Dodaj do ulubionych

Wiem że się czaicie i tylko czytacie.

15.05.04, 20:37
No dobra, wracajcie na forum! Obrazeni czy nie wracajcie... pozmieniajcie
sobie nicki i wracajcie!
I tak Was poznam - ha,ha,hanka!

Obserwuj wątek
    • stanislaw.sidor Re: Wiem że się czaicie i tylko czytacie. 15.05.04, 21:46
      Jestem, jestem.
      Zimna Zośka przesadza okrutnie, odbiera siły i chęć do rozmowy. Jest tak
      barwnie i wiosennie a jednocześnie ponuro, szaro i jesiennie.
      Siedzę opatulony i zastanawiam się, czy wojewoda opolski zdawała kiedykolwiek
      maturę. Kombinuję jakby tu, w razie czego, ukarać pacjentów za to, że w mojej
      aptece wydano im truciznę zamiast lekarstwa. Wojewodo, zapadnij się pod ziemię!
      Zastanawiam się też, co chcą osiągnąć organizatorzy takich manifestacji, jak ta
      w Krakowie. Mój wychłodzony umysł nie pojmuje, na czym miałoby opierać się
      małżeństwo homoseksualistów. Według mojej nieskorygowanej wiedzy, podstawowym
      celem zawierania związków małżeńskich jest rozmnażanie się i wychowanie
      potomstwa. Niech mi ktoś (może być Jaruga N.) wytłumaczy jak tata-lesbijka
      zapładnia swoją żonę albo jak mama-pedał rodzi dzieci.
      Stan hibernacji nie sprzyja też zrozumieniu logiki postępowania polityków.
      Wszyscy chwalą Belkę (nie wiem za co?) a jednocześnie nie zatwierdzają go na
      premiera, chociaż 61% społeczeństwa jego kandydaturę popiera. Z drugiej strony
      rankingi popularności traktują poważnie, bo partie o najwyższych notowaniach
      przebierają nogami, żeby wybory parlamentarne odbyły się jak najszybciej.
      A może nie tylko ja nie kumam? No bo skąd tyle nonsensów?
      Czas skończyć z tym stanem hibernacji!
      Składam więc wszystkim Zosiom gorące życzenia rychłego ocieplenia.
      St.S.
      • agnostyk1 Re: Wiem że się czaicie i tylko czytacie. 15.05.04, 23:10
        I nigdy nie słyszałeś o małżenstwach, które mogą a nie chcą mieć dzieći. To
        przecież nie jedyne determinanty zawierania małżeństw (lub związków
        nieformalnych). Jest ich bez liku i zawężanie uczuć dwojga ludzi tylko do
        prokreacji jest sporym uproszczeniem. " Ja wójt Wam to mówię".:)))
        • hanka9 Hibernacja. 16.05.04, 08:25
          Gdybyż tylko ona była przyczyną... trudnego myślenia!
          Nam trudno się w zimnie pozbierać, ale łatwo dostrzegamy nonsensy.
          Politycy na odwrót: jakby niedostrzegali nonsensów, których są autorami - a
          podnoszą się po każdym niepowodzeniu natychmiast, bez względu na pogodę zarówno
          atmosferyczną jak i polityczną. I dlatego im nie ufam!
          Pozdrawiam Panów z nadzieją na słonko... bo już podobno ma być cieplej.
          Hanka
          • hanka9 Jak banda dzieciaków. 03.06.04, 22:58
            Faceci, a obrażają się jak panienki...
            Wracajcie już, nie bądźcie dziećmi!
            Hanka
            • hanka9 Foxal, przestań się skradać - wracaj! 20.06.04, 17:09
              Tyle się dzieje! Tyle tematów do omówienia!
              U nas już benzyna prawie po 4 złote! Żywność drożeje, przybywa obszarników
              ziemskich (p. raport Polityki), szpitale toną w niewyobrażalnych długach, a
              rządzącym wyobraźni brak.
              Wszystko wskazuje na to, że z kopalniami trzeba będzie się przeprosić. A w
              międzyczasie wyszło na jaw jakim perfidnym zagraniem była sprzedaż hut i
              cementowni. Offset przynosi więcej strat niż zysków. Samotne matki w
              oczekiwaniu na zasiłki szturmują urzędy. Jednym słowem KRYZYS PAŃSTWA.
              Taki stan potrzebuje jednej iskry, aby wybuchnąć... czy to się stanie... jeśli
              tak to kiedy?
              Hanka.
              • hanka9 Hej, hej! 22.10.04, 16:31
                Zbliża się Święto zmarłych - jedziecie gdzieś na groby?
                Ja jadę - do Skarżyska!
                h9
                • stanislaw.sidor Re: Hej, hej! 22.10.04, 22:19
                  Ja do Podlesia, w połowie drogi między Częstochową a Włoszczową.
                  St.S.
              • foxal Re: Foxal, przestań się skradać - wracaj! 23.10.04, 05:54
                Droga Haniu9,

Dziekuje za zaproszenie. Przyznaje, ze od czasu do czasu zagladam do SK forum,
                ale z pisaniem to jest juz inna sprawa. Kiedys nawet chyba napisalem, ze
                dyskutowac nawet kontrowersyjnie moge, ale tam gdzie mi daja "klapsy w tylek",
                uwazajac, ze jest sie "takie nic" przy tolerowaniu innych piszacych raz lewa
                reka, innym razem prawa, to jest trudno wrocic i ponownie sie zadomowic.

Skieruj te prosbe do tego co bije i zapytaj czy "ON" to zrozumial i co z tym
                fantem powinien zrobic. Mamy niby Polakow z dobrymi intencjami, ktorzy nie maga
                przelknac swojej "pychy", nie wiedzac, ze tak malym wysilkiem tak wiele mozna
                zdzialac.

Na Zachodzie bez zmian - jesien sie konczy i zima idzie.

Mimo wszystko pozdrawiam serdecznie - Foxal
                • hanka9 Widzę Was... 28.10.04, 21:31
                  ...oczami wyobrazni jak sie czaicie i kontrolujecie ile wpisow przybylo i kto
                  sie dopisal ( to tak dla Foxa bez tych polskich znakow).
                  Co niektorym nie chce sie pisac, a niektorzy nie maja o czym.
                  Więc ja rzucam temat:
                  " Nie obowiazuje zadne globalne prawo pozwalajace oddzielic dzialalnosc
                  przestepcza w stylu mafijnym od zwyklego prowadzenia interesow. Nie ma tez
                  takiej sily politycznej ani formy wladzy, ktora bylaby w stanie chocby tylko
                  zglosic sama koniecznosc wprowadzenia powszechnie obowiazujacych regul gry, nie
                  mowiac juz o zobligowaniu graczy do ich przestrzegania. W globalnej przestrzeni
                  zasady ustala sie i zmienia w trakcie gry, a o ich byc albo nie byc decyduje
                  ten, kto jest silniejszy, zreczniejszy, szybszy, bardziej przedsiebiorczy i
                  bardziej bezwzgledny. W globalnej przestrzeni prawo oderwane jest od polityki,
                  nie ma konstytucyjnej formy, nie liczy się z demokracja ani oddola hierarchia i
                  pozbawione jest zelaznej, niepodwazalnej demokratycznej legitymacji"
                  Tyle socjolog..
                  A Wy?
                  Pozdrawiam h9
                  • pryszczaty Re: Widzę Was... 29.10.04, 03:25
                    MAFIA [wł.], tajna sycylijska organizacja przestępcza; rozwinęła się 1820–48, z
                    gł. ośr. w Palermo, pocz. broniąc ludność przed nadużyciami obcych władz; na
                    pocz. XX w. przeniesiona przez emigrantów wł. do USA i in. państw Ameryki; gł.
                    organizacje współcz. wł. mafii: Cosa Nostra, kamorra, N’drangheta, sacra corona
                    unita;
                    Obecnie MAFIA to także potoczna nazwa zorganizowanej grupy przestępczej dążącej
                    do zdobycia wpływów we władzach państwowych i prowadząca działalność
                    gospodarczą wykorzystując dochody z przestępstw.
                    MAFIA to też wyspa na oceanie Indyjskim u wybrzeży Tanzanii (wsch. Afryka).
                    Pan socjolog powinien wiedzieć, że prawo nie może odzielać działalności
                    przestępczej od czegokolwiek, bo prawo w ogóle nie dopuszcza możliwości
                    prowadzenia działalności przestępczej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka