mroczna_panna Re: Farbki żelowe-co polecacie????????????? 01.03.05, 10:39 Ja gorąco polecam farbki Nerchau...są moze ciut droższe nizinne dostepne na rynku, ale baardzooo dobre, trwałe i na prawdę fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_canina Re: Farbki żelowe-co polecacie????????????? 02.03.05, 23:16 chodzi o takie na folie, ktore po wyschnieciu mozna odkleic i nakleic na obojetnie jaka powierzchnie? jesli tak, to ja kupilamna probe jakies czeskie, najtansze jakie w markecie byly i na przystrajanie okna, mebelkow, kartke czy czegokolwiek nadaja sie idealnie - wedlug mnie. ale jesli nie chodzi o takie farbki, to nie mam pojecia:D pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mroczna_panna Re: Farbki żelowe-co polecacie????????????? 03.03.05, 19:35 Czeskie?Znaczy jaka firma?? Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_canina no chyba czeskie...:) 03.03.05, 22:59 "koh-i-noor" sa w plastikowych tubkach, albo malych po 10,5ml i wtedy sa w zestawach (malych i wiekszych), albo duze tuby w markecie sprzedawane na sztuki - rozne kolory, konturowki tez. na opakowaniu napis kolorowy "window colours" a pod nim niebieskimi literami "farby na sklo". na opakowaniu byla instrukcja zdaje sie, ze po czesku, slowacku i "prawie" po poslku - o ile dobrze pamietam, bo juz dawno je kupowalam. innych nie uzywalam, wiec nie mam porownania, ale chce zrobic dekoracje swiateczne do domu i na witryny w aptece i mam zamiar uzyc wlansie tych. te duze tubki po 5-6 zeta chyba sa. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mroczna_panna Re: help !!! farba mi wylala 04.03.05, 07:44 No widzisz...ja mam na opakowaniu farb napisane, że nie spierają sie z materiału..Kiedyś umoczyłam w farbie rękaw bluzki...to było dawno, bluzka prana juzod tej pory ze 100 razy i nie zlazło...ani kapkę...Także nie hcę Cię martwić,ale to chyba nie takie prote pozbyć sie tego świństwa....W każdym razie powodzenia...Mam nadzieje, ze Cisię uda. Odpowiedz Link Zgłoś
mroczna_panna nie wiem jak to się stało.... 04.03.05, 07:46 Nie mam zielonego pojecia jak to siestało,z ę to siętutaj pojawiło..Nic nie rozumiem z tego.Wybaczcie, bo to jakis psikus gazety. Ja na tomiast chcialam się zapytać jak te farbki się sprawują czeskie...Dobrze się odrywaja?? Mają ładne kolorki?? No i najważniejsze, gdzie je kupujesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_canina Re: nie wiem jak to się stało.... 05.03.05, 14:24 wlasnie zakupilam pare tych duzych tubek - po 60ml sa i kosztowaly ok 5,50. kupilam je w carrefourze. mialam maly zestaw poprzednio - tylko kilka kolorkow, ale bardzo ladnie wygladaly po wyschnieciu (na mokro nieciekawie), bardzo ladnie sie zlewaly, jak sie porobilo kreski wykalaczka. po wyschnieciu odrywaly sie latwo i bez problemu mozna bylo je poprzyklejac na cokolwiek - probowalam na sloiku i na kartce. trzeba tylko pamietac, zeby wypelnienie idealnie dochodzilo do kontur, ale to chyba oczywsite. powtarzam, ze nie mam porownania z innymi, ale te wedlug mnie sa bardzo fajne, zwlaszca, ze dekoracja nie ma chyba przetrwac lat, tylko okres swiateczny , przynajmniej jesli o mnie chodzi. co do trwalosci - namalowalam wzorek na foliowej koszulce i zostawilam na dwa miesiace - odkleil sie, ale juz sie nie chcial do niczego kleic. mam nadzieje, ze powiedzialam ci juz wszystko:) gdyby jeszcze cie cos interesowalo na temat tych barbek, daj znac. pozdrawiam:D Odpowiedz Link Zgłoś