Dodaj do ulubionych

Banda fircyków

IP: *.ntlworld.ie 19.02.13, 12:46
GO donosi: "Puszczają nerwy handlowcom z tzw. Wąskiej Uliczki, po tym, jak mimo deklaracji ze strony władz samorządowych nadal nie ma monitoringu w tej części miasta. Wszystko wskazuje, że przyjdzie poczekać, bowiem same tylko prace projektowe mają zakończyć się za pół roku!"

Komentarz: 2-3 tysiące i 4x kamerki podpięte do sieci e-świetokrzyskie w tydzxień maximum. Ale dla naszych tuzów z magistratu to wielki projekt (III faza aktualnie). Podejrzewam, że ze 100 baniek pęknie jak nic za te oczekiwane 6 kamerek, projekty, przetargi, punkty kamerowe, testy, spotkania, wdrożenia, wyjazdy, delegacje. Bóg jeden jeszcze raczy wiedzieć co więcej?
Obserwuj wątek
    • burak.z.onetu Re: Banda fircyków 21.02.13, 12:11
      I tu się z Tobą przyjacielu pozwolę nie zgodzić. Pan Prezydent wykonuje tytaniczny wysiłek, żeby okamerowac miasto i musi to być zrobione z głową i z planem. Nie można ot tak, za parę groszy zawiesić tu i ówdzie kamery, bo sklepikarze tak chcą. Pierwszeństwo mają szkoły i przedszkola. Bo tam jest wyjątkowo niebezpiecznie. Później pójdą skrzyżowania, zwłaszcza te ze światełkami, bo jak ktoś przeleci na czerwonym, to czujnik go złapie, kamera zrobi zdjęcie, i zgodnie z wytycznymi, będzie dochód...

Swoją drogą prywaciarze z rejonu Wąskiej Uliczki mogliby również wziąć "sprawy w swoje ręce" i zainstalować kilka kamerek we własnym zakresie. Nie kosztuje to to dzisiaj fortuny a podejrzewam, ze 20 sklepów jakby się złozyło po przysłowiowej stówce to system kilku kamer byłby w tydzień czasu. I oczywiście mieliby wszystko pod własną kontrolą a dodatkowo podgląd z kamer na własnych smartfonach! Od czasu do czasu mogliby publikować na swoich stronach obrazki z kamer 'wycelowane' w drzwi swoich sklepów i byłaby dodatkowa reklama w sieci.
      • Gość: Tez z Dublina Banda debili IP: *.ntlworld.ie 07.03.13, 12:33
        Jedno jest pewne -Trzeba wytępić i wybić do cna tę bandę bezużytecznych wręcz szkodliwych dla kraju biurokratów i urzędniczych bandytów sabotujących gospodarkę i finanse państwa ...

Spojrzałem właśnie na wczorajszy paragon z jogurtem:

* ST B YOGURT price 0.55

Mnie to wystarcza i każdemu w Irlandii, ST B to pierwsze litery producenta, a cena pokazuje automatycznie gramaturę, bo 2x wiekszy kosztuje 2 x wiecej a 2 x mniejszy 2 x mniej

Rostowski chce zmienić paragony
    • burak.z.onetu Banda wazeliniarzy 08.03.13, 13:31
      Jacek Żakowski, Tomasz Lis, Tomasz Wołek i Wiesław Władyka urządziła 'najlepszemu premierowi' ...Dzień Kobiet w studio TOK FM

Kaczyński I pedały to są najważniejsze problemy ACTAalnie w kraju....Należy natychmiast odsunąć Kaczyńskiego od władzy! Dowiedzieliśmy sie również, że 1.5 kadencyjny pospolity oszust chce przejść do historii czyli planuje już 3 kadencję i szuka godnego siebie koalicjanta. Co za pajac? -Żal również słuchać tej elyty dziennikarstwa... Żadnego pytania o reformy, gospodarkę, bezrobocie, biedę, nic!
    • Gość: Też z Dublina Banda nieudaczników IP: *.ntlworld.ie 26.04.13, 20:11
      ...wydała 325 mln zł, ciekawe tylko na co? System nie działa a powinien, za znacznie tańsze pieniądze. Kolejna przewałka rządów rudego oszusta i Platformy, za których panowania zostały PObite wszystkie rekordy z zakresu ilości afer, kradzieży, łapówkarstwa, korupcji, nepotyzmu, przekrętów finansowych i bogacenia się nierobów politycznych. Banda nieudaczników nie POtrafi stworzyć prostej bazy danych, która powinna kosztować 1% tej sumy, z prostym unikalnym rekordem, którym według zapewnień miała być obiecana jedna tablica. Jedna maszyna, jedna tablica. Od zarejestrowania do złomowania. Proste jak sranie. Jednak banda nieudaczników, ludzi bez kompetencji przy korycie, tworzy prawo, kreuje rzeczywistość w której musimy wszyscy żyć. Czy nie ma na tę zarazę żadnej siły?

Tydzień temu obserwowałem malucha w Ostrowcu wyjeżdżającego spod Targowicy. Na Okólnej nie ma tam wielkiej góry, ale to to co się ruszało na 4 kółkach rozchodzących się na boki w 4 różne strony świata, ledwo ledwo z wielkim trudem wtoczyło się na Rynek, zostawaiając za sobą trochę dymu i jazgotu. Zapisałem numer rejestracyjny tego dziwoląga. Mam zatem proste pytanie: -W której stacji ten "rarytas" przeszedł przegląd pojazdu?
      • pismen1 Pozdrowienia dla swiatlego 27.04.13, 10:51
        Kolejnego swiatlego i wszystkowiedzacego oczywiscie lepiej.
        • Gość: gosc Re: Pozdrowienia dla swiatlego IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 28.04.13, 17:43
          Czemu gościu z Dublina nie byłeś taki obiektywny i rzetelny w czasie pobytu w kraju? Na jakim sprzęcie pisałeś prace pamiętasz?(pozdrówka)
          • Gość: Też z Dublina Re: Pozdrowienia dla swiatlego IP: *.ntlworld.ie 28.04.13, 22:09
            > Czemu gościu z Dublina nie byłeś taki obiektywny i rzetelny w czasie pobytu w kraju?

To znaczy kiedy, jaki masz dokładnie okres na myśli?

Bo ja rzadko w kraju! A tak źle, jak teraz nie było NIGDY. Jak mi nie wierzysz gościu gościu to zapytaj rodziców, a jak jesteś sierotą, to dziadków. Dobrze pamiętam komunę, bo dzięki niej otrzymałem staranne wykształcenie i to była moja wspaniała młodość, i uwierz mi: nie był to system zbyt łaskawy dla ludzi.

Niektórzy nawet uważają, że nieludzki. Jednak obecny poziom głupoty rządzących (wybranych w demokratycznych procedurach!!!), ogrom afer, kradzieży dobra społecznego, łapówkarstwa, korupcji, nepotyzmu, przekrętów finansowych i bogacenia się nierobów politycznych oraz pogłębiających się co najgorsze nierówności społecznych, jako wypadkowej tych wszystkich negatywnych zjawisk, jest nieproporcjonalny. To jak 1 do 100 na niekorzyść tego co mamy w tej chwili.

> Na jakim sprzęcie pisałeś prace pamiętasz?(pozdrówka)

??? Nie jarzę o co Ci chodzi ???
    • burak.z.onetu Banda dwojga, trojga a nawet czworga 29.04.13, 19:35
      Nareszcie dobry artykuł w mmostrowiec. Brawo autor/ka, ktokolwiek się kryje za tajemniczym podpisem Redakcja (Anna ŚLEDZIŃSKA?) ujął ten temat bardzo ładnie i trafnie. Ze swej strony podpowiedziałbym rzeczniczce marszałka, że billboard z wizerunkiem pana starosty na Samsonowicza niewiele by dał, żadna anty-reklama, marny ruch, kto tamtędy jeździ, żeby osie połamać? Proponuję ustawić marszałkowskiego billboarda gdzieś tak vis-à-vis samego Starostwa (którym to traktem parę tysięcy Ostrowiaków przemieszcza się każdego dnia), jako że to w gestii powiatu leżała parę lat temu gruntowna przebudowa ulicy Iłżeckiej ze skrzyżowaniem Polnej/Mickiewicza. Co z tej drogi zostało każdy widzi codziennie. Obraz nędzy i rozpaczy. Jak się były pan starosta oraz Naczelnik Wydziału Dróg nie wstydzą, że pod własnym nosem mają taki przykład brakoróbstwa i niekompetencji??? Codziennie przejeżdżąją przecież tamtędy może i po parę razy dziennie. I żaden się nie zastanowił chociażby na sekundę, że z taką wizytówką, przynajmniej ten ostatni powinien pozostać bezrobotnym do końca życia.
      • Gość: Też z Dublina Pajace ze Starostwa Powiatowego w Ostrowcu IP: *.ntlworld.ie 07.06.13, 22:22
        Ta sama redaktor, niestrudzona A. Śledzińska, na tym samym łamach donosi, że "Urzędnicy z CB-radiem staną na rogatkach miasta, żeby przez 3 dni informować nadjeżdżające TIRy, że można już jechać". Do Samsonowicza, przez Most i Obwodnicę, aż do Celsy (!)

Pomysł, jak pomysł, przyznam, że dość oryginalny, kuriozalny wręcz. Nowatorski. Mógł się zrodzić jedynie w szalonych umysłach przepracowanych ludzi ze Starostwa. Osobiście nie znam się na tajnikach związanych z komunikacją, ale wydaje mi się moim skromnym zdaniem na tzw chłopski rozum, że po to wymyślono znaki drogowe, zwłaszcza zakazu/nakazu, żeby ich używać tam gdzie powinno się ich używać.
        • Gość: betakar Re: Pajace ze Starostwa Powiatowego w Ostrowcu IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 08.06.13, 10:08
          Pan, co starostą jest nazwany, z wielką dumą mówił o tym pomyśle w lokalnej tv. I tak mi się zasunęło - jaki starosta taki pomysł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka