Dodaj do ulubionych

Do pana w czerwonej Fabii

14.07.11, 06:28
Następnym razem jak ma pan zamiar gonić kogoś przez całe miasto by mu wmawiać nieprawdę, to najpierw niech pan dokładnie sprawdzi czy ma rację.
Bo próbował mi pan wmówić że lewy pas (JPII->skrzyżowanie z Radwana/Bałtowska) jest wyłącznie do skrętu w lewo, a znak który stoi po PRAWEJ STRONIE JEZDNI jak wół mówi zgoła co innego (lewo/prosto).
Więc nie miał pan racji unosząc się i to nie ja zajechałem panu drogę tylko pan próbował mnie zepchnąć. Następnym razem niech pan nie dodaje gazu tylko z kulturą zjedzie za samochód poprzedzający. Dlatego pokazałem panu aby się pan puknął w czoło.
Co do rozmowy (właściwie krzyk) to słaby ma pan poziom kultury.
Aha zapomniałbym teraz niema linii ale to właśnie pas lewy jest głównym pasem z którego można jechać na wprost.
Kiedyś był nawet wątek na forum i ludzie często właśnie z prawego pasa zajeżdżali drogę tym jadącym lewy. Przyzwyczajenie z przed reorganizacji.
Obserwuj wątek
    • Gość: kierowca Re: Do pana w czerwonej Fabii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.11, 10:21
      Nie przejmuj się, będąc na lewym pasie chcąc jechać prosto, jakiś pan z prawego pasa bez kierunku bez niczego wjechał przede mnie zmuszając do hamowania - w tym charakterystycznym miejscu właśnie. Linii wyraźnych brak. Niespotykanie spokojny ze mnie człowiek jednak, a starostwo ma problem chyba gdzieś...
      • bogus-w Re: Do pana w czerwonej Fabii 14.07.11, 11:50
        na tym skrzyżowaniu gdy staniemy na światłach to są trzy pasy....... środkowy wyłącznie jazda na wprost , prawy jazda na wprost i w prawo, lewy jazda w lewo. Oczywiście jeśli jedziemy w kierunku na Stawki. Natomiast gdy jedziemy w kierunku Pułaneki to też są trzy pasy. Środkowy pas jazda na wprost, prawy pas skręt w prawo, lewy pas jazda na wprost i skręt w lewo. Oczywiście praktycznie brak oznakowania poziomego czyli pasów. Jak się jedzie od strony Słonecznego na Stawki to wielu kierowców nie wie jak ma jechać .....
    • dizzy81 Re: Do pana w czerwonej Fabii 14.07.11, 11:58
      Czy starostwo nas czyta? Jana Pawła jest w Waszym zarządzie, zróbcie porządek z oznakowaniem poziomym!
      • lachien Re: Do pana w czerwonej Fabii 14.07.11, 13:56
        Oznaczenia mogą sobie być nawet wyryte w betonie ale nic to nie da dopóki kulturą jazdy będziemy dorównywać encyklopedycznym definicjom słowa: cham i prostak. Już pomijam nagminną w Wawie jazdę prosto z pasa do skrętu (co coraz skuteczniej wyłapuje policja za pomocą monitoringu) lub przeskakiwaniu na końcowym pomarańczowym lub wręcz czerwonym.
        Ostatnio wyjeżdżając z parkingu przepuszczałem gościa z pierwszeństwem na głównej. Gość nagle skręcił na ten parking (zero kierunku). Nie wytrzymałem i powiedziałem gościowi, że zdałoby się by takowy włączał przed skrętem. A gość na to: nie chce mi się i co mi zrobisz k, ch itd. No ale owczarzyna wtedy wstał z tylnego siedzenia i nawet nie musiałem wysiadać do gnoja:)
        • Gość: Asfalt Re: Do pana w czerwonej Fabii IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.11, 14:13
          Od strony Stawek poziome jest wykonane termoplastycznie w latach ubiegłych i jest widoczne.
          Od strony Siennieńskiej , ciągle nie ma nowej nakładki i dlatego nie ma oznakowania wtapianego lub hemo, tylko malowane corocznie. Do końca przyszłego tygodnia będzie wykonane oznakowanie poziome. Pionowe jest ok.
          • Gość: kierowiec Re: Do pana w czerwonej Fabii IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.11, 22:19
            Do<Asfalt czemu polany "czarny pergamin" przy moście denkowski (na przekopach) dziś już rozlatuje się pod kołami ??
            • Gość: Asfalt Re: Do pana w czerwonej Fabii IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.11, 11:45
              Własnie ,dobre pytanie do Strabaka i UM :)
          • dizzy81 Re: Do pana w czerwonej Fabii 24.07.11, 13:32
            koniec tygodnia, oznakowania brak
            • ostrowiak_1982 Re: Do pana w czerwonej Fabii 24.07.11, 18:19
              Podejrzewam że dopóki nie będzie nieszczęścia w tym miejscu to prędko nie namalują linii.
              Ja mam już dość tego skrzyżowania codziennie jadę nim do pracy i średnio raz w tygodniu znajduje się jakiś jegomość który wykonuje manewry niezgodnie z przepisami, nie sygnalizując tego co chce zrobić. Są osoby które włączają kierunkowskaz i wiem że chcą zmienić pas i jeśli mam możliwość to im to umożliwiam.
              Po za tym KIEROWCY JADĄCY PRAWYM PASEM JEDŹCIE NIM DO SKRZYŻOWANIA. Za skrzyżowaniem jest dość długi pas który umożliwia bezpieczne włączenie się do ruchu.
      • namacany Re: Do pana w czerwonej Fabii 17.07.11, 10:49
        Wczoraj przyjechałem wraz z żoną na kilka dni do Ostrowca. Jako, że byłem świeżo po lekturze niniejszego wątku, postanowiłem zrobić mały eksperyment: pobujaliśmy się chwilę po mieście (pretekstem było odświeżenie pamięci po dość długiej nieobecności), a przy okazji zaliczyliśmy wszystkie newralgiczne skrzyżowania. Ona prowadziła.

