Dodaj do ulubionych

Zastanawiam się

22.06.12, 19:09
W jednym z porannych programów w radiu Eska Rock rozmawiano o jednym z meczów reprezentacji Ukrainy rozegranym podczas Euro. Wojewódzki mówił m.in., że "zachował się jak prawdziwy Polak" i "wyrzucił swoją Ukrainkę". Figurski dodał ze swej strony: "Ja po złości jej dzisiaj nie zapłacę" oraz "Powiem ci, że gdyby moja była chociaż odrobinę ładniejsza, to jeszcze bym ją zgwałcił"
Jak długo w naszej przestrzeni publicznej będą funkcjonować te dwa obrzydliwe gnojki.
Obserwuj wątek
    • morfinka_12 Re: Zastanawiam się 23.06.12, 14:09
      cytat ze strony:
      Polska - Ukraina 0:0. Jeśli każde słowo, zdanie czy żart w audycji karmiącej się absurdem, groteską, skrótem myślowym czy kpiną ze stereotypów będą traktowane jako deklaracja światopoglądowa lub nota dyplomatyczna, to swoją przyszłość w zawodzie widzę czarno.

Poranny WF jest audycją na poły kabaretową. Surrealistycznym słuchowiskiem kpiącym z rzeczywistości. Nie publicystycznym. Raczej ironicznie publicystycznym.

Wszyscy mamy prawo do poczucia humoru, nawet kiepskiej jakości. Nie wszyscy musimy z tego prawa korzystać.

Poranny WF to nie jest audycja dla każdego. Podobnie jak filmy Almodovara czy wizyta w Muzeum Techniki. Tworząc ją, wiemy, że udało nam się powołać do życia określoną konwencję oraz słuchacza, który ją rozumie. Niestety czasami pojawiają się intruzi z krainy patosu i przesady.

Zawsze bliżej było nam do Gombrowicza czy Mrożka niż do Pospieszalskiego czy Rymkiewicza.

Apeluję zatem do wszystkich szukających u nas nienawiści, ksenofobii czy rasizmu. Nie znajdziecie go. Wkraczając w świat satyry z cenzorskimi zapędami, ośmieszacie się sami.

Wszystkich Ukraińców, dotkniętych moim poczuciem humoru, mogę przeprosić za swój poziom. Wszystkich speców od przerabiania żartobliwych słów na zbiorową nienawiść zapraszam do dalszej współpracy.

k.
      • temponick Re: Zastanawiam się 23.06.12, 17:35
        Dwóch chamskich buców próbuje udawać kabareciarzy i naśladować niezapomniane już dzisiaj Dialogi na cztery nogi czy inne kultowe skecze z kabaretów Radiowej Trójki. Bezmylśni głupawi kretyni, porównujący swoją tfurczość do Almodovara...czy chociażby Mrożka. Nierealne. Tak bezczelnego tłumaczenia świat nie widział. Mam nadzieję, że ten kolejny wybryk już im na sucho, jak niestety kilka poprzednich, nie przejcdzie i Komisja Etyki Radiowej tym razem ostro się weźmie zarówno za Eskę jak i za tych dwóch prostackich i aroganckich megalomanów...
    • brazilion Re: Zastanawiam się 23.06.12, 16:34
      Leonie, niestety, masz racje. W krajach bardziej cywilizowanych obaj autorzy zostaliby uznani winnymi szerzenia nienawisci, a program juz dawno zostalby zdjety z anteny. I nikt, poza samymi pseudo-gwiazdorami, by na tym nie stracil...
      • Gość: lokalny Re: Zastanawiam się IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.12, 17:58
        Nie mam zamiaru bronic tyc dwóch osobników, ale też wkurzają mnie takie opinie, jak twoja.
        Poczytaj co pisze Debbie Schlussel albo jak BBC przedstawiała nasz kraj przy okazji EURO 2012.
        • brazilion Re: Zastanawiam się 23.06.12, 20:38
          Owa Debbie to zwykly debil, o ktorym nikt nic nie wie, poza Polakami, ktorych obraza.
          A dlaczego jest "nie do ruszenia" odpowiedz sobie sam...
    • leon.komornicki Re: Zastanawiam się 23.06.12, 18:09
      Dzięki takim gnojkom , jak ci dwaj BBC może pisać swoje brednie o Polsce i Polakach. Nie kto inny , ale właśnie oni dostarczają im argumentów.
      • temponick Re: Zastanawiam się 23.06.12, 19:11
        Wstrętne chamskie błazny. Eski na szczęście nie słucham a jak widzę jednego czy drugiego w TV to przełączam kanał. Tym razem przegieli przysłowiową "pałę" bo takiej krytyki oraz negatywnego odzewu już dawno nie było w Internecie... Ten imbecyl Wojewódzki ubździł sobie wypełnianie epokowej misji dziejowej w postaci obnażania i walki ze stereotypami a nie rozumie buc, że swoimi wstrętnymi dofcipami obraża uczucia słuchaczy, i efekt końcowy jest odwrotny od zamierzonego...
        • Gość: police Re: Zastanawiam się IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.12, 21:15
          Dopóki mu płacą sporo kasy za takie błaznowanie będzie to robił dalej. Po prostu jest poziom i dno nie każdy się unosi ;)
    • leon.komornicki Re: Zastanawiam się 25.06.12, 14:19
      UEFA podjęła decyzję o wycofaniu Michała Figurskiego z prowadzenia konfrenasjerki i dopingu podczas półfinałowego meczu Euro 2012 w Warszawie. Figurski pracował dla UEFA na Stadionie Narodowym od początku mistrzostw.
      Ci potraktowali szmaciarza właściwie. U nas pewnie dalej będzie brylował w zaprzyjażnionych mediach.
      • Gość: sprawiedliwy Re: Zastanawiam się IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.12, 16:04
        Jego program znika z anteny, mam nadzieję, że na zawsze.
        • leon.komornicki Re: Zastanawiam się 27.06.12, 14:31
          Program znika z anteny. To mało sprawiedliwy .Dawniej, takich podwórkowych błaznów poszczuto by psami. Cham tylko na takie traktowanie zasługuje. W dzisiejszej Polsce, ku mojemu ubolewaniu, salon przygarnie , przytuli i rozgrzeszy. Znaczy dalej za gwiazdorów będą robić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka