Dodaj do ulubionych

Mały wielki domek

IP: 217.153.125.* 06.09.10, 15:17
Płaski dach to nie jest coś automatycznie estetycznego i nowoczesnego. Mnóstwo jest projektów z płaskimi dachami, które są zapyziałe i mniej "nowoczesne" i estetyczne niż fajne interpretacje domów klasycznych ze spadzistymi dachami...Tak więc nie ma gotowego przepisu na "ładny dom" a już na pewno nie jest nim płaski dach...
A tak w ogóle to HWD maciarewiczowi i kaczyńskiemu.
Obserwuj wątek
    • Gość: pecha kucha Re: Mały wielki domek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.10, 15:44
      więcej wiadomości o projekcie pod tym linkiem www.youtube.com/user/tworcymozliwosci#p/u/18/Y247IcyMQ4k i zapraszamy na 3- wydanie
    • Gość: watcher Re: Mały wielki domek IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.10, 16:19
      fajne! wymiary idealne i normatywne (jak dla pokoju). kazdy z nas pewnie kiedys marzyl o czyms podobnym.. 1 ale...mogli lekko zaizolowac-wieczory sa chlodne nawet latem a slonce daje popalic popoludniami...
    • Gość: fun2drive Re: Mały wielki domek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.10, 16:52
      mają ludzie kasy....
    • Gość: h3 Re: Mały wielki domek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.10, 17:14
      Raczej wyobraźnie, zamiast wyrzucać lepiej coś z tymi śmieciami zrobić, a wiadomo wszystko zamawia się z zapasem.
    • Gość: wojciech Re: Mały wielki domek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.10, 17:39
      Dobrze że Maja zarządała dachu skośnego, inaczej architekci mieliby problemy z konstrukcją, odwodnieniem i należytym uszczelnieniem dachu nawet tak małego obiektu. Ale nie zapominajmy że architekt jest od marzeń, a nie od trzeźwego myślenia:P
    • Gość: M Re: Mały wielki domek IP: *.nat0.sta.nsm.pl 06.09.10, 20:06
      A gdzie ta zjeżdżalnia?
    • Gość: WW Re: Mały wielki domek IP: *.chello.pl 06.09.10, 21:07
      No to mamy nowy nurt: architektura infantylna.
    • Gość: watcher Re: Mały wielki domek IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.10, 23:35
      to juz ma nazwe-mala architektura...
    • Gość: mania Re: Mały wielki domek IP: 213.156.122.* 07.09.10, 09:29
      We wszystkich albumach pojawiają się teraz takie projekty, ale jakoś mam wrażenie że są zaprojektowane nie dla dzieci tylko dla dorosłych, no a tu nareszcie projekt dla dziecka i z dzieckiem . A myślenie przypomina mi, to które przyświecało tym od książeczki D.O.M.E.K. Bardzo fajna rzecz ciekaw jestem czy można to kupić.
    • Gość: eee Re: Mały wielki domek IP: 82.177.124.* 07.09.10, 15:14
      To jest jakiś koszmarek! Dlaczego nie projektuje się już domów przytulnych, ładnych...
    • Gość: ja72 Re: Mały wielki domek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.10, 22:03
      podoba mi sie w swojej prostocie - dobry pomysł
    • Gość: kupa Re: Mały wielki domek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.10, 22:22
      ale nuda...
    • Gość: K_D Re: Mały wielki domek IP: 82.196.211.* 08.09.10, 10:21
      bardzo mi sie podoba, ladna forma, sama chetnie bym sie tam pobawila (20 lat temu hehe). Podoba mi sie pomysl zbydowania takiego domku a i architektura na poziomie. Nie jest to gniot ale ladny przyjemny kawalek ``malej`` hehe architektury. Nie widze zjezdzalni!
    • Gość: Gość Re: Mały wielki domek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.10, 16:45
      To jest zbrodnia!!!
      Oglądałem film o tych bezdusznych architektach: ani razy nie użyli słowa człowiek a o swoich klientach wyrażali się z pogardą. To co ostatnio robią (chiny) z czystym sumieniem pozwala mi ich nazwać szmatami.
      Pozdrawiam,
      Voss
    • Gość: poz Re: Mały wielki domek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.10, 18:28
      Jaki ty film oglądałeś gościu ? bo chyba nie ten z pecha kuchy. Ja tam byłem i widziałem ten pokaz. Był fajny i fajnie mówili o tej dziewczynce. Projekt też fajny i podejście z pokorą a nie z pogardą.
    • Gość: ki Re: Mały wielki domek IP: *.chello.pl 13.09.10, 04:06
      czeci jezdem
    • Gość: czarny.muminos Re: Mały wielki domek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 06:33
      wiecie ze na to trzeba miec zezwolenie na budowę ?
      a do 25 m2 zgloszenie

uwazajcie na to
    • Gość: czarny.muminos Re: Mały wielki domek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 06:34
      wiem ze to ma 6 m kw :D
      tak tylko Wam mowie
    • Gość: Gość Re: Mały wielki domek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.10, 21:15
      Brawo jest Babol!!! Wreszcie ktoś powiedział prawdę na temat związku urody budynku i formy dachu. W ogóle odnoszę wrażenie, że w Polsce, z jednej strony mamy społeczeństwo zafascynowane wielospadowymi dachami krytymi prymitywną blachodachówką z okapami wykończonymi jeszcze bardziej prymitywnym sidingiem i reprezentującymi ich "projektantami" a architektami, w szczególności, młodymi, odnoszącymi się z pogardą do wszystkiego co ma więcej niż 1 stopień spadku i uważającymi się za awangardę... Domek Mai w wydaniu Ultra Architect's dowodzi że jest i może być inaczej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka