mandy20 25.02.08, 18:23 Wczoraj wzięłam ostatnią tablętkę pierwszego opakowania i zastanawiam się kiedy zacznie mi się okres... Po ilu dniach Wy dostajecie? Trochę się stresuję bo zawsze miałam bardzo nieregularne miesiączki i boję się, że nie dostanę w przerwie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
senicokseviyorum Re: Okres w trakcie przerwy.... 25.02.08, 18:31 po 3 dniach moze 4 powinnas dostac okres ale to bardzo indywidualne.Ja dostaje po ok 4 dniach od ostatniej tabletki. Odpowiedz Link
f_emmefatale Re: Okres w trakcie przerwy.... 25.02.08, 19:00 Ja właśnie wczoraj dostałam po swoim pierwszym opakowaniu, tj. 3 dnia po ostatniej pigułce. Niezależnie od tego czy miałaś cykle regularne czy nie-to jest sprawa indywidualna. Pamiętaj,że niektórzy lekarze właśnie pigułkami leczą nieregularne cykle. Odpowiedz Link
fabiankaa Re: Okres w trakcie przerwy.... 25.02.08, 19:15 "leczenie" nieregularnych cykli pigulkami to bzdura. Bo pigulki nie leczą tylko "udają" regularny cykl. A tymczasem tak naprawde cykl jest wstrzymany, bo wstrzymana jest owulacja.. to co tu ma sie regulowac? Odpowiedz Link
mandy20 Re: Okres w trakcie przerwy.... 25.02.08, 19:41 A ile dni trwa okres? (oczywiście przy stosowaniu tabletek) Odpowiedz Link
fabiankaa Re: Okres w trakcie przerwy.... 25.02.08, 19:49 to NIE JEST okres !!!!! to krwawienie z odstawienia! A trwac moze roznie : u jednych 2 dni, u innych 5 czy wiecej. Zaczyna sie tez roznie: u jednych w 1 dniu, u inncyh w 4, 6 dniu.. a przy pierwszych opakowaniech moze wogole nie wystapic. ale to pewnie wiesz, bo jak sadze i mam nadzieje - przeczytalas ulotke. Odpowiedz Link
mandy20 Re: Okres w trakcie przerwy.... 25.02.08, 20:24 Przeczytałam ulotke, ale w związku z tym, że po razpierwszy stosuję tabletki jestem tym trochę zestresowana, więc wolę zapytać. Poza tym, nie potrzebuję rad od ludzi z ADHD, a Ty chyba się do nich kwalifikujesz więc Pani już podziękujemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Idiotka! Odpowiedz Link
doral2 Re: Okres w trakcie przerwy.... 25.02.08, 20:26 uuuuuuu Mandy, pojechałaś po bandzie /// Odpowiedz Link
doral2 Re: Okres w trakcie przerwy.... 25.02.08, 20:27 aha, zapomniałam dodać - ulotkę należy czytać ze zrozumieniem... Odpowiedz Link
f_emmefatale Re: Okres w trakcie przerwy.... 25.02.08, 20:30 uhu Mandy..nie denerwuj się tak,bo niema czym. Ja rozumiem,że za duża ilość wykrzykników i ton może zdenerwować,ale spokojnie... A tak na marginesie..ja mam ADHD, mam nadzieję,że to nie bylo do mnie Odpowiedz Link
fabiankaa Re: Okres w trakcie przerwy.... 25.02.08, 20:39 Mandy, nie wiem, jak ty, ale ja nie mam ADHD. A idiotka jestes sama... Odpowiedz Link
f_emmefatale Re: Okres w trakcie przerwy.... 25.02.08, 20:28 To nie jest bzdura, w zależności od tego co jest przyczyną nieregularnych cykli. Leczy się,np.PCO ,które objawia się m.in. nieregularnymi miesiączkami. Odpowiedz Link
fabiankaa Re: Okres w trakcie przerwy.... 25.02.08, 20:42 Owszem, leczy sie PCO.. ale nie nieregularne miesiaczki. PCO leczy sie w ten sposob, ze usypia sie jajniki. Ale cykle wcale nie staja sie regularne. Bo trudno nazwac cyklem cos, gdzie nie ma owulacji, a krwawienie tylko "udaje" okres. No ale mniejsza o terminologie. Chodzi mi tylko o to, ze same pigulki nie wylecza nieregularnych cykli, jesli nie stwierdzi sie przyczyny tej nieregularnosci. Bo jak sie odstawi pigulki - to problem wroci. Odpowiedz Link
saba76 Re: Okres w trakcie przerwy.... 25.02.08, 21:33 dokladnie- bralam z przerwami z 8-9lat pigulki i tak jak przed tak i teraz mam nieregularny okres ( od 3lat nie biorepigułek). Co do krwawienie. Bralam rózne i prawie za kazdym razem po zmianie krwawienie przychodziło róznie np po Cilest 3 dnia, po novinette 4 dnia po Hormocośtam 1dnia po odstawieniu. Wszystko zalezy od organizmu. 1wsze 3 cykle tez moga być inne ,zanim organizm przywyknie do "cyklu" brania pig. Długośc , mi okres znikal przewaznie przy 1wszej tabletce z nastepnego opakowania niezaleznie od tego kiedy zaczą się. Co do ADHD i wyzwisk- nie ładnie, nikt z ADHD nie moze być traktowany jak idiota, bo to nie tu leży przyczyna- nioe mozna szufladkować ludzi i ich chorób. Odpowiedz Link
fabiankaa Re: Okres w trakcie przerwy.... 25.02.08, 21:46 Alez ja bynajmniej nie lacze ADHD z byciem idiotką. Ja tylko wspomnialam, ze nie mam ADHD, a autorka watku, ktora nazwala mnie idiotka - sama nią jest. Odpowiedz Link
mandy20 Re: Okres w trakcie przerwy.... 25.02.08, 22:19 fabiankaa prosiłam, żebyś się już nie wypowiadała... Nie dziw się, że oceniam Cię w ten czy inny sposób. Po raz pierwszy stosuję tego typu antykoncepcję i trochę mnie to stresuje, a Ty wyskakujesz na mnie jakbymnie wiadomo co zrobiła. To, że nie znam fachowej terminologii związanej z cyklem, nie oznacza, że jestm tępą panienką, która jak zasugerowałaś nie zapoznała się z ulotką. Więc skoro nie chcesz, być nazywana idiotką zadtanów się czy, aby na pewno odpowiadasz na zadane i pytanie i trzymaj krócej palec na !. Zapytałam ile dni trwa okres podczs stosowania antykoncepcji, a "usłyszałam" krzyk, że to nie okres bo nie ma owulacji i żebym poczytałą ulotkę. Jeśli chcesz wiedzieć, szczegółowo przeczytałam tę ulotkę zanim wzięłam pierwszą tabletkę, co nie znaczy, że nie mam prawa zapytać. Nie podoba Ci się wątekto gonie odwiedzaj! Odpowiedz Link
doral2 Re: Okres w trakcie przerwy.... 26.02.08, 08:18 Mandy, gdybyś szczegółowo przeczytała ulotkę, wiedziałabyś że tabletki zatrzymują owulację....gdybyś wykrzesala z siebie odrobine wysiłku poszukałabyś na googlach informacji nt. krwawienia z odstawienia oraz działania tabletek antykoncepcyjnych... ale ty poszłaś po najmniejszej linii oporu, wrzucając na forum pytanie, które przewinęło się tu tysiące razy, za każdym razem jak leniwa panienka biorąca pierwsze opakowanie nie doczytała ulotki... i postapiłaś dokładnie tak samo jak tysiące leniwych panienek przed tobą - na uświadomienie zachodzących w tobie procesów (opisanych zresztą w ulotce i to dokładnie) wyskoczyłaś z buzią i nawyzywałaś osoby udzielające ci rad od idiotek...nie zadałaś sobie trudu przeszukania forum, przeczytania bodaj podstawowych wątków na forum... zachodzi zatem pytanie - kto tu rzeczywiście jest idiotką?? Odpowiedz Link
zosiaczek25 Re: Okres w trakcie przerwy.... 26.02.08, 17:39 Haha! Usmialam sie z tego leczenia nieregularnych cykli pigulkami anty. Chetnie bym sie dowiedziala, na czym to leczenie wedlug takiego "doktora" polega. To, ze cykle staja sie w trakcie brania pigulek regularne, nikogo nie dziwi, bo sa to cykle sztuczne. Po odstawieniu pigulek powraca z czasem normalny okres. Odpowiedz Link
mandy20 Re: Okres w trakcie przerwy.... 26.02.08, 18:00 Słyszałam różne opinie na temat tego forum, ale teraz już wiem, że jest beznadziejne. Nie dość, że ludzie nie potrafią odpowiadać na zadawane pytanie to jeszcze mają pretensje, że ktoś źle myśli na ich temat. Tak więc wybaczcie, że zapytałam. Owszem informacje są w ulotce i w internecie, co nie znaczy, że nie można zapytać na forum. W końcu od tego te fora są. Zresztą nie prosiłam o opinię na temat założonego przeze mnie wątku, a o informacje na zadane przeze mnie pytania. Odpowiedz Link
zosiaczek25 Re: Okres w trakcie przerwy.... 26.02.08, 18:19 A na nogi probowalas sie juz leczyc? mandy20 napisała: . Nie dość, że ludzie nie potrafią odpowiadać na > zadawane pytanie to jeszcze mają pretensje, że ktoś źle myśli na ich > temat. A ty nie potrafisz czytac ze zrozumieniem. I masz problemy z napisaniem odpowiedzi do wlasciwej osoby. Sex jest dla doroslych. Poczekaj wiec az dorosniesz. Odpowiedz Link
fabiankaa Re: Okres w trakcie przerwy.... 26.02.08, 20:51 Mandy, no do cholery, nie wytrzymam... To jest forum PUBLICZNE, a nie eksperckie. Tutaj nie odpowiada fachowiec tylko laicy. I nie dlatego, ze musza, ale dlatego ze chca. I odpowiadają ci laicy TAK, JAK IM SIE PODOBA !!!!!!!!!!!!! A jesli uwazasz,ze to forum jest beznadziejne - to nikt cie tu nie trzyma. Rzeczy, o ktore pytalas, sa BANALNE i kazda, srednio rozgarnieta małpa znalazlaby na nie odpowiedzi na tym forum albo w googlach. ale mniej rozgarniete malpy potrafia tylko od idiotek wyzywac.... Odpowiedz Link