Dodaj do ulubionych

Do Warszawiaków!Jak najlepiej dotrzeć na Wawelską?

13.03.07, 23:01
ul. Wawelska 56 dokladnie

Dawno nie byłem w Warszawce.Kierunek Grójecka to już kojarzę, to chyba Mokotów. Najlepiej jakbym wiedział jak z Dworca Zachodniego tam dojechać:)
jak możecie dajcie info konkretne.

--------------

Ruszyła rekrutacja:(
Obserwuj wątek
    • Gość: bmw Re: Do Warszawiaków!Jak najlepiej dotrzeć na Wawe IP: *.opera-mini.net 14.03.07, 05:27
      Co prawda warszawiakiem nie jestem i nie bede,ale pomoge.Wawelska to przedluzenie kopinskiej.Jest za skrzyzowaniem kopinskiej z grojecka.Z zachodniego dojedziesz np.517,191 i chyba 167.Dwoma pierwszymi musialbys wysiasc na grojeckiej i isc do wawelskiej.167 jedzie bezposrednio.Kopinska to ta gdzie jest budynek WSiP i hala kopinska.Pks tamtedy na zachodni jedzie.
      • Gość: bmw Re: Do Warszawiaków!Jak najlepiej dotrzeć na Wawe IP: *.opera-mini.net 14.03.07, 05:35
        ale gdzie jest Wawelska 56 to nie wiem.Gdybym nie wracal do Ostrowca dzis to pojechalbym zobaczyc dokladnie czym tam mozna dojechac.167 napewno tam jedzie ale chyba z przystanku na tej duzej krzyzowce kolo zachodniego
        • bmwariat Re: Do Warszawiaków!Jak najlepiej dotrzeć na Wawe 14.03.07, 06:22
          www.targeo.pl/mapa_na_twojej_stronie.html#maplink
          • bmwariat Re: Do Warszawiaków!Jak najlepiej dotrzeć na Wawe 14.03.07, 06:26
            aj kurnia...sprawdx sobie na targeo
            pewnie chodzi Ci o to:))
            www.ksap.gov.pl/index.php?pid=76
          • bmwariat Re: Do Warszawiaków!Jak najlepiej dotrzeć na Wawe 14.03.07, 06:30
            jeśli o to..to wysiadasz przy Pomniku Lotnika...to nie jest daleko od Grójeckiej
            www.ksap.gov.pl/index.php?pid=231
            Chłopcze..187 dojedziesz bezpośrednio
            408 też bezpośrednio
            www.ztm.waw.pl/baza/20070306/408/TP-MOL.HTM
    • w.kielanowska Re: Do Warszawiaków!Jak najlepiej dotrzeć na Wawe 14.03.07, 07:25
      Wawelska jest prostopadła do Grójeckiej -musisz trafić....
      A może nie jedź na sam dworzec tyko wysiądź na ostatnim przystanku na
      Grójeckiej przed skrętem w stronę dworca...Dalej na nogach ....
      • brazylion3 Dzięki serdeczne za pomoc:):):):) 14.03.07, 11:03
        187 408 bmw to tymi dojadę spod Zachodniego?Tak chodzi mi o KSAP. Mapkę widziałem na stronie i skojarzyłem.Tak myslałem ,ze to koło tego pomnika 1939 jak się jedzie PKS na dworzec on skreca i tam jest chyba przystanek. A potem trzeba chyba iśc prosto. Ale wolałbym zorientować jak autobusem dojechać, bo przecież potem musze wrócic:)

--------------

• bmwariat Re: Dzięki serdeczne za pomoc:):):):) 14.03.07, 11:10
          tak, tymi dojedziesz bezpośrednio. Wysiądziesz na przystanku "Pomnik Lotnika".
          Wawelska nie jest duża, więc możesz piechotą iść:)

Zależy jakim PKS-em będziesz i który gdzie będzie jechał. Tarnobrzeski np, nie
          skręca w Bitwy Warszawskiej, ale jedzie prosto i skręca w Kopińską. Możesz
          wysiąść na Kopińskiej( pierwszy przystanek za krzyżówką) i przejść na drugą
          stronę Grójeckiej- to jest już Wawelska. Stamtąd widać Pomnik Lotnika. To
          blisko. Możesz wysiąść też na Bitwy Warszawskiej( tu np. zatrzymują się
          ostrowieckie PKS-y) i isć na jakikolwiek tramwaj jadący w kierunku centrum. Tam
          też wysiądziesz na przystanku " Wawelska" i przejdziesz na stronę prawą od
          Grójeckiej. Chyba że chcesz z zachodniego to tak jak napisałem- wysiadasz na
          przystanku " Pomnik Lotnika"
          • brazylion3 Re: Dzięki serdeczne za pomoc:):):):) 14.03.07, 11:15
            będę jechał 5.30 naszym ostrowieckim:) a te autobusiki miejskie to tam odjeżdzają spod tej płyty przed dworcem zach. nie:)? czy musze przejść na jakiś inny przystanek:)?

--------------

• bmwariat Re: Dzięki serdeczne za pomoc:):):):) 14.03.07, 11:18
              z tej płyty nie dojedziesz. Musisz się przejść przejściem podziemnym na
              przystanek koło tego parku( przed zachodnim) i stamtąd pojedziesz 187 i 408. To
              raptem kilka przystanków(na 3 przystanku jadąc 408 wysiadasz)>>> tu masz
              rozkład z zachodniego
              www.ztm.waw.pl/baza/20070306/408/404401.HTM
              187 - wysiadasz na 4 przystanku..i tu masz rozkład z zachodniego
              www.ztm.waw.pl/baza/20070306/187/404401.HTM
              • bmwariat Re: Dzięki serdeczne za pomoc:):):):) 14.03.07, 11:19
                jak widzisz 408 w weekendy nie kursuje
                • brazylion3 Re: Dzięki serdeczne za pomoc:):):):) 14.03.07, 11:43
                  Dzięki, dzięki!Hheeheh w warszawce byłem z 4 lata temu:) Radziłem sobie w Berlinie, to myślę, że tu chyba też nie będzie problemu. Tylko Berlin a Warszawa to dwa inne światy:)

--------------

• chuchalscy do B3 14.03.07, 16:43
                    Oj, jeśli jedziesz po ten adres na Wawelską, to domyślam się po co. Znam ten
                    adres, znam. Trzymam mocno kciuki Zbychu.
                    • brazylion3 Re: do B3 14.03.07, 16:46
                      Zbyszek dzięki:) Traktuję to na luzie:) co wyjdzie to wyjdzie, zawsze jakieś doświadczenie. W sobotę pisze testy ogólne:) dobrze,że to test wyboru:) Jest 7 osób na miejsce. W tym roku wyjątkowo mało, pewnie wszyscy powyjeżdźali, albo boją się,ze PiS rozwali KSAP.
                      Zawsze to jakieś doświadczenie:) tak czy inaczej:)

--------------

• chuchalscy Re: do B3 14.03.07, 19:49
                        KSAP-u nie zniszczą, bądź spokojny. Zresztą dni tych małych ludzi są już
                        policzone. Zegar dla nich przyspiesza, dzięki bogu. A Ty Zbychu, 6 gości
                        pokonasz, trzymam kciuki.
                        • m_golynska Re: do B3 14.03.07, 20:16
                          powodzenia B3:) KSAP jest przy samym pomniku lotnika (przystanek ode mnie;),
                          wysiadasz ze 187, obracasz sie, widzisz:)
                          • fake_plastic_goch Re: do B3 14.03.07, 20:17
                            to pisalam ja, Jarząbek:)
                            • brazylion3 Re: do B3 14.03.07, 20:18
                              dzięki, dzięki ja to traktuję jako nowe doświadczenie:) nie traktuje tego poważnie:)
                              --------------

• chuchalscy Re: do B3 15.03.07, 08:26
                                Jeśli nie traktujesz tego poważnie, to proszę nie jedź. Albo poważnie, albo
                                wcale. Taka zasada powinna obowiązywać.
                      • Gość: d81 Re: do B3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 08:31
                        Chłopie! Kto jak nie Ty!!!!!!!
                        • brazylion3 Re:Zbychu 15.03.07, 11:25
                          Traktuje to na luzie, a nie na zasadzie muszę się dostać, muszę koniecznie, co będzie jak się nie dostanę itd.

--------------

Ta strona po prostu ma łączyć...
                          • dizzy81 Re:Zbychu 15.03.07, 13:42
                            b3, powodzenia, pamietaj, skąd się wywodzisz i ze masz tu znajomych którzy również mają parcie na metropolie:D
                            • brazylion3 Re:Zbychu 15.03.07, 18:21

yyy...dizzy81 o co ci biega?
                              --------------

• misiek7307 B3 - Powodzenia ! ! ! . . . 16.03.07, 12:34
                        . . . i połamania długopisa (w opcji pióra ew. ołówka:)!!
        • lachien Re: Dzięki serdeczne za pomoc:):):):) 16.03.07, 06:49
          Nie prosto tylko najpierw w lewo, a potem prosto i zaraz za tym w prawo. Tzn w
          prawo, lewo, prawo, lewo i prosto. Prosto i w lewo. Na skrzyżowaniu prosto, a
          potem 2 razy w lewo i 17 w prawo. Wszystko pokręciłeś - przecież tłumaczyłem Ci,
          gdzie to jest. Taka prosta prostata, tzn droga. Lewo, prawo, prosto. Nie wsiadaj
          przypadkiem do warszawskich autobusów, bo one jedzą ludzi. A w 187 i 408 mieszka
          piesek, który w czasie wojny sapał se. Idź na nogach, zwiedzaj, uśmiechaj się do
          ludzi i zagaduj ich - jedziesz na wczasy przecież. Jak się zgubisz, to wal
          śmiało w prawo, a potem w lewo i prosto do domciu.
          • lachien Re: Dzięki serdeczne za pomoc:):):):) 16.03.07, 06:57
            Aby bułki sobie weź, coby nie głodować w tej naszej stolicy. Nie radzę stołować
            się w przygodnie napotkanej budce z hamburgerami, bo możesz stwierdzić z
            zadowoleniem, że tak szybko jeszcze się nie wypróżniałeś w życiu.
            Telefon do mnie masz - dzwoń albo sms-uj za grosze w Oranż do przyjaciół i
            Lachiena, a otrzymasz darmowe minuty do każdej sieci za 200 lat.
            • brazylion3 Człowieku co Ty chcesz ode mnie 16.03.07, 12:24
              Co ty ku.. myślisz, że jak mieszkasz w Warszawie ileś lat to cwaniak wielk jesteś. Zapewniam cię ja przez wiele miast przejechałem w Europie. Nie jedną sstolicę objeżdzałem od róznych stron. Berlin, Kijów,Monachium, Petersburg,Bukareszt,Wilno,Budapeszt,Rzym,Palermo,Kopenhaga,Rotterdam,Duesseldorf,Duisburg i cłae niemcy Zachodnie,Praga,Miskolc,Nygerhaza,debreczyn,Eger,Zalaegeszek,Bratysława, Presov, itd.itd. Co ty o Warszawce mówisz, czym jest Warszawak w porównaniu do Paryża,Berlina,Madrytu,Rzymu to wiejska stolica, któa w patologicznym kraju się tylko rozwija.
              --------------

• lachien Re: Człowieku co Ty chcesz ode mnie 20.03.07, 16:57
                Nie kumam czy to żart czy nie? Chyba nie wziąłeś sobie do serca mojej
                poprzedniej wypowiedzi co?
                • lachien Re: Człowieku co Ty chcesz ode mnie 20.03.07, 16:58
                  Oj odnoszę wrażenie że to serio pisałeś.
                  • lachien Re: Człowieku co Ty chcesz ode mnie 20.03.07, 17:00
                    Więc od razu Ci powiem. Dziwię Ci się, że myślisz o mnie w ramach cwaniactwa.
                    Nie lubie tego słowa. Myślałem, że znasz mój styl pisania i pojmiesz aluzję.
                    Warszawa to dla mnie wiocha tak naprawdę. Wolał bym mieszkać w Waśniowie niż tu,
                    jakbym tylko mógł. Mam straszną prośbe do Ciebie Brazil, nie wyzywaj mnie
                    więcej, serio.
    • brazylion3 Dobrze idzie!!!!!!!!!!!!!!!! 20.03.07, 16:01
      no i w niedzielkę znowu do Warszawki...tylko teraz zaczynają się schody:(:(:
      j ę z y k i egzamin aż 3 h:(

--------------

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka