Dodaj do ulubionych

Biblioteka

03.03.10, 21:38
Z czym Wam się kojarzy?
Jesteście zapisane-i w jakiejś?
Idę jutro i nie mam pojęcia co wypożyczyć
Obserwuj wątek
    • kasia111177 Re: Biblioteka 03.03.10, 21:46
      Oj, ja też,kiedy latem wybierałam się do biblioteki miałam mieszane uczucia. Ale
      udało nam się zaprzyjaźnić. A co lubisz czytać? Coś na pewno doradzimy.
    • mamapati Re: Biblioteka 04.03.10, 09:04
      Wszystko zależy od nastroju smile a teraz potrzebuję czegoś jakby to powiedzieć
      nie-ciężkiego.Coś co wciąga i dobrze się czyta.Harlekiny odpadają wink
      • kasia111177 Re: Biblioteka 04.03.10, 09:11
        Mnie ostatnio wciągnęła Trylogia Larssona - i kryminał i trochę powieści
        obyczajowej.
        A do poduszki poczytuję "Nianię w Londynie" - i lekkie i śmiesznewink
        • mmascarpone Re: Biblioteka 04.03.10, 11:53
          Kojarzy mi sie z miękką wykładziną,ciszą i zapachem książek.Trochę
          żałuję ze nie jestem teraz zapisana do żadnej,ale wszystko
          kupuje,pożyczam od znajomych,siostry.Moze na starość?
          • monikate Re: Biblioteka 04.03.10, 18:15
            Cóż, skojarzenia mogą być różne. Polecam powieść o bibliotece. Link w sygnaturce.
    • baaasiiia Re: Biblioteka 04.03.10, 20:48
      O mało bibliotekarką nie zostałam, więc dobrze mi się kojarzy smile)
      Teraz jestem zapisana do dwóch, ale regularnie korzystam z jednej, to jest
      główne źródło mojego czytelnictwa smile
      Wypożyczam głównie nowości - akurat kupują ich całkiem niemało smile
      • kamkap Re: Biblioteka 06.03.10, 17:18
        > O mało bibliotekarką nie zostałam

a ja zostałam smile

Korzystam w miarę regularnie z dwóch. Jedna ma egzemplarz obowiązkowy, więc dużo
        nowości (choć niektóre wydawnictwa nic sobie nie robią i nie dostarczają
        egzemplarza obowiązkowego), druga mała osiedlowa ale i tam coś zawsze dla siebie
        znajdę smile Czasem też coś ze swojej pracy przyniosę smile
    • elen.77 Re: Biblioteka 26.05.10, 11:10
      kojarzy mi się z osiołkiem smile temu co z żłoby dano big_grin za dużo książek za mało
      możliwości przeczytania ich wszystkich wink
      kojarzy mi się również z wieeeellllką i ciężką torbą pełną książek z
      wypożyczalni dla dzieci, bo często wymieniamy książki mojej córki smile

zapisana jestem do 4 + 1 (miasto obecne + miasto rodzinne), regularnie korzystam
      z 2.

w najbliższym czasie zamkną nam ulubioną bibliotekę na czas remontu (straszne 3
      miesiące!) i trzeba sie zabezpieczyć na ten okres smile

zazwyczaj nie chodzę do biblioteki z kartką zapisana tytułami/nazwiskami -
      najpierw sprawdzam półkę z nowościami a jeśli tam nie ma nic czego nie czytałam
      to zagłębiam się pomiędzy regały i poluję wink
    • megi1973 Re: Biblioteka 26.05.10, 11:23
      a ja do biblioteki wynoszę książkismile
      • anetapzn Re: Biblioteka 24.08.10, 09:29
        Ja dziś po południu idę do mojej ulubionej biblioteki. Mają sporo nowości. Sama
        bardzo dużo kupuję ksiażek, ale nie wszystkie książki są warte, żeby wydawać na
        nie pieniądze (biorąc pod uwagę normalną "okładkową " cenę)w takim wypadku wolę
        wypożyczyć z biblioteki. Bardzo miłe panie pracują w bibliotece- na nowości
        (jezeli ich akurat nie ma na półce) są zapisy i gdy książką się pojawi- panie
        dzwonią, że jestsmile.
        • ewa9717 Re: Biblioteka 24.08.10, 10:33
          Dobrze się kojarzy, a najukochańsza - Ossolineum.
        • jarkoni Re: Biblioteka 24.08.10, 15:08
          anetapzn napisała:

> Ja dziś po południu idę do mojej ulubionej biblioteki. Mają sporo nowości. Sama
          > bardzo dużo kupuję ksiażek, ale nie wszystkie książki są warte, żeby wydawać na
          > nie pieniądze (biorąc pod uwagę normalną "okładkową " cenę)w takim wypadku wolę
          > wypożyczyć z biblioteki. Bardzo miłe panie pracują w bibliotece- na nowości
          > (jezeli ich akurat nie ma na półce) są zapisy i gdy książką się pojawi- panie
          > dzwonią, że jestsmile

Aneta, jeśli panie same dzwonią, że książka się pojawiła i że możesz przyjść -
          to to jest rewelacyjnie przyjazna biblioteka..
          • anetapzn Re: Biblioteka 24.08.10, 15:29
            jarkoni napisał:

> anetapzn napisała:
            >
            > > Ja dziś po południu idę do mojej ulubionej biblioteki. Mają sporo nowości
            > . Sama
            > > bardzo dużo kupuję ksiażek, ale nie wszystkie książki są warte, żeby wyda
            > wać na
            > > nie pieniądze (biorąc pod uwagę normalną "okładkową " cenę)w takim wypadk
            > u wolę
            > > wypożyczyć z biblioteki. Bardzo miłe panie pracują w bibliotece- na nowoś
            > ci
            > > (jezeli ich akurat nie ma na półce) są zapisy i gdy książką się pojawi- p
            > anie
            > > dzwonią, że jestsmile
            >
            > Aneta, jeśli panie same dzwonią, że książka się pojawiła i że możesz przyjść -
            > to to jest rewelacyjnie przyjazna biblioteka..

No jestsmile. Dlatego kocham ta bibliotekęsmile. Ty chyba też jesteś z Łodzi o ile
            mnie pamięć nie myli????? Jeżeli tak to informacyjnie dam ci tylko znać że to
            biblioteka na ul. Narutowicza na przeciwko szpitala. smile Coś mi tak świta, ze
            kiedyś wspominałeś że jesteś z Łodzi....albo mam jakieś urojeniasmile.
            • jarkoni Re: Biblioteka 24.08.10, 17:07
              Jestem z Łodzi, pamięć Cię nie myli..
              Naprzeciwko Barlickiego?
              Przy Narutowicza niedaleko takiej małej poczty?
              • anetapzn Re: Biblioteka 24.08.10, 17:11
                jarkoni napisał:

> Naprzeciwko Barlickiego?
                > Przy Narutowicza niedaleko takiej małej poczty?
                Anosmile taka malutka niepozorna z zewnątrz biblioteka. Miałam dziś iść ale tak sie
                zakręciłam, ze zapomniałam, że do końca sierpnia we wtorki nieczynnasad jutro pójdę.
                • jarkoni Re: Biblioteka 24.08.10, 17:19
                  Aneta, przejeżdżałem tamtędy nie dalej jak 2-3 godziny temu, jeśli mieszkasz
                  niedaleko, to jesteśmy sąsiadami smile
                  • anetapzn Re: Biblioteka 25.08.10, 09:33
                    jarkoni napisał:

> Aneta, przejeżdżałem tamtędy nie dalej jak 2-3 godziny temu, jeśli mieszkasz
                    > niedaleko, to jesteśmy sąsiadami smile
                    No niestety mieszkam w drugim końcu miasta ale bibliotekę uwielbiam i bywam tam
                    co 2-3 tygodniesmile. Duzy wybór nowości, a panie przemiłe.
                    • jarkoni Re: Biblioteka 25.08.10, 18:06
                      Sprawdzę tę bibliotekę, dzięki za namiary smile
                      • anetapzn Re: Biblioteka 26.08.10, 09:21
                        Jeszcze podobno niezła jest na ul. Ogrodowej na przeciwko wejścia do Hotelu
                        Andels. Znajoma mi powiedziała, ale wyjątkowo mi tam nie po drodze, wiec jeszcze
                        nie sprawdzałam. A na Narutowicza, to z nowościami, jak trafisz- nieraz jest
                        stos tych ksiażek, które chciałabym wypozyczyć, przeczytac, a czasami nie ma
                        prawie nic ciekawego, chociaż to już rzadko- zawsze coś się wybierze, jak nie z
                        nowości to ze starszych ksiażek, których nie zdążyło sie jeszcze przeczytac.
    • bacha1979 Re: Biblioteka 25.08.10, 15:03
      Jestem, a jakże! W mojej gminnej. W sumie to wybór średni, jest za to jedna pani
      która ZAWSZE dobierze mi co lubię...
    • maniaczytania Re: Biblioteka 25.08.10, 23:44
      a ja wlasnie sie namyslam, czy sie nie zapisac do miejskiej ...
      • anetapzn Re: Biblioteka 26.08.10, 09:22
        maniaczytania napisała:

> a ja wlasnie sie namyslam, czy sie nie zapisac do miejskiej ...
        Zapisz się, nic nie traciszsmile.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka