Dodaj do ulubionych

Pochwała prostoty

• Gość: gość-jep Re: Pochwała prostoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 15:31
      Ciekawe,co o swoim domku mieszkańcy po 5-ciu latach
      chociażby...Już wiem,na co będą narzekać.
      Stały dylemat:oryginalność czy praktyczność.
      To tak jak z samochodem terenowym na niskoprofilowych
      oponach.
    • Gość: hijack Re: Pochwała prostoty IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.11.10, 15:59
      super dom i działka ... zazdrosc :)
    • Gość: gość Re: Pochwała prostoty IP: 89.174.104.* 23.11.10, 16:41
      o, jaki ładny domek typowy
    • Gość: asia Re: Pochwała prostoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 20:20
      Może i fajny tylko czemu obróbka źle założona i leje się na ściany zostawiając niesympatyczny ślad na ścianie?
    • Gość: Paula Re: Pochwała prostoty IP: 93.159.30.* 24.11.10, 09:46
      Widziałam niemal identyczny kilka lat temu na Discovery Travel&Living
    • Gość: bAaa Re: Pochwała prostoty IP: *.access.telenet.be 24.11.10, 10:18
      Belgia usiana jest takimi....
    • Gość: gość-jep Re: Pochwała prostoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 18:26
      Tak samo w Holandii - mnóstwo ładnej,podobnej
      architektury,ale z ceramiki.
      Może jak drewno ściemnieje będzie lepiej.
    • Gość: GC Re: Pochwała prostoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 23:46
      Prezentuje się całkiem dobrze. Pierwsze opady deszczu ukazały okropne zacieki (pod przeszkleniem w dachu). Ciekaw jestem pierwszej zimy, kiedy to śnieg będzie leciał z dachu tuż pod drzwi - a co gorsza na głowę.
    • Gość: kończyna Re: Pochwała prostoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 15:24
      Zastanówmy się dlaczego jest tak słabo, bo to wszyscy widzą, i obrońcy projektu, właściwie chwalą go za to, że jest trochę lepiej niż z katalogu. Problem jest o wiele poważniejszy i wydaje mi się że leży w polskich uczelniach, to na studiach młodzi ludzie nie otrzymują dobrego wykszałcenia, tak samo jak w szkołach kucharskich kształci się do barów mlecznych a nie do restauracji tak i na architekturze szkolimy kreślarzy nie architektów. Mamy 1 Roberta Koniecznego i dalej nic zero to skąd mają ludzie brać dobre projekty. Przepraszam bardzo ale to co widzę to jest miernota i przeciętność typowa szara rzeczywistość. To dlatego kupujemy gotowe projekty z kolumnami, bo są sprawdzone. I jeszcze jedno przestańmy zaśmiecać srodowisko i budować domy gdzie popadnie domy powinny stać w wioskach i miastach a nie na pagorkach łąkach i polach.
    • Gość: Yang Sam Re: Pochwała prostoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 15:39
      Sądząc po obrazkach, temu kto wydał zgodę na budowę tego domu to poobcinałbym palce. Jestem przeciwny budowie domków w terenie niezabudowanym szpeci to krajobraz i niszczy srodowisko naturalne. Architektura raczej ostrożna i zachowawcza nic dodać nic ująć.
    • Gość: pik-gl Re: Pochwała prostoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 22:14
      pozdrawiam Adama!!!! Cóż trzeba coś tworzyć!!!
      ......
      Byle to nie było NIC!!!!
    • Gość: pedro Re: Pochwała prostoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 15:19
      ahhh cudowne zdjecie 8. W oddali zwykly katalogowiec. Juz widze jak kmioty se mysla ah cholera patrz go jaki dom postawil, bedzie ich gnebilo to hahahah i dobrze! Niech ginie kicz i powtarzalnosc
    • Gość: Sebastian_Opole Re: Pochwała prostoty IP: *.punkt.opole.pl 27.11.10, 23:01
      Pochwałą już za samą konwencję. Trzeba natomiast dodać, że gont z czasem zrobi się ciemny. Przejeżdżam codziennie obok "Domu śląskiego" w muzeum wsi opolskiej i muszę przyznać, że w przeciągu 2 lat gont na ścianach trochę pociemniał.
    • Gość: Arta Re: Pochwała prostoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 10:20
      A mnie zastanawia ta rynna na 7-mym zdjęciu. Za każdym razem gdy wracasz do domu po ciemku to się o nią potkniesz. Nie mógł architekt wsadzić ją jako odwodnienie pod chodnik?
    • Gość: pawel Re: Pochwała prostoty IP: *.szczecin.mm.pl 30.11.10, 00:02
      jak dla mnie za male i za malo okien ...
      ... oprucz 3 na dole same malenstwa ...
      fajne przeszklenie przez caly dom
    • Gość: suchy Re: Pochwała prostoty IP: 78.8.255.* 03.12.10, 17:35
      Ciepło to z tego domu nie bije. Ale pewnie jakiś walnięty artysta kupi.
    • Gość: suchy Re: Pochwała prostoty IP: 78.8.255.* 03.12.10, 17:40
      ... tylko szkoda Sulistrowic. Dolnośląskich.
    • Gość: m&m Re: Pochwała prostoty IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.10, 20:48
      ladny. super.
    • rabbinhood Re: Pochwała prostoty 15.12.10, 19:06
      znowu architekci nie wykorzystujący stron świata do projektowania.
      Nie lepiej by było skierować jedną z płaszczyzn dachu na południe i zamiast bezsensownego przeszklenia na przestrzał zrobić duże przeszklenie tylko od południa? Zimą takie przeszklenie można docenić bo dogrzewa wnętrze, latem można je przesłonić aby dawało półcień.
    • Gość: Magda Re: Pochwała prostoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 19:50
      Hej!
      Ile może kosztować taki dom? Może mi ktoś odpowiedzieć?
    • Gość: ms Re: Pochwała prostoty IP: 217.153.95.* 15.12.10, 20:14
      czy to aby napewno gont? nie łupek?
    • Gość: kkk_13 Re: Pochwała prostoty IP: *.146.120.75.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.12.10, 20:22
      Zaleta -prosty budynek z prostym dwuspadowym dachem.
      Parę błędów architektonicznych. Widać że architekt nigdy nie projektował ogrodów zimowych. W tym projekcie mamy element takiego ogrodu. Mam nadzieję że właściciel zdaje sobie sprawę że może nigdy nie umyć tych szyb w dachu. Zresztą to jest najmniejszy problem. Niektóre moje ogrody zimowe nie były myte przez paręnaście lat i nie wyglądają źle.Eksploatacyjnie ten dom może okazać się że jest zimny.
      Jeżeli okna w dachu mają współczynnik przenikania ciepła 1,1 albo 0,8 to sporo będzie kosztować właściciela ogrzewanie. Okna na parterze od sufitu do podłogi bardzo ładne ale mało praktyczne. Mam nadzieję że okna te posiadają rolety, jeżeli nie to w lecie upał a w zimie chłód (nie wierzę że okna mają szyby o współczynniku 0,5).
      Eksploatacyjnie ten dom to porażka
    • Gość: gosc Re: Pochwała prostoty IP: *.itt.com 15.12.10, 20:30
      bryla
    • Gość: gosc Re: Pochwała prostoty IP: *.itt.com 15.12.10, 20:39
      ja rozumiem piekno, estetyke zupelnie inaczej, jestem z innej bajki.Dla mnie ten dom jest brzydki,przynajmniej tynk powinien byc gladki i bialy, bryla jest prosta nie zlamana, dlaczego do tego domu wchodzi sie bezposrednio z dworu, gdzie jest ganek, zrobilbym tzw gazebo , na patio belki wychodzace ze z polowy sciany z pnaca sie roslinnascia, ten kolor jest benadziejnie nudny
    • Gość: gosc Re: Pochwała prostoty IP: *.itt.com 15.12.10, 20:44
      ten dom wyglada jak obora na sciernisku, gdzie jest landscaping, krzaki, drzewa, kwiaty ,strumyczek , sciezki alejki, kamienie ozdobne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka