Dodaj do ulubionych

Atrakcje Ostrowca

27.01.07, 20:28
Co zaproponowalibyście przyjezdnym,lub co polecacie miejscowym na miłe
popołudnie w mieście? Oczywiście pomijając okolice.
Obserwuj wątek
    • temp_nick Re: Atrakcje Ostrowca 28.01.07, 18:11
      Atrakcją Ostrowca jest niewątpliwie...brak atrakcji
      • natkaa66 Re: Atrakcje Ostrowca 28.01.07, 19:46
        temp_nick napisał:

> Atrakcją Ostrowca jest niewątpliwie...brak atrakcji

Tak właśnie myślałam....
        • Gość: maryjan Re: Atrakcje Ostrowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 20:25
          kto szuka ten znajdzie.
          pewnie kazdy ma swoje ulubione miejsce/miejsca w miescie. jak dla mnie wartym zobaczenia jest np. rejon starej kuzni - tzw osiedle domkow finskich, palacyk mysliwski,
          - drewniany kosciolek przy rondzie, pobliski krzyz tam stojacy z ciekawym napisem dziekczynnym,
          - palacyk Wielopolskich w ktorym miesci sie Muzeum Czestocice
          - to co jeszcze zostalo po starej hucie fotoforum.gazeta.pl/72,2,719,41409430,41409430,0,2.html?v=2
          (nie wiem czy da rade dotrzec jeszcze w te miejsca)
          - kirkut i park miejski
    • aisablri Re: Atrakcje Ostrowca 28.01.07, 21:13
      Najlatwiej jest ponarzekać.
      Niewątpliwą atrakcją Ostrowca, moim prywatnym i bardzo subiektywnym zdaniem, jest to, że jest. I że zawsze mogę do niego wrócić. I to, że z calą pewnością nigdzie więcej nie poczuję się u siebie tak, jak tu.
      • skladak1968 Re: Atrakcje Ostrowca 28.01.07, 21:44
        Brawo Basiu!
        • aisablri Re: Atrakcje Ostrowca 28.01.07, 22:33
          po prostu piszę co myslę...
          • skladak1968 Re: Atrakcje Ostrowca 28.01.07, 22:38
            I bardzo dobrze myślisz :)
            • aisablri Re: Atrakcje Ostrowca 28.01.07, 23:06
              dziękuję:)
              • w.kielanowska Re: Atrakcje Ostrowca 29.01.07, 09:56
                Czy Basiu ja też mogę się podpisać pod Twoimi słowami....
                • aisablri Re: Atrakcje Ostrowca 29.01.07, 09:58
                  ależ proszę:)
      • buksy Re: Atrakcje Ostrowca 29.01.07, 10:02
        oj wy tu sobie troche kadzicie :)) a problem jest...wiecie co za stres przeżylem jak jeden z moich gości powiedział w środę po południu : "no to pokaż mi co tam ciekawego jest w Ostrowcu ?" - dobrze że lubił piwo to jakoś sprawę załatwilem :))
        • Gość: ewam_1977 Re: Atrakcje Ostrowca IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.07, 10:16
          Obecnie mamy zimę więc możliwości są troszkę ograniczone<ale zawsze można
          wyskoczyć na Nasz basen, do kina , na jakieś piwko :) teraz mamy tez
          kręgielnie> Wiosną mamy więcej możliwosci kort tenisowy na Bronku (płatny )<
          korty tenisowe na Ogrodach oraz na Gutwinie ( ale tu trzeba mieć swój sprzęt i
          ich stan ma wiele do życzenia ;) hmmmmmm myśle co jeszcze .....
          • dizzy81 Re: Atrakcje Ostrowca 29.01.07, 10:16
            No no, atrakcji co nie miara!:)No i do Galerii można skoczyć (nie mylić z Foto)
            • marc_dorcel1 Re: Atrakcje Ostrowca 29.01.07, 11:18
              Ja myślę,że ostrowieckie dziewczyny są dużą atrakcją
              • Gość: d81 Re: Atrakcje Ostrowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 11:20
                Hmm, myślę że masz sporo racji:) Bardzo prowokacyjny login masz kolego!:)
              • ewam_1977 Re: Atrakcje Ostrowca 29.01.07, 11:32
                Hmmmmmmmmmm dziewczyny atrakcją??? < co marc dorcel ma na myśli?? jeszcze może
                niezłe towary do sklepu i na półki nas wrzucić :P
            • ewam_1977 Re: Wycieczki po Galerii :)Atrakcje Ostrowca 29.01.07, 11:28
              no fakt sobotnio -niedzielne wycieczki rodzinne :)do TESCO
              • Gość: d81 Re: Wycieczki po Galerii :)Atrakcje Ostrowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 11:29
                Jak sie ma kase, bo co to za przyjemność z samego chodzenia:(
                • malywroc Re: Wycieczki po Galerii :)Atrakcje Ostrowca 30.01.07, 09:09
                  Atkrakcji jest wiele - poza wspomnianym TESCO jest billa, lidl,champion, wiele
                  biedronek - naprawdę jest co zwiedzać.
                  • morfinka_12 maly witamy po przerwie 30.01.07, 09:18
                    atrakcje przez ciebie wymienione niewątpiliwie wpływają dodatnio na nasz rejon
                    i okolicę, dynamicznie rozwijający się segment rynku jakim jest turystyka
                    zakupowa, daje mnóstwo satysfakcji dla jego użytkowników, widze całe masy ludzi
                    łaknacych tej rozrywki jak dżdżu, widzę masy ludzi który pozwalają na rozówj
                    miasta. Świetlana pzyszłość w związku z tym się przed nami rysuje.

A na powaznie, To kolonia Robotnicza jej układ urbanistyczny i pojednyncze
                    zachowane jeszcze oryginalne domki - osiedle otwierane przez prezydenta
                    Mościckiego, Szewna i okolice - piękne wąwozy (chyba lessowe), kirkut i
                    cmentarz żydowski, dawne getto ostrowieckie (o nim, jego zasięgu i tym co się w
                    nim działo miasto milczy), dość dobrze zachowany układ urbanistyczny miasta
                    (jego centrum) choć ubolewam nad brakiem kamienic ze szczególnie ozdobnymi
                    fasadami,

jes jeszcze kilka
                    • buksy Re: maly witamy po przerwie 30.01.07, 09:46
                      nooo, widzę jak znajmowych "z Polski" oprowadzam po Kolonii robotniczej.....hahahah
                      • morfinka_12 Re: maly witamy po przerwie 30.01.07, 10:02
                        no lepiej zabrać ich do lidla lub biedronki? czy też do tesco lub Billi? a
                        kolonia ma unikatowy układ, nie spotykany w okolicy i nie tylko. pomijam że
                        klonia cała to CDŚ
                        to nie ma wpływu,
                  • Gość: d81 Re: Wycieczki po Galerii :)Atrakcje Ostrowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 10:27
                    Uderz w stół a nożyce się odezwą :D

Witamy!
                    • chuchalscy Re: Wycieczki po Galerii :)Atrakcje Ostrowca 30.01.07, 13:57
                      Jesteś mój Ostrowcu, i już. Wasz też ma się rozumieć.
    • w.kielanowska Re: Atrakcje Ostrowca 30.01.07, 14:02
      Zasypane drogi....Ale to atrakcja nie tylko Ostrowca....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka