paulina8726 01.05.08, 20:45 ja bym bardzo chciala . dziwie sie ze do tej pory nie ma;/ a w ostrowcu na pewno bylby popyt na to.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiek7307 Re: mc donald w ostrowcu 01.05.08, 20:52 Z tego co mi się kojarzy już od dobrych kilku lat były przymiarki i robiono na zlecenie Mc Donalda badania przepustowości i ruchu samochodowego w Ostrowcu - cały czas uznają jednak, że nie będzie tu dla nich interesu, choć w ostatnim roku pojawiły się pogłoski o ich wejściu do naszego miasta. Pożyjemy - zobaczymy - koszt franczyzy, z tego co kiedyś wyczytałem to min. 500tys. zł. Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: mc donald w ostrowcu 01.05.08, 21:04 Przewidywana suma inwestycji Wymagany kapitał własny na poziomie 40 proc. inwestycji, tj. ok. 500 tys. zł. Za kapitał własny uważa się własne pieniądze Franczyzobiorcy nie obciążone żadnymi roszczeniami; nie mogą to być pieniądze pożyczone (nawet pod zastaw nieruchomości), nieoficjalne darowizny, udziały "cichego wspólnika". Kapitał własny mogą stanowić składniki majątku Franczyzobiorcy (np.: firma, nieruchomość) przeznaczone na sprzedaż. Podstawowe wymagania sieci 1. Franczyzobiorcą może być wyłącznie osoba fizyczna (wykluczone spółki kilku osób), inwestująca własne pieniądze i bezpośrednio zarządzająca przyznaną na mocy umowy restauracją. 2. Przed zawarciem umowy kandydat na franczyzobiorcę przechodzi wielomiesięczne szkolenie praktyczne i teoretyczne obejmujące wszystkie aspekty prowadzenia restauracji McDonald’s. 3. Umowa franczyzy zawierana jest na 20 lat i dotyczy konkretnej restauracji McDonald’s. 4. Zawierając umowę franczyzy, franczyzobiorca obejmuje na ogół jedna z funkcjonujących restauracji McDonald’s. 5. Inwestorem w nieruchomość (lokal restauracji) jest McDonald’s Polska Sp. z o.o. 6. Decyzje co do lokalizacji restauracji McDonald’s podejmuje wyłącznie McDonald’s Polska Sp. z o.o. Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: mc donald w ostrowcu 01.05.08, 21:05 mozna troche poczytac nie tylko mc donald Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: mc donald w ostrowcu 01.05.08, 21:05 franchising.pl/artykul/3711/500-najlepszych-franczyz Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: mc donald w ostrowcu 01.05.08, 21:06 Po podwyżcze cen hamburgerów do 3 zł ta knajpa mnie już nie interesuje, ale KFC i jego longer jak najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: mc donald w ostrowcu 01.05.08, 21:17 tomaszow bełchatow debica w ostrowcu tez moze byc wystarczy ze bedzie chetny Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: mc donald w ostrowcu 01.05.08, 21:31 Może MC okaże się tą megainwestycją zapowiadaną wielokrotnie przez prezydenta? Buhehee Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: mc donald w ostrowcu 01.05.08, 21:36 juz wlasnie mialem pisac ze jako forumowicze postawimy te bude szkoda przepisy prezio moze ma takiego asa i oglosi wygra wybory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dietetyk Re: mc donald w ostrowcu IP: *.telkonet.pl 01.05.08, 21:50 Przecież żarcie w MD to świństwo.Łój, łój i jeszcze raz łój. Chyba, że ktoś chce być za jakiś czas obleśnym, grubym potworkiem. to czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: mc donald w ostrowcu 02.05.08, 00:09 sypią cukier.Nie ogladłeś supersize me? Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: mc donald w ostrowcu 02.05.08, 09:18 Ja oglądałem, ale zdajesz sobie sprawe, że nikt normlany nie opycha się dzień w dzień jak ten kolo Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: mc donald w ostrowcu 02.05.08, 11:11 Ale zdajesz sobię sprawę,ze jeden papieros to niewiele mniejsze zło niż 20?Tak samo jest z "junk food" Odpowiedz Link Zgłoś
wadera_77 Re: mc donald w ostrowcu 02.05.08, 11:30 Każde dziecko chce do Mc donalda ( prawie:))- dlatego jestem przeciw.. bo jak tu odmówic dziecku.. nie ma pokusy .. to i chęc mniejsza... Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: mc donald w ostrowcu 02.05.08, 11:54 Gdybym chciał tak na wszystko patrzec... osobiscie w MC spożywam srednio 6 hamburgerów/pół roku + 2 kawy Odpowiedz Link Zgłoś
evita.ie Re: mc donald w ostrowcu 02.05.08, 12:04 Zamiast o zdrowym polskim jadle ewentualnie tradycyjnej kuchni świętokrzyskiej, Wy tu o Mc Donaldzie... Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: mc donald w ostrowcu 02.05.08, 12:22 Chleb ze smalcem tudzież chleb ze śmietaną i cukrem? Bleee:) Odpowiedz Link Zgłoś
evita.ie Re: mc donald w ostrowcu 02.05.08, 13:08 Zupa mleczna z grubymi lanymi kluchami, kasza gryczana albo jęczmienna ze skwarkami prawdziwymi, flaki na rosole albo zaprawiane...Jak nie będziesz miał juz żołądka funkcjonującego bo konserwanty go ...'zakonserwują' to wtedy pogadamy Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: mc donald w ostrowcu 02.05.08, 13:09 A wiesz jaka jest różnica między kluskami lanymi a pryskanymi?:D Odpowiedz Link Zgłoś