Dodaj do ulubionych

Dzień dobry

04.07.03, 08:59
Dzień dobry bez "dzień dobry" nie jest tak dobry jak dzień dobry z "Dzień
Dobry", a więc wszystkim mówię DZIEŃ DOBRY ;-))) Miłego Dnia Ludziki ;-))
Obserwuj wątek
    • ka_27 Dzień dobry 04.07.03, 09:04
      Sympatycznego poranka przed-weeekendowego sosnowa_igiełko:)
      • sosnowa_igielka Re: Dzień dobry 04.07.03, 09:11
        Oj chyba będzie raczej nerwowy, bo dziś bym była zdolna do wszystkiego!!
        Sosnowa_igiełka jest zła !!!
        • ka_27 Dzień dobry 04.07.03, 09:12
          Ale jak napijesz sie aromatycznej kawusi i do tego małe słodkie conieco
          przegryziesz,
          to i od razu humorek Ci powróci :-))
          • sosnowa_igielka Re: Dzień dobry 04.07.03, 09:14
            Właśnie kawa!! Idę wodę wstawić, a słodkiego nie zjem, bo kalorie liczę :-))O!
            Gumę pożuję !
            • ka_27 Dzień dobry 04.07.03, 09:20
              Już woda zagotowana :-)

Nescafe nasypana :-)

I talerzyk pełny :-))
              • sosnowa_igielka Re: Dzień dobry 04.07.03, 09:22
                Rozumiem, że kolega nie pije zwykłej kawy, żeby kobiet uśmiechem z reklamy nie
                odstraszać?? Dla mnie Tchibo rozpuszczalne, żółte ;-))) z mleczkiem !!
                • ka_27 Dzień dobry 04.07.03, 09:25
                  Jacobsa tylko mam :-(
                  • sosnowa_igielka Re: Dzień dobry 04.07.03, 09:34
                    cóż... wszystkiego trzeba spróbować ... DAWAJ :-)))
                    • ka_27 Dzień dobry 04.07.03, 09:37
                      Proszę uprzejmie,
                      już podaję :-))
                      • ka_27 Dzień dobry 04.07.03, 09:39
                        DAWAJ!!

Tak Damom mówić nie przystoi ... :-)
                      • sosnowa_igielka Re: Dzień dobry 04.07.03, 09:39
                        I pomyśleć że ja w czasach swej szumnej młodości kawy nie znosiłam ;-) Na
                        szczęście człowiekowi z wiekiem zmieniają się upodobania smakowe :-))
                        • ka_27 : Dzień dobry 04.07.03, 09:45
                          Nie z wiekiem,
                          lecz ze smakiem sosnowa_igiełko:)
                          • sosnowa_igielka Re: : Dzień dobry 04.07.03, 09:52
                            Mam pytanie ... czy wy się znacie z imion??
                            • ka_27 Dzień dobry 04.07.03, 09:55
                              Imię to znak szczególny i nie każdemu jest dane je poznać ...
                              • sosnowa_igielka Re: Dzień dobry 04.07.03, 09:56
                                A szkoda ;-(((
                            • Gość: samowolny Re: : Dzień dobry IP: *.*.*.* 04.07.03, 12:51
                              sosnowa_igielka napisała:

> Mam pytanie ... czy wy się znacie z imion??

a imie moje ..samowolny..:)))))))))
                              • sosnowa_igielka Re: : Dzień dobry 04.07.03, 12:53
                                a nie czterdzieści i cztery?? ;-)))
                        • Gość: samowolny Re: Dzień dobry IP: *.*.*.* 04.07.03, 12:52

> I pomyśleć że ja w czasach swej szumnej młodości kawy nie znosiłam ;-) Na
                          > szczęście człowiekowi z wiekiem zmieniają się upodobania smakowe :-))

niekiedy lakarz droadza, że kawy picie skraca pijącemu życie...:)))
                          • sosnowa_igielka Re: Dzień dobry 04.07.03, 12:58
                            Phi ... Zawsze można odpowiedzieć, że jeśli skraca, to o te lata, które są juz
                            starością ;-)) a rok w tą czy w tamtą ... cóż znaczy rok wobec wieczności??
                            • ja_nek Re: Dzień dobry 04.07.03, 13:08
                              Ale Ty nie dysponujesz wiecznością:)
                              • ka_27 Dzień dobry 04.07.03, 13:22
                                Czy na piątkowo-przed-weekendowe popołudnie
                                coś specjalnego zaserwujesz sosonowa_igiełko:) ?
                                • sosnowa_igielka Re: Dzień dobry 04.07.03, 13:54
                                  Dziś ciasto drożdżowe z jagodami i kruszonką ;-)) może być??
                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 04.07.03, 14:58

> Dziś ciasto drożdżowe z jagodami i kruszonką ;-)) może być??

A nie lepiej sałatkę owocową ???????
                                    • sosnowa_igielka Re: Dzień dobry 04.07.03, 14:59
                                      Ale ka_27 miał ochotę na słodkości ;-))
                                      • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 04.07.03, 15:07
                                        Faceta będziesz się słuchać ????? :PPP
                                        • sosnowa_igielka Re: Dzień dobry 04.07.03, 15:10
                                          To wcale nie boli ... aczkolwiek facet musi myśleć że się go kobieta słucha, a
                                          rzeczywistość wygląda zupełnie inaczej ;-PPPP
                                          • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 04.07.03, 15:12
                                            To niech sam sobie je te słodycze, a ja może czeresnie sobie kupię...
                                  • ka_27 Dzień dobry 04.07.03, 16:18
                                    Do wieczornej herbatki, oczywiście :-))
                                    • ka_27 Dzień dobry 04.07.03, 16:42
                                      Chyba jednak obejdzie się ze smakiem ...
                                      • sosnowa_igielka Re: Dzień dobry 04.07.03, 16:49
                                        pozostawienie z uczuciem niedosytu czyż nie jest tą odrobiną tajemniczości
                                        której chciałeś??
                                        • ka_27 Re: Dzień dobry 07.07.03, 08:18
                                          Dokładnie :-)

Syty głodnego podobno ne zrozumie ...
                                          Coś w tym jest :-)

A dzisiaj coś do czarnego napitku będzie?

Dzieńdobry :-)
                                          • ja_nek Re: Dzień dobry 07.07.03, 11:43
                                            Oby nie czarna polewka;)
                                            Alechyba gospodyniu bardziej gościnna i miła będzie?;))
                                            • ka_27 Dzień dobry 07.07.03, 11:56
                                              Dobrej gospodyni samo w ręku rośnie :-))

(tylko bez aluzji proszę :-P)
                                          • sosnowa_igielka Re: Dzień dobry 07.07.03, 13:37
                                            To dziś podam na talerzyku tiramisu ;-)) Może być?? Dzień dobry ;-))
                                            • ka_27 Dzień dobry 07.07.03, 13:44
                                              Już sernik w południe jadłem :-)

Ale do popołudniowej kawki ... ? :-)

:-) sosnowa_igiełko:)
                                              • ka_27 Dzień dobry 07.07.03, 13:44
                                                Ale możesz obiad pyszny zrobić :-)))
                                                • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 07.07.03, 15:09
                                                  Ojjj chyba sie obiadu dzisiaj nie doczekasz ;PPP
                                                  • ka_27 Dzień dobry 07.07.03, 15:15
                                                    Tak jak w piątek obejdę się ze smakiem ...
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 07.07.03, 15:24
                                                    Moze tylko sie chwali, ze gotowac potrafi ;PPP
                                                  • ka_27 Dzień dobry 07.07.03, 15:30
                                                    Słowo jest sztuką,
                                                    a sztuki nie nalezy zaprzepaszczać ...
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 07.07.03, 15:45
                                                    Szczególnie jak to jest sztuka-mięs ;PPPP
                                                  • ja_nek Re: Dzień dobry 07.07.03, 16:36
                                                    Jako optymista wierzę....

...że Igiełka potrafi różne rzeczy
                                                    (przyrządzić)
                                                    ;)))
                                                  • sosnowa_igielka Re: Dzień dobry 07.07.03, 16:40
                                                    O dziękuję ;-)) Potrafię oj potrafię, ale komputer dzielę z drugą osobą, a ona
                                                    coś dzis na nim robi i ja w przerwach dopadam ;-))
                                                  • sosnowa_igielka Re: Dzień dobry 07.07.03, 16:41
                                                    No dobrze ;-)) 1 danie: pomidorowa z makaronem domowej roboty; 2 danie: tarta
                                                    lotaryńska a na deser tiramisu :-)) może być??
                                                  • ka_27 Dzień dobry 08.07.03, 07:35
                                                    Dzieńdobry :-)
                                                    sosnowa_igiełko:)

A coś do śniadanka porannego będzie? :-)
                                                  • sosnowa_igielka Re: Dzień dobry 08.07.03, 07:54
                                                    Tosty z serem ;-)) Dzień Dobry ;-)) A czy ja jestem przewodnikiem
                                                    kulinarnym ?? ;-PP
                                                  • ka_27 Dzień dobry 08.07.03, 07:56
                                                    Witaj sosonowa_igiełko:)

Ty jesteś Mistrzynią Dobrego Smaku :-))

Kawy? :-)
                                                  • madralinska Re: Dzień dobry 08.07.03, 08:09
                                                    ka_27 napisał:

> Witaj sosonowa_igiełko:)
                                                    >
                                                    > Ty jesteś Mistrzynią Dobrego Smaku :-))
                                                    >
                                                    > Kawy? :-)

ale na pust zoladek? Niech do tego cos bedzie.
                                                  • ka_27 Dzień dobry 08.07.03, 08:13
                                                    Połóż na talerzyk cos smacznego :-)
                                                  • sosnowa_igielka Re: Dzień dobry 08.07.03, 08:32
                                                    A może mi doradzisz czy w CV trzeba dodać termin obrony pracy magisterskiej? Bo
                                                    mam dylemat ;-))
                                                  • ka_27 Dzień dobry 08.07.03, 09:00
                                                    To zależy, gdzie CV posyłasz sosnowa_igiełko:)
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 08.07.03, 09:15
                                                    To może ja się tu dzisiaj kawy napiję, jak ktoś sie zlituje i naleje ...
                                                  • ka_27 Dzień dobry 08.07.03, 09:18
                                                    Ja mogę kawy nalać :-)

Ale sosnowa_igiełka coś na talerzyk położyc powinna :-)
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 08.07.03, 09:20
                                                    Tylko kawy, na coś innego za wczesnie
                                                  • ka_27 Dzień dobry 08.07.03, 09:23
                                                    A na co innego jest za wcześnie? :-P
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 08.07.03, 09:29
                                                    Na dodatki do kawy, szczegolnie, ze od rana są tu preferowane słodkie ;PPP
                                                  • ka_27 Dzień dobry 08.07.03, 09:31
                                                    A moze sama coś przyniesiesz? :-)
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 08.07.03, 09:33
                                                    Teraz to tylko papierosa moge przynieść, nic nnego nie mam, a wychodzić mi się
                                                    nie chce :-)
                                                  • ka_27 Dzień dobry 08.07.03, 09:36
                                                    To musisz cos potem skombinować na ten pusty talerz :-P
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 08.07.03, 09:51
                                                    Mam ochotę na maliny - reflektujesz ???? :)))))))))
                                                  • ka_27 Dzień dobry 08.07.03, 09:53
                                                    Mniam!
                                                    Malinki sa pyszne :-)

Ale brakuje bitej śmietany :-)
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 08.07.03, 09:54
                                                    Ale masz wymagania :PPPPPPPPPPP Dobra, poświęcę się, niech będzie i bita
                                                    śmietana, choc ma setki kalorii :PPPPPP
                                                  • ka_27 Dzień dobry 08.07.03, 09:56
                                                    Ponoć szczęśliwi czegoś tam nie liczą ... :-P
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 08.07.03, 10:01
                                                    Kalorii???????????? No ładnie :)))))) Tyle, że weż pod uwagę, że są tacy, co
                                                    nieszczęscia swoje topią w nadmiarze spożywanych słodyczy ... A konsekwencja
                                                    tego są kilogramy ...
                                                  • ka_27 Dzień dobry 08.07.03, 10:08
                                                    Dlatego też talerzyk jest pełny tylko do kawy :-)))
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 08.07.03, 10:11

--A potem głodówka ???? :PPP
                                                    "Żadna kobieta nie powiedziała nigdy całej prawdy o swoim życiu."

Isadora Duncan
                                                  • ka_27 Dzień dobry 08.07.03, 10:15
                                                    Nie ...

raczej delektowanie się :-)
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 08.07.03, 10:24
                                                    No chyba, że pustą miseczką po malinach :PPPP Można zawsze wylizać, choć to
                                                    nieeleganckie podobno :PPPP
                                                  • ka_27 Dzień dobry 08.07.03, 10:40
                                                    W niektórych kręgach kulturowych,
                                                    beknięcie po poczęstunku jest wyrazem aprobaty
                                                    dla talentow kulinarnych Pani Domu :-))))
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 08.07.03, 10:53
                                                    To chyba w tych samych, gdzie pewne części ciała są największym przysmakiem ;PPP
                                                    Cudzą kulturę należy szanować, ale chyba wolę naszą :))))
                                                  • ka_27 Dzień dobry 08.07.03, 10:55
                                                    Ale naszą kulturę trzeba i znać i ... praktykować :-)
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 08.07.03, 11:01
                                                    Z naszej kultury cmokanie pań w dłoń cudzoziemcom wydaje sie dziwne ... i
                                                    niehigieniczne :PPP
                                                  • ka_27 Dzień dobry 08.07.03, 11:59
                                                    Tak jak przepuszczanie Pań przodem i otwieranie im drzwi :-P
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 08.07.03, 12:33
                                                    Niektórzy się dziwią, że buraczki można jadać na ciepło, a ogórki ze
                                                    śmietana...co kraj to obyczaj ...
                                                  • ka_27 Dzień dobry 08.07.03, 12:42
                                                    Dlatego każdy jest ciekawą indywidualnością :-)
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 08.07.03, 13:05
                                                    Tu masz rację, pod warunkiem, że chce się w innej osobie człowieka
                                                  • ka_27 Dzień dobry 08.07.03, 13:08
                                                    Jeśliś człowiekiem,
                                                    to i w drugim Go ujrzysz ... ;-)
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 08.07.03, 13:11
                                                    No nie wiem, są tacy co niby są ludźmi, a innych za nic mają. Chociażby
                                                    alkoholik bijący żonę i dzieci
                                                  • ka_27 Dzień dobry 08.07.03, 13:14
                                                    Są tacy, którzy uważają, ze to do nich nalezy się dopasować ...
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 08.07.03, 13:16
                                                    To znaczy jedno ma się dopasować a drugie nie ?? Nie ma mowy, na kompromis
                                                    muszą iść dwie osoby.
                                                  • ka_27 Dzień dobry 08.07.03, 13:17
                                                    W tym największy jest ... :-)
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 08.07.03, 13:23
                                                    Jak to ma być ambaras, to raczej nalezy sobie darować:PPP Po co sie męczyć,
                                                    skoro tylko jedno idzie na ustepstwa, a drugie nie?? Przecież to sie nie
                                                    zmieni....
                                                  • ka_27 Dzień dobry 08.07.03, 13:25
                                                    Jeżeli się chce, to i góry mozna przenosić ...
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 08.07.03, 13:26
                                                    Tylko po co :PPPPP One tak ładnie wyglądają na poludniu Polski :PPPPP
                                                  • ka_27 Dzień dobry 08.07.03, 13:31
                                                    Dla chcącego nic ...
                                                    i tak dalej :-P
                                                  • sosnowa_igielka Re: Dzień dobry 08.07.03, 09:45
                                                    Do szkół roznoszę, bo sosnowa_igiełka zaniesie kaganek oświaty między dzieci i
                                                    będzie ich uczyła pięknie mówić i wzdychać nad poezją i szlochać nad losem
                                                    Janka Muzykanta ;-)))
                                                  • ka_27 Dzień dobry 08.07.03, 09:51
                                                    Ale termin ruchów kadrowych w szkole już minął ...
                                                  • ja_nek Re: Dzień dobry 08.07.03, 12:15
                                                    Ja tam reflektuję na dzisiejsze propozycje Igiełki;)
                                                  • ka_27 Dzień dobry 08.07.03, 13:26
                                                    Hop, hop!!

Sosnowa_igiełko:)

Może coś na miłe popołudnie? :-)
                                                  • sosnowa_igielka Re: Dzień dobry 08.07.03, 13:33
                                                    Wróciłam ;-)) Na popołudnie jabłuszko polecam ;-)) Od dziś dieta!! Zeby załapać
                                                    kondycję na wypad w góry ;-)))
                                                  • ka_27 Dzień dobry 08.07.03, 13:36
                                                    Skad wiedziałaś,
                                                    że akurat mam ochotę na jabłko? :-))

A które góry są na ten wypad planowane?
                                                  • sosnowa_igielka Re: Dzień dobry 08.07.03, 13:50
                                                    ka_27 napisał:

> Skad wiedziałaś,
                                                    > że akurat mam ochotę na jabłko? :-))
                                                    Kobieca intuicja ;-))
                                                    >
                                                    > A które góry są na ten wypad planowane?
                                                    A wiesz ... na to złoży się kilka czynników ;-)
                                                    Im więcej urlopu u połówki tym dalej - więc wtedy w planach są Węgry i Rumunia,
                                                    a jeśli krócej to Czechy ;-)) Tak czy siak będę spała pod namiotem, obserwowała
                                                    gwiazdy, siedziała przy ogniskach i wędrowała, wędrowała, wędrowała i cieszyła
                                                    się, cieszyła się .... itd ;-)))
                                                  • ka_27 Dzień dobry 08.07.03, 14:06
                                                    Pyszne było to jabłko,
                                                    które mi zaserwowałaś :-)))

To będziesz miała wspaniałe wakcje :-))

Piękne widoki,
                                                    atmosferę :-)
                                                    I ogólnie bedziesz się relaksować,
                                                    oraz przeżywać piękne chwile :-))
                                                  • ka_27 Dzień dobry 08.07.03, 14:34

dziś już nic słodkiego nie będzie?
                                                  • ka_27 Dzień dobry 08.07.03, 15:02
                                                    Widać, że znów ze smakiem ...
                                                  • sosnowa_igielka Re: Dzień dobry 08.07.03, 15:10
                                                    A jak to się dopomina :D Proponuję dla Waćpana deser z twarożku i malin ;-))
                                                    Może to nie ciasto ale słodkie wystarczająco ;-))
                                                  • ka_27 Dzień dobry 08.07.03, 15:16
                                                    Sama zrobiłaś?

Poproszę miseczkę :-)
                                                  • sosnowa_igielka Re: Dzień dobry 08.07.03, 15:23
                                                    Ja wszystko robię sama jeśli zawieje dobry, wschodni wiatr ;-)) Proszę
                                                    bardzo!! ;-)))
                                                  • ka_27 Dzień dobry 08.07.03, 15:27
                                                    Wszystko??

Nic wspólnie??
                                                  • sosnowa_igielka Re: Dzień dobry 08.07.03, 15:33
                                                    Czy w tej chwili wchodzimy na inne dziedziny życia wykraczające poza zdolności
                                                    kulinarne??
                                                  • ka_27 Dzień dobry 09.07.03, 07:17
                                                    Witaj sosnowa_igiełko:)

Nie samym chlebem przecież człowiek żyje ... :-)
                                                  • sosnowa_igielka Re: Dzień dobry 09.07.03, 08:46
                                                    Dzień Dobry ;-))Kogo dziś słonko musnęło promykami w nosek na przebudzenie?? Bo
                                                    mnie tak ;-)))
                                                  • ka_27 Dzień dobry 09.07.03, 08:51
                                                    Widać bardzo Cię lubi Słonko owo :-)

Śniadanko na trawie?
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 09.07.03, 09:22
                                                    A nie za za zimno na trawę? Zmarzłam dzisiaj po drodze ...
                                                  • ka_27 Dzień dobry 09.07.03, 09:29
                                                    Jak przyniesiesz coś gorącego na śniadanko,
                                                    to od razu zrobi sie ciepło i przyjemnie :-)
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 09.07.03, 09:32
                                                    Brytyjskie śniadanko ??? Na ciepło i obficie ??
                                                  • ka_27 Dzień dobry 09.07.03, 09:34
                                                    Po prostu pyszne :-)
                                                  • ka_27 Dzień dobry 09.07.03, 09:33
                                                    sosnowa_igiełko;)

śniadanko dzisiaj również ze smakiem ma się obejsć?
                                                  • sosnowa_igielka Re: Dzień dobry 09.07.03, 09:34
                                                    A może TY dziś coś zaproponujesz?? ;-)
                                                  • ka_27 Dzień dobry 09.07.03, 09:35
                                                    Pyszne rogaliki z dżemikiem :-)
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 09.07.03, 09:43
                                                    A brytyjskie śniadania są niezdrowe - tTaka jajecznica na bekonie np. :PPP
                                                  • ka_27 Dzień dobry 09.07.03, 09:46
                                                    A moze coś zdrowszego na początek dnia? :-)
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 09.07.03, 09:48
                                                    Ale chciałeś na trawie....A na dworzu zimno jednak. To jeśli z tej trawy
                                                    zrezygnujesz, to może byc inne :))))
                                                  • ka_27 Dzień dobry 09.07.03, 09:51
                                                    A jakie moze być inne? ;-P
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 09.07.03, 09:55
                                                    Szwedzki stół??
                                                  • ka_27 Dzień dobry 09.07.03, 09:57
                                                    Koniecznie z sałatkami :-)
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 09.07.03, 10:00
                                                    Ale tylko owocowe są. Poza tym jakaś wędlina... ooo i śledzik tez jest, jak to
                                                    u Szwedów :))))
                                                  • ka_27 Dzień dobry 09.07.03, 10:03
                                                    Ale to Coś do śledzika to chyba za wcześnie? :-P
                                                  • ka_27 Dzień dobry 09.07.03, 10:05

Hop, hop!

:-)
                                                  • sosnowa_igielka Re: Dzień dobry 09.07.03, 10:49
                                                    Hop Hop echo niesie ... ;-))

A ja do tych rogalików z dżemikiem które polecał ka_27 dodałabym kawkę zbożową
                                                    z mlekiem lub inkę i mamy iście królewskie śniadanie ;-))
                                                  • ka_27 Dzień dobry 09.07.03, 10:53
                                                    Zatem dodaj sosonowa_igiełko:)

Sniadanie z pełną dworską etykietą :-)
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 09.07.03, 11:01
                                                    Kawa zbożowa .. fujjj :(((((((
                                                    Śledzika jedzą Szwedzi, nikt nie mówi, że my musimy ;PPPPPP
                                                  • ka_27 Dzień dobry 09.07.03, 11:13
                                                    Dla każdego coś pysznego :-))))
                                                  • ka_27 Dzień dobry 09.07.03, 12:15
                                                    Czy kawior z szampanem jest także wyposażeniem seryjnym stołu owego? :-)
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 09.07.03, 12:21
                                                    ka_27 napisał:

> Czy kawior z szampanem jest także wyposażeniem seryjnym stołu owego? :-)

Jak dodasz bliny, to będzie rosyjskie śniadanie :PPPPP
                                                    Swoja drogą bliny z kawiorem są mniam , proszę dwa !!! :)))))
                                                  • ka_27 Dzień dobry 09.07.03, 12:25
                                                    Katiusza, katiusza, katiusza maja ... :-)

To co? Bliny z kawiorem, popijane perlistym szampanem? :-)
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 09.07.03, 12:27
                                                    Hi hi to ja teraz mam mieć na imię Katiusza????
                                                    A niech Ci będzie ... dla Katiuszy blin jeden z czerwonym kawiorem , drugi z
                                                    czarnym i wytrawny szampan ...
                                                    Jak popatrzę na zegarek, to i pora ku temu dobra:)))))
                                                  • ka_27 Dzień dobry 09.07.03, 12:32
                                                    Nie ...

to była oprawa do potraw wschodnich braci :-)

Prosze, oto dymiący smakowitościami talerz i butla szampana :-)

A i pora odpowiednia :-)
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 09.07.03, 12:34
                                                    Teraz to ja nie wiem czy te bliny to śniadanie czy juz lunch :PPP
                                                  • ka_27 Dzień dobry 09.07.03, 12:43
                                                    Południowe małe co nieco :-)
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 09.07.03, 12:53
                                                    A po malym conieco .. moze na spacer ku rozruszaniu kości ???:)))
                                                  • ka_27 Dzień dobry 09.07.03, 13:14
                                                    Po pięknym ryneczku :-)

Ależ oczywiście :-)
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 09.07.03, 13:17
                                                    Mówią, że najpiękniejszy jest w Zamościu ;-)))
                                                  • ka_27 Dzień dobry 09.07.03, 13:25
                                                    Z tymi pięknymi schodami :-))
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 09.07.03, 18:17
                                                    ka_27 napisał:

> Z tymi pięknymi schodami :-))

To może Pan z Panią pod rączkę ??? :)))))
                                                  • ka_27 Dzień dobry 10.07.03, 07:22
                                                    Gentelman zawsze poda pomocną dłoń Damie :-)
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 10.07.03, 11:42
                                                    ka_27 napisał:

> Gentelman zawsze poda pomocną dłoń Damie :-)

To ja proszę o tę dłoń :)))))))))

P.S. Qurczaczek, czyż to nie brzmi jak oświadczyny ???? ;PPPPP
                                                  • ka_27 Dzień dobry 10.07.03, 11:45
                                                    Już Ci podaję :-)
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 10.07.03, 11:48
                                                    Ryzykant:PPPP Całą rękę wezmę :PPPP
                                                  • ka_27 Dzień dobry 10.07.03, 11:58
                                                    Nie ryzykant,
                                                    lecz gentelman w każdym calu :-)
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 10.07.03, 12:01
                                                    Hmmmm.... to jak ja sięgnę po całą rękę, to jak po gentelmańsku będziesz robił
                                                    uniki ??
                                                  • ka_27 Dzień dobry 10.07.03, 12:04
                                                    Nie ...

po prostu będe postępował, jak na gentelmana w każdym calu przystało :-))
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 10.07.03, 12:09
                                                    To wobec tego w Twoim towarzystwie muszę się w damę zamienic :)))
                                                  • ka_27 Dzień dobry 10.07.03, 12:15
                                                    Musisz
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 10.07.03, 12:18
                                                    To jak tak, to musisz warunki zapewnić :PPP
                                                  • ka_27 Dzień dobry 10.07.03, 12:21
                                                    Zapewnię, uwierz mi :-)
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 10.07.03, 12:23
                                                    To chodź do sklepu :PPPP
                                                  • ka_27 Dzień dobry 10.07.03, 12:28
                                                    Zrobimy Wielkie Zakupy? :-P
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 10.07.03, 12:30
                                                    Jestem w szoku .....Nie zaprotestował !!!!! Ale wobec tego to bedą największe
                                                    zakupy w moim życiu ;PPP
                                                  • ka_27 Dzień dobry 10.07.03, 12:32
                                                    Genetelman w każdym calu :-)
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 10.07.03, 12:33
                                                    Jak cal, to w wydaniu brytyjskim :PPPP
                                                    Milord, tę suknie też chciałabym mieć :)))))
                                                  • ka_27 Dzień dobry 10.07.03, 12:40
                                                    Yes Milady ? :-P
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 10.07.03, 12:42
                                                    Milordzie, znak zapytania?????? Czyżby fason się nie podobał, czy tez ja
                                                    wygladam w niej tak okropie???
                                                  • ka_27 Dzień dobry 10.07.03, 12:47
                                                    Ależ Milady :-)))
                                                    Jesteśmy w Anglii,
                                                    tu takowy humor obowyązuye :-P
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 10.07.03, 12:49
                                                    Milord, skoro tak twierdzisz, to tej sukienki nie kupuję :PPP
                                                  • ka_27 Dzień dobry 10.07.03, 12:51
                                                    Ma Droga Milady ;-)

Jesteś po to stworzona,
                                                    by w piękniejszych sukniach paradować :-)
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 10.07.03, 14:21
                                                    Milordzie, Ty wiesz jak kobiecie humor poprawić :)))))
                                                  • ka_27 Dzień dobry 10.07.03, 14:49
                                                    Zawsze do usług Ma Milady :-)))
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 10.07.03, 14:56
                                                    Ech, Milordzie więcej by takich mężczyzn w dzisiejszych czasach ...
                                                  • ka_27 Dzień dobry 10.07.03, 15:02
                                                    Szukaj, a ... znajdziesz :-))
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 10.07.03, 15:05
                                                    To skoro taki gentleman jesteś, to może jakiś adres podpowiesz :)))))))
                                                  • ka_27 Dzień dobry 10.07.03, 15:08
                                                    Nie podpowiem, a zaprowadzę Milady:)
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 10.07.03, 15:10
                                                    Prowadź, Milordzie, z Tobą choćby na szafot :)))))))
                                                  • ka_27 Dzień dobry 10.07.03, 15:10
                                                    Prowadzę, ale niekoniecznie na szafot Droga Milady:) :-P
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 10.07.03, 15:25
                                                    Ufff... z ulga odetchnełam, że katem nie bedziesz :)))
                                                  • ka_27 Dzień dobry 10.07.03, 15:29
                                                    Ależ Milady:)

jam gentelman, a nie kat :-)))
                                                  • sosnowa_igielka Re: Dzień dobry 09.07.03, 11:03
                                                    Janie, podaj Panu śniadanie ;-) Na porcelanowej zastawie, srebra rodowe, z
                                                    herbem wyciągnij ... ;-))
                                                  • ka_27 Dzień dobry 09.07.03, 11:15
                                                    Mogę wodę do moczenia palców prosić? :-)
                                                  • sosnowa_igielka Re: Dzień dobry 09.07.03, 11:25
                                                    Janie, podaj panu miskę z wodą.
                                                    Nie tę, baranie, to rodowa kuweta dla kota, która jest w naszej rodzinie od 7
                                                    pokoleń.
                                                    I Janie pamiętaj, woda ma być źródlana ;-))
                                                  • ka_27 Dzień dobry 09.07.03, 11:33
                                                    Czy na przystawkę będzie ta aromatyczna kawa? :-)
                                                  • sosnowa_igielka Re: Dzień dobry 09.07.03, 11:36
                                                    dziś kawa z rumem ;-)) tak na wzmocnienie ;-))
                                                  • ka_27 Dzień dobry 09.07.03, 11:40
                                                    Wiesz co najlepsze sosonowa_igiełko:)
                            • cal-ineczka Re: Dzień dobry 04.07.03, 14:23

> Phi ... Zawsze można odpowiedzieć, że jeśli skraca, to o te lata, które są
                              juz > starością ;-)) a rok w tą czy w tamtą ... cóż znaczy rok wobec
                              wieczności??

