kobylybbb 14.01.05, 00:21 Bo zasady to ten Pan dziwne posiada :) serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,2492636.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
raskarba Re: Co wiecie o Wojciechu Wiśniewskim? 14.01.05, 07:07 Niestety (albo i "stety") - to nazwisko nic mi nie mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Co wiecie o Wojciechu Wiśniewskim? 14.01.05, 07:16 To jest ten facet co posiada AUTO HAUS WW? Ten pod wiaduktem? I jeszcze jakąś firme na Nowym Zakładzie? Chyba ten sam...Produkuje on zbiorniki na paliwa na Nowym Zakładzie. Kiedyś starałem się tam o pracę, ale na szczęście nie dostałem, bo wieeeeeelka rotacja tam była...Tylko tyle wiem na temat tego gościa, startował chyba w jakiś wyborach. Od jakiegoś czasu nie mieszkam w Ostrowcu i nie wiem zbytnio co się tam dzieję..bo nawet PORTALU Ostrowieckiego nie ma dobrego..WSTYD! Odpowiedz Link Zgłoś
raskarba Oj, wstyd i to jaki ! 14.01.05, 15:52 Bo jak będą w takim tempie przebudowywać ten wiadomy portal, to przed moją emeryturą się nie wyrobią... Co bynajmniej nie oznacza, że tak szybko się na nią wybieram. Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Co wiecie o Wojciechu Wiśniewskim? 14.01.05, 07:34 Wiśniewski Wojciech, przedsiębiorca, zam. Ostrowiec Świętokrzyski nie należy do partii politycznej Złożył następujące oświadczenie: nie pracowałem, nie pełniłem służby, ani nie byłem świa-domym i tajnym współpracownikiem organów bezpieczeństwa państwa w rozumieniu art. 2 i 4 takie oświadczenie złożył przed wyborami www.pkw.gov.pl/katalog/artykul/15821.html Komitet wyborczy PO Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: Co wiecie o Wojciechu Wiśniewskim? 14.01.05, 09:42 Z daleka Panowie, z daleka od tego bussismena.... Odpowiedz Link Zgłoś
fiszu Re: Co wiecie o Wojciechu Wiśniewskim? 14.01.05, 13:32 No dobrze, złożył takie oświadczenie. I według Ciebie posiada dziwne zasady. Czyli mam rozumieć, że wiesz coś o jego współpracy z organami (służbami) w wiadomym okresie? Bo nie rozumiem co ma wspólnego to, że jest złym i nieuczciwym pracodawcą, do tego że współpracował. Jeśli możesz, to rozjaśnij troszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 CO do rotacji - zatrzymuje pracownika tak długo 14.01.05, 15:50 jak zwraca mu państwo część jego wynagrodzenia. POtem zwalnia go i tworzy nowe miejsce pracy a Państwo z ochotą pomaga je finansować i tak wkółko. CO do zbiorników - kupił je na hucie za takie pieniądze że paliwo które w nich było dało mu większy zysk niż kwota jaką za nie zapłacił. Odpowiedz Link Zgłoś
raskarba I tak się robiło biznes w agresywnym kapitalizmie 14.01.05, 15:56 na Dzikim zachodzie. Ale na Dzikim Wschodzie robi się to dopiero teraz. Aby wszystko było jasne - osobiście czegoś takiego nie popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
ostrowiczanin Re: CO do rotacji - zatrzymuje pracownika tak dłu 14.01.05, 23:45 A co ciebie obchodzi rotacja kadr u pana Wiśniewskiego? Przecież możesz sobie założyć firmę i zatrudniać tych z biura pracy. Mogłeś też kupić te zbiorniki na hucie . Dopiero niedawno tak chwaliłeś naszych biznesmenów , a juz ci sie odmieniło.Pokaz mi takiego który jest bez winy. Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Obchodzi bo tak zostały potraktowane osoby z mojej 15.01.05, 12:04 rodziny. Może być????? Odpowiedz Link Zgłoś
fiszu Re: Obchodzi bo tak zostały potraktowane osoby z 15.01.05, 12:29 Przykre, bo bardzo często ludzi traktuje się przedmiotowo, a nie podmiotowo. W Ostrowcu (oczywiście nie tylko) jest to bardzo widoczne. Bezrobocie sięga 30% i tylko czekam kiedy zaczną oglądać bezrobotnym zęby, jak koniom, przed przyjęciem ich "z łaski" do ciężkiej, opłacanej 2,50 pln/godzinę pracy. O składkach zusowskich zapomnij. Pewnie dlatego nawet nie myślę o powrocie do Ostrowca. Odpowiedz Link Zgłoś
wes82 DO FISZA: 15.01.05, 20:18 Drogi Fiszu,rozumiem ze jesteś rozgoryczony, tym ze ,,nie ma żadnej roboty,, (jak śpiewa Kazik).Jako osoba młodsza od Ciebie,pozwolisz ze dam Ci jedną przestrogę. Nie mówi się ,,nigdy,, , bowiem nie wiadomo jak Ci się jeszcze ,,życie,, ułoży. MY w Polsce, Regionie, Mieście rodzinnym, potrzebujemy ludzi dążących do zmian,chcących coś zmienić , a nie tylko nastawionych na konsumpcję we wszelkim tego słowa rozumieniu. Jak Ci tak bardzo żle ,to można wyjechać na tzw. Zachód. Tam przecież wszystko jest inaczej a pieniądze same spadają znieba i to nie tylko we Włoszech.Pozdrawiam! Sorry, że nie na temat wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
fiszu Re: DO FISZA: 17.01.05, 17:39 Faktycznie nie na temat, bo moja wypowiedź wiązała się z wątkiem Morfinki. Napisałem, że jast mi przykro ze względu na sytuację i widzę jak jest zła. Akurat tak się składa, że studiuję i szukam dziarsko pracy, nie zważając na trudności. Jakoś sobie radzę i to właśnie dlatego, że postanowiłem zostać anonimowym szaraczkiem, który ciężko charuje i płaci podatki (tak,tak), a także nie rzuca papierków na ulicę czy chodnik. To jest taka moja prywatna "praca u podstaw". A robię to nie dlatego,że jestem masochistą, tylko dlatego,że od szaraczków zacznie się prawdziwa poprawa tego kraju. Nie zamierzam nigdzie wyjeżdżać,chyba że w celach turystycznych. Daj więc spokój z moralizowaniem, bo na podstawie mojego pełnego empatii wpisu, wyciągasz mylne wnioski. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ostrowiczanin Re: Obchodzi bo tak zostały potraktowane osoby z 17.01.05, 15:31 I ja tez zatrudniałem tych z biura pracy. Większego dziadostwa nie widziałem jak żyję . Miałem takiego który zarabiał bardzo dobrze do 2 000 zł miesięcznie i pracowal tylko do momentu wyrobienia prawa do zasiłku. Nigdy już u mnie nikt z Biura Pracy nie dostanie roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
kobylybbb Dziękuję :) 14.01.05, 16:31 A czy wiecie coś o AUTO HAUS WW? Bo z tego, co znalazłem, to jest to zakład pracy chronionej. Z ZPCh wiążą się, duże świadczenia ze strony państwa. Przed jakimś czasem mogły te świadczenia sięgać milionów złotych miesięcznie. Wiązało się to z zatrudnianiem tzw. osób niepełnosprawnych. Niepełnosprawnych prawdziwie lub fikcyjnie. I jeszcze jedno – czy Pan Wiśniewski z Ostrowca ma coś wspólnego, oprócz nazwiska, z Januszem Wiśniewskim, Wiceprezesem ORLEN? Odpowiedz Link Zgłoś
englishman22 Biznesman 17.01.05, 17:09 Chodziły słuchy ze robi przekrety rozne-ja nie wiem czy tak czy nie ale zaczyna mu sie robic grząsko pod nogami! Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Oferta pracy w WW Energy 18.01.05, 08:47 Firma „WW Energy” w Ostrowcu Świętokrzyskim pilnie poszukuje osoby do nadzorowania prac budowlanych, radcy prawnego lub asystenta prawnego, handlowca, Głównego księgowego, Dyrektora Handlowego z dużym doświadczeniem, informatyka oraz kierowców z uprawnieniami ADR. Ostrowiec, ul. Bałtowska 428 B, tel. 0-41 265-40-50. Odpowiedz Link Zgłoś
malywroc Re: Oferta pracy w WW Energy 19.01.05, 14:53 odnosnie Pana Wiśniewskiego to głosno swego czasu było o tym że "chrzci" paliwo. więcej nic o nim nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś