Gość: jeremi IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 22.06.11, 11:01 Kiedy powstanie radio fama może jakieś informacje ktoś udzieli . Miało być w ub.roku i na razie nic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kalasnikov Re: radio fama IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.11, 11:32 Człowieku przeinstaluj system bo chyba zawiesiłeś się kompletnie. Poczytaj sobie forum na stronie www.ostrowiecnr1.pl i pomyśl, czy w mieście, w którym mieszkają tacy ludzie jest sens inwestować w coś innego niż stajnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sim Re: radio fama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.11, 00:21 Poza tym jesli radio byloby na poziomie, to sluchaloby go 3 osoby na krzyz - te same, ktore tworza to forum... Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: radio fama 01.08.11, 19:44 Myślę, że jakby radio było na poziomie to cały Ostrowiec słuchał by tej rozgłośni. To miasto jest spragnione lokalnego radia. Historia naszego miasta już pokazała, że właśnie tak jest. Tak nawiasem: dziwne, że jest to ewidentna luka dla biznesu i nikt nie chce się tym zająć. Z drugiej strony zaś rozumiem: totalny strach bo to miasto jest nieprzewidywalne i taka inicjatywa może bardzo szybko upaść. Nie wiem i serio nie mam pomysłu gdzie ugodzić ten bajzel by to mogło jakoś zaistnieć. Są ostrowieckie radia internetowe. Poziom gorszy niż Kamienna przy suszy. Niestety. I obawiam się, że prawdziwe radio tez by czekała taka przyszłość. Już nie rozchodzi się o ludzi, którzy by go tworzyli. Bo są pasjonaci. Ale jaka by była ramówka, która pociągnie na poziomie lokalnym? Co w nią włożyć by to było ciekawe? Juz było parę wątków na ww temat i nikt nie potrafi tego fenomenu wyjaśnić. Odpowiedz Link Zgłoś
namacany Re: radio fama 01.02.12, 21:20 Lachien: nie jest tak, że nikt nie chce - już kilka lat temu bardzo poważnie analizowaliśmy możliwość utworzenia w Ostrowcu rozgłośni radiowej. Prace były zaawansowane - mieliśmy budynek i ludzi do pracy (management, dyr. anteny, muzyczni, dziennikarze, zaplanowana infrastruktura). Powodów ostatecznej rezygnacji było kilka, w tym wymieniony przez Ciebie - potencjalna nierentowność. Nie był on jednak najistotniejszym. Chyba wszyscy zdajemy sobie sprawę z tego, że rozgłośnia radiowa ma przynosić dochód. Abstrahując od kwestii osobistych, światopoglądowych czy imperatywów moralnych oraz poziomu zaangażowania pracowników i pasji towarzyszącej ich działaniom - tutaj liczą się cyferki, one też decydują o sukcesie lub porażce przedsięwzięcia. "Pragnienie radia" nie zawsze oznacza wpływy z reklam. Dla zainteresowanych dodam, że szacowany wstępny budżet inwestycji wynosił ponad 300 tysięcy złotych (sic). I tak, zyskał on akceptację inwestorów - taką kwotą mogliśmy swobodnie dysponować. Nie zdecydowaliśmy się. Patrząc z perspektywy czterech lat uważam, że to była właściwa decyzja. Odpowiedz Link Zgłoś
kemotost Re: radio fama 01.02.12, 22:31 A ja nadal uważam, że popełniliśmy błąd nie cisnąć tego projektu do końca. To była szansa dla nas i tego miasta. Projekt był genialny, ludzie zaangażowani na maxa. Teraz, gdy nie ma już z nami tej jednej bardzo ważnej postaci mogę przyznać, że moje ostateczne nadzieje i działania umarły razem z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hg Re: radio fama i order IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.12, 20:23 www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zxlm_oPhV7o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnn Re: radio fama IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.12, 12:03 Witam wszystkich! Jestem jedną kilku osób w tym mieście, co starały się stworzyć radio lokalne. Pomysł się zrodził w połowie lat 90' jak tworzyliśmy już od pewnego czasu radio pirackie. Niestety jak nadarzyła się okazja dla Ostrowca na rozgłośnię, to potencjalni sponsorzy albo się wycofywali albo były problemy z ówczesnymi urzędami zajmującymi się przyznawaniem koncesji (chodzi o 2 instytucje). Były to problemy natury politycznej i korupcyjnej. Było kilka podejść: Radio Aktywne, Radio Red...itd. Później do tego wszystkiego doszły sprawy kryzysu, bezrobocia i ogólnie słabej sytuacji miasta. Nikt nie chciał inwestować, z resztą badania rynku były słabe. A wiadomo takie radio utrzymuje się głównie z reklam. Wszystko to jest przykre zwłaszcza dla mnie ponieważ radio to moje życie i pasja. Co do Radia Fama. Też się nie udało. Czysta polityka. Radio dostało koncesję i miało ruszyć koło jesieni. Prezydent Komorowski nie podpisał rocznego sprawozdania KRRiTv. Co wiąże się z tym, że wszystkie koncesje przyznane w tym danym roku przepadają a Krajowa Rada zostaje rozwiązana. A rozwiązano ją ponieważ zasiadali tam głównie ludzie z Pis. Czy będzie kolejne podejście do utworzenia radia? Ciężko powiedzieć. Ja już trochę straciłem nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
namacany Re: radio fama 03.02.12, 15:03 nnn, bądź łaskaw skontaktować się ze mną pod adresem email namacany @ notowany kropka pl. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mich Re: radio fama IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.12, 13:58 OGŁOSZENIE PRZEWODNICZĄCEGO KRAJOWEJ RADY RADIOFONII I TELEWIZJI z dnia 7 lipca 2011 r. o możliwości uzyskania koncesji na rozpowszechnianie programu radiowego Program będzie zawierał audycje i inne przekazy słowne oraz przekazy słowne w audycjach słowno- -muzycznych, poświęcone tematyce lokalnej odnoszącej się do Kielc, Ostrowca Świętokrzyskiego i innych miejscowości objętych zasięgiem nadawania, w tym obligatoryjnie będą nadawane: — własne lokalne serwisy informacyjne (dzienniki), — publicystyka na temat problemów lokalnych. Przez audycje realizujące tematykę lokalną rozumie się różne rodzaje i gatunki radiowe, w których prezentowane są aktualne wydarzenia i problemy (społeczne, polityczne, gospodarcze, sportowe i inne) dotyczące lokalnej społeczności, kultura i historia regionu (w tym twórczość ludowa i muzyka ludowa w wykonaniu lokalnych/regionalnych zespołów ludowych itp.), a także użyteczne informacje lokalne. Do tematyki lokalnej nie zalicza się: płatnych elementów programu; dźwięków identyfikacyjnych stacji (jingle); autopromocji stacji na antenie; wypowiedzi prezenterów i ich rozmów ze słuchaczami na tematy inne niż lokalne; audycji niedotyczących tematów lokalnych, których związek z lokalnością polega jedynie na tym, że ich autorami są osoby z lokalnego środowiska. Audycje słowne i inne przekazy słowne poświęcone tematyce lokalnej będą stanowić nie mniej niż 12% tygodniowego czasu nadawania w godzinach 600—2300, w tym nie mniej niż 6% tego czasu zajmą dzienniki i publicystyka poświęcone problemom lokalnym. Za podstawę obliczania udziału tematyki lokalnej w programie przyjmuje się tygodniowy czas nadawania programu (z wyłączeniem okresu wakacyjnego, tj. lipca, sierpnia) w porze dziennej, tj. w godzinach 600—2300 (łącznie z czasem emisji reklam i telesprzedaży), czyli 119 godzin emisji w tygodniu. Audycje i inne przekazy niepochodzące od Koncesjonariusza, tj. niewytworzone przez Koncesjonariusza ani na jego wyłączne zamówienie, rozpowszechnione lub rozpowszechniane równocześnie w programie innego nadawcy, nie mogą stanowić więcej niż 33% dobowego czasu nadawania programu w godzinach 600—2300. Koncesja wydana w wyniku rozstrzygnięcia niniejszego postępowania zacznie obowiązywać nie wcześniej niż od dnia 19 lutego 2012 r. Województwo Lokalizacja stacji Częstotliwość [MHz] ERP [kW] świętokrzyskie Kielce 100,8 5,0 świętokrzyskie Ostrowiec Świętokrzyski 100,9 0,1kw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sluchacz Re: radio fama IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.12, 08:06 Bzdura, bzdura, bzdura, w tym przypadku nie szukajcie winy w warszawie i u polityków, a na miejscu, fama nigdy nie była zainteresowana stworzeniem radia w ostrowcu, chodziło o zablokowanie koncesji innych konkurentom, to ich normalan taktyka, składają wnioski na wszelkie możliwe częstotliwości a po tym jak KRRiTv im przyznali po prostu nie rozpoczynają działalności, bo mają za mało kasy. Ostrowiec nie interesował ich z jednego najważniejszego powodu, tu absolutnie nie skosiliby kasy z reklam, bo tylko to się liczy. i to jest cała prawda, a nie jakieś polityczne spiski, rozwiązania KRRiTV, itp. Kasa się liczy a nie sentymenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mich Re: radio fama IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.12, 15:23 I tak jakby powoli dochodzimy do sedna sprawy,czemu tak jest,jedynym błędem KRRIT było przyznanie koncesji Famie,bo inni (Eska czy złote przeboje) zrobili by przynajmniej jakieś małe studio,gdzie byłybynagrywane jakies tam wiadomości lokalne i pewnie od dawna w ostrowcu było by juz radio. A tak jezeli przekaz ruszy będzie tylko doświetleniem Famy kielce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słuchaczka Re: radio fama IP: *.dynamic-ra-02.vectranet.pl 13.03.19, 22:55 Słuchacie radia Ostrowiec? Jakie macie uwagi? Odpowiedz Link Zgłoś