Masz racje, i tak sie kiedys wszysv\cy spotkamy;)))))))))

<*><*><*><*><*><*><*><*><*><*><*>
                              Przed Jezusem - siedziacym przy biorku w niebianskim 'checkpoint' - pojawia sie
                              starszy mezczyzna, w jego brodzie i wlosach wiory drzewne, za uchem stolarski
                              olowek...

-Hm... ciesla, nieprawdaz? Jak moj ziemski ojciec...

-No tak, mozna tak powiedziec... Bawilem sie w drzewie. Ah, ja mialem syna tam
                              na dole! Och, co za chlopak. Po prostu nie z tej ziemi! I bylby terz w twiom
                              wieku...

Jezus przyjzal sie uwazniej postaci przed soba.

- Moj ziemski papa mialby chyba twoje lata, dobry czlowieku... mowisz, twoj syn
                              byl nie z tej ziemi, cha cha ... Widzisz, ja nigdy nie bylem jak inni, nie
                              jak zwykli ludzie...

- Och. Co za zbieg okolicznosci! Toc to brzmi dokladnie jak moj chlopiec!

Po chwili intensywnego spojrzenia sobie w oczy, ruszaja ku sobie z otwartymi
                              ramionami, Jezus krzyczac 'tato' a starzec - 'Pinokio'!...
    • Gość: ktoś taki Re: Dzień dobry IP: *.powiatradomski.pl 08.07.03, 12:54
      Dzień doberek >igiełko<. Miłego całego dzionka...:-)
    • Gość: ktoś taki Re: Dzień dobry IP: *.powiatradomski.pl 08.07.03, 12:54
      Dzień doberek >igiełko<. Miłego całego dzionka...:-)
      • ja_nek Re: Dzień dobry 08.07.03, 14:01
        jak jabłko to soczyste i czerwone:)
        • ka_27 Dzień dobry 08.07.03, 14:08
          Przede wszytskim smaczne :-)
          • Gość: taki ktoś Re: Dzień dobry IP: *.powiatradomski.pl 08.07.03, 14:47
            I bez robaka:-)
            • sosnowa_igielka Re: Dzień dobry 08.07.03, 14:54
              Podobno jak robak jest w owocu, to znaczy, że owoc jest zdrowy (w znaczeniu nie
              uszlachetniony chemicznie) ;-))
              A jabłka ... pamiętam czasy, kiedy jeździłam na wakacje na wieś do babci i
              wtedy wcinało się takie zielone, chrupiące i pachnące "papierówki" prosto z
              drzewa...
              • Gość: taki ktoś Re: Dzień dobry IP: *.powiatradomski.pl 08.07.03, 15:00
                Za jabłkami nie przepadam, ale uwielbiam soczyste i słodziutkie gruszki, takie
                prosto z drzewa...mniam :-)
        • Gość: taki ktoś Re: Dzień dobry IP: *.powiatradomski.pl 08.07.03, 14:45
          Jestem tego samego zdania. Ale zdecydowanie wolę truskawki.
          • ja_nek Re: Dzień dobry 08.07.03, 16:49
            Brzoskwinki z meszkiem.......
            mhmmmmmmmm:)
            • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 08.07.03, 20:08
              Marzyciel :)))))))
              • ja_nek Re: Dzień dobry 08.07.03, 21:43
                No co... Wiem, co dobre:)
                • sunrise1 Re: Dzień dobry 08.07.03, 21:53
                  ja_nek napisał:

> No co... Wiem, co dobre:)

A skąd wiesz, że wiesz ?

z:))
                • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 08.07.03, 22:18
                  ja_nek napisał:

> No co... Wiem, co dobre:)

To samczego .. oooo sorki smacznego :PPPPPPP
                  • sunrise1 Re: Dzień dobry 08.07.03, 22:43
                    kwasna_cytryna napisała:

> ja_nek napisał:
                    >
                    > > No co... Wiem, co dobre:)
                    >
                    >
                    > To samczego .. oooo sorki smacznego :PPPPPPP

hi, hi, hi :)))))))

z:))))

ps wraca mi humor, jeszcze nie TEN, ale już go niemal czuję :PPPPP
                    • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 08.07.03, 22:45
                      Swoją drogą on naprawde wie co dobre :PPPPP w letnim sezonie cozywiscie :)))
            • sunrise1 Re: Dzień dobry 08.07.03, 21:54
              ja_nek napisał:

> Brzoskwinki z meszkiem.......
              > mhmmmmmmmm:)

O tym meszku to już "poeci" pisali

z:)
              • ja_nek Re: Dzień dobry 08.07.03, 22:22
                Skosztować = wiedzieć:)
                Miekkie, soczyste......
                z wypływajacym, przy wzięciu do ust, sokiem........;))))))
                • sunrise1 Re: Dzień dobry 08.07.03, 22:37
                  ja_nek napisał:

> Skosztować = wiedzieć:)
                  > Miekkie, soczyste......
                  > z wypływajacym, przy wzięciu do ust, sokiem........;))))))

hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

i np skrzynka takich akuratnie dojrzalych brzoskwinek
                  można pęknąć od nadmiaru soku :)))))

z:)))
                  • ja_nek Re: Dzień dobry 08.07.03, 23:25
                    Zatopić usta w miąższu....
                    pić....
                    :)
                    • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 08.07.03, 23:33
                      Jak dostarczymy skrzynkę brzoskwiń, bedzie na co popatrzeć :))))
                      • ja_nek Re: Dzień dobry 08.07.03, 23:44
                        To ile Was będzie?:)))
                        • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 08.07.03, 23:47
                          Z tą skrzynką czy do ust zatopienia ??? ;PPPP
                          • ja_nek Re: Dzień dobry 08.07.03, 23:50
                            kwasna_cytryna napisała:

> Z tą skrzynką czy do ust zatopienia ??? ;PPPP

To drugie;)
                            • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 08.07.03, 23:53
                              Na to drugie ogłoś zapisy :))))))
                              • ja_nek Re: Dzień dobry 09.07.03, 12:20
                                kwasna_cytryna napisała:

> Na to drugie ogłoś zapisy :))))))

A później powiedzą, żem desperat:)
                                Nie ma mowy:)
                                • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 09.07.03, 12:23
                                  ja_nek napisał:

> kwasna_cytryna napisała:
                                  >
                                  > > Na to drugie ogłoś zapisy :))))))
                                  >
                                  > A później powiedzą, żem desperat:)
                                  > Nie ma mowy:)

Ale brzoskwinek nadal się chce ????? :PPPPPPP
                                  • ja_nek Re: Dzień dobry 09.07.03, 13:11
                                    kwasna_cytryna napisała:

> Ale brzoskwinek nadal się chce ????? :PPPPPPP

Ogłaszam zapisy, poszukuję brzoskwinek:)
                                    Myślisz, że pomoże?:)
                                    • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 09.07.03, 13:18
                                      ja_nek napisał:

>
                                      > > Ale brzoskwinek nadal się chce ????? :PPPPPPP
                                      >
                                      > Ogłaszam zapisy, poszukuję brzoskwinek:)
                                      > Myślisz, że pomoże?:)

Watek załóż. zobaczymy co bedzie :PPPP
                                      • ja_nek Re: Dzień dobry 09.07.03, 16:18
                                        kwasna_cytryna napisała:

> Watek załóż. zobaczymy co bedzie :PPPP

Kiedy nieśmiały jestem:)
                                        • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 09.07.03, 18:16
                                          To sie w końcu ośmiel !!!!! Kto nie ryzykuje, ten tortu nie je :PPP
                                          Tfuuuuu...... miało byc brzoskwinek :)))))
                                        • sunrise1 Re: Dzień dobry 09.07.03, 20:17
                                          ja_nek napisał:

>
                                          > > Watek załóż. zobaczymy co bedzie :PPPP
                                          >
                                          > Kiedy nieśmiały jestem:)

Chyba " nie jestem nieśmiały " :)

z:))
                                          • ja_nek Re: Dzień dobry 09.07.03, 20:46
                                            Jak mam się ośmielić jak warunków nie ma;)
                                            • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 09.07.03, 23:07
                                              Janku, a czegoż Ci trzeba ???? :)))))
                                              • ja_nek Re: Dzień dobry 10.07.03, 00:40
                                                Drabiny;)
                                                Albo słońca, by one dojrzały i były słodsze:)))
                                                • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 10.07.03, 11:41
                                                  ja_nek napisał:

> Drabiny;)
                                                  > Albo słońca, by one dojrzały i były słodsze:)))

Drabiny do nieba ????? O słońce to już sam zadbaj ;PPPP
                                                  • ja_nek Re: Dzień dobry 10.07.03, 12:43
                                                    Łatwo powiedzieć, ale jak je wyciągnąć zza horyzontu?:)
                                                    A nic sztucznego nie uznaję:)
                                                  • kwasna_cytryna Re: Dzień dobry 10.07.03, 12:45
                                                    ja_nek napisał:

> Łatwo powiedzieć, ale jak je wyciągnąć zza horyzontu?:)
                                                    > A nic sztucznego nie uznaję:)

Janek, ja wierzę w Twoją zdolność przekonywania :)))))
                                            • sunrise1 Re: Dzień dobry 10.07.03, 15:16
                                              ja_nek napisał:

> Jak mam się ośmielić jak warunków nie ma;)

Juz myślałam,ale......jak zwykle to tylko skromne marzenia.....

z:)))))
                                              • ja_nek Re: Dzień dobry 10.07.03, 23:56
                                                Ja też mam takowe.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka