Dodaj do ulubionych

Kto na Prezydenta Ostrowca

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.05.10, 19:57
Jak widać kampania prezydencka w naszym mieście powoli się zaczyna rozkręcać
co widać w naszej lokalnej tv. Będziemy mieli prawybory, które zadecydują czy
urzędujący prezydent oraz jego zastępca dostaną namaszczenie TOS-u, czyt.
Starosty Powiatu (co ma powiat do miasta???)
Zastanawia mnie jedno i sądzę, że podobne pytanie zadają sobie również inni
mieszkańcy Ostrowca, a mianowicie...czy Prezydenta nie wybierają mieszkańcy i
to oni oceniają, czy obecny Prezydent wywiązał się ze swojego zadania, a nie
oceny ma dokonać jakieś ugrupowanie o nielicznej liczbie członków?
Ugrupowanie, które uaktywnia się dopiero przed wyborami? Bo cóż takiego zrobił
TOS oprócz wyłaniania spośród swego grona naszej lokalnej władzy?
Może powinien pojawić się jakiś inny kandydat na Prezydenta nie spośród TOS-u?
Dlaczego w Ostrowcu ma rządzić ktoś kogo będzie popierał Starosta a nie
prawdziwy menedżer, który wypromuje miasto i będzie je rozwijał jak to było
kilka lat temu?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Kto na Prezydenta Ostrowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 21:05
      Dlatego że prezydent miasta to nie tylko menadżer lecz przede wszystkim człowiek.
    • Gość: jary Re: Kto na Prezydenta Ostrowca IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.10, 07:04
      TOS przyznaje się do porażki w tej czteroletniej kadencji. Poza
      obsadzeniem swoimi stanowisk nie zrobili nic. Dalej chca tylko mieć
      stanowiska, a mieszkańców miasta oszukiwać. Korzyść z rządów TOS-u
      ma tylko lychota. Precz z TOS-em.
    • unhollyseth Re: Kto na Prezydenta Ostrowca 31.05.10, 10:17
      ostrowiectv.pl/index.php?tv=video&id=760&kat_id=1
      3 min 25 sekunda...
      • Gość: mark Re: Kto na Prezydenta Ostrowca IP: *.fast-net.pl 31.05.10, 16:48
        Jan SZOSTAK !!!
      • Gość: haha Re: Kto na Prezydenta Ostrowca IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.10, 17:25
        "jestem na tyle dobrze wykształcony, że sobie poradze..":) hahaha
        • unhollyseth Re: Kto na Prezydenta Ostrowca 31.05.10, 21:26
          No to dupa jakaś, bo ja mam takie samo "dobre wykształcenie" i różowo nie było i
          nie jest. Pewnie prezio pójdzie na zasilek :D
      • Gość: forumowicz Re: Kto na Prezydenta Ostrowca IP: 109.243.138.* 10.06.10, 11:53
        Mocne to było. Dziś wiadomo że narazie nie będzie się musiał wysilać, i
        kombinować by mieć "co w życiu robić",bo będzie startował na prezydenta miasta z
        ramienia TOS
    • unhollyseth Apel do wyborców 31.05.10, 21:31
      Każdy kandydat na prezydenta miasta, który będzie obiecywał tylko i nie będzie
      umiał w jednoznaczny sposób określić jak chce spełnić te obietnice może mnie
      pocałować w mój wyborczy tyłek.
      nie dajmy się zwieść hasło "co będzie i co może być". oczekujmy tego "jak będzie
      i jakim sposobem to osiągniemy". Nie bójmy się prawdy, czyli "tego się nie da,
      ego nie będzie, tego nie umiem". Wystrzegajmy się "ja potrafię, ja mogę i ja
      chcę"!!!
      • dizzy81 Re: Apel do wyborców 31.05.10, 21:33
        wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7953434,W_Reykjaviku_szok__Partia_komikow_wygrywa_wybory_komunalne.html
        • unhollyseth Re: Apel do wyborców 31.05.10, 21:44
          Podczas ostatnich wyborów prezydenckich Uniwersytet Śląski przeprowadził
          badania, z których wyszło, że ludzie lubią być oszukiwani i zawsze łykają
          kiełbasę wyborczą. Nawet gdyby u nas pojawiła się taka "partia komików" to
          miałaby duże szanse, a to dlatego, że ludzie szukaliby nowości i chcieliby
          zrobić "psikusa" obecnej władzy.
          • Gość: gość Re: Apel do wyborców IP: *.fast-net.pl 01.06.10, 07:57
            czy jest możliwa duża koalicja antyTOSowska, z jednym kandydatem na prezydenta ?
            • unhollyseth Re: Apel do wyborców 01.06.10, 09:13
              Takie coś nie ma sensu. Już był twór co miał obalić władzę. Nazywał się TOS,
              który powstał, aby obalić Szostaka (jeżeli się nie mylę). Jeżeli teraz wystawimy
              kandydata tylko po to, aby obalić TOS i zastąpić Wilczyńskiego drugim
              Wilczyńskim to nie ma to żadnego sensu.
              • Gość: gość Re: Apel do wyborców IP: *.fast-net.pl 01.06.10, 22:31
                to moze teraz Szostak obali TOS .
                • Gość: Wojtek_68 zmiany na niby? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.10, 07:45
                  Niby oczekujecie zmian a wciąż tylko piszecie o Szostaku [dawniej
                  SLD], Wilczyńskim [TOS], Rusieckim [PiS].

Skoro chcecie zmian, to czas myśleć inaczej a nie wspominać co już
                  było. No i czemu cofacie się tylko do Szostaka. Wcześniej też ktoś w
                  Ostrowcu rządził.

Najlepszym dla miasta rozwiązaniem jest aby nikt nie rządził przez
                  dwie kadencje. Zawsze powinna być wybierana nowa osoba.

Ja nie jestem tak radykalny w swoich oczekiwaniach.
                  Wg. mnie czas powielić ścieżkę awansu z Wiceprezydenta na Prezydenta
                  i poprzeć Jarka Górczyńskiego z TOS.

TOS nie jest idealny ale sprawdził się w wygaszaniu sporów
                  kompetencyjnych i tworzeniu dość abstrakcyjnych koalicji
                  pozwalających skutecznie funkcjonować.
                  Wystarczy zmienić sternika i do przodu...

To nie jest laurka dla TOS'u ale z innymi nie bardzo mi po drodze.
                  Chyba że pojawi się nowy wizoner i "kule wracają do bębna".
                  • dizzy81 Re: zmiany na niby? 02.06.10, 09:10
                    "Wg. mnie czas powielić ścieżkę awansu z Wiceprezydenta na Prezydenta
                    i poprzeć Jarka Górczyńskiego z TOS"

Jestem na nie!
                    • Gość: 111 Re: zmiany na niby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.10, 10:08
                      A fontanna - dzieło Tos-u nadal nie czynna:) DLACZEGO ??? oŻYWIENIE
                      rynku i centrum miasta śpi .. :) MPK się umacnia :) BRAVO!!!
                      • Gość: wicek Re: zmiany na niby? IP: 80.48.35.* 02.06.10, 19:02
                        Unhollyseth na prezydenta ! Wybierzmy jego - po wpisach na tym forum widać, jaki
                        jest obcykany, ile ciekawych zna cytatów - a to dziadku i wrzeszczących
                        pasażerach, a to o budowie radzieckich ciągników gąsienicowych itd, itp... Nikt
                        mu nie dorówna, chyba tylko jego koleżka Dizzy !
                        • Gość: obserwator Re: zmiany na niby? IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 02.06.10, 20:42
                          no to może lista obywatelska
                          forum.gazeta.pl/forum/w,15066,81037009,,Forum_dla_Ostrowca_wybory_2010.html?v=2
                          • unhollyseth Nie jest różowo 02.06.10, 22:51
                            Tylko, że tych z listy obywatelskiej nikt nie za sponsoruje. A jeżeli już to
                            będzie to teatrzyk marionetek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka