Dodaj do ulubionych

Stachura-pytanie

15.01.08, 19:44
czy w ogole bylo wydane cos takiego jak "dziela wszystkie" Edwarda Stachury? wydawalo mi sie,ze chyba byl jakis pieciotomowy zbior,ale nie wiem,czy tam bylo wszystko,zreszta teraz chyba jest do kupienia jedynie z drugiej reki,a mi chodzi o cos nowszego...
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: Stachura-pytanie 16.01.08, 21:08
      Pięciotomowy zbiór był uzupełniony o szósty zeszyt, "Postscriptum".
      • Gość: otto Re: Stachura-pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 22:45
        W zbiorze wydanym w latach 80tych zaczytywało się mnóstwo młodych
        ludzi.Dzisiaj chyba niewielu czyta Stachurę.A właściwie ciekawe jak
        odebrałoby się takie pisaństwo teraz.
        Można spróbować.
        • mapix Re: Stachura-pytanie 22.01.08, 17:28
          rzeczywiście Stachurę teraz chyba rzadziej się czyta. dla mnie to książki, do
          których zawsze będę wracać, najlepsze jest słynne wydanie w dżinsowej oprawie
          (teraz do zdobycia chyba tylko w antykwariatach). jeśli chodzi o nowe wydania to
          widziałam w księgarni kilka książek Stachury w twardej oprawie jakiegoś
          wydawnictwa z Torunia, nazwy nie pamiętam.
          • Gość: niezwilczona Re: Stachura-pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 21:38
            Stachura jest teraz głównie znany przez piosenki, które z jego wierszy zrobiło
            np. SDM. Pięciotomówka to rzeczywiście tylko w antykwariatach już jest dostępna,
            ale Cała jaskrawość, Fabula rasa czy podstawowe tomiki zbiorcze to na merlinie
            zupełnie spokojnie są do dostania.
            • Gość: 23 Re: Stachura-pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 22:38
              To wszystko prawda,lecz to pisanie bardzo już dzisiaj trąci myszką.
    • Gość: king ink Re: Stachura-pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.08, 11:18
      No i są jeszcze listy. Całkiem niedawno wydane - do pisarzy (chyba wyd. Iskry) i
      do Danuty Pawłowskiej (PIW lub Czytelnik). Te do pisarzy całkiem ciekawe (i
      świetnie wydane), te drugie jeszcze nie wpadły mi w ręce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka