Dodaj do ulubionych

Co wiecie o Wojciechu Wiśniewskim?

14.01.05, 00:21
Bo zasady to ten Pan dziwne posiada :)
serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,2492636.html
Obserwuj wątek
    • raskarba Re: Co wiecie o Wojciechu Wiśniewskim? 14.01.05, 07:07
      Niestety (albo i "stety") - to nazwisko nic mi nie mówi.
    • bmwariat Re: Co wiecie o Wojciechu Wiśniewskim? 14.01.05, 07:16
      To jest ten facet co posiada AUTO HAUS WW? Ten pod wiaduktem? I jeszcze jakąś
      firme na Nowym Zakładzie? Chyba ten sam...Produkuje on zbiorniki na paliwa na
      Nowym Zakładzie. Kiedyś starałem się tam o pracę, ale na szczęście nie
      dostałem, bo wieeeeeelka rotacja tam była...Tylko tyle wiem na temat tego
      gościa, startował chyba w jakiś wyborach. Od jakiegoś czasu nie mieszkam w
      Ostrowcu i nie wiem zbytnio co się tam dzieję..bo nawet PORTALU Ostrowieckiego
      nie ma dobrego..WSTYD!
      • raskarba Oj, wstyd i to jaki ! 14.01.05, 15:52
        Bo jak będą w takim tempie przebudowywać ten wiadomy portal, to przed moją
        emeryturą się nie wyrobią... Co bynajmniej nie oznacza, że tak szybko się na
        nią wybieram.
    • bmwariat Re: Co wiecie o Wojciechu Wiśniewskim? 14.01.05, 07:34
      Wiśniewski Wojciech, przedsiębiorca, zam. Ostrowiec Świętokrzyski
      nie należy do partii politycznej
      Złożył następujące oświadczenie: nie pracowałem, nie pełniłem służby, ani nie
      byłem świa-domym i tajnym współpracownikiem organów bezpieczeństwa państwa w
      rozumieniu art. 2 i 4

takie oświadczenie złożył przed wyborami
      www.pkw.gov.pl/katalog/artykul/15821.html
      Komitet wyborczy PO
    • buksy Re: Co wiecie o Wojciechu Wiśniewskim? 14.01.05, 09:42
      Z daleka Panowie, z daleka od tego bussismena....
    • fiszu Re: Co wiecie o Wojciechu Wiśniewskim? 14.01.05, 13:32
      No dobrze, złożył takie oświadczenie. I według Ciebie posiada dziwne zasady.
      Czyli mam rozumieć, że wiesz coś o jego współpracy z organami (służbami) w
      wiadomym okresie? Bo nie rozumiem co ma wspólnego to, że jest złym i
      nieuczciwym pracodawcą, do tego że współpracował. Jeśli możesz, to rozjaśnij
      troszkę.
      • morfinka_12 CO do rotacji - zatrzymuje pracownika tak długo 14.01.05, 15:50
        jak zwraca mu państwo część jego wynagrodzenia. POtem zwalnia go i tworzy nowe
        miejsce pracy a Państwo z ochotą pomaga je finansować i tak wkółko.

CO do zbiorników - kupił je na hucie za takie pieniądze że paliwo które w nich
        było dało mu większy zysk niż kwota jaką za nie zapłacił.
        • raskarba I tak się robiło biznes w agresywnym kapitalizmie 14.01.05, 15:56
          na Dzikim zachodzie. Ale na Dzikim Wschodzie robi się to dopiero teraz. Aby
          wszystko było jasne - osobiście czegoś takiego nie popieram.
        • ostrowiczanin Re: CO do rotacji - zatrzymuje pracownika tak dłu 14.01.05, 23:45
          A co ciebie obchodzi rotacja kadr u pana Wiśniewskiego?
          Przecież możesz sobie założyć firmę i zatrudniać tych z biura pracy.
          Mogłeś też kupić te zbiorniki na hucie .
          Dopiero niedawno tak chwaliłeś naszych biznesmenów , a juz ci sie
          odmieniło.Pokaz mi takiego który jest bez winy.
          • morfinka_12 Obchodzi bo tak zostały potraktowane osoby z mojej 15.01.05, 12:04
            rodziny. Może być?????
            • fiszu Re: Obchodzi bo tak zostały potraktowane osoby z 15.01.05, 12:29
              Przykre, bo bardzo często ludzi traktuje się przedmiotowo, a nie podmiotowo. W
              Ostrowcu (oczywiście nie tylko) jest to bardzo widoczne. Bezrobocie sięga 30% i
              tylko czekam kiedy zaczną oglądać bezrobotnym zęby, jak koniom, przed
              przyjęciem ich "z łaski" do ciężkiej, opłacanej 2,50 pln/godzinę pracy. O
              składkach zusowskich zapomnij. Pewnie dlatego nawet nie myślę o powrocie do
              Ostrowca.
              • wes82 DO FISZA: 15.01.05, 20:18
                Drogi Fiszu,rozumiem ze jesteś rozgoryczony, tym ze ,,nie ma żadnej roboty,,
                (jak śpiewa Kazik).Jako osoba młodsza od Ciebie,pozwolisz ze dam Ci jedną
                przestrogę. Nie mówi się ,,nigdy,, , bowiem nie wiadomo jak Ci się
                jeszcze ,,życie,, ułoży. MY w Polsce, Regionie, Mieście rodzinnym, potrzebujemy
                ludzi dążących do zmian,chcących coś zmienić , a nie tylko nastawionych na
                konsumpcję we wszelkim tego słowa rozumieniu. Jak Ci tak bardzo żle ,to można
                wyjechać na tzw. Zachód. Tam przecież wszystko jest inaczej a pieniądze same
                spadają znieba i to nie tylko we Włoszech.Pozdrawiam! Sorry, że nie na temat
                wątku.
                • fiszu Re: DO FISZA: 17.01.05, 17:39
                  Faktycznie nie na temat, bo moja wypowiedź wiązała się z wątkiem Morfinki.
                  Napisałem, że jast mi przykro ze względu na sytuację i widzę jak jest zła.
                  Akurat tak się składa, że studiuję i szukam dziarsko pracy, nie zważając na
                  trudności. Jakoś sobie radzę i to właśnie dlatego, że postanowiłem zostać
                  anonimowym szaraczkiem, który ciężko charuje i płaci podatki (tak,tak), a także
                  nie rzuca papierków na ulicę czy chodnik. To jest taka moja prywatna "praca u
                  podstaw". A robię to nie dlatego,że jestem masochistą, tylko dlatego,że od
                  szaraczków zacznie się prawdziwa poprawa tego kraju. Nie zamierzam nigdzie
                  wyjeżdżać,chyba że w celach turystycznych. Daj więc spokój z moralizowaniem, bo
                  na podstawie mojego pełnego empatii wpisu, wyciągasz mylne wnioski. Pozdrawiam.
            • ostrowiczanin Re: Obchodzi bo tak zostały potraktowane osoby z 17.01.05, 15:31
              I ja tez zatrudniałem tych z biura pracy. Większego dziadostwa nie widziałem
              jak żyję . Miałem takiego który zarabiał bardzo dobrze do 2 000 zł miesięcznie
              i pracowal tylko do momentu wyrobienia prawa do zasiłku. Nigdy już u mnie nikt
              z Biura Pracy nie dostanie roboty.
    • kobylybbb Dziękuję :) 14.01.05, 16:31
      A czy wiecie coś o AUTO HAUS WW? Bo z tego, co znalazłem, to jest to zakład
      pracy chronionej. Z ZPCh wiążą się, duże świadczenia ze strony państwa. Przed
      jakimś czasem mogły te świadczenia sięgać milionów złotych miesięcznie. Wiązało
      się to z zatrudnianiem tzw. osób niepełnosprawnych. Niepełnosprawnych
      prawdziwie lub fikcyjnie.
      I jeszcze jedno – czy Pan Wiśniewski z Ostrowca ma coś wspólnego, oprócz
      nazwiska, z Januszem Wiśniewskim, Wiceprezesem ORLEN?
      • englishman22 Biznesman 17.01.05, 17:09
        Chodziły słuchy ze robi przekrety rozne-ja nie wiem czy tak czy nie ale zaczyna
        mu sie robic grząsko pod nogami!
    • bmwariat Oferta pracy w WW Energy 18.01.05, 08:47
      Firma „WW Energy” w Ostrowcu Świętokrzyskim pilnie poszukuje osoby do
      nadzorowania prac budowlanych, radcy prawnego lub asystenta prawnego,
      handlowca, Głównego księgowego, Dyrektora Handlowego z dużym doświadczeniem,
      informatyka oraz kierowców z uprawnieniami ADR. Ostrowiec, ul. Bałtowska 428 B,
      tel. 0-41 265-40-50.
      • malywroc Re: Oferta pracy w WW Energy 19.01.05, 14:53
        odnosnie Pana Wiśniewskiego to głosno swego czasu było o tym że "chrzci"
        paliwo. więcej nic o nim nie wiem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka