Dodaj do ulubionych

Dom-bud na Dobrego Pasterza

21.11.10, 22:24
Witam ponownie chciałbym zachęcić do podjęcia wątku na temat tej inwestycji. Sporo mieszkań się już sprzedało więc są już osoby z podpisanymi umowami. Jestem zainteresowany kupnem mieszkania w tej lokalizacji i proszę o opnie. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Dom-bud na Dobrego Pasterza IP: *.multi-play.net.pl 12.12.10, 09:28
      hej, no my nie mielismy problemu. Generalnie wszystko szybko i ładnie, lekka negocjacja cen i miejsca garazowego - ale bez cudów. Umowe da sie nieco zmienic wiec warto pokombinowac i pokonsultowac jak masz jakichs znajomych co maja umowy albo prawnikow, czy notariuszy.

Generlanie kontakt w biurze dobry, na budowie tez. Poki co mozna bylo jeszcze decydowac o scianach dzialowych, nie wiem jak to bedzie z uplywem czasu.
      • totti0806 Re: Dom-bud na Dobrego Pasterza 20.12.10, 10:05
        No super w końcu się ktoś zainteresował moim wpisem. Dzięki za podpowiedzi wlaśnie się wybieram do nich i postanowiłem zaglądnac na forum czy coś się pojawiło na ten temat. Dobrze że są już jakieś wpisy dotyczące tej inwestycji mam nadzieję że więcej osób się wypowie.
        • Gość: laki Re: Dom-bud na Dobrego Pasterza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.11, 22:25
          Witam. Jestem zainteresowany ale kolejnymi blokami, Chce mieszaknie około 70-80 mkw a tytaj takich niema. Te 4 pokojowe które są w latce 2 mają balkony w kącie i będą ciemne . Czy wiecie coś o kolenych blokach na tym osiedlu, jakie będą mieszkania itp.? Będą lokale użytkowe?
      • Gość: krulik Re: Dom-bud na Dobrego Pasterza IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.11, 22:49
        miejsca garażowego ? czyli garażu ? a ile za metr domu i garażu tam się płaci ?
        • Gość: seb Re: Dom-bud na Dobrego Pasterza IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.11, 21:47
          też interesuję się tematem. z tego co wiem koszt 2200 brutto za m2 garażu i 6300 m2 (mieszkania ok 90 m2), 6800 (mieszkania ok 70 m2), 7200 (mieszkania ok 40 m2)
          • Gość: krulik Re: Dom-bud na Dobrego Pasterza IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.11, 14:57
            dzięki, ceny w sumie średnie , lokalizacja taka sobie - zastanawiam się również :)
            • Gość: morozowa Re: Dom-bud na Dobrego Pasterza IP: *.kpn.net 20.02.11, 18:20
              Z tego co wiem to w chwili obecnej garaże oferują już tylko w przypadku wyboru tych największych mieszkań powyżej 60 m2. Szkoda że tak mało ich zaplanowano jednak w tej lokalizacji już budują się nowe trzy nowe osiedla więc konkurencja nie śpi :) co może troszkę wpłynie na ceny :) bo narazie są w stanie obniżyć cenę o jedyne 0,5%. Myślę, że warto jeszcze troszkę poczekać bo wybór mieszkań jest spory.
              Nawiązując do jednego z wpisów wątpię aby deweloper w kolejnych etapach planował jakieś lokale użytkowe ze względu na bliskość C.H. Krokus oraz planowanej na ten rok budowy kolejnej galeri handlowej - Serenada tuż obok Multikina.
              Pozdrawiam (mam nadzieję) przyszłych sąsiadów/sąsiadki!!!:)
              • Gość: krulik Re: Dom-bud na Dobrego Pasterza IP: 193.111.166.* 22.02.11, 17:28
                Na razie u okolicznej konkurencji ceny raczej wyższe średnio za metr. Do końca tego Q (wygaszanie programu RNS) też sie nie ma co spodziewać spadku cen bo jest zbyt duży popyt. Później teoretycznie tak - ale są to raczej dylematy kupujących w celach inwestycyjnych.
                • totti0806 Re: Dom-bud na Dobrego Pasterza 01.03.11, 17:04
                  Troszkę racji w tym jest ale co do wyższych cen u konkurencji to bym polemizował. Szukając mieszkania 60 m2 ceny w Dom-Bud 6700zł/m2, Dasta Invest 6300 zł/m3, Leś-bud 6100 zł/m2, Buma Inv. 6800 zł/m2, natomiast w Super-Kraku toszkę z cenami przesadzili chyba w cenie wliczone są spore tarasy bo wyszło mi 7500 zł/m2. Czy popyt jest taki duży ?? chyba raczej podaż :) sporo się w Krakowie buduje, a szczególnie w według mnie lepszych do zamieszkania północno-zachodnich dzielnicach.
                  Mam jeszcze do Was pytanie czy ktoś posiada jakieś info na temat togo Leś-budu z tego co ja się dowiadywałem mieli jakieś problemy z pozwoleniem na budowę oraz roszczeniami mieszkaców okolicznych domów w sprawie złego wytyczenia działek???Prawda to???Czas ucieka trzeba w końcu kupić to swoje m!!!
                  • Gość: Domel Re: Dom-bud na Dobrego Pasterza IP: *.deltavista.pl 27.04.11, 16:30

Jeśli ktoś jest szczęśliwym posiadaczem własnego M przy ul.Bohomolca w bloku realizowanym przez Dasta Invest, nosi się z zamiarem lub po prostu szuka informacji to zapraszam na forum mieszkańców: www.bohomolca.fora.pl/
    • Gość: magda Re: Dom-bud na Dobrego Pasterza IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.11, 18:07
      Witam. Czy jest ktoś kto kupił tam mieszkanie. Ja pisałam dziś do nich wiadomość i wysłali mi cennik kurde i szok bo podwyższyli ceny ciekawe dlaczego. Myśle że poprostu ludzie się bardzo targowali i terz będą mieli z czego opuścić cenę. A myślałam że kupię tam mieszkanko ale dla zasady tego nie zrobię
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka