Gość: kamilson IP: *.blokowe.pl 26.07.08, 13:44 Ubezpieczenie z agentem czy wersja direct? Kto według waszej opinii jest najbardziej solidnym partnerem do zawarcia umowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bartek Re: Gdzie ubezpieczyć samochód? IP: *.centertel.pl 26.07.08, 13:48 A co za roznica czy kupujesz u agenta - czy przez internet? Wazna jest firma- a nie sposob sprzedazy. Niektorzy wola PZU- ja wole Liberty Direct.OC+AC wp akiecie maja w dobrej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilson Re: Gdzie ubezpieczyć samochód? IP: *.blokowe.pl 26.07.08, 13:56 Staram się czytać opinie internautów, ale to jedno wielkie bagno, jeden na tak, drugi na nie, liczyłem składkę w Liberty, rzezywiście nieźle to wychodzi, Allianz też, dziękuję za wskazówkę Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Gdzie ubezpieczyć samochód? 26.07.08, 14:38 Jeżeli chodzi o ubezpieczycieli... Z nudów kiedyś robiłem porównanie ubezpieczycieli. Oferta Liberty i Alianz jest skierowana głównie do ludzi młodych, którzy chcą ubezpieczyć samochody z rocznika 2002-2008. Wtedy faktycznie te firmy lepiej wypadają przy PZU czy Warcie i różnica w ubezpieczeniu może wynosić nawet i do 500 zł. Natomiast jeżeli masz samochód z roku 2002 i niżej lub jesteś kierowcą z dosyć dużym stażem to różnica w składce ubezpieczenia jest rzędu kilku złotych. P.S. Pod uwagę wziąłem wszystkie dostępne pakiety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilson Re: Gdzie ubezpieczyć samochód? IP: *.blokowe.pl 03.08.08, 13:54 mBank/Benefia - ktoś korzystał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: automaniak Re: Gdzie ubezpieczyć samochód? IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.08, 16:22 Też miałem ten kłopot. Samochód o pojemności 2,5 a ja nie ukończone 25 lat a znizka tylko 30%. Wszędzie składka od 1200 do 1900 zł. Allianz direct - tam zapłaciłem za rok 713 zł - różnica kolosalna. Szybko i sprawnie. Róznica miedzy ubezpieczeniem direct a ubezpieczeniem przez agenta to prawie drugie tyle na niekorzyśc agenta. Dzwoniąc do agenta z Allianz policzył mi 1380 zł. Co do szkody - zgłasza się telefonicznie i wypłata jest duzo wcześniej niz w ubezpieczalniach, które mamy na miejscu. Takie jest moje zdanie i doświadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Gdzie ubezpieczyć samochód? 05.08.08, 19:22 www.carsdirect.com/build/options?zipcode=30066&acode=USB80SAC282A0&restore=false Odpowiedz Link Zgłoś