mamalgosia 12.08.03, 13:15 Ile rocznie czytacie książek? Proszę o rekordy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: margota Re: Rocznie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.03, 14:15 W dobryxh latach około 120, teraz z 60. Odpowiedz Link Zgłoś
vilya1 Re: Rocznie... 12.08.03, 14:19 W ósmej klasie przez calutki rok szkolny mniej więcej 5-6 książek tygodniowo. Trzeba jednak uczciwie napisać, że obok bardziej ambitnej klasyki czytałam wtedy także literaturę młodzieżowę, a tą o wiele łatwiej - zarówno ze względu na poziom, jak i objętość - połknąć w jeden wieczór. Teraz znacznie mniej, ok. 100 książek rocznie. Mało. :( A w każdym razie za mało. :( Muszę się poprawić. :) Ale od czego są pierwsze studenckie wakacje... :) Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: Rocznie... 12.08.03, 14:20 zajrzyj: www.rekordguinessawczytaniuksiazeknaczas.com Odpowiedz Link Zgłoś
panchovilla Re: Rocznie... 12.08.03, 14:22 nie czyta żadnej, bo wszystkie już przeczytałem, nawet te, co się jeszcze nie ukazały. Szkoda oczu męczyć na te grafomaństwo. p.v. Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Re: Rocznie... 12.08.03, 14:42 Uuu... Sporo. Ze trzy, albo cztery... Jak dobrze pójdzie... W zeszłym roku czytałem na przykład nowy umysł cesarza Rogera Penrose'a, przeszedłem przez Ulissesa, chyba próbowałem Cichego Donu i na odtrutkę pisma zebrane Feuerbacha... To cztery. No. Jakoś tak. A Ty, Kwik? Ile przeczytałaś? Lepsza jesteś ode mnie? Bo Raszomona to w ogóle nie pytam; jakeśmy ostatnio pili to przyniósł tyle książek, ze ja przez pół roku tyle nie widziałem - chyba ze trzy na raz... m, .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: Rocznie... 12.08.03, 14:49 modzew, modzew. oczywiscie,ze jestem lepsza. encyklopedie brytana, to bedzie jakies 42. no i "wielka ksiazke kucharska polski i okolic". aha, zaczelam tez "slownik wulgaryzmow angielskich", jestem w polowie. mysle, ze mozna zaliczyc 44 pozycje (rok jeszcze sie nie skonczyl wiec mozesz mnie wyprzedzic - tylko nie spowoduj czolowki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kretka Re: Rocznie... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.08.03, 15:36 średnio jedną tygodniowo, co daje 52 rocznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Rocznie... 16.08.03, 12:06 W najlepszym czytelniczy roku przeczytałam 231, ale teraz bedzie o wieeele gorzej niestety Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Rocznie... 16.08.03, 18:54 mamalgosia napisała: > W najlepszym czytelniczy roku przeczytałam 231, ale teraz bedzie o wieeele > gorzej niestety 231, czyli czytałaś jedna za drugą a kiedy miałaś czas, żeby się nad każdą zastanowić? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Rocznie... 18.08.03, 11:43 Wtedy miałam w ogóle bardzo dużo czasu Odpowiedz Link Zgłoś
yennka Re: Rocznie... 16.08.03, 18:35 Juz byl kiedys taki watek i ktos tam polecal, zeby zapisywac przeczytane ksiazki. Zaczelam tak robic od nowego roku i na ten moment mam ok. 100 ksiazek, wiec jak utrzymam predkosc czytania to bedzie ok 200 (co latwo policzyc ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mo Re: Rocznie... IP: 212.244.69.* 16.08.03, 18:39 Zaczne liczyc od 1 wrzesnia, napisze za rok;))) Sporo, ale mam okresowe zrywy... czasami po 1-2 dziennie, czasami 1 przez tydzien... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszney Re: Rocznie... IP: *.crowley.pl 16.08.03, 20:38 Średnio czytam jedną, dwie książki tygodniowo, chociaż bywa różnie: powieści A.Nothomb czytam w godzinę, "Białe zęby"-ponad tydzień. Kiedyś czytałam znacznie więcej, ale teraz praca i studia zabierają mi strasznie dużo czasu, czytam wiec głównie w autobusach i na nudnych wykładach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
monika-von-zack Re: Rocznie... 17.08.03, 19:14 u mnie rekord to 50 w ciagu roku ale teraz jest tragicznie bo czytam około 20 rocznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika_kot Re: Rocznie... IP: *.icpnet.pl 17.08.03, 20:08 Roznie to bywa. Są lata lepsze i gorsze ale w sumie wychodzi jakies 60-100 rocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszek Re: Rocznie... IP: *.wp3.ptc.pl 18.08.03, 19:03 Mam wyrzuty sumienia, bo za mało... Ale czytam, bo lubię i to chyba jest najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Rocznie... 18.08.03, 19:14 Właśnie sobie zdałam sprawę, że nie umiem odpowiedzieć na to pytanie, bo nigdy nie prowadziłam, żadnych statystyk :-) Odpowiedz Link Zgłoś