bmwariat 18.11.05, 09:34 co o tym sądzicie? Podobno w Wawie są "marsze moherowych beretów":)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika.dk właśnie 18.11.05, 09:57 o co tu chodzi? wypadłam w ostatnim czasie z aktualnych wydarzeń w naszym kraju, troche się zagubiłam, bo ostatnie ważne wydarzenie jakie pamiętam to wybór premiera, o moherowych beretach ktos mi wspomniał i ... ze wstydem przyznaję że nie wiem o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: właśnie 18.11.05, 10:23 Moherowe berety mają babcie na głowach:)) te kosmate takie..Mówi się tak, bo to przeważnie zwolenniczki o. rydzyka:D Odpowiedz Link Zgłoś
rudeboys tak wyglądają te zbrojne zastępy 18.11.05, 14:54 edward835.webpark.pl/pmb.jpg a tu strona poświęcona temu zjawisku:) beretomnie.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
fiszu To dobra nauczka dla niektórych polityków. 19.11.05, 10:04 Tak często wyśmiewane i ignorowane starsze osoby poczuły swoją siłę. Śmiejemy się z nich, bo jesteśmy młodzi i to my powinniśmy wybierać sobie rządzących? To dlaczego w znaczącym stopniu głosy tej "partii" zadecydowały? Bo to ONI zagłosowali! A nie "młodzież". Teraz, naturalnie, wszyscy atakują rzeszę słuchaczek (a i słuchaczy) wiadomej stacji, ale to nie ci ludzie są problemem. Pomyślmy o frekwencji i o dyscyplinie potencjalnych wyborców w różnych grupach wiekowych. Powiadam, nie oskarżajmy starszych ludzi o to, że skorzystali z wyborczego prawa. Nie popadajmy w ekstremizm, który często cechuje tych, którzy są przez nas krytykowani. Odpowiedz Link Zgłoś
halevi Re: To dobra nauczka dla niektórych polityków. 21.11.05, 15:22 Wyjąłeś mi to z ust. Określenie "moherowe berety" niesie w sobie potężny ładunek pogardy, w dodatku nieuzasadnionej. Tylko rydzyjko doceniło i dopuściło do głosu te babcie, dla których w politpoprawnych mediach nie było miejsca. Stąd i fenomen tego radia. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Moherowe berety.. 19.11.05, 20:51 Dla mnie moherowe to obraz stagnacji i ciemnoty. Bojówki ojca dyrektora R. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.dk Re: Moherowe berety.. 20.11.05, 23:14 zrobię sobie taki berecik .. :)) Odpowiedz Link Zgłoś