Dodaj do ulubionych

Najpewniejszy sposób antykoncepcji!

21.04.07, 15:36
Jaki środek jest napewniejszy? Nie chcę absolutnie zajsc w ciążę! Z
tabletkami jest pewien problem: mam okropne żylaki i jedną nogę już po
operacji. Obecnie, żeby nie zajśc w ciążę po prostu nie współżyję! Ale może
da się jakoś inaczej zapobiec ciąży, tak na 100% ??? Myślałam o podwi.ązaniu
jajowodów.... To ponoc jest w Polsce problematyczne. No to co ja mam zrobić???
Obserwuj wątek
    • genovefa Re: Najpewniejszy sposób antykoncepcji! 21.04.07, 16:07

zebra12 napisała:

> Jaki środek jest napewniejszy? Nie chcę absolutnie zajsc w ciążę!

to nie wspolzyj!

>Ale może da się jakoś inaczej zapobiec ciąży, tak na 100% ???

da sie =- jedynie "szklanka wody ZAMIAST"

> Myślałam o podwi.ązaniu
      > jajowodów.... To ponoc jest w Polsce problematyczne.

tak..
      problematyczne i nielegalne.
      • zebra12 No właśnie piszę, że nie współżyję. 22.04.07, 15:21
        Tylko mąż się wścieka! Jesteśmy bliscy rozwodu. Nic na to nie poradzę. Boję się
        ciąży bardzo!
        • genovefa Re: No właśnie piszę, że nie współżyję. 22.04.07, 16:45
          a znasz cos takiego jak PREZERWATYWA??????????????????????????????????
        • genovefa Re: No właśnie piszę, że nie współżyję. 22.04.07, 16:52
          ale CZEMU sie boisz tak panicznie ciazy????
    • sigrid.storrada Re: Najpewniejszy sposób antykoncepcji! 21.04.07, 16:38
      To prawda 100% daje tylko szklanka wody zamiast.
      Podwiązanie jajowodów jest nielegalne w Polsce.
      Może spróbuj połączyć różne metody? Np. prezerwatywa + żel plemnikobójczy +
      metody naturalne? To da pewność bliską, chociaż nie równą 100%.
    • turzyca Re: Najpewniejszy sposób antykoncepcji! 22.04.07, 00:18
      Albo zastanow sie nad wycieczka za granice np do Czech czy na Slowacje. Tam
      podwiazanie jajowodow jest legalne.
      • zebra12 ....Ile to kosztuje? 22.04.07, 15:19
        Legalne, ale pewnie drogie. Nie jestem osobą majętną. Nawet auta nie mam. Jak
        ja na taki zabieg pojadę - pociągiem?
        • cabiria86 Re: ....Ile to kosztuje? 22.04.07, 18:28
          uzyj prezerwatywy extra safe, globulki i tylko w dni nieplodne
        • turzyca Re: ....Ile to kosztuje? 22.04.07, 18:57
          Pociagiem na pewno wygodniej niz autem. smile

A co do ceny: www.google.com
        • mandy5 zebra12 02.05.07, 10:55
          a myślałaś nad założeniem wkładki? Nie ma 100% pewności, ale co ją ma oprócz
          podwiązania i przysłowiowej szklanki? Ja mam miedzianą już 4 rok i co miesiąc
          odwiedza mnie @ i nie stosuję żadnych dodatkowych zabezpieczeńwink)Ważne są
          natomiast badania przed założeniem, no i fakt jak ty się zapatrujesz na wkładkę.
          Też szukałam rozwiązania dla siebie tabsy - żylaki ( na razie dość małe i
          niekłopotliwe, ale jednak) prezerwatywa odpada - uczulenie, to pozostałaby mi
          szklanka wody, a to akurat mnie nie urządza wink)Koszt wkładki ( miedzianej) w
          aptece ok.100 zł założenie u ginekologa free ( chyba, że pójdziesz do
          szarlatana, który zedrze z ciebie kasę w prywatnym gabinecie)
          • agatorka Re: zebra12 11.05.07, 15:37
            Bardzo mało zapłaciłaś, ja zapłaciłam (u dr, która absolutnie nie zdziera) 300 w
            sumie (koszt złotej spirali, kilku jednorazowych jałowych narzędzi i usługi)
            i z tego co się orientowałam tyle mniej więcej się płaci. Poza tym cena zminai
            się też wraz ze spiralą, więc nie można tak szybko wysokiej ceny zganiać na
            szarlataństwo, które z drugiej strony tez oczywiście się zdarza.
            • arioso1 Re: Jaki związek tabsy a żylaki??????????? 11.05.07, 16:20
              przepraszam Cię zebra12 ale zaciekawiło mnie to. ja mam niewielkie żylaki , ale
              odkąd biorę tabletki yasmin to okropnie rwią mnie kolana. czy to ma związek?
              dlaczego nie można brać tabl jak się ma małe żylaczki. proszę o odp. jezeli się
              okaże ze i ja nie mogę tabletek to chyba pojade na te czechy i tak jestem tam
              raz w miesiącu w interesach i te jajowody podwiąże. a dodam że moja koeżanka
              Benia po 3ciej cesarce -lekarz sam jej zaproponował podwiązanie -bezpłatnie.
              tylko ostrzegł że czasem szew się polużni i istnieje ryzyko zajścia.póki co
              minęło 3 lata a Benia w ciąży nie jest.
              • arioso1 Re: Jaki związek tabsy a żylaki??????????? 11.05.07, 16:36
                Droga zebro12-zapomniałam dodać-a dlaczego to Ty masz podwiązać jajniki?
                dlaczego to Na ciebie spada ten obowiązek?jezeli jest jak piszesz że brak seksu
                doprowadza twego faceta do kłótni i rozwodu , to jak mu sie nie podoba i taki
                ma popęd to niech sobie sam podwiąże jajowody. Można -facet tez moze -ty
                urodziłś mu trzy kochane dziewczynki -niech on tez pocierpi dla dobra
                sprawy/.aCZEMU NIE- JA TEZ SWOJEGO WYŚLĘ JAK nie bede mogła brac tabletek przez
                moje małe żylaczki. sprawdzałam tez na innym forum i znalazłam to

W mediach, np. internetowych, panuje powszechne przekonanie, że sterylizacja
                (antykoncepcyjna) jest prawnie zakazana. Należy pamiętać, że nie istnieje żaden
                przepis odnoszący się do dobrowolnej sterylizacji wykonywanej z celu
                zabezpieczenia antykoncepcyjnego.

Kontrowersje wokół aktualnego stanu prawnego powodują, że w praktyce
                sterylizacja na życzenie traktowana jako trwała metoda zapobiegania ciąży,
                praktycznie nie jest dostępna nawet ze względów medycznych u kobiet.
                - krótko mówiąc nie bierz wszystkiego na siebie-

• wredna.suka Re: Jaki związek tabsy a żylaki??????????? 11.05.07, 21:12
                Nie wiem jak w Twojej ale w mojej ulotce żylaki są pierwszym przeciwwskazaniem.
                Dlaczego? Dużo o tym jest w necie. Poszukaj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka