Gość: polak mały IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.14, 17:56 i stało się..szukali,szukali i znależli nowy stołek dla pani K. a tak zastanawialiśmy się wśród znajomy..gdzie teraz obsadzą tą panią ? i jak tu nie wierzyć polskim przysłowiom..ręka rękę myje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
x.ray Re: Kołeczek-MPK-nie,Tagowica-nie,OTBS-tak 14.02.14, 19:21 Ciekawe kto będzie rządził w filii WORD, pewnie też "znane" nazwisko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Kołeczek-MPK-nie,Tagowica-nie,OTBS-tak IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 14.02.14, 20:19 a kim jest ta pani ze jej tak władzę miasta szukają pracy? czy to jakaś baltowska rodzina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak mały Re: Kołeczek-MPK-nie,Tagowica-nie,OTBS-tak IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.14, 22:09 przydał by się jakiś dziennikarz śledczy który wytropił by powiązania i koligacje w ostrowieckim półświatku bo G.Ostrowiecka to chyba tego nie zrobi ? Odpowiedz Link Zgłoś
kemotost Re: Kołeczek-MPK-nie,Tagowica-nie,OTBS-tak 18.02.14, 21:20 Takie powiązania lokalne są tu zakorzenione od bardzo, bardzo dawna i żadne lokalne struktury, media ani protesty nic nie wskórają. Jedyną możliwością na zmiany jest dojście do władzy na różnych lokalnych stołkach przez ludzi z zasadami, którzy nie nabiorą nawyków "starej gwardii". Właśnie jako takich ocenialiśmy kiedyś ludzi obecnie nam rządzących i okazało się, że jesteśmy w błędzie. Niestety życie weryfikuje. Najbardziej mi szkoda, ze ludzie, którzy mieli wizję przyszłości tego miasta zrezygnowali. Wyprowadzili się z O-ca i działają w innych miastach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kołeczek-MPK-nie,Tagowica-nie,OTBS-tak IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 20.02.14, 13:54 Pani K. zastąpiła pana B. bo pan W. musiał pani K. zapewnić stanowisko kierownicze, a prezes takim stanowiskiem kierowniczym jest. Pan B. usunięty przez pana W. z funkcji prezesa nie będzie bezrobotnym na pewno. Przecież w ostrowieckim grajdole ma się kolegów, przyjaciół, którzy człowiekowi nie pozwolą odejść na zasiłek dla bezrobotnych. Są spółdzielnie mieszkaniowe w których można się zaczepić mając dobre układy. Zawsze za pieniądze mieszkańców można stworzyć jakieś dobrze płatne stanowisko. Dobrze poinformowane wiewiórki już zakłady robią, która to spółdzielnia pana zdegradowanego przygarnie. OSM, Krzemionki a może sławetny Hutnik? No która? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak mały Re: Kołeczek-MPK-nie,Tagowica-nie,OTBS-tak IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.14, 20:10 fajne te roszady..nie zapomnij że jest jeszcze Targowica,MOSiR itp Odpowiedz Link Zgłoś
leszekxhl1962 Radosna twórczość OTBS 03.04.14, 22:43 Znalazłem watek dotyczący OTBS i chciałbym podzielić się uwagami dotyczącymi funkcjonowania tej instytucji. Mam nadzieję, że może Ktoś pomoże w problemach, może to będzie i zachęta do skontrolowania finansów swojej Wspólnoty zarządzanej przez OTBS. W naszej wspólnocie 19-to lokalowej tylko jeden lokator ma problemy z opłatami Osiemnastu lokatorów regularnie wpłaca co miesiąc pieniążki do kasy. Mimo regularnych wpłat nasze długi rosną w zaskakującym tempie. Od siedmiu lat staramy się to wyjaśnić . Zmieniają się prezesi dług rośnie a wyjaśnienia są coraz to inne. Trzy lata temu powołany został Zarząd i zaczęliśmy normować nurtujące nas sprawy. Zaczęło się od niebilansującej się wody. Niebilansująca się ilość zużywanej wody w ciągu kwartału dochodziła do 120 m3 za którą obciążani byli mieszkańcy. Po wielokrotnych interwencjach i monitoringu licznika głównego nasze zużycie w bardzo szybkim tempie zmalało do 18 m3 rocznie. Aby zawiesić naliczanie odsetek przez MEC zawarliśmy porozumienie z tą instytucją, które polegało na regularnych wpłatach trzech tysięcy złotych przez okres jednego rok. Jeśli wywiążemy się z płatności MEC miał umorzyć nam nawet do 25% odsetek. Przez pół roku OTBS wpłacił tylko jedna ratę, a o braku wpłat zostaliśmy powiadomieni przez pracownika MEC. Uważam, że te poczynania OTBS działały na szkodę mojej Wspólnoty i miały na celu dalsze Jej zadłużanie a tym samym dalsze uzależnianie się od OTBS. Od dziewięciu miesięcy nie mogę wyjaśnić na jakiej podstawie OTBS obciąża mieszkańców za dzierżawę pojemników na śmiecie kwotą 10 groszy za m2, gdy tym czasem według faktury wystawionej przez Remondis powinno być tylko 6 groszy z m2. Dziś zostaliśmy powiadomieni przez Panią Prezes, że zwiększenie opłaty za dzierżawę pojemników o 4 grosze jest dla naszego dobra. W styczniu 2014 roku mieszkańcy zostali po raz pierwszy poinformowani, że zalegają za wywóz śmieci wielkogabarytowych a kwota została naliczona od 2002 roku. Obciążono Wspólnotę rachunkami sprzed 12 lat. Czy to jest normalne i zgodne z prawem? W tym tygodniu dowiedzieliśmy się, że przez ostatnie lata moja Wspólnota była kredytowana przez OTBS. Jest to dla mas kolejna nowość, bo przez ostatnie 7 lat nikt na Walnych Zebraniach nawet nie wspomniał o takiej sytuacji. Nie będę więcej pisał aby nie było za dużo. Jeśli Ktoś podejmie temat i uzupełni forum o nowe spostrzeżenia co do OTBS to OK. Może nasze działania na forum doprowadza do unormowania sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
pismen1 Re: Radosna twórczość OTBS 08.04.14, 12:19 Jezeli jestescie wspolnota i obecny zarzadca wam nie odpowiada to dlaczego go nie zmienicie? Braliscie slub wieczysty z OTBSem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonardoXhl Re: Radosna twórczość OTBS IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 14.04.14, 13:40 Tak! Jesteśmy Wspólnotą, rozważamy tę zmianę i to bardzo poważnie. OTBS nigdy nie dbał o dobre relacje z mieszkańcami a już szczególnie tępi samorządność. Odpowiedz Link Zgłoś
pismen1 Re: Radosna twórczość OTBS 14.04.14, 20:28 To nie trzeba ozwazac tylko zmieniac, im szybciej tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WM Re: Radosna twórczość OTBS IP: *.dynamic.mm.pl 21.08.15, 22:31 Witam. Czy znasz jakiegoś innego porządnego zarządcę w Ostrowcu? Też szukam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonardo Re: Radosna twórczość OTBS IP: 178.235.76.* 16.05.14, 07:23 Ślubu wieczystego z OTBS nie było, ale i rozstanie nie jest łatwe. Mimo prawidłowo sporządzonej uchwały o zmianie zarządcy OTBS nie chce wydać dokumentów twierdząc, że nie jest to zgodne z umową o zarządzanie. Ale w rzeczywistości nie posiada oryginału umowy, posługuje się kserokopią, na której widnieje tylko kserokopia podpisu jednego z członków zarządu. Co ciekawsze okoliczności sporządzenia dokumentów nazywanych przez OTBS Umową nie są jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Radosna twórczość OTBS IP: *.30.48.192.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.04.14, 12:29 Bardzo ciekawe rzeczy opisujesz. W naszej wspólnocie też są dziwne rozliczenia. Odsetki naliczone z kilku lat, o których nikt nie był informowany w czasie zebrań. Niemożliwe do ściągnięcia należności od ZUM itd. itp. Ale my mamy jakiś zarząd bardzo uległy i pobłażliwy, a osoby, które coś chciały sprawdzać zostały pokrętnymi działaniami odsunięte od informacji. Bardzo duża ignorancja mieszkańców też jest polem do popisu, bo większość nie chce się angażować spychając na innych i jeszcze nietrafione tłumaczenia o braku czasu. Uważam, że brak czasu jest tylko błędem organizacyjnym. Ja mam kilka pomysłów na obniżenie kosztów funkcjonowania wspólnoty, ale komuś to nie jest na rękę. A może jak mówi przysłowie w mętnej wodzie łatwiej? Brak społeczników to też wina podejrzliwości, bo sporo osób myśli, że bez korzyści dla siebie nikt nie chce nic robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janka Re: Radosna twórczość OTBS IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.05.14, 14:32 Ja mieszkam w Olsztynie w OTBS i też uważam, że wiele rzeczy jest niezgodnych z prawe, co należałoby skontrolować. Niestety, poza mną, mało kto chce się angażować. Myslę, że sam fakt, iż spłacamy dług OTBS zaciągnięty w banku na budowę bloku, ale jeśli będziemy chcieli wykupić mieszkanie, to jego wartość nie będzie mniejsza niż na początku, jest nie fair. Co z tym mozna zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Re: Radosna twórczość OTBS IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.14, 10:13 Wszystko wskazuje na to ,ze nowa pani prezes Kołeczek doprowadzi do tego ze kolejne wspólnoty uciekna z OTBS co będzie skutkować powolnym upadkiem . Ta Pani traktuje klijentow czyli ludzie wiadomo jak. Kto miał z nia styczność i miał okazje ja poznac wie jaka jest. Atmosfera, która tam jest nie pozwala mieć optymistycznych prognoz. Obawiam się, że zachwianie funkcjonowania tego przedsiębiorstwa doprowadzi do sytuacji kryzysowej, z której już nie będzie wyjścia. Tak JAK BYLO W POPRZEDNIM ZAKLADZIE GDZIE PANI K> PRACOWALA MOWA o MPK. pracownicy MPK wiedza o czym mowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonardo Re: Radosna twórczość OTBS IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 01.06.14, 10:06 Pracowników OTBS jest dużo mniej niż pracowników MPK i jest mało prawdopodobne by do wyborów samorządowych wskazali pani Kołeczek taczki. Jesienią zwolni stanowisko dla osób opuszczających stanowiska w UM lub dla byłych radnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Radosna twórczość OTBS IP: 109.241.182.* 02.06.14, 09:45 ale szambo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Radosna twórczość OTBS IP: 78.88.237.* 03.06.14, 17:40 szambo podłaczone do kolektora? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: księgowa Re: Radosna twórczość OTBS IP: *.dynamic.mm.pl 11.11.15, 20:52 Witam, jestem księgową wspólnot mieszkaniowych z wieloletnim doświadczeniem. Obecnie pracuję poza rejonem, ale Ostrowiec to moje miasto rodzinne i jego sprawy są mi bardzo bliskie. Chętnie pomogę wyjaśnić sprawy księgowe Państwa Wspólnoty. Osoby zainteresowane proszę o kontakt na maila a_ga2@op.pl. Odpowiedz Link Zgłoś