zwijger Re: Pochwała prostoty 15.12.10, 21:00 BArdzo ładny, chciałbym mieć kiedyś taki.A wszystkim krytykującym idiotom gratuluję jarmarcznego gustu.Sto razy wolę takie domy niż architektoniczny bajzel od Sasa do Lasa, jaki panuje obecnie w Polsce.Rozstrzeliwałbym kazdego kto wydaje pozwolenia na budowę takiej tandety jak pseudodworki i inne gargamele.Zero wkomponowania w teren i ciągłości z istniejącą zabudową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pochwała prostoty IP: *.piaseczno.robbo.pl 15.12.10, 21:25 bardzo dobra idea!!!! ludziom którzy lubią stodoły w kształcie gargamela gratuluje. Powstaje takie STODOLISKO na 250 metrów, z balkonikami, wierzyczkami, kilkunastoma gzymsami i to dopiero jest piękne! Odpowiedz Link Zgłoś
zenekblus Re: Pochwała prostoty 15.12.10, 21:30 Marzę aby inwestorzy wkoncu pojeli,że prostota sprzyja naszym krajobrazom. I żeby architekci wykazali się wyobraznią w projektowaniu takich domów. dość już tej brzydoty,miernoty w postaci wielospadowych dachów,kolorowych elewacji,plastikowych okien ze szprosami. rzygam patrząc na polskie osiedla. Sam mam dom.prosty ,ceglany z drewaniną stolarką.. po co udziwniać??????? NIECH ŻYJE PROSTOTA W ARCHITEKTURZE I NASZYM KRAJOBRAZIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moja Re: Pochwała prostoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 21:39 Szkoda, ze orynnowanie nie pomyślane do końca... zacieki, które z czasem będą coraz wyraźniejsze... aż szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbawiciel Re: Pochwała prostoty IP: *.jmdi.pl 15.12.10, 22:55 Nieważne, że ten dom jest ładny ale to że psuje krajobraz. Wszyscy gapicie się na dom, popatrzcie jakie to zdjęcie byłoby piękne gdyby go tam nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: Pochwała prostoty IP: unknown 15.12.10, 23:15 teraz takie są modne więc niczego nikomu ten dom wytyczał nie będzie poza tym propnuję daleko z ogniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myslacyszaryczlowi Re: Pochwała prostoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 02:13 Do Zwijgera Wielbiciela faszystowskiego gustu i lukrowatości niemieckiego krajobrazu. Jak chcesz kolego rozstrzeliwać to lepiej opuść ten kraj. Bo mi się bardzo nie podobają te jednakowe domki z jednakowymi spadkami dachów postawianymi jakby je małe dziecko stawiało w krajobrazie. Razi to sztucznością, a te domki z jednakowymi spadkami dachów, poustawiane tą samą stroną mają urok wojska salutującego heit hitla. A co do projektu, każdy niech sobie buduje jaki mu się podoba. To tak jak z ubiorem, jeden się ubierze praktycznie, ciepło i w miarę ładnie, drugi zamiast kapelusza włoży na głowę czapeczkę z paskiem z celofanu z którego mu spływa woda na nos. A całość przypomina właśnie takiego chłopa w kufajce który dla orginalności założył sobie taką czapeczkę i widzę że w dużej części publiki wzbudza to zachwyt. Co do miłośników drewna i drewnianych okien, to inaczej będziesz gośćiu mówił po 10 latach jak to drewno zacznie ci gnić. Mamy jedne z najładniejszych domów w Europie, i nie rozumnię zachwytów nad tym domkiem, pełno takich jest w Danii, Holandii czy też Belgii. Odpowiedz Link Zgłoś
appleflower Re: Pochwała prostoty 16.12.10, 09:08 Mi się bardzo podoba. Mój jest podobny: też na planie prostokąta, z poddaszem użytkowym i dwuspadzistym dachem [tak się to pisze?] . Szybko się go budowało i jest dość energooszczędny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dolnoślazak Re: Pochwała prostoty IP: 78.8.255.* 20.12.10, 17:44 Porównanie do obory na polu wydaje się zasadne. Ale kto powiedział, że nie można mieszkac w oborze. A i krówkę można sobie do wewnątrz wprowadzić. Cieplej będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: Pochwała prostoty IP: *.dynamic.chello.pl 22.12.10, 13:54 jak czytam te komentarze to wiem że żyje w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maupa Re: Pochwała prostoty IP: 212.106.179.* 24.02.11, 16:09 ochyda nie chciałabym mieszkać w takim ani żeby moi sąsiedzi taki mieli żebym nie musiała na to patrzeć, ja już ten stromy dach to mnie zabił Odpowiedz Link Zgłoś