kszo.pany 02.11.06, 14:26 Co Wy na to powiecie? Z jednej strony widać, że zaczynają się liczyć z Forum Ostrowca, ale czy to musi być poprzez kampanię wyborczą Jakubowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aisablri Re: Reklama na górze Forum 02.11.06, 14:27 wlaśnie mialam pytać co to ma być? Czy nie możemy być apolityczni? Odpowiedz Link Zgłoś
kszo.pany Re: Reklama na górze Forum 02.11.06, 14:29 serwisy.gazeta.pl/linki/0,52960.html Odpowiedz Link Zgłoś
rafost1 Re: Reklama na górze Forum 02.11.06, 14:42 Informuję, że wszelkie reklamy wyborcze umieszczone na tym forum nie odzwierciedlają "apolitycznych poglądów" założyciela, który nie ma z tym nic wspólnego. rafost1. Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: Reklama na górze Forum 02.11.06, 15:11 no to fajnie nie boi sie pan naszych opini Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: Reklama na górze Forum 02.11.06, 15:41 Rafał to zaproponuj pozostałym kandydatom, taką formę reklamy - będzie wtedy jasność Odpowiedz Link Zgłoś
kszo.pany Re: Reklama na górze Forum 02.11.06, 15:45 30 złotych jakoś wytrzymają komitety:) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_68 Re: Reklama na górze Forum 02.11.06, 15:58 powyższa reklama jest reklamą strony www.sld.ostrowiec.pl , która nie należy do żadnej partii i jest stroną prywatną. Jest dla mnie ważne, by mieszkańcy Ostrowca zauważyli, że oprócz komitetów wyborczych pseudolewicowych zblokowanych z PO i PiS jest także czysta lub osierocona, jak kto woli lewica wywodząca się z idei Porozumienia Lewicy w Ostrowcu. Jest to ważne właśnie dziś, że nie wszyscy zdecydowali się na, jak to nazywają "arytmetykę wyborczą" lecz szanują także swój wizerunek. PL Porozumienie Lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_68 Przepraszam i obiecuję poprawę... 02.11.06, 16:00 Przepraszam za nadużycie apolityczności Forum. Obiecuję nie wznawiać reklamy po upływie opłaconego tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: Przepraszam i obiecuję poprawę... 02.11.06, 19:57 Wojtek, w zasadzie to powinienem Ci podziekować. Kliknąłem na link reklamy i dowiedziałem się że sygnatariuszem "Porozumienia" jest Komunistyczna Partia Polski - to ułatwiło mi wybór, naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_68 RE: KPP 02.11.06, 20:03 Lepsze KPP niż SLO czyli Pani K. A Ty już chyba wcześniej wiedziałeś na kogo głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: RE: KPP 02.11.06, 20:40 jakoś mnie zaskoczyło że wciaż istnieje takie coś jak Komunistyczna partia Polski i to w dodatku w Ostrowcu, sorry ale to jakaś paranoja i nie mów mi nic że to też lewica, to jest jakaś prowokacja, zeby iść w 2006 roku do wyborów z takim hasłem :" W sześćdziesiątą drugą rocznicę ogłoszenia Manifestu Polskiego Komitetu Wyzwolenia Narodowego pamiętamy i składamy hołd wszystkim, którzy walczyli i ginęli z rąk reakcji za Polskę Ludową. Czcimy pokolenie, które nie szczędząc trudów z poświęceniem odbudowywało kraj z wojennych zniszczeń i swą pracą tworzyło sprawiedliwe państwo wolnych od kapitalistycznego wyzysku ludzi pracy." Proste pytanie : identyfikujesz się z tym ? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_68 mój stosunek do historii nie jest czarno-biały 03.11.06, 08:07 Najbardziej brzydzę się wypowiedziami profesorów, którzy negują wszystko, co powstało w czasach PRL-u poza własnymi tytułami naukowymi. PRL, to nie był mój wybór, ale żyłem w tamtych czasach i mam mnóstwo wspomnień. Nie mogę ocenić przeszłości w barwach czarno-białych - i uważam że nie należy się skupiać na ocenach i rozliczeniach, lecz na postępie, rozwoju, unikaniu błędnych sojuszy politycznych i gospodarczych. Historia powinna być znacznie bardziej zmarginalizowana wobec naszych cywilizacyjnych zapóźnień. Gdy będziemy na średnim europejskim poziomie gospodarczym będziemy mogli trawić czas na dyskusjach i ocenach historii - ale obecnie DO ROBOTY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: mój stosunek do historii nie jest czarno-biał 03.11.06, 08:48 ale mnie wogóle nie chodzi o historię, tylko o teraźniejszość. Zacytuję aktualny program (rok 2006!!!) partii KPP z którą idziesz do wyborów : - przejęcie przez państwo na własność zakładów przemysłowych, kopalń, środków transportu publicznego i towarowego, środków łączności; - nacjonalizacja wszelkich standardów w dziedzinie techniki elektronicznej i informatyki; nacjonalizacja komputerowych systemów operacyjnych; - przejęcie przez państwo wielkich majątków ziemskich, włączając w to tereny wodne i leśne. To samo dotyczy znajdujących się na nich budynków, urządzeń do produkcji rolnej i zakładów przetwórstwa rolnego; - ograniczenie obrotu ziemią i państwowe pośrednictwo w tym obrocie; - przejęcie przez państwo handlu hurtowego, wielkich przedsiębiorstw handlu detalicznego i zakaz spekulacji towarowej; - ustalenie sprawiedliwej siatki płac, wyeliminowanie nieuzasadnionych rozpiętości dochodowych; na więcej już nie mam siły :) i jak tu iść do roboty jak wygra KPP i wszystko mi zabierze ? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_68 Re: mój stosunek do historii nie jest czarno-biał 03.11.06, 09:19 KPP w Ostrowcu istnieje praktycznie fasadowo. Istnieje szyld i grupka kilku osób, która go dźwiga na swoich barkach wbrew duchowi naszych czasów. O ile wiem, żadna z tych osób nie startuje w wyborach samorządowych, a ich obecność i udział w próbie jednoczenia lewicy ostrowieckiej był gestem woli zjednoczenia lewicowych ugrupowań - tych ortodoksyjnych (KPP, SLO) oraz mniej ortodoksyjnych (choćby DUK, ZNP, inne organizacjie podpisane pod Deklaracją Porozumienia Lewicy). Wyrwałeś KPP spośród wszystkich sygnatariuszy - czy to znaczy, że wszystkich innych akceptujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
misiek7307 w sumie ktoś to sprytnie wykorzystał 02.11.06, 19:02 muszę przyznać, że nie jestem zwolennikiem wykorzystywaniem naszego forum do celów reklamy przedwyborczej ale z drugiej strony muszę przyznać rację osobie która wykorzystała taką mozliwość - każdy mógł to zrobić, a zrobiła to osoba popierająca konkretnego kandydata na prezydenta i tyle. W sumie plus dla niej za operatywność, a że mnie to się średnio podoba to już inna sprawa. A Forum Ostrowiec Świętokrzyski jak widać rośnie w siłę i oby tak dalej!!! Odpowiedz Link Zgłoś