mamapati 03.03.10, 21:38 Z czym Wam się kojarzy? Jesteście zapisane-i w jakiejś? Idę jutro i nie mam pojęcia co wypożyczyć Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia111177 Re: Biblioteka 03.03.10, 21:46 Oj, ja też,kiedy latem wybierałam się do biblioteki miałam mieszane uczucia. Ale udało nam się zaprzyjaźnić. A co lubisz czytać? Coś na pewno doradzimy. Odpowiedz Link
mamapati Re: Biblioteka 04.03.10, 09:04 Wszystko zależy od nastroju a teraz potrzebuję czegoś jakby to powiedzieć nie-ciężkiego.Coś co wciąga i dobrze się czyta.Harlekiny odpadają Odpowiedz Link
kasia111177 Re: Biblioteka 04.03.10, 09:11 Mnie ostatnio wciągnęła Trylogia Larssona - i kryminał i trochę powieści obyczajowej. A do poduszki poczytuję "Nianię w Londynie" - i lekkie i śmieszne Odpowiedz Link
mmascarpone Re: Biblioteka 04.03.10, 11:53 Kojarzy mi sie z miękką wykładziną,ciszą i zapachem książek.Trochę żałuję ze nie jestem teraz zapisana do żadnej,ale wszystko kupuje,pożyczam od znajomych,siostry.Moze na starość? Odpowiedz Link
monikate Re: Biblioteka 04.03.10, 18:15 Cóż, skojarzenia mogą być różne. Polecam powieść o bibliotece. Link w sygnaturce. Odpowiedz Link
baaasiiia Re: Biblioteka 04.03.10, 20:48 O mało bibliotekarką nie zostałam, więc dobrze mi się kojarzy ) Teraz jestem zapisana do dwóch, ale regularnie korzystam z jednej, to jest główne źródło mojego czytelnictwa Wypożyczam głównie nowości - akurat kupują ich całkiem niemało Odpowiedz Link
kamkap Re: Biblioteka 06.03.10, 17:18 > O mało bibliotekarką nie zostałam a ja zostałam Korzystam w miarę regularnie z dwóch. Jedna ma egzemplarz obowiązkowy, więc dużo nowości (choć niektóre wydawnictwa nic sobie nie robią i nie dostarczają egzemplarza obowiązkowego), druga mała osiedlowa ale i tam coś zawsze dla siebie znajdę Czasem też coś ze swojej pracy przyniosę Odpowiedz Link
elen.77 Re: Biblioteka 26.05.10, 11:10 kojarzy mi się z osiołkiem temu co z żłoby dano za dużo książek za mało możliwości przeczytania ich wszystkich kojarzy mi się również z wieeeellllką i ciężką torbą pełną książek z wypożyczalni dla dzieci, bo często wymieniamy książki mojej córki zapisana jestem do 4 + 1 (miasto obecne + miasto rodzinne), regularnie korzystam z 2. w najbliższym czasie zamkną nam ulubioną bibliotekę na czas remontu (straszne 3 miesiące!) i trzeba sie zabezpieczyć na ten okres zazwyczaj nie chodzę do biblioteki z kartką zapisana tytułami/nazwiskami - najpierw sprawdzam półkę z nowościami a jeśli tam nie ma nic czego nie czytałam to zagłębiam się pomiędzy regały i poluję Odpowiedz Link
anetapzn Re: Biblioteka 24.08.10, 09:29 Ja dziś po południu idę do mojej ulubionej biblioteki. Mają sporo nowości. Sama bardzo dużo kupuję ksiażek, ale nie wszystkie książki są warte, żeby wydawać na nie pieniądze (biorąc pod uwagę normalną "okładkową " cenę)w takim wypadku wolę wypożyczyć z biblioteki. Bardzo miłe panie pracują w bibliotece- na nowości (jezeli ich akurat nie ma na półce) są zapisy i gdy książką się pojawi- panie dzwonią, że jest. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Biblioteka 24.08.10, 10:33 Dobrze się kojarzy, a najukochańsza - Ossolineum. Odpowiedz Link
jarkoni Re: Biblioteka 24.08.10, 15:08 anetapzn napisała: > Ja dziś po południu idę do mojej ulubionej biblioteki. Mają sporo nowości. Sama > bardzo dużo kupuję ksiażek, ale nie wszystkie książki są warte, żeby wydawać na > nie pieniądze (biorąc pod uwagę normalną "okładkową " cenę)w takim wypadku wolę > wypożyczyć z biblioteki. Bardzo miłe panie pracują w bibliotece- na nowości > (jezeli ich akurat nie ma na półce) są zapisy i gdy książką się pojawi- panie > dzwonią, że jest Aneta, jeśli panie same dzwonią, że książka się pojawiła i że możesz przyjść - to to jest rewelacyjnie przyjazna biblioteka.. Odpowiedz Link
anetapzn Re: Biblioteka 24.08.10, 15:29 jarkoni napisał: > anetapzn napisała: > > > Ja dziś po południu idę do mojej ulubionej biblioteki. Mają sporo nowości > . Sama > > bardzo dużo kupuję ksiażek, ale nie wszystkie książki są warte, żeby wyda > wać na > > nie pieniądze (biorąc pod uwagę normalną "okładkową " cenę)w takim wypadk > u wolę > > wypożyczyć z biblioteki. Bardzo miłe panie pracują w bibliotece- na nowoś > ci > > (jezeli ich akurat nie ma na półce) są zapisy i gdy książką się pojawi- p > anie > > dzwonią, że jest > > Aneta, jeśli panie same dzwonią, że książka się pojawiła i że możesz przyjść - > to to jest rewelacyjnie przyjazna biblioteka.. No jest. Dlatego kocham ta bibliotekę. Ty chyba też jesteś z Łodzi o ile mnie pamięć nie myli????? Jeżeli tak to informacyjnie dam ci tylko znać że to biblioteka na ul. Narutowicza na przeciwko szpitala. Coś mi tak świta, ze kiedyś wspominałeś że jesteś z Łodzi....albo mam jakieś urojenia. Odpowiedz Link
jarkoni Re: Biblioteka 24.08.10, 17:07 Jestem z Łodzi, pamięć Cię nie myli.. Naprzeciwko Barlickiego? Przy Narutowicza niedaleko takiej małej poczty? Odpowiedz Link
anetapzn Re: Biblioteka 24.08.10, 17:11 jarkoni napisał: > Naprzeciwko Barlickiego? > Przy Narutowicza niedaleko takiej małej poczty? Ano taka malutka niepozorna z zewnątrz biblioteka. Miałam dziś iść ale tak sie zakręciłam, ze zapomniałam, że do końca sierpnia we wtorki nieczynna jutro pójdę. Odpowiedz Link
jarkoni Re: Biblioteka 24.08.10, 17:19 Aneta, przejeżdżałem tamtędy nie dalej jak 2-3 godziny temu, jeśli mieszkasz niedaleko, to jesteśmy sąsiadami Odpowiedz Link
anetapzn Re: Biblioteka 25.08.10, 09:33 jarkoni napisał: > Aneta, przejeżdżałem tamtędy nie dalej jak 2-3 godziny temu, jeśli mieszkasz > niedaleko, to jesteśmy sąsiadami No niestety mieszkam w drugim końcu miasta ale bibliotekę uwielbiam i bywam tam co 2-3 tygodnie. Duzy wybór nowości, a panie przemiłe. Odpowiedz Link
anetapzn Re: Biblioteka 26.08.10, 09:21 Jeszcze podobno niezła jest na ul. Ogrodowej na przeciwko wejścia do Hotelu Andels. Znajoma mi powiedziała, ale wyjątkowo mi tam nie po drodze, wiec jeszcze nie sprawdzałam. A na Narutowicza, to z nowościami, jak trafisz- nieraz jest stos tych ksiażek, które chciałabym wypozyczyć, przeczytac, a czasami nie ma prawie nic ciekawego, chociaż to już rzadko- zawsze coś się wybierze, jak nie z nowości to ze starszych ksiażek, których nie zdążyło sie jeszcze przeczytac. Odpowiedz Link
bacha1979 Re: Biblioteka 25.08.10, 15:03 Jestem, a jakże! W mojej gminnej. W sumie to wybór średni, jest za to jedna pani która ZAWSZE dobierze mi co lubię... Odpowiedz Link
maniaczytania Re: Biblioteka 25.08.10, 23:44 a ja wlasnie sie namyslam, czy sie nie zapisac do miejskiej ... Odpowiedz Link
anetapzn Re: Biblioteka 26.08.10, 09:22 maniaczytania napisała: > a ja wlasnie sie namyslam, czy sie nie zapisac do miejskiej ... Zapisz się, nic nie tracisz. Odpowiedz Link