Dodaj do ulubionych

Renoma w finale World Architecture Festival

IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.10, 16:04
Miejmy nadzieje, że Renoma podzieli los tego budynku: goo.gl/KVLu i zdobędzie jeszcze więcej prestiżowych nagród. może w końcu zrobi się o nas głośniej w pozytywnym wydźwięku...
Obserwuj wątek
    • Gość: klos Re: Renoma w finale World Architecture Festival IP: 79.110.198.* 06.08.10, 18:06
      projekt fajny ale zbitka drogich sklepów w okresie kryzysu gospodarczego spowodowała że dom handlowy działa słabo...
    • Gość: WW Re: Renoma w finale World Architecture Festival IP: *.uznam.net.pl 06.08.10, 18:10
      No to trzymamy kciuki za Renomę:)
    • Gość: gość Re: Renoma w finale World Architecture Festival IP: 195.116.98.* 06.08.10, 20:26
      Szkoda że warszawski Supersam nie dostał sie w takie zdolne ręce tylko został wyburzony.Zburzenie obiektu powinno być ostatecznością tylko jeśli jest w złym stanie technicznym,w innym przypadku trzeba kombinować jak go ożywić zachowując przy tym pomysł jego twórców
      ...
      skocz.pl/ubrania2010
    • Gość: taki Re: Renoma w finale World Architecture Festival IP: *.chello.pl 07.08.10, 10:55
      Wrocław to wydmuszka miasta bez korzeni, nie to co Kraków
    • Gość: lol Re: Renoma w finale World Architecture Festival IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.10, 16:29
      Kraków to lipa,Gdynia jest fajna... a Wrocław bardzo europejski
    • Gość: jogin Re: Renoma w finale World Architecture Festival IP: *.chello.pl 07.08.10, 20:28
      ja tam kocham wrocek i moją zuzie
    • Gość: w Re: Renoma w finale World Architecture Festival IP: *.217.146.194.generacja.pl 07.08.10, 21:03
      Kraków był wielki...za czasów Kazimierza, dziś nie ma nic: maczety, bijatyki, morderstwa - jedyne wiesci z krajowa.

Współczesnie nic w Krakowie nie jest wielkie...
      każdy pies ma swój dzień jak powiadają Niemcy,
      w Krakowie ten dzień to juz historia.
    • Gość: elfia Re: Renoma w finale World Architecture Festival IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.10, 10:04
      szkoda tylko, ze te miejsce nie "zyje". jest bardzo slabo uczeszczane przez wroclawian, no chyba ze wyprzedaz w new look'u ;))) a imprezy kulturalne tam ogranizowane zapraszaja ludzi na ogladnie a nie na kupowanie :) chociaz to smutne ze teatr daje popis w domu handlowym.
    • fitoutcompl Re: Renoma w finale World Architecture Festival 08.08.10, 16:17
      Pracownia architektoniczna Zapraszam serdecznie.
    • fitoutcompl Re: Renoma w finale World Architecture Festival 08.08.10, 16:17
      <a href="http://www.fitout.com.pl/polski/pracownia-architektoniczna/"><b><blink>Pracownia architektoniczna</b></blink></a> Serdecznie Zapraszam!
    • fitoutcompl Re: Renoma w finale World Architecture Festival 08.08.10, 16:23
      www.fitout.com.pl/polski/pracownia-architektoniczna/

Serdecznie zapraszam!
    • Gość: cel Re: Renoma w finale World Architecture Festival IP: 79.110.198.* 08.08.10, 17:16
      naprawdę nieźle to zapowiadają się filharmonia w Szczecinie,sala koncertowa w Toruniu i Hilton we Wrocławiu
    • Gość: PCarc Re: Renoma w finale World Architecture Festival IP: *.skynet.net.pl 09.08.10, 15:11
      już powstało nawet parę filmów dokumentalnych nt tego projektu. Osobiście podzielam zdania wielu polskich architektów i budynek świetnie komponuje się w przestrzeń, nie dzieje się nic z przypadku, przemyślane.

Pozdrawiam :)
    • Gość: CO DO ARTYKUŁO 40 Re: Renoma w finale World Architecture Festival IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.10, 15:30
      RMF - FM PROJEKTOWAŁ STANISŁAW BURMISTRZ Z ZESPOŁEM. PAN NAWARA ROBIŁ TE OCHYDNE WNĘTRZA!!!!

JAK PANU NIE WSTYD PANIE NAWARA PREZENTOWAĆ NIE SWOJE REALIZACJE???
    • Gość: wrrrrrroclawianka Re: Renoma w finale World Architecture Festival IP: *.chello.pl 09.08.10, 19:43
      no Zbychu... trzymamy kciuki za renome
    • Gość: qwerty Re: Renoma w finale World Architecture Festival IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.10, 09:43
      śmieszne jest to podniecanie się renomą jako budynkiem klasowym. Przykro mi to mówić ale ta rozbudowa sprawiłą ze obiekt ten stracił z 2- 3 klasy któe miał wcześniej. \elegancja z pod znaku białego gip kartonu i tandetnych materiałów. Wszyscy nań narzekają: pracownicy, uzytkownicy i niektórzy projektanci. Co więcej Renoma startuje do klientów tych z wyższej póły oferując rzekomo bardziej wystawne wnętrza i wystrój. Może w stosunku do pasażu grunwaldzkiego to jest klasa ale w porównaniu już np do browaru w poznaniu. Wybaczcie szkoda porównywać. Nawet w niedalekim Lubinie wybudowana galeria Cuprum bije R. na łeb na szyje swoim rozmachem,detalami wreszcie materiałami. Niestety we Wrocławiu panuje tandeta. i To nie tylko w stosunku do galerii handlowych. Za chwilę będzie Sky Tower, czy Angel Wings bez wings bo wież już nie będzie...szkoda gadać. pozdrawiam
    • Gość: tutaj nie komentuj Re: Renoma w finale World Architecture Festival IP: 94.230.21.* 13.08.10, 14:40
      UPRAWNIENIA ARCHITEKTONICZNE DLA INŻYNIERÓW BUDOWNICTWA

www.konstruktorbudowlany.fora.pl/uprawnienia-certyfikaty,26/konstruktor-architekt-nie-dajmy-sie-zwariowac,1806.html

Dziękujemy BRYLE za nieusuwanie tej informacji.
    • madeingermany Re: Renoma w finale World Architecture Festival 21.08.10, 22:04
      @qwery- lepiej milczeć i wydawać się idiotą niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości (Mark Twain). To na wstępie. Co do realizacji pracowni Maćków, nie mam zastrzeżeń - mówimy o architekturze a nie o wykonawstwie (wątpię w @qwery wiedzę, bo "moja lepszejsza" jak pisze), ani o frekwencję w domu handlowym.
    • Gość: Gość Re: Renoma w finale World Architecture Festival IP: 109.243.118.* 06.09.10, 18:22
      1. doprawdy - czy tak trudno zrobić zdjęcie Renomy od strony fosy - żeby obejmowało większą część fasady "nowej" części????

2. byłam tam nawet dzisiaj i nie jest prawdą, że to miejsce nie jest uczęszczane. sporo ludzi. ale fakt - brak galerianek i nudzącej się młodzieży szkolnej. pewnie obsiadają kanapy w innych galeriach.
    • 1410_tenrok Re: Renoma w finale World Architecture Festival 06.09.10, 19:11
      do qwerty: cuprum to jest to, wedle Ciebie? Ty to jesteś kpiarz! Macków wykonał dobrą robotę i chwała mu za to. Dlatego też lubimy tam jeździć na zakupy (spożywka i superowy tk...). Dawny PDT dostał nowy wiatr w żagle! Gratulacje.
    • Gość: ka-mi-la789 Re: Renoma w finale World Architecture Festival IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.10, 19:14
      Podoba mi się. Tak po prostu.
    • kagrami Re: Renoma w finale World Architecture Festival 06.09.10, 21:10
      elfia, błagam!!! nie TE miejsce tylko TO miejsce!!!!
    • Gość: Jerome Re: Renoma w finale World Architecture Festival IP: *.gemini.net.pl 06.09.10, 21:50
      Bardzo fajne, wśród wielu kichowatych galerii, jest to naprawdę niezłe rozwiązanie.
      __
      www.tanie-podrozowanie.net/
    • Gość: xtrmntr Re: Renoma w finale World Architecture Festival IP: 71.23.104.* 06.09.10, 22:09
      Renoma klasa, a ta koncertówka w Toruniu to tragedia na miarę tej 'dekonstruktywistycznej' stacji benzynowej na Podkarpaciu (bodajże w okolicach Bieczu czy Rytra).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka