Gość: JK IP: *.acn.pl 15.01.04, 00:04 Żeby chociaż ten Hłasko był dobrym pisarzem... Nic tylko gadanie o jego rzekomej "legendzie". A to płowieje, aż zniknie, bo nie to jest ważne w świecie muz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: BOGART HŁASKO- KING IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.04, 02:00 JESTEM Z TOBĄ W TYM KRAJU NIKT NIE WIE CO TO ZNACZY BYC MARTWYM[[RICEBURNERS] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QR Re: Hłasko w tę i z powrotem IP: *.prem.tmns.net.au 15.01.04, 02:19 JK jest idiota, albo polonista typu Aleksandra Jakubowska. Dzieki takim durniom w polskim swiecie muz licza sie tacy dzisiejsi folksdojcze jak Wajda, Konwicki itd.,a narod wychowany na sztuce tych muz pelen jest aferzystow z SLD i reprezentowany w Sejmie przez Leppera, Begerowa, Blachowiak nie mowiac juz o prezydencie i premierze. Hlasko byl jednym z najwiekszych talentow literackich PRL i dobrze, ze pokazano jak ojcowie dzisiejszej lewicy ten talent wykonczyli. Ale zeby to zrozumiec trzeba miec troche wiecej charakteru i inteligencji niz JK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Starszy Pan Odgryz se cos z rozpaczy IP: *.dip.t-dialin.net 15.01.04, 06:55 Zanim nastepnym razem nazwiesz Wajde i Konwickiego folsdeuczami, odgryz sobie jakas czesc ciala i poloz sie spac. Nic przeciwko Hlasce, ale jak widac opierasz bardziej swoj swiatopoglad na wspomnianym w artykule Kruczkowskim, lepiej zostaw te sprawy ludziom, ktorzy te czasy pamietaja i ktorzy sie na tematyce znaja, a nie mieszaj nurtow, pol dzilalnosci i epok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Hłasko w tę i z powrotem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.04, 10:06 A czy Hłasko nie przebywał też przez jakiś czas w Stanach? Tak mi się wydaje, ale w artykule nic na temat nie pisze, ani slowa... Odpowiedz Link Zgłoś
baky Re: Hłasko w tę i z powrotem 15.01.04, 10:44 Hlasko? Walka wielkiej witalnosci z niedowladem tworczym. Kto dzis czyta te izraelskie westerny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonardo Re: Hłasko w tę i z powrotem IP: 80.55.195.* 15.01.04, 14:00 Przeczytałem Hłaskę po raz pierwszy ok roku 80-90 nie pamiętam. W każdym razie wtedy byłem młodszy a inaczej się to czytało. Obecnie drugi raz przeczytałem ,,Piękni dwudziestoletni''. I cóż życie przerosło autora. Niestety wykpiwany przez niego świat i jego ujęcie tego świata nijak się ma do rzeczywistości. Hłasce zabrakło dystansu do niektórych spraw a nie był świadomy co czeka nas w przyszłości. Dlatego oddajmy mu to co należne ale rzeczywiście nie trzeba przesadzać co do jego twórczości. Nie jest najwyższych lotów i to wszystko. Teraz w dobie internetu wiele jest w nim utworów nieznanych twórców wcale nie gorszych a wielu jeszcze na pewno takowych zaistnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yanneck Re: Hłasko w tę i z powrotem IP: *.olesnica.sdi.tpnet.pl 16.01.04, 19:28 jedno jest pewne - w dobie internetu ciężko o tak barwne życie, jakie wiódł hłasko i takie mam wrażenie, że niektórzy z wypowiadających się tu internautów trochę boli fakt, że w porównaniu z nim ich życie jest z lekka wyblakłe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby Re: Hłasko w tę i z powrotem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.04, 02:51 ja czytam te westerny od 15 lat i ciągle mnie fascynują. Marek był jest i będzie moim idolem, choc są momenty,że o nim zapominam, to wraca jak bumerang Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Hłasko w tę i z powrotem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.04, 17:01 U mnie jest podobnie :) Tyle że nie od 15 lat, a pięciu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miła Hłasko tutaj!!!! IP: 217.96.97.* 05.02.04, 09:24 Ja bardzo lubie czytac jego opowiadania.Nauczyłam sie troche inaczej patrzec na swiat.Wiem ze nie jest kolorowy.Ale wiem ze ludzie silni moga przezyc swoje zycie tak jak chca.baky Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miła Hłasko tutaj!!!! IP: 217.96.97.* 05.02.04, 09:28 Ja bardzo lubie czytac jego opowiadania.Nauczyłam sie troche inaczej patrzec na swiat.Wiem ze nie jest kolorowy.Ale wiem ze ludzie silni moga przezyc swoje zycie tak jak chca.baky a powiedz mi kto przyznaje sie do suchania Wisniewskiego?kazdy sie wypiera ale jednak słuchałaś.Tajk jest z wielona innymi sprawami.Ja naprawde lubie czytac te"izraelskie westerny".Pozdrawiam wszystkich popierajacych moja wypowiedz i przeciwników tez.Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tatry Re: Hłasko w tę i z powrotem IP: *.bredband.comhem.se 15.01.04, 17:54 Ciekaw jestem jak dzisiaj czuja sie "dyplomatyczne pieski" wymienione w artykule.Pelno ich bylo w konsulatach i ambasadach i wiele ludzi ucierpialo z powodu ich ideologicznej gorliwosci.Mam nadzieje,ze nie pracuja nadal w dyplomacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: Hłasko w tę i z powrotem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.04, 22:46 Kino Polska daje teraz film Petla (jeszcze chyba przez kilka dni) polecam wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Hłasko w tę i z powrotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 16:46 Hłasko jest jest pisarzem,którego wszystkie utwory kocha mój mąż,wraca do nich nieustannie.Ja również uważam Hłaskę za nietuzinkowego pisarza,a jego życie za barwne i dalekie od nudy pokoleń internetu,choć dla mnie zbyt "mołojeckie" Odpowiedz Link Zgłoś