Dodaj do ulubionych

Chopin na swoim

• gsb Re: Chopin na swoim 02.03.10, 14:12
      niestety muszę się zgodzić że nuda. A to w Warszawie jeszcze psuje okolicę, bo zasłania najważniejszy budynek Pałac Ostrogskich (który zresztą jest teraz jakoś dziwnie biały, wcześniej był piaskowy i wyglądał lepiej, teraz zrobi się szary).
    • Gość: Gość Re: Chopin na swoim IP: *.gl.digi.pl 02.03.10, 17:16
      Zabawne te komentarze, mi się podoba, jeśli budynek wpasował się do otoczenia to jest o wiele lepszy niż jakiś wyrwany z kontekstu powiew "świeżego designu", który, jak wiadomo niekoniecznie jest świeży, a na pewno nie będzie za kilka lat.
    • Gość: tomek Re: Chopin na swoim IP: *.acn.waw.pl 03.03.10, 01:47
      budynek nie wpasowal sie niestety do otocznia, pojedz, zobacz - szklanka w plastikowej, szarej obejmie
      o tym wlasnie piszemy - albo stylizujesz i uzupelniasz tkanke miejska (poprawna nuda) albo robisz cos ciekawego, co nawiazuje do otoczenia, nie burzy proporcji, ale widac, ze jest przemyslane i w duchu naszych czasow
      a tutaj bogu swieczke i diablu ogarek
      przypominam, ze beton jest cierpliwy i mozna z niego ulepic co sie nam podoba
    • Gość: jonki Re: Chopin na swoim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.10, 22:53
      normalnie sami geniusze architektoniczni sa w polsce i umia jedynie podniecac sie "swiatowa" architektura.. jednak to przewaznie nie ten klimat i nie te materialy a do tego ile odlotowych koncepcji mozna zniesc..??
      pochwal sie geniuszu
    • Gość: tomek Re: Chopin na swoim IP: *.acn.waw.pl 04.03.10, 14:19
      jonki, masz racje
      ps: umieja nie umia
    • Gość: Polak Re: Chopin na swoim IP: *.4web.pl 05.03.10, 18:30
      u kogoś drzazgę a u siebie kłody nie widzisz
    • Gość: student Re: Chopin na swoim IP: *.ptim.net.pl 16.03.10, 23:56
      Krytycy architektury i znawcy światowi:
      osobiście modlę sie o jak najwięcej prostej architektury w Warszawie i tak, czekam też, kiedy wreszcie stanie pudełko Kereza.
      Przykłady tutaj może nie są wybitne - ale są powiedzmy przyzwoite i oczy nie bolą. Zawsze może być lepiej - ale to tylko Wy macie wrażenie, że Wy byście zrobili lepiej.
      Co sie dzieje, kiedy Polacy chcą dzieła wybitnego widać po siedzibie TVP - zawsze zastanawiam się, czy im nie wstyd zapraszać gości z zagranicy.
      Prostota zawsze będzie modna. Życzę Wam powodzenia w kreowaniu Waszych oryginalnych swiatowych wizji.

• Gość: info Re: Chopin na swoim IP: 94.230.21.* 08.04.10, 17:27
      UPRAWNIENIA ARCHITEKTONICZNE DLA INŻYNIERÓW BUDOWLANYCH:

www.konstruktorbudowlany.fora.pl/uprawnienia-certyfikaty,26/konstruktor-architekt-nie-dajmy-sie-zwariowac,1806.html
    • Gość: zarazdyplom Re: Chopin na swoim IP: *.avamex.pl 01.12.10, 17:18
      wg mnie zdjęcie niczego nie pokazuje, jesli chodzi o Żelazową Wolę, byłam tam i widziałam i wg mnie te pawilony robią robotę, beton lub inne cuda w stylu zahy hadid na pewno by tam zle wygladaly, tam w zasadzie ogrod ma najwiecej do powiedzenia, wiec szklane budynki sa jak najbardziej na miejscu.
    • Gość: do dupy Re: Chopin na swoim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.10, 20:35
      do dupy
    • Gość: xy Re: Chopin na swoim IP: *.play-internet.pl 05.02.11, 11:54
      solidna architektura która zawsze będzie na czasie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka