasuje i tylko potrafi narzekać. Osobiście mam gary Zeptera i nie moi drodzy - w garnkach za 10zł z supermarketu nie ugotuje się tak samo wygodnie obiadu jak w tego typu. Są drogie ze względu na stal a przy okazji gwarancję i obsługę klienta jaką daje firma (i jeszcze kilka aspektów) Mógłbym bardzo długo pisać w tym temacie ale pytanie gdańszczanina było oczywiste : Pytasz czy firma jest wiarygodna. Ja osobiście na polskim rynku znam tylko dwie szanujące się, wiarygodne MAJĄCE SWOJE SALONY FIRMOWE W POLSCE i cieszące się bardzo dużą rzeszą klientów : Zepter International (o którym nie wiedzieć czemu ostatnio bardzo cicho) i Philipiak Polska (agresywne kampanie reklamowe, garnki z tej samej fabryki co Zepter). Obie te firmy gwarantują włoskie naczynia z fabryki www.silga.it Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Medica Life Polska 25.05.10, 23:17 Tylko widzisz mój kochany, dobry produkt sprzedaje się prawie sam, nie potrzeba jest robić niesamowitych prezentacji, spotkań, super pokazów itd... Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Medica Life Polska 26.05.10, 00:45 I tak i nie -Też tak kiedyś myślałem, ale zapewniam Cię nie jest tak prosto wprowadzić jakąś nową a jednocześnie dobrą markę na rynek. Przykładów można by mnożyć tysiące. SONY jest wielkie jednak każdy chciałby mieć iPoda z firmy konkurencyjnej. Zaś na koniec najważniejszą sprawą pozostanie siła nabywcza klienta. Jesteśmy ciągle biednym krajem na dorobku i dlatego tak dobrze się sprzedają garczki na wagę w Tesco i rowery po 100zł na promocjach w tejże samej sieci. Jakoś trudno ludziom przetłumaczyć, że nie ma w tym żadnego ekonomicznego sensu. Mercedesem jest szansa że przejedziesz w wielkim komforcie i bezpiecznie 500tys km, mały 'tani' Peugeot czy Fiat zacznie się sypać po 100tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Medica Life Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 09:25 Peugeot nie sypie się po 100tys. jeżdżę 206 już 10 lat i poza oczywistymi wymianami części jest O.K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ostrowczanin Re: Medica Life Polska IP: 88.199.104.* 26.05.10, 11:34 Nie ma tak dobrego produktu, który nie sprzeda się LEPIEJ gdy będzie odpowiednio zaprezentowany. Rozejrzyj się dookoła i zobacz, jak KAŻDY dobry produkt jest reklamowany i prezentowany (w ten czy inny sposób). A garnki za kilka tysięcy nie sprzedadzą się same z półki sklepowej gdy ktoś nie ma o nich pojęcia a zobaczy cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek_68 Re: Medica Life Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.10, 07:06 Owszem, warto mieć dobre garnki, co nie oznacza, że należy przepłacać. Chcę kupić garnki, to kupuje garnki a do teatru idę gdy chcę oglądać jakąś fajną sztukę a nie prezentację garnków. Wszyscy mają świadomość, że na prezentacjach nie sprzedaje się towaru (może być dowolny) a kupczy się ludzkimi uczuciami. Dla mnie "prezenterzy", to najgorsze hieny w handlu. Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Medica Life Polska 26.05.10, 08:48 Za ostatnie zdanie wielkie brawa :) Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Medica Life Polska 26.05.10, 10:45 >...a kupczy się ludzkimi uczuciami. Powraca stary, odwieczny problem: jak kupować (dowolnie co by nie było, również tyczy się działek gminnych) żeby się nie dać zrobić w konia i wrócić zadowolonym do domu. Przypomnę mądre żydowskie przysłowie -"Drogo kupić tanio sprzedać i źle się ożenić to każdy potrafi”. Odwrotnie zrobić to już jest domeną niewielu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ostrowczanin Re: Medica Life Polska IP: 88.199.104.* 26.05.10, 11:37 A ja się nie zgodzę z ostatnim zdaniem. Jak dla mnie prezenterzy to doskonali fachowcy znający swoją dziedzinę. Hienami są dla mnie klerycy (ale to już jest off topic) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zszokowana Re: Medica Life Polska IP: *.chello.pl 09.06.10, 16:13 najlepiej jak każdy zajmie się sobą, bo pierdoły piszecie zabijając sobie czas, po prostu zazdrośnicy, brak pomysłu na życie, a pro po chińszczyzny - napiszcie mądrale gdzie kupię fajną zabawkę dla dziecka lub oryginalne pumy czy nike które nie są wyprodukowane w Chinach? bo jeszcze nie spotkałam takiego produktu. Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Medica Life Polska 09.06.10, 20:04 Ja zazdroszczę mężczyzną rasy czarnej no wiesz czego...:) Kręconych włosów :P Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Medica Life Polska 09.06.10, 20:18 Ale włosy są takie naturalne przecież. Ja tam lubię mały brak estetyki :P Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Medica Life Polska 09.06.10, 20:42 Nie... i nigdy nie byłem. Ja mam swój świat i swoje reguły :P Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Medica Life Polska 09.06.10, 21:18 Mój świat czy zamiłowanie Dizziego do estetyki? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosktozna Re: Medica Life Polska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.08.10, 12:03 jesli chodzi o wiarygodnosc to jej nie ma w tej firmie...cała ta firma przerabia ludzi...powinien sie ktos zainteresowac ludzmi, ktorzy sie bogacą na ludzkim nieszczęsciu Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Medica Life Polska 07.08.10, 12:13 Ne rozumiem. Co ma zakup garnków do ludzkiego nieszczęścia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlo Re: Medica Life Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.10, 13:06 przypuszczam to, że psrzedawcy uczuc/prezenterzy tutaj garnków są gościami potrafiącymi srzedać dosłownie wszystko, tzn do konkretnej własnej oferty dobiorą tak poprowadzoną argumentację, że uczestnik prezentacji po stronie widza, jedyne co się dowie, to jaka to wyjątkowa okacja że właśnie dzisiaj, właśnie teraz i właśnie dla niego, tak wspniały towar, jeszcze przez chwilę jest dla niego dostępny .... Samo w sobie nie musi to być nieprawdą, ale w zestawieniu z ceną zwykle jest mało korzystne dla klienta. I biorą ludziska nawet kredyty, by z radościa nabyć te kilka niepowtarzalnych naczyń, lub jak się spotkałem, kilka mikrofazowych ściereczek f-my bodajże RayPath w komplecie za jedyne kilka tysięcy złotych. Nieszczęście jest stanem refleksji przychodzącym po czasie dopiero, wtedy gdy pojawią się mankamenty owego zakupu, w postaci ewidentnych ich braków, lub braku obiecanej wyjatkowości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: Medica Life Polska IP: *.fast-net.pl 07.08.10, 13:44 moi sąsiedzi kupili to szczęscie za kilka tysięcy zł i pani domu uzywa jeden albo dwa garnki. Rodzinny kłopot powstał gdy na targowicy zobaczyli podobny komplet garów ale po 500 zł. Myślę że sprzedajacy tez musieli zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Medica Life Polska IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.10, 09:20 Mieliśmy do czynienia z tą "firmą" więc możemy pisać o naszych odczuciach, a te uwierz mi nie są pozytywne. Tyle w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Medica Life Polska IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.10, 09:24 Mieliśmy do czynienia z tą "firmą" i możemy o swoich odczuciach pisać. Nie są one niestety pozytywne ale to już inna para kaloszy. Taka firma niestety, że dobrego nic się nie da o niej napisać.Każdy ma swój rozum i niech się kieruje nim w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieliście Re: Medica Life Polska IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.10, 12:40 to znaczy kto? Gość i obiektywny w jednej osobie ? Pajac jesteś nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek_68 Re: Medica Life Polska i nie tylko IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.10, 15:03 Wystarczy powiedzieć jaką marżę do ceny zakupu dodaje firma handlowa i wiadomo czy uczciwa, czy nie. Przez handlowych wyłudzaczy i spekulantów naiwni ludzie przepłacają masę pieniędzy. Co innego z firmą produkcyjną. Ta niech zarabia ile Klient jest skłonny zaplacić. Za wytworzenie czegokolwiek pożytecznego należy się solidna zapłata. Za granie na ludzkiej naiwności nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalny Re: Medica Life Polska i nie tylko IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.10, 17:13 a jaka marża halndlowa jest uczciwa? Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Medica Life Polska i nie tylko 13.08.10, 17:33 Marża od 25 do 40 % jest całkiem "normalna". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek_68 Re: Medica Life Polska i nie tylko IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.10, 18:13 Poszedłbym nawet dalej. Cena sprzedaży o 100% większa od ceny zakupu w szczególnych sytuacjach też byłaby akceptowalna ale więcej zarabiać na sprzedaży niż wytwórca, to granica dla mnie krytyczna - powyżej której kwestie moralne w handlu są zatracone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podejrzewam Re: Medica Life Polska i nie tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 19:44 że żaden z was nie pracuje na swoim , ale najlepiej wiecie jak robić biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek_68 Re: Medica Life Polska i nie tylko IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.10, 19:55 wypowiadam się jako klient a nie biznesmen. poza tym prawdziwy biznes to produkcja lub usługa a nie handel i to jeszcze z paskarskim "przebiciem". Niestety handlowców zawsze miałem w umiarkowanym poważaniu. A tzw. prezenterów wogóle nie poważam. Każdy ma swoje priorytety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden Re: Medica Life Polska i nie tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 20:58 lubi ogórki , a drugi sołtysowe córki. Jasne że produkcja . Ale nie da się produkować na magazyn i dlatego potrzebny jest handel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość marek Re: Medica Life Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.11, 14:11 nie nie kupuj bubla, wiem co piszę bo mam te naczynia. pierwsze były tonika, a teraz schumannbrand jedno wielkie byle co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Re: Medica Life Polska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.02.11, 14:35 Muszę przyznać, że garnki są serio rewelacyjne! Długo zastanawiałam się nad ich kupnem, teraz wiem, że nie powinnam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx kontakt z ta firma IP: *.159.30.170.static.crowley.pl 25.03.11, 14:16 witam czy znacie/macie jakies namiary na ta firmą - telefoniczny wysłałam patelnię miesiąc temu do reklamacji a teraz nie moge sie z nimi skontaktować !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: kontakt z ta firma IP: *.play-internet.pl 18.04.11, 13:17 Kontakt do tej okropnej firmy to 41 248 21 21. Numer telefonu Ci tak nie pomoże. Proponuję osobiście pojechać do tej firmy i załatwić reklamację. Bo tak nic nie załatwisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MEDICA POLSKA Re: Medica Life Polska IP: *.unknown.vectranet.pl 21.04.11, 16:58 Chcę kupić garnki firmy SCHUMANN BRAND Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OST Re: Medica Life Polska IP: *.ip.netia.com.pl 19.05.11, 14:53 Lepiej idź do sklepu i kup sobie pożądane naczynia ze stali np. Tefal lub Zelmer koszt dużego kompletu to ok 700 zł. a nie za chińskie pseudo naczynia ze stali szlachetnej ( nie ma takiej stali) kupować za 4000 tyś. zł , a tak poza tym niezła prowokacja że ktoś chce kupić te gary udany pomysł panie ostrowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSTROWIAK Re: Baltic-Expo Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.11, 11:08 Firma Baltic Expo Sp. z o.o. nie istnieje jest tylko Baltic Expo jako jednoosobowa działalność gospodarcza. Dociekliwy właśnie takiej firmy szukasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też z Dublina Re: Medica Life Polska IP: *.ntlworld.ie 02.09.11, 15:03 A nie lepiej popierac RODZIMY przemysł i to chyba niedaleko od Ostrowca bo gdzies w rzeszowskiej strefie przemyslowej??? www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=8536361 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilcia Re: Medica Life Polska IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.11, 08:47 Casting ubaw, wogóle więcej zamieszania niż to wszystko warte. Nie wiem, który casting masz na mysli, ja byłam dwa lata temu. Wszystko zaczęło się o godzinie piętnastej. Aby wziąć w nim udział należało wcześniej, telefonicznie bądz drogą elektroniczną, zgłosić chęć udziału w nim. Po wykonanym telefonie i złożeniu swojej kandydatury na stanowisko pracownika callcenter, otrzymałam numerek 349! Idąc do hotelu na godzinę piętnastą byłam przekonana, ze przy tak dużym zainteresowaniu odbędzie się jakas wstępna weryfikacja kandydatów (krótki test np. psychologiczny, analityczny, czy inny, który może określić predyspozycje kandydatów na dane stanowisko), albo, że kandydaci weryfikacji będą poddani przez kilka równoległych komisji. Komisja była jedna w niej osób sporo (nie powiem dokladnie ale wydaje mi się, ze około 8-9). Dla mnie casting skończył się o godzinie 23:15. Pewnie nie odtrwałabym do tej godziny, gdyby nie ciekawość i towarzystwo koleżanki, która również czekała na swoją kolej. Już po krótkim przesłuchaniu dowiedzialam się, że zakwalifokowałam się na szkolenie, o terminie którego poinformowana zostane przez PAnie sekretarki. Całe "szkolenie" trwało 3 dni. Od samego początku wszystko było nie jasne, mało rzeczowe, zarówno casting, jak i całe szkolenia. Traktowałam to z przymróżeniem oka, może dlatego, że jeszcze nie spotkałam się z takim sposobem traktowania potencjalnych pracowników przez potencjalnych pracodawców. Mimo, ze mam niewielkie doświadczenie jeśli chodzi o poszukiwanie pracy, to jednak biorąc pod uwagę nasz ostrowiecki rynek pracy trochę nienaturalnie czuć się można, jeśli to Twój przyszły szef traktuje Cię jakbyś spadł firmie z nieba. To oni, tam na miejscu próbowali nas przekonać, że najbardziej na świecie chcą zatrudnić właśnie nas na tych stanowiskach. Byliśmy wyjatkowi, bo w końcu wybrani spośród tak dużej grupy ludzi. No wybaczcie mi ale czuła, że podobnie działają organizacje, które swoich członków werbują manipulując ich psychiką. Pomimo tych wszystkich "niepewności" gdy po trzecim dniu szkolenia, Pan prezes wręczył uczestnikom zacne dyplomy i poinformował o wyjatkowym członkostwie w jeszcze bardziej wyjatkowym prestizowym klubie pracy. Następnie ogłosił wyniki, w których podał, które osoby zostają zatrudnione "od zaraz", które od pierwszego grudnia (ja w tej grupie). Po całym zamieszaniu upewniłam się jeszcze, czy praca od pierwszego grudnia to pewne czy tylko jakies tam założenie. Po zapewnieniu, ze miejsce już na mnie czeka, nastepnego dnia złożyłam wypowiedzenie w obecnym miejscu pracy i czekałam na wezwanie do nowej "wspaniałej przyszłości". Przed końcem listopada próbowałam się dowiedzieć czegos w sekretariacie, kiedy zaczniemy prace, kiedy bedą się z nami kontaktować. Nie można się było oficjalnie dowiedzieć niczego. Powoli zaczynałam żałować podjętej pod wpływem przysłowiowego "kto nie ryzykuje ten szampana nie pije", decyzji. w połowie grudnia zaczęłam pracować. Jako telemarketerka. Ale nie w medice. Szanowni Państwo pokazali nam jak bardzo jesteśmy wyjatkowi. Potraktowali jak nic niewartych głupków. Szczytem wszystkiego był telefon z firmy, jaki otrzymalam na przelomie marzec/kwiecien nastepnego roku. Pani sekretarka poinformowała, ze mieli małe "obsunięcie" i pytała, czy nadal poszukuję pracy, bo może w okolicach maja będą przyjmować osoby z naszej grupy. Niby wszystko rozumiem, tylko czemu nie mogli mówić tego, gdy w listopadzie, czy grudniu próbowałam się sama czegoś dowiedzieć. Tak więc nie dane było mi pracować w firmie, co jakoś szczególnie mnie nie martwi. Jeśli ma się źle to może wynik watpliwej uczciwości. Może tak jak dla potencjalnych współpracownikow, tak i klientów czy partnerów zabrakło partnerstwa czy najzwyczajniejszej kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arut Re: Medica Life Polska IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.11, 13:41 Chyba już się ta firma zwinęła, bo ich strony są nieaktywne....... Podajcie mi kontakt do Medici gdyż nie wiem jak się z nimi skontaktować. Do dnia dzisiejszego nie zwrócili mi zaliczki za naczynie elektroniczne w kwocie 300zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient nabity w... [...] IP: *.play-internet.pl 02.03.12, 13:32 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Medica Life Polska IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 09.03.12, 19:41 Proponuję zgłosić to Inspekcji Handlowej, że w/w firma mowi o produkcie niemieckim i fabryce, a towar to Chiny. Zapewne Inspekcja Handlowa zajmie się tym tematem. Nie znam się na przepisach handlowych ale coś tu jest nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Medica Life Polska IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 18.09.12, 21:28 Firma Medica Life Polska zmieniła nazwę na Baltic Expo , a obecnie nazywa się już Medical Serwice. Wszystkie te firmy są powiązane z włascicielem Medica Life Polska. Proszę nie nabierajcie się drodzy klienci na zmianę nazwy firmy Poniżej link do kieleckiej gazety, ktora ładnie opisała poczynania Medical Serwice: www.mmkielce.eu/artykul/kielczanin-zakupil-fotel-masujacy-zwrocil-go-ale-otrzymal-wezwanie-z-banku-do-zaplaty a tu link na fora ostrowieckie www.ostrowiecnr1.pl/forum/watek/medica-life-polska-z-ostrowca-istnieje/s3/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ostrowiak [...] IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 14.12.12, 13:58 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAKSYMILIAN Re: Schumann Brand IP: *.blokowe.pl 23.02.13, 19:03 Rafale, a skąd ty znasz takie szczegóły dotyczące tej firmy? Dlaczego ostrzegasz? Czy coś ci ta firma zrobiła złego? Oszukała cię? Skąd wiesz, że w tej firmie pracują sami oszuści? Może sam tam pracowałeś i mierzysz ludzi swoją miarą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLGIERD Re: Schumann Brand IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.13, 16:50 NIE ZGADŁEŚ... ....w sekretariacie jest zawsze słychać jakie prowadzisz rozmowy w gabinetach..... ...wszyscy wiedza...! ZGADUJ DALEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Medica Life Polska IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.13, 17:34 Ja naczynia mam od roku i nie jestem zadowolona. W termometrach jest woda. Do dnia dzisiejszego nie otrzymałem wymiennych termometrów. Szkoda słów na temat tych naczyń!!! Gdyby to nie był prezent to bym inaczej rozmawiała z tą firmą. Odpowiedz Link Zgłoś