22.03.06, 07:04
Temat już był, ale nie było rozpatrywane miejsce gdzie to lotnisko mogłoby
się znajdowac. Gdzie Waszym zdaniem mogłoby to miejsce być?
Obserwuj wątek
    • dizzy81 Re: Lotnisko 22.03.06, 08:07
      Pas startowy na Pułankach już jest:) Trzeba tylko studzienki zabezpieczyc zeby samolot nie wpadł!
      • bmwariat Re: Lotnisko 22.03.06, 08:09
        w wekend jakiś gosćiu na spadochronie latał:) z przypiętym śmigłem nad
        Pułankami:D
        • jur4 Re: Lotnisko 22.03.06, 09:06
          położyć nową pape na dachu urzędu miasta i w powietrze.na oblatywacza proponuję
          pana Jana.
    • aisablri Re: Lotnisko 22.03.06, 10:32
      mam tylko nadzieję, że jednak nie Kol. Robotnicza- bo już jest pomysł obwodnicy
      i ronda i jeśli zostanie w życie wprowadzony to więcej takiego siedzenia w nocy
      w oknie latem nie będzie i wsłuchiwania się w ciszę...
      • aisablri o nie... 22.03.06, 10:34
        teraz przeczytałam odpowiedni wątek... czyli jednak się skończy:(
        • sumbuddy Re: o nie... 22.03.06, 10:54
          taaak, ech ta cisza na Kolonii...:)
          Ale jeżeli już powstanie to lotnisko, to na pewno nie będzie tak, jak na Okęciu.
          Wszak miałoby być to lotnisko lokalne.
          • aisablri Re: o nie... 22.03.06, 13:36
            co do lotniska- nie dalej jak we wrześniu jakoś właśnie nad Kolonią i pewnie
            nad innymi miejscami śmigały z wielkim hukiem F-16 (chyba że to Migi były,
            trudno rozpoznać jak jest wysoko:), a ja raczej mam na myśli tę obwodnicę...
            chociaż i tak pewnie trochę czasu minie zanim powstanie
    • banan9991 Re: Lotnisko 22.03.06, 15:25
      gdzies przy trasie starachowice ostrowiec jadac w kierunku starachowic z prawej
      strony przed brodami tak przeczucie mi mowi a teraz mysle ze dla potrzeb
      lotniska ale do ladowania na wodzie nadaja sie wiory i brody czemu nie ha ha
    • pathos_phobos Re: Lotnisko 22.03.06, 18:45
      Przedwojennych planach lotnisto miało być tam,gdzie teraz są stawki.Ja stawiam
      na tereny przy siennieńskiej za tartakiem
    • banan9991 Re: Lotnisko 22.03.06, 20:11
      trafna decyzja ale gdyby lotnisko powstalo tylko dla naszego miasta ale ono ma
      byc dla trojmiasta
      • pathos_phobos Re: Lotnisko 22.03.06, 20:30
        żeby powstało lotnisko,musi być odpowiednie ukształtowanie terenu-równina o
        minimalnej pochyłości. Gdy planowano lotnisko (krajowe co prawda) w Lublinie,
        odpowiedni teren znaleziono 10 km za Lubartowem.
        Wyżyna Opatowska odpada-górki i wąwozy. Więc albo tam,lub dalej,koło Sarnówka
        albo okolice Janika.Poza tym tez wątpię,czy wycieliby dziesiątki hektarów
        puszczy łżeckiej,wiec bedą szukac raczej terenów bezleśnych.A przeciez tamtędy
        ma przebiegać obwodnica.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka