hanka9 03.06.06, 19:58 Jeśli tu ich nie ma to gdzie są? Ostrowiec zaczynał daleko za nami, a popatrzcie teraz. pozdrawiam h9 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brazylion3 Re: Na których forach spotykają się mieszkańcy S- 08.06.06, 01:58 Mogę powiedzieć tylko, tyle że podobnie jak nasze forum, tak obudzi się całe miasto...:) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
t.sikora Re: Na których forach spotykają się mieszkańcy S- 12.06.06, 00:29 Najwięcej osób dyskutuje na forum www.skarzysko.org Odpowiedz Link Zgłoś
hanka9 Re: Na których forach spotykają się mieszkańcy S- 18.06.06, 08:02 t.sikora napisał: > Najwięcej osób dyskutuje na forum www.skarzysko.org Słyszałam skargi, że z tego formum złapano dwa razy pod rząd wirusa... I odechciało mi się tam zaglądać. Hanka ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
lopadko Re: Na których forach spotykają się mieszkańcy S- 18.06.06, 16:20 > Słyszałam skargi, że z tego formum złapano dwa razy pod rząd wirusa... > I odechciało mi się tam zaglądać. > Hanka ;)) a telewizja reklamuje prezerwatywy które się tak łatwo nakłada przecie. Nic to do ludzi nie dociera. Dwa razy pod rząd wirusa złapać...hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
dency Re: Na których forach spotykają się mieszkańcy S- 06.07.06, 13:16 hehehe nareszcie ktos usmiechnięty. a co do tematu to dyskutują tam gdzie mają z kim dyskutować :D Odpowiedz Link Zgłoś
edyta881 Re: Na których forach spotykają się mieszkańcy S- 18.07.06, 21:57 Jeśli chodzi o sprawy związane ze Skarzyskiem, to bywam(choć nieczęsto) na forum skarzysko.org. Tutaj nie zaglądam, bo byłam niemile widziana a na pewno zniechęcił mnie Fox, który się mądrzył, mądrzył i przestał pisać... Szkoda trochę, bo Hanka i Stanisław wiele madrych słów mi przekazali... Dziękuje Wam bardzo i serdecznie pozdrawiam (jeszcze ze Stolicy ...:() Odpowiedz Link Zgłoś
edyta881 Re: Na których forach spotykają się mieszkańcy S- 18.07.06, 22:31 I jeszcze jedno chcę dodać... nie wszyscy ludzie, którzy maja dostęp do internetu, a chca pisac na forum bliskiemu ich "sercu", są intelektualistami! Pisza tak jak potrafia i wyrazają własne odczucia. Ja to forum i spotkania z foxem kojazę z czyms niemiłym...:( I myślę, ze nie jestem odosobniona w tym, gdyz kiedyś Foxowi napisałam, ze dzieki jego ciągłemu i nieuzasadninemu atakowi na kazdy post napisany przez uczestników, to forum straci userów... Wtedy ironicznie odpowiedział mi, ze dzięki mnie nie umrze... ech! Chyba poszukam w archiwach watków, żeby nie zadawać prawdzie kłamu i podeslę linka. Ale nie o tym chciałam... chodzi o to, żeby młodych ludzi (takich jak ja) nie traktować na form na równi ze sobą, bo po 1. wiek, po 2. doświadczenie nigdy nie zbliżą nas do porównywalnych pogladów na świat, na politykę, na rząd, na ludzi. Dialogu nam potrzeba, bo bez dialogu pomiędzy młodym, a starszym pokoleniem nie zdziałamy nic. Może ja jestem apolityczna, ale staram się śledzić w miarę możliwości scenę polityczną i jeździć do S-ka, aby zagłosować. Żyję skromnie, zarabiam niewiele, czerpię satysfakcję z wykonywanej pracy, skończyłam studia, planuję rodzinę.... czego więcej chcieć? .... takich ludków jak ja jest mnóstwo, i oni zaglądają na ta stronę... Panie Stanisławie, Hanko, pomóżmy zmartwychwstać temu forum... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hanka9 Edyta! 19.07.06, 22:22 No, ta dziewczyna sprawiła mi prawdziwą przyjemność ponownym pojawieniem się tutaj i napisaniem takiego fajnego tekstu. Serdecznie pozdrawiam Edyto! A po Foxie słuch zaginął... nie wiem tylko czy zniechęcił się do sporów z nami, czy może stało się coś nieodwracalnego...(to starszy Pan)... Przeżyłam w maju dwa takie odejścia... Jedno, to dopiero co poznana osobiście Hanka z Kanady... dziewiątego wspólna wycieczka do S-ka, a czternastego już Jej nie było wśród żywych... Ponad dwa lata pisałyśmy ze sobą... i wreszcie udało się spotkać... cieszyło nas nasze poznanie się... niestety nie na długo... Drugie, to mój młodszy ode mnie brat, który umarł nagle na na emigracji zarobkowej w Szkocji... Ludzie dziś są, a jutro już ich nie ma... Edytko - wszystkiego najlepszego we wszystkich zamiarach życiowych! serdecznie pozdrawiam Hanka Ps. Ożywmy to forum - piękna i miła memu sercu propozycja. Dzięki za nią! Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw.sidor Kłaniam się dwornie 20.07.06, 01:34 Wywołany a wręcz wyróżniony przez panią Edytę zgłaszam gotowość do wspólnych wirtualnych przeżyć. Szanowne Panie (Edytko i Hanko) ślę Wam dużo serdeczności. Przywołajmy jeszcze sensei4. Wiesławie, pozdrawiamy i o zdrowie pytamy! St.S. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta881 Re: no to co tam? 20.07.06, 23:16 dency napisał: > ...co ciekawego w skarżysku? Ostatnio byłam w Skarżysku tydzień temu i nie wiem co Ci odpowiedzieć, bo pytanie skonstruowałeś zbyt ogólnie. To co mogę napisać, to to, iż pomimo krążących złych opinii o urzędnikach, ja jestem bardzo zadowolona z obsługi. Osoby w UM, jak i SP bardzo mi pomogły w załatwieniu formalności związanych z otwieraniem własnej działalności gospodarczej... Wielkie brawo i wielkie dzięki! Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
sensei4 Re: Kłaniam się dwornie 24.07.06, 18:48 Odkłaniam się nie mniej uniżenie.Nie zamacham lisicą bo schowana głęboko w szafie w te upały. Zdrówko jakieś jest. Cienkie bo duchota i wiek na grubsze nie pozwalają. Byłem z Hanią czas jakiś temu w Skarżysku na spotkaniu z inną Hanią. Powspominaliśmy, tak troszeczkę, bo czas biegł prędzej niż bym chciał. Zniszczone to moje rodzinne miasto, zniszczona dzielnica, zniszczona Kolonia. Smutek mi pozostał. Z pięknych wiekowych sosen zostało kilkanaście. Ogródków kwiatowych już nie ma przed domami tak jak nie ma płotów z zielonymi sztachetami przycinanymi pod szablon. Środkiem walą na pełnym gazie TIR-y i inne ciężarówki. Tylko pozostały komórki, te między budynkami,których nikt jakoś nie zaadoptował na garaże zadawalając się stojanką na auto tam, gdzie kiedyś były ogródki warzywne i rosły te wiekowe sosny. Te sosny, których budujący Kolonię nie wycinali, choć pewnie im nie ułatwiały roboty. Widok przypomina mi inną zabudowę. Tę najsmutniejsza jaką widziałem w 46 roku nad Sołą. Ukłony dla wszystkich tu piszących. sensei4-ty. Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw.sidor Re: Kłaniam się dwornie 25.07.06, 01:57 sensei4 napisał: > Odkłaniam się nie mniej uniżenie... > Byłem czas jakiś temu w Skarżysku... > Zniszczone to moje rodzinne miasto... > Smutek mi pozostał. > ...Ukłony dla wszystkich tu piszących. > sensei4-ty. Opis piękny acz smutny. No cóż, tak jakoś się porobiło, że takich krajobrazów ci u nas aż nadto. Żałość serce skuwa. Czy jednak porównanie do "tej najsmutniejszej zabudowy nad Sołą", widzianej w 1946 roku, nie jest zbyt dramatyczne? Dużo zdrowia! St.S. PS. Polska zasługuje na więcej. A ja kaczorom nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
sensei4 Re: Kłaniam się dwornie 25.07.06, 14:54 www.skarzysko.org/modules.php?name=coppermine&file=displayimage&album=8&cat=0&pos=26 foto pt.Osiedle domów w Skarżysku Zachodnim. Ulica Staffa. To była kiedyś jedna z najładniejszych kolonii-osiedli w Skarżysku. Tylko Górna Kolonia była ładniejsza, bo willowa. Nic nie da się ukryć. Ponuro tu, smutno, brudno. sensei4-ty. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta881 Re: Edyta! 20.07.06, 23:11 Ja również serdecznie pozdrawiam i dziekuje za dobre słowo. Barzdo mi przykro Hanko z powodu śmierci bliskich osób-przyjmij szczere kondolencje. Niestety, ale życie nas nie oszczędza. Ja ponad rok temu takze przezyłam małą trgedię, bo mój ukochany tatuś miał udar mózgu i z dnia na dzień z osoby bardzo wesołej i aktywnej stał się osobą niepełnosprawną. Dziś jednak jest dużo lepiej, ból i żal są dużo mniejsze... Najpierw była radość, że żyje, później, że z łóżka usiadł na wózku inwalidzkim, jeszcze później radośc, ze z wózka wstał i chodzi o kuli... traz cieszy się życiem na tyle ile mu wystarcza sił. A sił na chęć do życia ma tyle, ze obdzieliłby nia jeszcze kilka osób. Najważniejsza jest wiara i nadzieja, a tą mam i ja i tata... Pomimo, ze ma niedowład prawej strony ciała potrafi cieszyć się z każdego dnia, nie przejmuje się już pracą, nie stresuje rzeczami mało istotnymi... I właśnie jego siła udziela się mnie, siła i chęć do działania, wiara w lepsze jutro. Dlatego też życzę wszystkim, aby nigdy się nie poddawali, walczyli a optymizm brał górę nad pesymizmem, choć wiem, ze to nie łatwe. Za tydzień zmieniam pracę, więc przez jakiś czas będę odcięta od netu, ale obiecuję, ze wrócę tu i pogwarzymy sobie jak kiedyś....:) Wielkie BUZIO przesyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
dency Re: Edyta! 21.07.06, 15:33 ... a co będziesz edytko robić? może taka mała reklama na łamach forum... pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
edyta881 Re: Edyta! 22.07.06, 16:02 Będę doradcą ds. win. Zatem moja praca będzie polegała na ścisłej współpracy z restauracjami, winiarniami etc. Również pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lopadko Re: Edyta! 23.07.06, 13:10 edyta881 napisała: > Będę doradcą ds. win. Zatem moja praca będzie polegała na ścisłej współpracy z > restauracjami, winiarniami etc. Edytko, nie pogardź opiniami fachowców spod ciemnej bramy www.joemonster.org/mg/thumbnails.php?album=166 Odpowiedz Link Zgłoś
dency Re: Edyta! 24.07.06, 17:47 ....a to można sie gdzieś w skarżysku dobrego wina napić? Odpowiedz Link Zgłoś
lopadko Re: Edyta! 24.07.06, 18:03 dency napisał: > ....a to można sie gdzieś w skarżysku dobrego wina napić? jabol, jabcok ,jabłko,J-23, burok, bełt, patykiem pisane, wino proste, kwach,wehrmacht,siara, itp. najlepiej smakuje z gwinta w bramie, można i też pod sklepem, ujdzie też na ławeczce w parku. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka9 Edycie codzi o wina wykwintne. 24.07.06, 19:03 A z tymi jabolami ... eee, nie ma tak źle... Odpowiedz Link Zgłoś
lopadko Wszystkiego najlepszego Hanko! 26.07.06, 02:05 a czy to nie jest wykwintne? I do tego tanie, bo i państwo ma byc tanie. No to siup w ten dziub Hanuś. Na imieniny to tylko Lech! Wszystkiego najlepszego Hanko! www.joemonster.org/mg/albums/kultura/tanie_wina/thumb_pijwinko160.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw.sidor Re: Wszystkiego najlepszego Hanko! 26.07.06, 10:04 lopadko napisał: ... > Na imieniny to tylko Lech! Wszystkiego najlepszego Hanko! Zgadzam się z przedmówcą. Duużo szczęślwości St.S. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka9 Dzieki za życzenia 26.07.06, 10:58 To miłe - serdecznie dziękuję. Ale czyżby od jutra( od Św. Hanki) MIAŁY JUŻ NASTĄPIĆ ZIMNE WIECZORY I RANKI? Nie do wiary! Serdecznie pozdrawiam Hanka Odpowiedz Link Zgłoś
lopadko Św. Hanka? 26.07.06, 14:43 hanka9 napisała: . > Ale czyżby od jutra( od Św. Hanki) MIAŁY JUŻ NASTĄPIĆ ZIMNE WIECZORY I RANKI? Wiem że śpiewa się o niej, ale że jest święta? Nie wiedziałem. Na razie spiewam, kto wierzy niech pada na kolana. Anno,wróć pogodowy chłód... "Nie mów nic, proszę Cię no bo co można rzec w takiej chwili? Nie mów, że wrócisz tu że odchodzisz na dni tylko kilka wyjdź ot tak jak gdyby nic, jakbyś szła kupić chleb do sklepiku Anno! Nie mów nic, proszę Cię, nie mów : kiedyś wrócę tu. Chyba, że głos drzew i ptaków nasze dawne noce przypomni Ci chyba, że Twym oczom blasku słońce doda - wtedy wróć. Gdy obdarowałaś mnie naszyjnikiem Twoich rąk stałem się - najbogatszym z ludzi. Gdy wstępowaliśmy po schodach aby miękko było ci iść kładłem pod Twoje stopy poduszki dłoni. Za poręcz miałaś moje ramiona - mówiłas - kocham - i stawało się okno prosto w słońce. Teraz krzycze - kocham, i wschodzi słońce bez promieni. Anno, Nie mów nic, proszę Cię Nie mów: kiedyś wrócę tu. Dokąd Anno? Wracaj Anno! Echo Anno, odpowiada mi. Chór: Dokąd Anno? Wracaj Anno! Echo Anno; odpowiada mi. Św. Hanka ? jest takowa? Może sie pomodlimy do św.Hanki o chłód. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka9 Re: Św. Hanka? 26.07.06, 20:44 Nie znam tej piosenki... Nie znam tego Lopadko... A w telewizji mówili że na chłód na razie nie ma co liczyć. :)) h9 Odpowiedz Link Zgłoś
lopadko Re: Św. Hanka? 26.07.06, 23:38 Chłodna jesteś Hanko9 i za bardzo zasadnicza. Walnij sobie kielicha, mówią że on zbliża. Znam Cię tylko z forum a Hankę kojarzę... hm, hm...więcej nic nie powiem, i tak naprawde to "śpiewałem" do niej,do tej, którą znam - nie wirtualnie! Piosenka zaś jest Stana Borysa. www.teksty.org/s/stanborys/anna.php Odpowiedz Link Zgłoś
lopadko Re: Św. Hanka? 26.07.06, 23:42 www.soho.pl/index2.html?strona=artysta&podstrona=mp3&a=240 Odpowiedz Link Zgłoś
hanka9 Re: Św. Hanka? 27.07.06, 09:46 No cóż nie znałam... teraz poczytałam... Hmmm... po stronie kompozycji Tadeusz Nalepa... pamiętam taką rzecz: "po ten księżyc złoty" - piękne! pozdrawiam (i gorąco i chłodno, jak kto woli :)) Hanka Odpowiedz Link Zgłoś
wacek13 Re: Na których forach spotykają się mieszkańcy S- 14.09.06, 14:03 Zapraszam na Skarzyski Wortal Turystyczny : www.turystyka.skar.pl lub www.skarzysko.eu Odpowiedz Link Zgłoś
janmuz Re: Na których forach spotykają się mieszkańcy S- 17.09.06, 13:01 hanka9 napisała: > Jeśli tu ich nie ma to gdzie są? > Ostrowiec zaczynał daleko za nami, a popatrzcie teraz. > pozdrawiam > h9 witam wszystkich - osobiście najczęściej bywam na www.skarzysko.org/index.php byłoby mi przyjemnie dołączyć do grona na tym forum wprawdzie wiekowo jestem dość zawansowanym dinozaurem (rocznik 1947) ale w moim przekonaniu róznice wieku w przypadku wyrażania poglądów nie są istotne a nawet wskazane. Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Na których forach spotykają się mieszkańcy S- 21.09.06, 14:41 :))) Odpowiedz Link Zgłoś