Dodaj do ulubionych

Fajerwerki na 11 listopada

06.10.08, 19:23
www.ostrowiecka.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1567&Itemid=2

Jestem przeciwny puszczaniu z dymem naszej kasy, no może poza Sylwestrem,
sorry - nie podoba mi się to!

Tak jak nie podoba mi się zakaz sprzedaży alkoholu w dniu nawiedzenia jakiegoś
obrazu
Obserwuj wątek
    • Gość: Mango Re: Fajerwerki na 11 listopada IP: *.toya.net.pl 06.10.08, 19:29
      za pieniadze miasta jest niezła zabawa moze troche powagi radni
    • unhollyseth Re: Fajerwerki na 11 listopada 06.10.08, 19:37
      Dizzy...dasz prostym ludziom pokaz fajerwerków i już będą szczęśliwi... na kilka
      tygodni, a potem zorganizuje się jakiś koncert np Kapel Ludowych z Pomorza, a
      potem ....
    • unhollyseth Jak możesz Dizzy?! 06.10.08, 19:39
      To nie jest jakiś tam obraz, tylko święty i cudowny obraz (zupełnie zgodny z 1
      przykazaniem)!!!
    • maczek83 Re: Fajerwerki na 11 listopada 06.10.08, 19:49
      No radny PiSiak, to czego się spodziewać. Patriotyzm, honor, ojczyzna. No ale
      ok, ile to będzie kosztowało, czemu tak drogo i dlaczego my za to musimy zapłacić.
      • dizzy81 Re: Fajerwerki na 11 listopada 06.10.08, 19:50
        Ja bym wolał jakieś laserowe show, fajerwerki tylko na Nowy Rok!
        • maczek83 Re: Fajerwerki na 11 listopada 06.10.08, 19:53
          A ja bym wolał żeby dali sobie siana, i jak bardzo chcą wydać te pieniądze to
          niech pomogą biednym i głodnym, a nie pokazy i imprezy urządzać. Show-off dla
          tłumy - tania rozrywka dla mas.
          • lachien Re: Fajerwerki na 11 listopada 06.10.08, 20:14
            Ciekawe jaki poziom będzie reprezentowany. Coś mi się wydaje, że raczej
            miernota. Gdzie ten pokaz ma być? Na rynku? A jak cuś się nie powiedzie i
            fajerwerki pójdą w tłum?
            • dizzy81 Re: Fajerwerki na 11 listopada 06.10.08, 20:18
              A może niech odpalą kilka rakiet, chętnie bym przywiązał do nich parę osob i
              wystrzelił w bliżej nieokreślonym kierunku
              • lachien Re: Fajerwerki na 11 listopada 06.10.08, 20:24
                Dokładnie - odpalą kilka rakietnic parę hukówek i to będzie na tyle. Potem
                będzie przemowa jakiegoś radnego do mieszkańców, przypomnienie naszej chlubnej
                przeszłości do bitwy pod Grunwaldem włącznie, wszyscy odśpiewają hymn i rozejdą
                się do domu na M jak Miłość.
                • dizzy81 Re: Fajerwerki na 11 listopada 06.10.08, 20:28
                  Co Ty gadasz! Obchody zakończą się po mszy, fajerwerki będą o 13!
            • maczek83 Re: Fajerwerki na 11 listopada 06.10.08, 20:47
              Było chyba kilka takich pokazów w Ostrowcu. Na Sylwestra, na któryś finał WOŚP.
              Tylko że to było zwyczajnie odpalanie fajerwerków w ustalonej wcześniej
              kolejności - nic odkrywczego. Jeśli już ktoś chce robić pokaz, to niech to
              będzie POKAZ. Synchronizacja wybuchów razem z muzyką - to jest przedstawienie.
              Odpalić kilkadziesiąt rakiet w kolejności: czerwona, zielona, duża zielona,
              średnia niebieska - to dziecko potrafi.
              • kemotost Re: Fajerwerki na 11 listopada 06.10.08, 22:14
                Ech jakie wydziabane pomyły mają nasi radni. Puścić z dymem pieniądze
                podatników. Parędziesiąt sekund radości i kilkanaście tysięcy złotych mniej.
                Ciekawe dla kogo poza kilkoma piromanami takie coś ma sens.
                Ja osobiście nie mam nic przeciwko sztucznym ogniom, ale może w takim razie
                pomysłodawca ufunduje je za własne pieniądze, a z naszych podatków.

-
                Pozdro.
                • kemotost Re: Fajerwerki na 11 listopada 06.10.08, 22:16
                  sorki miało być :
                  > Ja osobiście nie mam nic przeciwko sztucznym ogniom, ale może w takim razie
                  > pomysłodawca ufunduje je za własne pieniądze, a nie z naszych podatków.
    • unhollyseth Śmiać mi się chce... 06.10.08, 22:23
      Wszyscy mówimy (nie tylko na forum), że UM puści z dymem nasze pieniądze, że
      można byłoby je jakoś inaczej spożytkować, ale odpowiedzmy sobie na jedno
      pytanie - Ilu z nas przyjdzie obejrzeć te fajerwerki i będzie stało z buzią
      opuszczoną do dołu i wpatrując się w niebo??
      • kemotost Re: Śmiać mi się chce... 06.10.08, 22:44
        No ja napewno nie pójdę. Będzie to dzień kiedy wyjątkowo firma będzie zamknięta,
        więc cały dzień spędzę w domu razem z żoną i córką.Wreszcie troszkę czasu będę
        miał dla rodziny.

Dziwi i mierzwi mnie tylko fakt, że radni z taką łatwością wyrzucają w błoto
        pieniądze, którymi powinni dysponować tak jakby sami je wypracowali.
        Cóż Oni nie mają odcisków na rękach, nie czują jak się pracuje na Ich pensje.
      • maczek83 Re: Śmiać mi się chce... 06.10.08, 22:47
        Ja chyba nie pójdę, a jeśli będę to tylko z innego powodu, a nie dla
        fajerwerków. Jeśli to ma być taki pokaz jak zwykle bez synchronizacji z muzyką
        to szkoda mojego czasu, na takie się w życiu napatrzyłem.
    • Gość: ciekawy no to jak najlepiej .... IP: *.telkonet.pl 06.10.08, 22:49
      uczcić ten dzień w takim mieście jak Ostrowiec ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka