Dodaj do ulubionych

Monopol we Wrocławiu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 15:32
Chyba ktoś zapomniał wymienić najważniejszego gościa tego hotelu.
Obserwuj wątek
    • Gość: KRASCHAN Re: Monopol we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 16:09
      Nie jestem przekonany do kompromisu w formie dachu. Nie jest do końca czytelna różnica co nowe a co stare. Ani to mansarda ani szklany dach, chyba zabrakło zdecydowania w walce z konserwatorem.
    • ludendorf Re: Monopol we Wrocławiu 10.12.09, 17:55
      Niech tylko jeszcze wybudują NFM, zburzą Solpol i ul. Świdnicka będzie jako tako się prezentowa
    • ludendorf Re: Monopol we Wrocławiu 10.12.09, 17:55
      ć
    • j.a.rek Re: Monopol we Wrocławiu 10.12.09, 18:02
      @gość a: może dlatego że nie był gościem a jedynie przemawiał z balkonu.
    • Gość: gosc Re: Monopol we Wrocławiu IP: 195.116.98.* 10.12.09, 18:12
      Wnętrze luksusowe ale i tak nie stac mnie będzie na zatrzymanie sie w hotelu
      ...
      www.tnij.org/nowyrok2010
    • Gość: insekt Re: Monopol we Wrocławiu IP: *.chello.pl 10.12.09, 18:36
      cieszy wrocek cieszy bo ukochany,
    • Gość: bryzol Re: Monopol we Wrocławiu IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.09, 18:42
      Bracia Likusowie imponują mi coraz bardziej. Nie wiedziałem, że inwestują poza Krakowem, byłem przekonany, że to lokalni, krokowscy biznesmani. Ich Hotel Stary w Krakowie w 2007 roku zdobył tytuł najładniejszego wnętrza hotelowego w Europie. Ten we Wrocławiu też urządzony z wielkim smakiem. Tu można zobaczyć w 3D: bit.ly/78Tjdu mam nadzieje, że tu nie było żadnych niescisłości bo w około Starego w Krakowie była niezła afera łacznie z wyprowadzaniem gości z pokoi przez policje w związku z samowolką budowlaną, której dopuścili się bracia w okolicach tarasu :)
    • Gość: krakowiak Re: Monopol we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 20:58
      Słabizna! Brzydactwo i kicz! Słabiutki, brzydki i brudny wrocław... żal mi was...
    • Gość: dsf Re: Monopol we Wrocławiu IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.09, 21:18
      nie przemawiają do mnie wnętrza, szczególnie recepcja, basen, schody... jakoś ten rodzaj "luksusu" do mnie nie przemawia.

ale sama rewitalizacja jest w porządku.
    • Gość: krakus Re: Monopol we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 21:26
      tak właśnie pozbyto się po raz kolejny symbolu minionych czasów -> to tak jak by po dzieł pisasa domalowywac modne ostatnio czerwone rąby... gratulacje za pomysł... gratulacje za fantazje...
    • Gość: krakus Re: Monopol we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 21:27
      ps. lubie wroclaw
    • Gość: aa Re: Monopol we Wrocławiu IP: 189.216.184.* 10.12.09, 22:46
      bracia Eames? nie wiedziałam , że Ray była bratem :) hmm co się dzieje z Bryłą? Artykuł o budownictwie drewniany jest pisany jakby przez gimnazjalistę, tutaj kolejna wpadka. ech.
    • Gość: Koti Re: Monopol we Wrocławiu IP: *.147.7.168.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.12.09, 22:51
      Niestety oprócz "socjalistycznego skansenu" pozbyto się zachowanego wystroju i wyposażenia z początku wieku (drzwi, mosiężne klamki, meble, etc.), a przede wszystkim do owego skansenu zaliczono zachowany art-decowski tzw. bar amerykański z lat 20., który był jedynym kompletnie zachowanym wnętrzem z tego okresu we Wrocławiu!!!!
      Dziwi mnie, iż właściciel we wszystkich folderach odnosi się do historii hotelu, jeśli doszczętnie ją zatarł...
    • Gość: wrocławianin Re: Monopol we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 23:41
      w tym socjalistycznym skansenie było wiele elementów, które decydowały o niepowtarzalności tego miejsca. Ponieważ Likusowie woleli zrobić na nowobogacko, to nie przywrócono dawnego wystroju. Szkoda

Jednak to samo stało się z Renomą i Kamaleonem. Spodziewałem się choćby skromnych odwołań w wystroju do wnętrz stworzonych 80 lat temu... Teraz są to miejsca, które oprócz ślicznego zewnętrza kryją w sobie przeciętne wnętrze, które nie zaskakuje niczym. Jest eleganckie, jasne, wygodne. Ale dziesięć tysięcy razy lepszą atrakcją byłoby nadanie im historycznego wystroju. Był ktoś w Harrodsie w Londynie? To już wie o czym mówię.
    • Gość: ans Re: Monopol we Wrocławiu IP: *.lanet.net.pl 11.12.09, 03:17
      dotyczy wypowiedzi tej miernoty krakowiak, zali ci duxx sciska ze masz takie debilne wypowiedzi ?
    • Gość: ans Re: Monopol we Wrocławiu IP: *.lanet.net.pl 11.12.09, 03:18
      Hotel piekny robie mega wrazenie na zywo, zawsze jak przechodze obok nie moge sie napatrzec.
    • Gość: koneser Re: Monopol we Wrocławiu IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.09, 07:51
      nie powala na kolana i te sklepy z torebkami i dzinsami.. szkoda ze apteki nie ma
    • Gość: x Re: Monopol we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.09, 09:50
      ja bym artykul o tym rozowym szkaradztwie dalej (1 fota, obiekt za kosiolem) zrobil ;) byc moze niedlugo zniknie z krajobrazu Wroclawia.
    • Gość: łodzianin Re: Monopol we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.09, 09:59
      Piękny ten Monopol. Likusowie w tym miesiącu przejmują łódzki Grand Hotel. Liczymy na taki sam poziom, bądź lepszy.
    • Gość: Małgorzata Re: Monopol we Wrocławiu IP: 89.167.22.* 11.12.09, 11:45
      Mam mieszane uczucia jeśli chodzi o wnętrza. Niektóre np. schody w hallu, podobają mi się. Inne np. to wnętrze ze ścianami z kremowej cegły z brązowymi wstawkami- są po prostu brzydkie.
      Generalnie wnętrza są zbyt ciemne i ponure.
    • Gość: Krakowianin Re: Monopol we Wrocławiu IP: *.newbell.petroinform.com 11.12.09, 12:25
      Likusowie sa najlepsi! A to co zrobili w Krakowie - Hotel Stary, Copernicus... bajka. Dzieki za takie piekne miejsca!
    • Gość: hijack Re: Monopol we Wrocławiu IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.12.09, 12:38
      ale kto to zaprojektował, bo się tego nie doczytałem :( ...
      Bracia Likusowie to też architekci?
      A co do NFM - to nie skomentuję tej wypowiedzi :)
    • kris.w.35 Re: Monopol we Wrocławiu 11.12.09, 13:10
      HEJ BRYŁO !
      CO SIĘ Z TOBĄ DZIEJE !!??
      CZY TEN TEKST SPONSOROWALI BRACIA LIKUSOWIE ?????
      co to za pochwalny tekscik ?? podobno macie pretensje, żeby komentować architekturę, a tu taka wazelina kapie....!!!
      WSTYD!!!
      co do wnętrz hotelu to faktycznie można powiedzieć, że są ciekawe i niebanalne, ale te pseudonadbudowy są przecież CHAMSKO ORDYNARNE !!! przecież zniszczono całkowice bryłę tego budynku ! przed wojną jego wyskosć została precyzyjnie określona, w kontekscie urbanistycznym i sąsiedztwa kościoła ... a narożna ,,wieżyczka'' wcale nie jest żadną rekonstrukcja tylko swoboną kreacją, wystarczy porównać stan przed wojną... Jak zwykle w tym kraju (mieście ??)można zrobić kupę na środku ulicy, jak się dobrze posmaruje, a potem napisać, nawet w ,,Bryle'', jaka to zajeb....ta rzecz powstała .....ŻENADA !
    • Gość: hijack Re: Monopol we Wrocławiu IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.12.09, 13:24
      nie jest to chamska nadbudowa, bo z ulicy prezentuje się to całkiem przyjemnie, co uważam za najważniejszy aspekt architektury,
      ciekawiej jak było :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka