hanka9 15.05.04, 20:37 No dobra, wracajcie na forum! Obrazeni czy nie wracajcie... pozmieniajcie sobie nicki i wracajcie! I tak Was poznam - ha,ha,hanka! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stanislaw.sidor Re: Wiem że się czaicie i tylko czytacie. 15.05.04, 21:46 Jestem, jestem. Zimna Zośka przesadza okrutnie, odbiera siły i chęć do rozmowy. Jest tak barwnie i wiosennie a jednocześnie ponuro, szaro i jesiennie. Siedzę opatulony i zastanawiam się, czy wojewoda opolski zdawała kiedykolwiek maturę. Kombinuję jakby tu, w razie czego, ukarać pacjentów za to, że w mojej aptece wydano im truciznę zamiast lekarstwa. Wojewodo, zapadnij się pod ziemię! Zastanawiam się też, co chcą osiągnąć organizatorzy takich manifestacji, jak ta w Krakowie. Mój wychłodzony umysł nie pojmuje, na czym miałoby opierać się małżeństwo homoseksualistów. Według mojej nieskorygowanej wiedzy, podstawowym celem zawierania związków małżeńskich jest rozmnażanie się i wychowanie potomstwa. Niech mi ktoś (może być Jaruga N.) wytłumaczy jak tata-lesbijka zapładnia swoją żonę albo jak mama-pedał rodzi dzieci. Stan hibernacji nie sprzyja też zrozumieniu logiki postępowania polityków. Wszyscy chwalą Belkę (nie wiem za co?) a jednocześnie nie zatwierdzają go na premiera, chociaż 61% społeczeństwa jego kandydaturę popiera. Z drugiej strony rankingi popularności traktują poważnie, bo partie o najwyższych notowaniach przebierają nogami, żeby wybory parlamentarne odbyły się jak najszybciej. A może nie tylko ja nie kumam? No bo skąd tyle nonsensów? Czas skończyć z tym stanem hibernacji! Składam więc wszystkim Zosiom gorące życzenia rychłego ocieplenia. St.S. Odpowiedz Link Zgłoś
agnostyk1 Re: Wiem że się czaicie i tylko czytacie. 15.05.04, 23:10 I nigdy nie słyszałeś o małżenstwach, które mogą a nie chcą mieć dzieći. To przecież nie jedyne determinanty zawierania małżeństw (lub związków nieformalnych). Jest ich bez liku i zawężanie uczuć dwojga ludzi tylko do prokreacji jest sporym uproszczeniem. " Ja wójt Wam to mówię".:))) Odpowiedz Link Zgłoś
hanka9 Hibernacja. 16.05.04, 08:25 Gdybyż tylko ona była przyczyną... trudnego myślenia! Nam trudno się w zimnie pozbierać, ale łatwo dostrzegamy nonsensy. Politycy na odwrót: jakby niedostrzegali nonsensów, których są autorami - a podnoszą się po każdym niepowodzeniu natychmiast, bez względu na pogodę zarówno atmosferyczną jak i polityczną. I dlatego im nie ufam! Pozdrawiam Panów z nadzieją na słonko... bo już podobno ma być cieplej. Hanka Odpowiedz Link Zgłoś
hanka9 Jak banda dzieciaków. 03.06.04, 22:58 Faceci, a obrażają się jak panienki... Wracajcie już, nie bądźcie dziećmi! Hanka Odpowiedz Link Zgłoś
hanka9 Foxal, przestań się skradać - wracaj! 20.06.04, 17:09 Tyle się dzieje! Tyle tematów do omówienia! U nas już benzyna prawie po 4 złote! Żywność drożeje, przybywa obszarników ziemskich (p. raport Polityki), szpitale toną w niewyobrażalnych długach, a rządzącym wyobraźni brak. Wszystko wskazuje na to, że z kopalniami trzeba będzie się przeprosić. A w międzyczasie wyszło na jaw jakim perfidnym zagraniem była sprzedaż hut i cementowni. Offset przynosi więcej strat niż zysków. Samotne matki w oczekiwaniu na zasiłki szturmują urzędy. Jednym słowem KRYZYS PAŃSTWA. Taki stan potrzebuje jednej iskry, aby wybuchnąć... czy to się stanie... jeśli tak to kiedy? Hanka. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka9 Hej, hej! 22.10.04, 16:31 Zbliża się Święto zmarłych - jedziecie gdzieś na groby? Ja jadę - do Skarżyska! h9 Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw.sidor Re: Hej, hej! 22.10.04, 22:19 Ja do Podlesia, w połowie drogi między Częstochową a Włoszczową. St.S. Odpowiedz Link Zgłoś
foxal Re: Foxal, przestań się skradać - wracaj! 23.10.04, 05:54 Droga Haniu9, Dziekuje za zaproszenie. Przyznaje, ze od czasu do czasu zagladam do SK forum, ale z pisaniem to jest juz inna sprawa. Kiedys nawet chyba napisalem, ze dyskutowac nawet kontrowersyjnie moge, ale tam gdzie mi daja "klapsy w tylek", uwazajac, ze jest sie "takie nic" przy tolerowaniu innych piszacych raz lewa reka, innym razem prawa, to jest trudno wrocic i ponownie sie zadomowic. Skieruj te prosbe do tego co bije i zapytaj czy "ON" to zrozumial i co z tym fantem powinien zrobic. Mamy niby Polakow z dobrymi intencjami, ktorzy nie maga przelknac swojej "pychy", nie wiedzac, ze tak malym wysilkiem tak wiele mozna zdzialac. Na Zachodzie bez zmian - jesien sie konczy i zima idzie. Mimo wszystko pozdrawiam serdecznie - Foxal Odpowiedz Link Zgłoś
hanka9 Widzę Was... 28.10.04, 21:31 ...oczami wyobrazni jak sie czaicie i kontrolujecie ile wpisow przybylo i kto sie dopisal ( to tak dla Foxa bez tych polskich znakow). Co niektorym nie chce sie pisac, a niektorzy nie maja o czym. Więc ja rzucam temat: " Nie obowiazuje zadne globalne prawo pozwalajace oddzielic dzialalnosc przestepcza w stylu mafijnym od zwyklego prowadzenia interesow. Nie ma tez takiej sily politycznej ani formy wladzy, ktora bylaby w stanie chocby tylko zglosic sama koniecznosc wprowadzenia powszechnie obowiazujacych regul gry, nie mowiac juz o zobligowaniu graczy do ich przestrzegania. W globalnej przestrzeni zasady ustala sie i zmienia w trakcie gry, a o ich byc albo nie byc decyduje ten, kto jest silniejszy, zreczniejszy, szybszy, bardziej przedsiebiorczy i bardziej bezwzgledny. W globalnej przestrzeni prawo oderwane jest od polityki, nie ma konstytucyjnej formy, nie liczy się z demokracja ani oddola hierarchia i pozbawione jest zelaznej, niepodwazalnej demokratycznej legitymacji" Tyle socjolog.. A Wy? Pozdrawiam h9 Odpowiedz Link Zgłoś
pryszczaty Re: Widzę Was... 29.10.04, 03:25 MAFIA [wł.], tajna sycylijska organizacja przestępcza; rozwinęła się 1820–48, z gł. ośr. w Palermo, pocz. broniąc ludność przed nadużyciami obcych władz; na pocz. XX w. przeniesiona przez emigrantów wł. do USA i in. państw Ameryki; gł. organizacje współcz. wł. mafii: Cosa Nostra, kamorra, N’drangheta, sacra corona unita; Obecnie MAFIA to także potoczna nazwa zorganizowanej grupy przestępczej dążącej do zdobycia wpływów we władzach państwowych i prowadząca działalność gospodarczą wykorzystując dochody z przestępstw. MAFIA to też wyspa na oceanie Indyjskim u wybrzeży Tanzanii (wsch. Afryka). Pan socjolog powinien wiedzieć, że prawo nie może odzielać działalności przestępczej od czegokolwiek, bo prawo w ogóle nie dopuszcza możliwości prowadzenia działalności przestępczej. Odpowiedz Link Zgłoś