Po kilku minutach sama spytała mnie dlaczego nie ma w Ostrowcu oznakowania poziomego - eksperyment zwieńczony sukcesem!

A już na poważnie: wstyd, srom i zgryzota. Nie zdziwiłbym się gdyby o Ostrowcu zrobiło się głośno po tym, gdy przed kolejnymi wyborami jakiś komitet mieszkańców uzbrojony w farbę i pędzle sam zaczął malować pasy ruchu w trosce o bezpieczeństwo innych.

Dizzy, a w odpowiedzi na Twe retoryczne pytanie: obawiam się, że starostwa w ogóle nie obchodzą jojczenia gromadki jakichś oszołomów gdzieś w necie.

Jeśli zdarzy się wypadek z ofiarami śmiertelnymi, to przecież zawsze wina będzie leżeć po stronie któregoś z uczestniczących kierowców, więc spokojne ich rozczochrane.
        • dizzy81 Re: Do pana w czerwonej Fabii 17.07.11, 10:55
          ale za to mamy skwerki, placyki, urządzania zabawowe, muszle i muszelki, a na Iłżeckiej studzienki obniżyły loty...i dni Ostrowca na których będzie 600 mieszkańców...na dniach Połańca było więcej...
          • temponick Re: Do pana w czerwonej Fabii 17.07.11, 12:06
            > ...dlaczego nie ma w Ostrowcu oznakowania poziomego

Ne jestem drogowcem, ale żeby coś namalować na asfacie potrzebne jest chociaż parę m2 równej powierzchni...

> na Iłżeckiej studzienki obniżyły loty...

Cała ulica łącznie z tragicznym skrzyżowaniem z Polną, po kosztownym kapitalnym remoncie kilka lat temu, nadaje się do ponownego....remontu

> A już na poważnie: wstyd, srom i zgryzota

Ale będzie LEPIEJ -Prezydent Jarosław Wilczyński od stycznia 2011 r. przejął osobisty nadzór nad MPRD. Reaguje bardzo szybko. Zamiast pomalować pasy na drogach, po otrzymaniu wyników ekonomicznych za pierwszy kwartał 2011 r, już 30 czerwca RM przyjęła uchwałę o rozpoczęciu prywatyzacji MPRD /więcej w GO/
            • pathos_phobos Re: Do pana w czerwonej Fabii 17.07.11, 20:50
              dziś widziałem świeżo odmalowane oznakowanie na skrzyżowaniu Mickiewicza z Sienkiewicza,ale tylko na przebiegu Mickiewicza.
    • arkadiuszbak.pl Re: Do pana w czerwonej Fabii 16.07.11, 21:11
      jadąc od Słonecznego w kierunku huty na skrzyżowaniu z Radwana/Bałtowską są trzy pasy, jak napisano już w tym wątku. Inną sprawą jest to, że wcześniej droga jest 2 pasmowa i na 3 pasy rozdziela się przed samym skrzyżowaniem. I tu jest problem. Bo całe życie jadąc lewym pasem dojeżdżało się wzdłuż krawędzi do pasa lewego. A jadąc prawym wyjeżdżało się na "środkowy". Aby skręcić w prawo, należało zjechać z "prawego" na prawoskręt. Głupio to brzmi, lepiej byłoby narysować.
      Aż jakiś geniusz wpadł na pomysł zmiany. Jak to u nas. I zmienił. Jadąc skrajnym lewym pasem wyjeżdża się na środkowy. Jadąc skrajnym prawym na prawy, a żeby skręcić w lewo, trzeba dać w lewoskręt, który jest przedłużonym pasem lewym. Kretynizm.
      Paski na asfalcie się wytarły i jedni jeżdżą "po staremu" a inni "po nowemu".
      Stąd częste trąbienia i nerwy.
      • Gość: z ciebie Re: Do pana w czerwonej Fabii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.11, 22:43
        to dopiero geniusz. Jadąc lewym nikt ci nie broni przed skrzyżowaniem zjechać na utworzony do skrętu w lewo dodatkowy pas.Zresztą na wszystkich drogach tak jest że lewoskręty tworzy się jako dodatkowy pas przed skrzyżowaniem , a nie jak ty piszesz z lewego w lewo z prawego prosto i dodatkowy pas na prawoskręt.Prześledź nawet ulice trzypasmowe a zobaczysz ze mają dodatkowy pas na lewoskręt(oczywiście wtedy gdy jest na tyle miejsca).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka