21.09.06, 21:30
wiem, że malo kto to lubi, ale... Ale to co się teraz dzieje to jest po prostu jakaś paranoja- chodzi mi rzecz jasna o zamieszanie w rządzie. Co myślicie?
Obserwuj wątek
    • banan9991 Re: Polityka 21.09.06, 21:35
      potrzeba chyba dyktatora po co demokracja
      • aisablri Re: Polityka 21.09.06, 21:43
        Jak dla mnie są to jakieś drwiny z wyborców....
    • banan9991 Re: Polityka 21.09.06, 22:01
      trzeba odpowiedzialnosi a nie przypodobania sie wyborcom bo co obiecywac mozna
      a potem rachunek do zaplaty jak na wegrzech
      • brazylion3 A zobaczycie teraz na dole 21.09.06, 22:44
        Ja niewiem co tu się będzie działo:) Teraz zobaczycie jaki bedzie opór i walka:)
        • stolat3 Re: A zobaczycie teraz na dole 21.09.06, 23:14
          Dla nich koryto jest najważniejsze. Tu Piłsudski by się przydał i pozamykał to
          tałatajstwo od a do z.
          • aisablri Re: A zobaczycie teraz na dole 21.09.06, 23:18
            Pilsudski stosowal te same metody...
            • brazylion3 Re: A zobaczycie teraz na dole 21.09.06, 23:28
              Trochę inne czasy!Dziś trzeba kompromisu , negocjacji, pijaru, a nie kłótni.
              Miejmy nadzięję, że pojawi się nowa jakość w tych wyborach:)
            • michal13w Re: A zobaczycie teraz na dole 21.09.06, 23:29
              Ja to się najbardziej boję, że w następnych wyborach będzie frekwencja gdzieś na
              poziomie 30%, a wtedy dopiero zrobi się kocioł. Bo kto na pewno pójdzie do
              wyborów? Sekciarze od Rydzyka no i Lepperowcy jednak, choć pewnie mniej niz w
              przeszłości.

Po ostatnich wyborach wiem jedno - zawsze może być gorzej !
              • michal13w Re: A zobaczycie teraz na dole 21.09.06, 23:32
                B3 powiedz mi jaki związek ma PR z negocjacjami??? Przecież PR to jest zwykła
                ściema, tyle że ładnie nazwana. Marketing polityczny? Zobacz jak to brzmi. Ja
                bym wolał tak marketing, który sprawi, że 80% pójdzie do wyborów, a nie taki co
                z buraka jakiegoś zrobi bohatera.
    • lachien Re: Polityka 22.09.06, 08:31
      Jak to po co obietnice? Już kiedyś pisałem - po co. U nas lud ciemny jak przed
      stu laty - można go omamić pierdołami. Wyobraź sobie kochany sytuację, kiedy
      jakiś kandydat przedstawia REALNY program - co może ludziom obiecać? Że za 5 lat
      zacznie się to wszystko powoli prostować, a do tej pory trzeba będzie od cholery
      wyrzeczeń? Jakie ma wtedy szanse? Zerowe? Czy nie lepiej omamić ludzi bzdetami
      bez pokrycia wiedząc, że społeczeństwo będzie w to wierzyć? Zauważ, kto chodzi u
      nas do wyborów. I jaki jest poziom inteligencji tych wyborców. Ja nie mówię, że
      wszyscy są tumanami. Że wszyscy, którzy wrzucają karteczkę do urny to potomkowie
      mamuta. Ale jest to taka ilość, że z trudnością przedostaliśmy się do unii. Więc
      idzie taki kandydat na wiec, stawia ludziom piwo i obiecuje Bóg wie co z ambony.
      Wystarczy, że powie, że ludzie będą więcej zarabiać, dostaną mieszkanie i wogóle
      co to on nie zrobi. Postawi sobie do tego księdza obok albo wlepi wizerunek
      Matki Boskiej (bez aluzji do Wałęsy) w klapę i ma wygraną w kieszeni. Smutne to
      ale prawdziwe, nie?
      • lachien Re: Polityka 22.09.06, 08:38
        Do tego powiem jedno. Pracowałem w ogólnie pojętej branży reklamowej - to moja
        pasja. Zrezygnowałem. Dlaczego? Dlatego, że nie mogłem wytrzymać wiedzy, z jaką
        łatwością można ludźmi manipulować. Wiedza została - i dobrze. Wiem tylko, że
        już tego nie robię - a to mi daje spokój. Kreowanie wizerunku to praca żmudna,
        ale wcale nie taka trudna u nas w kraju. U nas jest łatwiej niż na zachodzie. A
        dlaczego? Bo u nas ludzie są przewidywalni. Bo ludzie są podatni na sugestje. Na
        bardzo prymitywne sugestje. W kreacji wizerunku jest jeszcze jedna rzecz, która
        pomaga. A jest nią fakt, że ludzie nie wyrośli jeszcze z przekonania, że tak
        naprawdę to ONI tutaj są najważniejsi - to ONI mogą wybierać i zwalniać. U nas
        ktoś, kto gada do nich z ekranu jest Bogiem. Niestety.
        • lachien Re: Polityka 22.09.06, 08:46
          I jeszcze jedno dodam jako przykład tego co powiedziałem wcześniej. Kto widział
          ostatnią reklamę PO ten będzie kumał o co biega. Bezczelna reklama, ale zadziała
          na kogo ma zadziałać - bo wykorzystuje obecną niechęć do Kaczyńskich. Pani
          włącza TV i słychać krzyki Kaczyńskiego - pocięte wypowiedzi typu: rządamy, nie
          będziemy, rozwalimy. Na dźwięk tych słów w drugim pokoju zaczyna płakać dziecko.
          Owo dziecko uspokaja się wtedy, kiedy pani przełącza program na wypowiedź Tuska.
          Głos spokojny i kojący, bez wymachiwania rękoma itp. Jak to wygląda dla
          przeciętnego widza? Domyślacie sie pewnie, nie będę wyjaśniał. Dla waszej wiedzy
          przytoczę jedną smutną, ale prawdziwą statystykę. W Polsce 70% ludzi ŚLEPO
          kieruje sie przesłaniem z TV. Następne 27% ogląda i kieruje się nie własnym
          wyborem, a sposobem przedstawienia PRODUKTU. A tylko 3% świadomie konsumuje
          reklamę. Jak Wam się to podoba?
    • bmwariat Re: Polityka 22.09.06, 08:41
      Precz z kaczyzmem, precz z Giertyzmem, precz z lepperyzmem. Rozpisać nowe
      wybory . PIS-owi udało się jedno. Udało się zniechęcić ludzi, którzy wyPISdują
      z Polski nawet na wyPISdów

Gier...Ty ch...
      • lachien Re: Polityka 22.09.06, 08:52
        Wkurzyłeś się? To dobrze, bardzo dobrze.
        • bmwariat Re: Polityka 22.09.06, 08:57
          nie, jestem całkowicie spokojny i cholernie opanowany:)
          • lachien Re: Polityka 22.09.06, 09:03
            Spójrz przez okno, spokój minie.
            • bmwariat Re: Polityka 22.09.06, 09:05
              właśnie samolot nad firmą leci:) jakieś 100-200 metrów nad głową:D Ryk silników
              z hukiem klimatyzacji jest czymś niebiańskim dla głowy:)
              • lachien Re: Polityka 22.09.06, 09:13
                A jak Ahmed będzie nad firmą chciał się z Allahem złączyć?
                • lachien Re: Polityka 22.09.06, 13:41
                  BMW kiedy zobaczysz tunel, jak to mówił Shrek - nie idź w stronę światła.
    • aisablri Re: Polityka 23.09.06, 16:15
      Widzieliście rozlepione na przystankach MPK apele Samoobrony? Nawoluje ona do "czynnego udzialu w wyborach samorządowych", a z dalszej treści jasno wynika, iż chcą namówić ludzi do startu w wyborach z ich ramienia- czyli do udzialu biernego jak by nie bylo. Haslo wyborcze- Prawda i Samorządność...... ;)
    • bogus-w Re: Polityka 23.09.06, 21:07
      Zawsze pana Leppera uważałem za przymuła, ale po ostatnich wydarzeniach wydaje
      mi się , że jest to naprawdę konkretny polityk. Ma swoje zdanie, potrafi
      przeciwstwić się kaczorom, i nie zależy mu na stołku. Myślę, że wreszcie powinny
      być wybory , ale jak zwykle do akcji wkracza PSL który wszystko spierdoli. PSL
      powinno być rozwiązane!!!!!!!!
      • chuchalscy Re: Polityka 24.09.06, 13:05
        boguś-w z tym Lepperem chyba lekko przesadziłeś
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka