majjada1 12.02.07, 14:31 Marze o firance do kuchni.Niestety nigdzie nie moge znalezć ciekawych wzorow.Gdyby ktos miał i zechcial sie ze mna nimi podzielic, byłabym baaaaardzo wdzieczna.Pozdrawaim serdecznie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgoha1 Re: firanki-szydelko 12.02.07, 18:15 Firanka czy zazdroska. musi mieć typowy wzór kuchenny? Małgorzata Odpowiedz Link
mamiczu Re: firanki-szydelko 12.02.07, 19:29 Do kuchni robiłam,zdjęcie jest w moim albumie.Gdyby schemat był potrzebny to mogę przesłać.Pozdrawiam Małgosia Odpowiedz Link
majjada1 Re: firanki-szydelko 13.02.07, 10:07 Serdecznie wszystkim zdiekuje za odpowiedzi. Mamiczu jezeli mozesz to podeslij mi wzor Twojej.Jak nie mialam wzorow to nie mialam a teraz ....poszaleje.Biore sie za sciąganie. Jeszzce raz serdecznie wszystkim dziekuje. Pozdrawiam z pochmurnego Krakowa.Bernadeta Odpowiedz Link
majjada1 Re: firanki-szydelko 13.02.07, 10:29 Malgosiu jezeli masz cos w swoich skarbach typowo kuchennego.....[firanke] to bardzo Cie prosze podeslij mi. Pozdrawiam.Bernadeta Odpowiedz Link
ivoncja Re: firanki-szydelko 12.02.07, 19:42 Mnie się bardzo podoba taka firaneczka: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/781889e0f3cbc9b4.html Głównie dlatego, że jest robiona z elementów, więc odpada problem, że po powieszeniu naciągnie się pod własnym ciężarem i stanie się zbyt wąska- zawsze można ją poszerzyć dokładając jeszcze jeden element. A poza tym jest śliczna moim skromnym zdaniem. Jeśli Ci się podoba- tu masz schemacik. www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f6cd48ceadb8ccba.html Odpowiedz Link
bietas Re: firanki-szydelko 12.02.07, 19:44 w tym albumie ostatnie dwa katalogi zawierają wzory firanek: pg.photos.yahoo.com/ph/choupette230970/my_photos Odpowiedz Link
majjada1 Re: firanki-szydelko 13.02.07, 10:19 Bietas wiesz moze co zrobic zeby schematy byl barzdiej wyrazne???Właśnie zaczełam je sciagac ale shcematy sa niezbyt czytelne.Blagam pomocy!!! Odpowiedz Link
bietas Re: firanki-szydelko 13.02.07, 21:13 nietety, nie umiem pomóc. Ja sobie radzę z tym w ten sposób, ze przerysowuję schemat na papier w kratkę i ew. zmniejszam lub powiększam na xero. wiem ze to mocno"chalupniczy sposób" i pewnie można w jakimś programie graficznym poprawic ostrość obrazu, ale ja się jeszcze na tyle komputerowo nie wyedukowałam... Odpowiedz Link