Dodaj do ulubionych

Eoin Colfer

02.02.10, 14:21
Fani Colfera łączmy się!:) Jutro wejdę w posiadanie "Lotnika", do którego
notabene ma powstac niedługo film. Powiem szczerze, że nie mogę się doczekac.
Książka zarówno dla fanów przygód, jak i miłośników lotnictwa. Jeśli będzie
choc w połowie tak dobra (a ma byc lepsza) jak poprzednie historie o
Artemisie, to sukces gwarant! NADCHODZI ERA LOTNIKA!!!!!!:):):)
Obserwuj wątek
    • Gość: kobylenka Re: Eoin Colfer IP: *.multimo.pl 02.02.10, 17:45
      O dżisus, ale się ciesze, juz nie mogłam się doczekać kiedy wyjdzie ta książka.
      Kochham Colfera!!!:0 A co to za film ma być?????
      • Gość: c25 Re: Eoin Colfer IP: *.kalisz.mm.pl 02.02.10, 19:17
        tytuł "Airman"
        ale teraz pytanie kiedy bo za dużo informacji nie ma
        www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=48872&strona=
        Gil Kenan i Robert Zemeckis , którzy współpracowali już w czasie realizacji
        filmu "Straszny dom" , połączą siły ponownie. Tym razem na planie obrazu
        zatytułowanego "Airman".

Scenariusz tego animowanego filmu powstanie na motywach przygodowej książki dla
        dzieci autorstwa Eoina Colfera, irlandzkiego pisarza znanego najlepiej jako
        autor serii powieści fantastycznych o Artemisie Fowlu. Kenan zajmie się
        reżyserią obrazu, w realizacji którego wykorzystana zostanie technologia
        performance capture, a Zemeckis będzie jego producentem.

Bohaterem "Airmana" jest jest Conor Broekhart, młody mężczyzna, który pasjonuje
        się lotnictwem, inspiracji szuka w przestworzach, a jego rodzina pozostaje w
        bliskich relacjach z rodziną królewską. Kiedy król zostaje zamordowany Conor
        trafia do więzienia. Po dwóch latach ucieka i postanawia zemścić się na
        ludziach, którzy zabili króla, a także na tych, którzy nie pomogli mu w potrzebie.
        • super_elcracktotal Re: Eoin Colfer 03.02.10, 23:42
          Jak to przy filmach...bliższa data nieokreślona:) Ma byc w 2011 - tyle wiem. Na
          razie mamy książkę - "Lotnik" i ja od niej zacznę, bo zapowiada się przekozacko.
          A później można się pobawic w gierkę, bo też lada miesiąc wychodzi. Z byle "g"
          za przeproszeniem nie robili by takich produktów jak gra i film, więc spodziewam
          się niespodziewanego:) DAWAĆ "LOTNIKA" DO KSIĘGARNI!!
          • Gość: c25 Re: Eoin Colfer IP: *.kalisz.mm.pl 06.02.10, 23:53
            sprawdzałem na filmwebie ale jeszcze nic na ten temat oprócz newsa nie ma. filmu
            też jeszcze nie ma o lotniku w bazie, więc pozostaje tylko książka i czekać na
            ekranizacje

można jakoś dodać ten film do bazy?
            • super_elcracktotal Re: Eoin Colfer 07.02.10, 23:03
              Wiesz co, jeśli chodzi o film to znalazłem tylko coś takiego:
              youtube.com/watch?v=QSdDYjhuywQ . No na razie pozostaje książka - ja
              osobiście wolę najpierw czytnąc książkę a potem film, więc jak najbardziej
              trafna kolejnośc:)
              • Gość: c25 Re: Eoin Colfer IP: *.kalisz.mm.pl 09.02.10, 18:40
                ogólnie to zbyt dużo o tym filmie nie wiadomo, nie znane sa nawet jeszcze
                naziwska aktorów. znalazłem tylko na filmwebie

www.filmweb.pl/Scenarzysta+%22Narnii%22+adaptuje+powie%C5%9B%C4%87+Eoina+Colfera,News,id=55383
                Obraz wyreżyseruje Gil Kenan, a wyprodukuje Robert Zemeckis, którzy
                współpracowali przy animacji "Straszny dom". Budżet produkcji wynosi 150
                milionów dolarów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka