Dodaj do ulubionych

Warszawa nie da się lubic!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 08:00
www.gazetawyborcza.pl/1,75248,3945840.html
Najlepiej wypada Rzeszów - i nie dziwie się!
Najgorzej w Radomi, też się nie dziwię!

Szkoda że nie ma Ostrowca w rankingu
Obserwuj wątek
    • dinowar A ja ją lubię! 26.02.07, 08:26
      Tak samo jak studenci z Ostrowca, których jest w Wawie mnóstwo, tak samo jak
      wielu mieszkających tu od dawna ludzi z Ostrowca. A rankingi? A do kogo
      trafiają te pytania? Do "przypadkowych" ludzi, a czy warszawiaków? Ranking
      rankingiem, a Wawa da się lubić, choćby dlatego, że tu jest wszystko. No może
      oprócz morza i gór. :-)
      • brazilion Re: A ja ją lubię! 26.02.07, 20:05
        Pewnie, ze w Wawie jest wszystko, ma nawet w sobie sporo z Portugalii, prawda ?
    • dizzy81 B3 26.02.07, 12:00
      Jak oceniasz Rzeszów? Tak z daleka, dla mnie to bardzo sympatyczne miasto!
      • brazylion3 Re: B3 26.02.07, 12:16

Rzeszów ładnie ciągnie. korzysta z tego ,że został ulokowany jako metropolia. Rozówj jest u nich pełny. Zadziwia ład. Może tego jeszcze nie widac, ale miasto sprawia wrazenie czystego, zadbanego. Wykorzystuje atuty przemysłu lotniczego duży plus dla rzeszowszczyzny to tzw. Dolina Lotnicza. Zawiązali stoawrzyszenie miast i ciągną ładnie. My też chyba z tego co ja rozumiem tak powinniśmy. Celasę Prezydent umacnia, drogi. Widże idziemy podobnym torem. Tylko technologie lotnicze ważą więcej i są atrakcyjniejsze nizeli hutnicze a i tam mają też uczelnie wyższe. Rzeszów walczy mimo odpływu dużych firm i ulokowania ich w Warszawce walczy. Dla mnie Rzeszów ok.:) Maja dobry PKS dizzy81 widziałes te Setry biało niebieski. Poezaja!!!!!!Jak byłem raz w Miskolcu na Węgrzech gadałem z kierowcami z Rzeszowa, bo mięli kurs na Węgry. Przegoście:)
        --------------

KSAP - rusza rekrutacja :)
        • brazylion3 A co do Wawy Dino 26.02.07, 12:23
          Jak się państwo patologicznie rozwija to tak jest ,że tylko jedno miasto może miejsca pracy dawać. Teraz to się trochę zmienia, ale w dalszym ciągu Warszawka wyciąga ludzi. W porónaniu z Krakowem o niebo więcej ofert, zwłąszcza asystenckich czyli dla absolwentów. Yyy...mogłem w Warszawce roboty szukać...
          Warszawka najwięcej zabrała nam ludzi. Masz częsciowo rację. W końcu stolica...choć Niemcy mówią o niej z pogardą ,ze to dziura:) Jest tam wszystko jak pisałeś:) Ja słyszałem rózne opinie o tym mieście, zawsze byłem w nim przejazdem. Problemem tego miasta jest uciązliwośc życia,poprzez korki,szpetnośc miasta itd.
          --------------

• dizzy81 Re: B3 26.02.07, 12:24
          No widzisz jak sie ten Rzeszów czai! Cicho, pomału to zassa, tam possa i proszę!
          Drużyna siatkówki, ładna hala! Powoli, malutkimi kroczkami...

A popatrz na Bełchatów i bełchatowski sport

GKS BOT
          BOT Skra żeński i męski
          • brazylion3 Re: B3 26.02.07, 12:29

i promocję mają dobra full professional
            --------------

• ewam_1977 Re: Warszawa nie da się lubic! 26.02.07, 12:33
      w Waraszwie nie ma takiego spokoju jak u Nas :D tam ludzie żyją jak nakręceni
      • brazylion3 Re: Warszawa nie da się lubic! 26.02.07, 12:39

no tam jest jazda:) do Warszawy trafiaja na ogół ludzie operatywni, nie bojący się ryzyka,cwaniactwa, bezwzględności itd.
        --------------

• brazylion3 Taka ciekawostka 26.02.07, 12:40

W Warszawie jak ktoś chce komuś dociąc, to wytyka mu się jego pochodzenie, podkreslając swoje że od któegoś tam pokolenai jest sie zameldowanym w warszawie:)
          --------------

• dizzy81 Re: Taka ciekawostka 26.02.07, 12:41
            Kupiłeś GW? Czy jeden z dodatków wylądował w koszu?
            • ewam_1977 Re: Taka ciekawostka 26.02.07, 12:45
              A jak są święta w w-wie cisza połowa wyjeżdza :D
              • brazylion3 Re: Taka ciekawostka 26.02.07, 12:51

tak od razu wyrzuciełm dodatek kielecki do kosza nadupcyli tam coś na pierwszej stronie o patriotyzmie lokalnym. Wydupcyłem od razu! Widzisz sam potwierdzasz jaki to rozwój kraju jak tylko jedno miasto ciągnie
                --------------

• Gość: d81 Re: Taka ciekawostka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 14:28
                  Brazylion, nie boli Cie głowa? Bo ja sie czuje tak jakby coś miało się wydarzyć!

Wracając do GW, wczoraj w miejskiej TVP3 kieleckiej mówili o tym sondażu
                  wyborczej i jeśli dobrze zrozumiełame przepytali 300 osób, przynajamniej tak w
                  TV powiedzieli! Co to za grupa statystyczna? ha!
                  • brazylion3 Ale Radomiowi dorąbali tym tekstem 26.02.07, 14:40
                    Dobili ich:) Mam pomysł na promocję Radomia i innych miejscowości. Dlaczego nie chcieli mnie zatrudnić w Eskadrze...dizzy81 znasz nuemr telefonu do prezesa Eskadry hehehe jeden z najlpeszych Polsce managerów Mateusz Zmyślony:)
                    --------------

• Gość: ~d81 Re: Ale Radomiowi dorąbali tym tekstem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 14:43
                      Nom:) Szkoda chłopaków! Niech TLT zrobi taki sondaż w naszym mieście!
                      • Gość: Radomianin z wybor Re: Ale Radomiowi dorąbali tym tekstem IP: 82.139.38.* 26.02.07, 16:37
                        Jeżeli można nazwać to sondażem pytając 300 osób z ćwierć milionowego miasta, z Których większość przepytanych to pewnie byli "reporterzy" lokalnej Gazetuni Wybiorczej.
                        Dla mnie to jest śmieszne.
                        Gazeta zrobiła kawał dobrej roboty w tym żeby w Polsce nadal trwały podziały na tych co są A i tych co są B.
    • ania7718 Re: Warszawa nie da się lubic! 26.02.07, 17:34
      Ja nie chciałabym mieszkać w Warszawie, mam nadzieję że nigdy nie będę zmuszona
      do tego. Od koleżanki mieszkającej w Warszawie od kilku lat słyszałam, że
      Warszawiacy ludzi "przyjezdnych" traktują z góry i niekiedy po chamsku.
      • bmwariat Re: Warszawa nie da się lubic! 26.02.07, 17:50
        Ania...a kogo masz na myśli mówiąc " Warszawiak". Prawdziwych warszawiaków z
        krwi i kości czy "nabytych" 3 miesięcznych warszawiaków??
        Miałem PRZYJEMNOŚĆ poznania kilku PRAWDZIWYCH Warszawiaków z KRWI i KOŚCI i
        uwierz, to świetni ludzie. Facet to gentelmen w każdym calu, a kobieta- to
        kobieta z klasą. Prawdziwych Warszawiaków niestety nie ma za wielu- około 20 %(
        a to ponad 300 tys), reszta to przyjezdni, którzy po miesiącu mówią " bo u NAS
        W WARSZAWIE". To jest tzw. buractwo i tego niestety jest pełno. Przyjedzie z
        wiejchy takie coś i odrazu jest WIELKIM PANEM. Ja mam tą przyjemność nie
        identyfikować się z takimi burakami, bo z jestem tylko i wyłącznie
        Ostrowiczaninem!
        • fake_plastic_goch Re: Warszawa nie da się lubic! 26.02.07, 20:16
          300 osob z ćwierćmilionowego miasta to duza grupa statystyczna (dla całej Polski
          wystarcxza ok. 2 tysiecy)
          Mieszkam w warszawie 3. rok, wcale nie pretenduje do bycia warszawianka, a
          cwaniactwa widze znacznie mniej niz by sie moglo wydawac, moze mam szczescie;)
          • fake_plastic_goch Re: Warszawa nie da się lubic! 26.02.07, 20:18
            Chociaz zeby polubic to miasto tak jak mozna polubic np. Wrocław albo
            Ostrowiec... Nie, nie da sie. Ja lubie je w pewien specyficzny sposób, lżej tu
            oddycham:) tyle ze nie w sensie fizycznym (udusic sie mozna spalinami)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka