16.01.07, 15:42
pavel.piasta.pl/trash/gra.php
jak napisali na tej stronie --> "W Japonii to podobno zagadka do rozwiazania
na rozmowach o pracę"

ma ktos pomysł jak to rozwiazac ?
Obserwuj wątek
    • pa-jong Re: Zagadka 16.01.07, 15:50
      zapomnialem dodac ze mnie sie udalo :]
    • skladak1968 Re: Zagadka 16.01.07, 16:25
      Udało się :)
      • gedaro1 Re: Zagadka 16.01.07, 16:31
        Przewiozłem wszystkich, ale nie pytaj, w jakiej kolejności, bo już nie pamiętam
        • pa-jong Re: Zagadka 16.01.07, 18:01
          tez juz nie pamietam :(
    • ania7718 Re: Zagadka 16.01.07, 17:45
      mnie również się udało
      • lachien Re: Zagadka 16.01.07, 18:48
        Ja zrobiłem tak. Wziąłem tą dziewczynkę w więziennym pasiaku na drugą stronę i
        krzyknąłem, że zginie, jak sami nie przejdą. Dodałem, że to będzie kosztować
        tylko 100zł od odoby, łącznie z dziewczynką w pasiaku. Sami przeleźli, a ja
        zarobiłem 8 stów.
        • jan.czysciciel Re: Zagadka 16.01.07, 19:05
          Do lachien: mój drogi, przecież to wiadome, że nikt by nie poszedł na taki
          układ, myślę, że próbujesz wprowadzić nas tutaj w błąd. Otóż po pierwsze, ani
          rodzina, ani też policjant nie dał by się szantażować przy pomocy życia
          przestępcy w pasiaku. Prawdą jest, iż to zagadnienie nie jest tak jednoznaczne
          jak się wydaje, wszak trzeba wziąć pod uwagę czynniki socjologiczne. Ale nawet
          gdy to zrobimy, analiza jest jednoznaczna - w naszej ojczyźnie, jak wiadomo
          troska o los bliźniego jest pojęciem abstrakcyjnym, co mnie smuci wielce, z tego
          względu nikt nie przejąłby się losem więźniarki. Jeśli zaś, co sugeruje wstęp do
          gry, akcja ta została osadzona na terytorium japońskim, tym bardziej nie ma
          wątpliwości co do fałszerstwa z Twojej strony. Wszem i wobec wiadomo, iż naród
          japoński bardzo ceni sobie honor, a ludzie tacy jak przestępcy, w powszechnym
          mniemaniu, tego honoru nie mają, tak więc tym bardziej, nikt nie próbowałby
          ratować życia człowieka niehonorowego, w tym wypadku więźniarki. Jeśli dodamy do
          tego fakt iż sugerujesz pobranie przy tym opłaty, widzimy dokładnie iż jest to
          oszustwo najzwyklejsze.
          • lachien Re: Zagadka 16.01.07, 19:19
            Dziewczynka w pasiaku nie jest przestępcą. Widzę, że nie czytujesz najnowszych
            żurnali - taka moda nastała teraz. Czyżbyś był za młodu molestowany, że w każdym
            ubraniu w paski widzisz przestępców? Bardzo przykro mi z tego powodu, ale jak
            słyszałem - są na to leki. Nie analizuję zbytnio japońskiej mentalności, ale
            wiem, że 8 stów zarobiłem.
            • lachien Re: Zagadka 16.01.07, 19:20
              Poza tym cos mi się widzi, że się już znamy z tego forum i niedługo sie
              przekonamy, ktoś waść jest. Baaaardzo niedługo.
              • jan.czysciciel Re: Zagadka 16.01.07, 19:32
                Do lachien: ależ wyraźnie napisali, że to złodziejka. A złodziejka to
                przestępca. A jak przestępca to bez honoru. No cóż, ja w tę historię nie
                uwierzę, bo to bujda i farsa jest. Poza tym, zakładając, że to Japończycy, nie
                mogłeś zarobić 800zł, bo oni by złotych nie mieli, a kantora nie widziałem tam
                nigdzie. A jeśli to Polacy, to również by złotych nie mieli, bo dziś Polacy w
                Euro zarabiają, tak mi sąsiadka ostatnio mówiła, a ja jej wierzę, bo to kobieta
                jest poczciwa.
                • kszo.pany Re: Zagadka 16.01.07, 19:40
                  Warto wierzyć sąsiadce
                  • brazilion Re: Zagadka 16.01.07, 19:46
                    Sam nie wiem. Sasiadce pewnie bym uwierzyl, ale sasiadowi - nigdy !
              • brazilion Re: Zagadka 16.01.07, 19:34
                No, i prosze ! Znowu atmosfera na forum sie jednoczesnie zagescila i napiela.
                To znaczy, stala sie bardziej napieta ;)
                • lachien Re: Zagadka 16.01.07, 19:38
                  To trzeba rozładować. Panie Janie, wyluzuj Pan. Jak Pana ta historia tak
                  rozjuszyła, to nie czytaj waść innych moich wpisów, bo możesz waść z bikini
                  wyskoczyć:)
                  Pozdrawiam.
    • skladak1968 Re: Zagadka 16.01.07, 19:56
      Moim zdaniem jest znośnie :)
      • jan.czysciciel Re: Zagadka 16.01.07, 20:09
        Ależ z mojej strony nie ma mowy o żadnym podenerwowaniu.
        • jan.czysciciel Re: Zagadka 16.01.07, 20:09
          Wiem, że jeszcze mnie nie znacie, ale musicie wiedzieć, że jestem bardzo
          spokojnym i pogodnym człowiekiem.
      • brazilion Chwileczke... 16.01.07, 20:11
        ...chwileczke. Nie tak szybko.
        W innym dzisiejszym watku Skladak i Jan Cz. naduzywali do woli slowa "japonce".
        A ja sie nie zgadzam ! Moze to okreslenie kogos zabolec i jest ewidentnym
        przejawem braku tolerancji oraz niedemokratycznosci niniejszego forum !
        Dlaczego nie mozna powiedziec w zamian po prostu "karasie" ?
        Chociaz zaraz...
        ..."karasie" znowu wystepuja w slowach niezwykle popularnej biesiadnej i nieco
        nieprzyzwoitej piosenki "Wszystkie rybki spia w jeziorze..."
        Eeeee, no nic, dobranoc Panstwu. I to by bylo na tyle.
        • skladak1968 Re: Chwileczke... 16.01.07, 20:16
          Oj tam zaraz nadużywali ;)
        • buksy Re: Chwileczke... 16.01.07, 20:31
          www.kakofonia.pl/PL/PLrozmow/male.wav
          • skladak1968 Re: Chwileczke... 16.01.07, 20:36
            hahahahahahahaha Spoko
            • lachien Re: Chwileczke... 17.01.07, 13:43
              Karasie mogły by być również źle odebrane z powodu konsumowania ich martwych,
              rybich ciał przez ludzkie otwory chłonne. A najpierw męczone wędzieskiem - by ze
              spokojnej toni wodnej udać się za pomocą robaka w kierunku żyłki. Potem - w
              miejscu odosobnienia - przy użyciu ostrego narzędzia ukatrupiane i smażone. Ja
              nie jadam ani ryb, ani jaj, ani nawet mlika nie spajam, gdyż są one pochodzenia
              zwierzęcego - a przez to niezdrowe. Tuszę, że dożyję sędziwego wieku nie kalając
              swoich trzewi trucizną, która zmniejsza potencję, chęć do życia i obniża wigor.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka