bmwariat 17.01.06, 11:52 Kogo polecacie? Kto ma najlepsze usługi? Wiem tylko tyle, że ELEX i JOMAR odpada- bo to kiszka. Nie wiem jak Miejskie Sieci Komputerowe, Telkonet, Blokowe i InfoNet. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buksy Re: Dostawcy internetu w Ostrowcu 17.01.06, 12:05 Blokowe to rozsądny wybór chyba że "musisz" mieć neostradę. Obecnie 256 kosztuje 49,00 zł , no i ta sieć wewnętrzna to też jakiś atut (hub DC+). Jeżeli masz kablówkę to włączenie telkonetu też jest dobrym rozwiązaniem (obecnie jest jakaś promocja). Generalnie bezprzewodowe sieci odradzam, no chyba, że nie ma "technicznych możliwości". MCK spisz na straty. Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: Dostawcy internetu w Ostrowcu 17.01.06, 12:05 oczywiście MSK (miejskie sieci komputerowe) Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Dostawcy internetu w Ostrowcu 17.01.06, 12:12 Mieszkam na Pułankach..więc co mogłoby być najlepsze? MSK chwali sobie mój kumpel na Stawkach. Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: Dostawcy internetu w Ostrowcu 17.01.06, 13:07 Na Pułankach ?, to proponuję Blokowe...dlaczego ? : 1. nominalne szybsze łącze i praktycznie też 2. MSK na Pułankach nie ma :), tylko blokowe i telkonet (może jeszcze Elex od bloku nr 33 wzwyż) 3. sieć wewętrzna a na niej hub DC+ - ostatnio wieczorami liczba usersów osiąga zawrotną liczbę 20-30 osób 4. jeżeli masz TVK to możesz rozważyć Telkonet 5. Nie pracuję dla Blokowych :) Odpowiedz Link Zgłoś
monika.dk zazdroszczę ... 17.01.06, 13:14 w domkach nie ma takich opcji do wyboru :( Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: zazdroszczę ... 17.01.06, 13:15 w domkach za to czasami jest kominek :))) Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Dostawcy internetu w Ostrowcu 17.01.06, 13:16 Nie mam TVK. A z tego co czytałem na stronie blokowego,to że mają podłączone bloki do numeru 30..a ja mieszkam powyżej 30. Wysłałem im @ czy jest techniczna możliwość podłączenia 40, a jeśli nie to ile takie podłączenie może potrwać. Za Elex dziękuje, wystarczy, że słyszę sąsiada przez ścianę jak przeklina:) Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: Dostawcy internetu w Ostrowcu 17.01.06, 13:22 nie masz szans na podłączenie powyżej 30 numeru. Już dawno protestowałem za takim administracyjnym podziałem osiedla (prawie jak zmowa monopolistyczna). Jeżeli tak to masz praktycznie tylko dwa rozwiązania : Telkonet lub Neostrada (jeżeli masz telefon w TPSA) Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Dostawcy internetu w Ostrowcu 17.01.06, 13:23 Innego operatora jak TPSA nie ma na Pułankach:) Coś o tym wiem..:)) Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: Dostawcy internetu w Ostrowcu 17.01.06, 13:26 tak tylko TPSA, ale obecnie można mieć tylko komórkę a tam już blue connect jest atrakcyjną ofertą dla niewymagających szybkich łączy Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Dostawcy internetu w Ostrowcu 17.01.06, 13:22 i właśnie dostałem @ z blokowego..o tej treści "Na pewno takie plany są. Obecnie ograniczeni jesteśmy jednak bieżącymi ustaleniami z Zarządem Spółdzielni. No osiedlu Pułanki oferujemy usługi w blokach do nr 30 włącznie".. Niestety mojego bloku nie obejmuje:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
sumbuddy Re: Dostawcy internetu w Ostrowcu 17.01.06, 18:33 hmm...moi rodzice mają net radiowo z elexu i jakoś im hula bez zarzutów. Wszystko zależy od tego, czy ktoś ssie wszystko jak leci z netu, czy zachowuje minimum przyzwoitości...;) Odpowiedz Link Zgłoś
andzia_s Re: Dostawcy internetu w Ostrowcu 22.01.06, 21:58 Ja polecam Fast-net tel. 247 68 88 Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Re: Dostawcy internetu w Ostrowcu 22.01.06, 22:04 A co to jest i ile kosztuje...:) Odpowiedz Link Zgłoś
andzia_s Re: Dostawcy internetu w Ostrowcu 22.01.06, 22:05 Internet drogą radiową . Najtańszy abonament 49 zł pozostałe info pod telefonem Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Dostawcy internetu w Ostrowcu 06.03.06, 10:03 Czy wiadomo gdzie oni mają anteny? czy ktoś może ma z Was z tej firmy i mieszka na Pułankach? Jak to hula? Odpowiedz Link Zgłoś