modonia 05.04.18, 18:13 Kochane Dziewiarki, czy któraś z Was może oświecić mnie jak zrobić tę bluzkę pl.pinterest.com/pin/448671181616963769/ Będę wdzięczna za pomoc Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
japoneczka01 Re: Prośba o pomoc 05.04.18, 18:54 Potwierdzam pod tym linkiem nie ma bluzki. Odpowiedz Link
staua Re: Prośba o pomoc 08.04.18, 22:27 Ten wzór można kupić tutaj: www.brooklyntweed.com/shop/seacoast/ Odpowiedz Link
modonia Re: Prośba o pomoc 05.04.18, 20:06 Może ten link zadziała? postila.ru/post/23815896 Odpowiedz Link
koty_schrodingera Re: Prośba o pomoc 06.04.18, 18:06 Na moje oko to reglan robiony od góry Odpowiedz Link
minniemouse Re: Prośba o pomoc 09.05.18, 03:39 Worked from the top down, the circular yoke begins with a slipped-stitch rib that gradually introduces the new stitches. robiony z gory do dolu, okragly karczek zaczynamy *slipped stitch*- sciegiem angielskim - od sciagacza, ktory powoli zwiekszamy o kilka nowych oczek. morskie wybrzeze - pulower Mialas nosa Kocie Minnie Odpowiedz Link
geigo Re: Prośba o pomoc 16.05.18, 15:37 No, nie bardzo. Okrągły karczek to nie to samo co reglan; w reglanie dodaje się poszerzające oczka wciąż w tym samym miejscu, tworząc charakterystyczną linię, w zalinkowanym swetrze oczka dodane są w wielu miejscach naraz przy zmianie ściągacza. Tyle tylko, że faktycznie w obu przypadkach robi są od góry. Odpowiedz Link
japoneczka01 Re: Prośba o pomoc 16.05.18, 20:31 modonia - podaj właściwy link, bo wyświetla się tylko ogólna strona z fotkami geograficznymi Odpowiedz Link
gabijarek1 Re: Prośba o pomoc 02.11.18, 11:19 Kochane Dziewiarki. Jestem tu poraz pierwszy. Od dłuższego czasu poszukuję instrukcji i wzorów ściegów na maszynę Moda. Dawno temu kupiłam ją i z sukcesem zrobiłam kilka sweterków. Potem przez bardzo wiele lat natłok obowiązków nie pozwalał na dzierganie. Dorobiłam też do niej drugą płytę żeby móc robić ściągacze i wzory patentowe. Ponieważ od tego czasu dwa razy się przeprowadzałam, te cenne materiały mi zaginęły, a teraz chętnie wróciłabym do tego jednego z moich ulubionych zajęć, tylko nie pamiętam już jak się robiło różne ściegi. Na drutach radzę sobie całkiem nieźle, ale przecież mam maszynę. Pomóżcie, proszę, może ktoś ma instrukcje? Odpowiedz Link
gabijarek1 Re: Prośba o pomoc 06.11.18, 12:56 Kochane Dziewiarki. Jestem tu poraz pierwszy. Od dłuższego czasu poszukuję instrukcji i wzorów ściegów na maszynę Moda. Dawno temu kupiłam ją i z sukcesem zrobiłam kilka sweterków. Potem przez bardzo wiele lat natłok obowiązków nie pozwalał na dzierganie. Dorobiłam też do niej drugą płytę żeby móc robić ściągacze i wzory patentowe. Ponieważ od tego czasu dwa razy się przeprowadzałam, te cenne materiały mi zaginęły, a teraz chętnie wróciłabym do tego jednego z moich ulubionych zajęć, tylko nie pamiętam już jak się robiło różne ściegi. Na drutach radzę sobie całkiem nieźle, ale przecież mam maszynę. Pomóżcie, proszę, może ktoś ma instrukcje? Odpowiedz Link