Gość: Ethlinn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.03, 18:43 Czym kierujecie się przy wyborze książki do czytania? Inaczej: co skłania Was do sięgnięcia po jakąś książkę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orales73 Re: Czym kierujecie się... 01.12.03, 10:57 gatunek, autor, recenzja, tematyka. to zalezy Odpowiedz Link Zgłoś
mowawe Re: Czym kierujecie się... 01.12.03, 15:59 Ostatnio wypowiedziami i postami na tym forum. W ten sposób sięgnęłam po Fossum, Sparksa. Teraz sięgam po Daphne du Maurier - również tu poleconą. Czytam różne zapowiedzi. Nierzadko w literaturze czysto zawodowej doradzają mi koledzy po fachu. Czasem zwodzą mnie spece od marketingu i czytam książkę tylko dlatego, że zaciekwia mnie notka na końcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaga Re: Czym kierujecie się... IP: *.chello.pl 02.12.03, 11:43 Oooo! A można wiedzieć, po którą książkę DdM sięgnęłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
mowawe Oberża na pustkowiu 02.12.03, 13:53 Oberża na pustkowiu. Niestety sięgnięcie wygląda na razie tak, że poszłam po nią do biblioteki, przyniosłam i położyłam na półce. Chyba poczeka do świąt, wtedy będę mieć czas by przeczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Czym kierujecie się... 01.12.03, 16:51 Czytam nowe i nieznane mi ksiazki ulubionych autorow. Ostatnio sporo kieruje sie rekomendacjami z forum. Pomaga mi tez "The New Yorker" i www.randomhouse.com/boldtype/ Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Czym kierujecie się... 01.12.03, 16:59 I jeszcze kieruje sie opiniami kilkorga przyjaciol, o ktorych gustach literackich mam dobre zdanie... Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: Czym kierujecie się... 02.12.03, 18:38 Rzeczywistość mnie zmusza. Kryterium jest również dostępność w bibliotekach i czytelniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ethlinn Re: Czym kierujecie się... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.03, 23:31 A czy zdarzyło sie Wam sięgnąć po książkę ze względu na ciekawy tytuł? Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Czym kierujecie się... 02.12.03, 17:08 najczesciej autor (ktorego wczesniej czytalam i mi sie podobalo), rekomendacje znajomych, a czasami po prostu jakis taki niewytlumaczalny impuls - nie wiem, okladka, tytul, cos mnie zaintryguje i wtedy kupuje lub pozyczam Odpowiedz Link Zgłoś
dodwig1 Re: Czym kierujecie się... 05.12.03, 20:20 Zależy jaką książkę chcę czytać. Ale przeważnie recenzją książki np. w czasopismach lub też swoim nastrojem. Jeżeli jestem w dołku psychicznym sięgam po książkę optymistyczną - tu polecam "Tango z motylem" Dachówny. Odpowiedz Link Zgłoś
panchovilla Re: Czym kierujecie się... 09.12.03, 11:57 najczęsciej reklamą na wiatach przystankowych i kioskach ruchu, są takie kolorowe, a niektóre nawet podświetlone, co zimą ma duże znaczenie bo już o 3 robi się ciemno. pancho Odpowiedz Link Zgłoś