bmwariat 22.03.06, 07:04 Temat już był, ale nie było rozpatrywane miejsce gdzie to lotnisko mogłoby się znajdowac. Gdzie Waszym zdaniem mogłoby to miejsce być? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dizzy81 Re: Lotnisko 22.03.06, 08:07 Pas startowy na Pułankach już jest:) Trzeba tylko studzienki zabezpieczyc zeby samolot nie wpadł! Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Lotnisko 22.03.06, 08:09 w wekend jakiś gosćiu na spadochronie latał:) z przypiętym śmigłem nad Pułankami:D Odpowiedz Link Zgłoś
jur4 Re: Lotnisko 22.03.06, 09:06 położyć nową pape na dachu urzędu miasta i w powietrze.na oblatywacza proponuję pana Jana. Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: Lotnisko 22.03.06, 10:32 mam tylko nadzieję, że jednak nie Kol. Robotnicza- bo już jest pomysł obwodnicy i ronda i jeśli zostanie w życie wprowadzony to więcej takiego siedzenia w nocy w oknie latem nie będzie i wsłuchiwania się w ciszę... Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri o nie... 22.03.06, 10:34 teraz przeczytałam odpowiedni wątek... czyli jednak się skończy:( Odpowiedz Link Zgłoś
sumbuddy Re: o nie... 22.03.06, 10:54 taaak, ech ta cisza na Kolonii...:) Ale jeżeli już powstanie to lotnisko, to na pewno nie będzie tak, jak na Okęciu. Wszak miałoby być to lotnisko lokalne. Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: o nie... 22.03.06, 13:36 co do lotniska- nie dalej jak we wrześniu jakoś właśnie nad Kolonią i pewnie nad innymi miejscami śmigały z wielkim hukiem F-16 (chyba że to Migi były, trudno rozpoznać jak jest wysoko:), a ja raczej mam na myśli tę obwodnicę... chociaż i tak pewnie trochę czasu minie zanim powstanie Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: Lotnisko 22.03.06, 15:25 gdzies przy trasie starachowice ostrowiec jadac w kierunku starachowic z prawej strony przed brodami tak przeczucie mi mowi a teraz mysle ze dla potrzeb lotniska ale do ladowania na wodzie nadaja sie wiory i brody czemu nie ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Lotnisko 22.03.06, 18:45 Przedwojennych planach lotnisto miało być tam,gdzie teraz są stawki.Ja stawiam na tereny przy siennieńskiej za tartakiem Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: Lotnisko 22.03.06, 20:11 trafna decyzja ale gdyby lotnisko powstalo tylko dla naszego miasta ale ono ma byc dla trojmiasta Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Lotnisko 22.03.06, 20:30 żeby powstało lotnisko,musi być odpowiednie ukształtowanie terenu-równina o minimalnej pochyłości. Gdy planowano lotnisko (krajowe co prawda) w Lublinie, odpowiedni teren znaleziono 10 km za Lubartowem. Wyżyna Opatowska odpada-górki i wąwozy. Więc albo tam,lub dalej,koło Sarnówka albo okolice Janika.Poza tym tez wątpię,czy wycieliby dziesiątki hektarów puszczy łżeckiej,wiec bedą szukac raczej terenów bezleśnych.A przeciez tamtędy ma przebiegać obwodnica. Odpowiedz Link Zgłoś