Dodaj do ulubionych

Farbki żelowe-co polecacie?????????????

01.03.05, 10:12
Jak w temacie!!!!(:
Obserwuj wątek
    • mroczna_panna Re: Farbki żelowe-co polecacie????????????? 01.03.05, 10:39
      Ja gorąco polecam farbki Nerchau...są moze ciut droższe nizinne dostepne na
      rynku, ale baardzooo dobre, trwałe i na prawdę fajne.
      • rosa_canina Re: Farbki żelowe-co polecacie????????????? 02.03.05, 23:16
        chodzi o takie na folie, ktore po wyschnieciu mozna odkleic i nakleic na
        obojetnie jaka powierzchnie? jesli tak, to ja kupilamna probe jakies czeskie,
        najtansze jakie w markecie byly i na przystrajanie okna, mebelkow, kartke czy
        czegokolwiek nadaja sie idealnie - wedlug mnie. ale jesli nie chodzi o takie
        farbki, to nie mam pojecia:D

pozdrawiam
        • mroczna_panna Re: Farbki żelowe-co polecacie????????????? 03.03.05, 19:35
          Czeskie?Znaczy jaka firma??
          • rosa_canina no chyba czeskie...:) 03.03.05, 22:59
            "koh-i-noor" sa w plastikowych tubkach, albo malych po 10,5ml i wtedy sa w
            zestawach (malych i wiekszych), albo duze tuby w markecie sprzedawane na
            sztuki - rozne kolory, konturowki tez. na opakowaniu napis kolorowy "window
            colours" a pod nim niebieskimi literami "farby na sklo". na opakowaniu byla
            instrukcja zdaje sie, ze po czesku, slowacku i "prawie" po poslku - o ile
            dobrze pamietam, bo juz dawno je kupowalam. innych nie uzywalam, wiec nie mam
            porownania, ale chce zrobic dekoracje swiateczne do domu i na witryny w aptece
            i mam zamiar uzyc wlansie tych. te duze tubki po 5-6 zeta chyba sa.

pozdrawiam
            • mroczna_panna Re: help !!! farba mi wylala 04.03.05, 07:44
              No widzisz...ja mam na opakowaniu farb napisane, że nie spierają sie z
              materiału..Kiedyś umoczyłam w farbie rękaw bluzki...to było dawno, bluzka prana
              juzod tej pory ze 100 razy i nie zlazło...ani kapkę...Także nie hcę Cię
              martwić,ale to chyba nie takie prote pozbyć sie tego świństwa....W każdym razie
              powodzenia...Mam nadzieje, ze Cisię uda.
              • mroczna_panna nie wiem jak to się stało.... 04.03.05, 07:46
                Nie mam zielonego pojecia jak to siestało,z ę to siętutaj pojawiło..Nic nie
                rozumiem z tego.Wybaczcie, bo to jakis psikus gazety.

Ja na tomiast chcialam się zapytać jak te farbki się sprawują czeskie...Dobrze
                się odrywaja?? Mają ładne kolorki?? No i najważniejsze, gdzie je kupujesz??
                • rosa_canina Re: nie wiem jak to się stało.... 05.03.05, 14:24
                  wlasnie zakupilam pare tych duzych tubek - po 60ml sa i kosztowaly ok 5,50.
                  kupilam je w carrefourze. mialam maly zestaw poprzednio - tylko kilka kolorkow,
                  ale bardzo ladnie wygladaly po wyschnieciu (na mokro nieciekawie), bardzo
                  ladnie sie zlewaly, jak sie porobilo kreski wykalaczka. po wyschnieciu odrywaly
                  sie latwo i bez problemu mozna bylo je poprzyklejac na cokolwiek - probowalam
                  na sloiku i na kartce. trzeba tylko pamietac, zeby wypelnienie idealnie
                  dochodzilo do kontur, ale to chyba oczywsite. powtarzam, ze nie mam porownania
                  z innymi, ale te wedlug mnie sa bardzo fajne, zwlaszca, ze dekoracja nie ma
                  chyba przetrwac lat, tylko okres swiateczny , przynajmniej jesli o mnie chodzi.
                  co do trwalosci - namalowalam wzorek na foliowej koszulce i zostawilam na dwa
                  miesiace - odkleil sie, ale juz sie nie chcial do niczego kleic. mam nadzieje,
                  ze powiedzialam ci juz wszystko:) gdyby jeszcze cie cos interesowalo na temat
                  tych barbek, daj znac.

pozdrawiam:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka