Dodaj do ulubionych

Hłasko w tę i z powrotem

IP: *.acn.pl 15.01.04, 00:04
Żeby chociaż ten Hłasko był dobrym pisarzem... Nic tylko gadanie o jego
rzekomej "legendzie". A to płowieje, aż zniknie, bo nie to jest ważne w
świecie muz.
Obserwuj wątek
    • Gość: BOGART HŁASKO- KING IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.04, 02:00
      JESTEM Z TOBĄ
      W TYM KRAJU NIKT NIE WIE CO TO ZNACZY BYC MARTWYM[[RICEBURNERS]
    • Gość: QR Re: Hłasko w tę i z powrotem IP: *.prem.tmns.net.au 15.01.04, 02:19
      JK jest idiota, albo polonista typu Aleksandra Jakubowska. Dzieki takim durniom
      w polskim swiecie muz licza sie tacy dzisiejsi folksdojcze jak Wajda, Konwicki
      itd.,a narod wychowany na sztuce tych muz pelen jest aferzystow z SLD i
      reprezentowany w Sejmie przez Leppera, Begerowa, Blachowiak nie mowiac juz o
      prezydencie i premierze. Hlasko byl jednym z najwiekszych talentow literackich
      PRL i dobrze, ze pokazano jak ojcowie dzisiejszej lewicy ten talent wykonczyli.
      Ale zeby to zrozumiec trzeba miec troche wiecej charakteru i inteligencji niz JK
      • Gość: Starszy Pan Odgryz se cos z rozpaczy IP: *.dip.t-dialin.net 15.01.04, 06:55
        Zanim nastepnym razem nazwiesz Wajde i Konwickiego folsdeuczami, odgryz sobie
        jakas czesc ciala i poloz sie spac. Nic przeciwko Hlasce, ale jak widac opierasz
        bardziej swoj swiatopoglad na wspomnianym w artykule Kruczkowskim, lepiej zostaw
        te sprawy ludziom, ktorzy te czasy pamietaja i ktorzy sie na tematyce znaja, a
        nie mieszaj nurtow, pol dzilalnosci i epok.
    • Gość: Karol Re: Hłasko w tę i z powrotem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.04, 10:06
      A czy Hłasko nie przebywał też przez jakiś czas w Stanach? Tak mi się wydaje, ale w artykule nic na temat nie pisze, ani slowa...
      • baky Re: Hłasko w tę i z powrotem 15.01.04, 10:44
        Hlasko? Walka wielkiej witalnosci z niedowladem tworczym.
        Kto dzis czyta te izraelskie westerny?
        • Gość: leonardo Re: Hłasko w tę i z powrotem IP: 80.55.195.* 15.01.04, 14:00
          Przeczytałem Hłaskę po raz pierwszy ok roku 80-90 nie pamiętam. W każdym razie
          wtedy byłem młodszy a inaczej się to czytało. Obecnie drugi raz
          przeczytałem ,,Piękni dwudziestoletni''. I cóż życie przerosło autora. Niestety
          wykpiwany przez niego świat i jego ujęcie tego świata nijak się ma do
          rzeczywistości. Hłasce zabrakło dystansu do niektórych spraw a nie był świadomy
          co czeka nas w przyszłości. Dlatego oddajmy mu to co należne ale rzeczywiście
          nie trzeba przesadzać co do jego twórczości. Nie jest najwyższych lotów i to
          wszystko. Teraz w dobie internetu wiele jest w nim utworów nieznanych twórców
          wcale nie gorszych a wielu jeszcze na pewno takowych zaistnieje.
          • Gość: yanneck Re: Hłasko w tę i z powrotem IP: *.olesnica.sdi.tpnet.pl 16.01.04, 19:28
            jedno jest pewne - w dobie internetu ciężko o tak barwne życie, jakie wiódł
            hłasko i takie mam wrażenie, że niektórzy z wypowiadających się tu internautów
            trochę boli fakt, że w porównaniu z nim ich życie jest z lekka wyblakłe
        • Gość: gruby Re: Hłasko w tę i z powrotem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.04, 02:51
          ja czytam te westerny od 15 lat i ciągle mnie fascynują. Marek był jest i
          będzie moim idolem, choc są momenty,że o nim zapominam, to wraca jak bumerang
          • Gość: Karol Re: Hłasko w tę i z powrotem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.04, 17:01
            U mnie jest podobnie :) Tyle że nie od 15 lat, a pięciu...
        • Gość: Miła Hłasko tutaj!!!! IP: 217.96.97.* 05.02.04, 09:24
          Ja bardzo lubie czytac jego opowiadania.Nauczyłam sie troche inaczej patrzec
          na swiat.Wiem ze nie jest kolorowy.Ale wiem ze ludzie silni moga przezyc swoje
          zycie tak jak chca.baky
        • Gość: Miła Hłasko tutaj!!!! IP: 217.96.97.* 05.02.04, 09:28
          Ja bardzo lubie czytac jego opowiadania.Nauczyłam sie troche inaczej patrzec
          na swiat.Wiem ze nie jest kolorowy.Ale wiem ze ludzie silni moga przezyc swoje
          zycie tak jak chca.baky a powiedz mi kto przyznaje sie do suchania
          Wisniewskiego?kazdy sie wypiera ale jednak słuchałaś.Tajk jest z wielona
          innymi sprawami.Ja naprawde lubie czytac te"izraelskie westerny".Pozdrawiam
          wszystkich popierajacych moja wypowiedz i przeciwników tez.Pa
    • Gość: Tatry Re: Hłasko w tę i z powrotem IP: *.bredband.comhem.se 15.01.04, 17:54
      Ciekaw jestem jak dzisiaj czuja sie "dyplomatyczne pieski" wymienione
      w artykule.Pelno ich bylo w konsulatach i ambasadach i wiele ludzi ucierpialo
      z powodu ich ideologicznej gorliwosci.Mam nadzieje,ze nie pracuja nadal w
      dyplomacji.
    • Gość: iga Re: Hłasko w tę i z powrotem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.04, 22:46
      Kino Polska daje teraz film Petla (jeszcze chyba przez kilka dni)
      polecam wszystkim
    • Gość: agata Re: Hłasko w tę i z powrotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 16:46
      Hłasko jest jest pisarzem,którego wszystkie utwory kocha mój mąż,wraca do nich
      nieustannie.Ja również uważam Hłaskę za nietuzinkowego pisarza,a jego życie za
      barwne i dalekie od nudy pokoleń internetu,choć dla mnie zbyt "mołojeckie"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka