Dodaj do ulubionych

Egzamin na Architekturę POMOC

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 21:11
HEJ chcialbym kogos prosic o praktyczne rady dotyczace egzaminu wstępnego na
architekture a takze ile godzin w tygodniu poświecaliscie na polepszanie
umiejetnosci rysunkowych...itd To dla mnie bardzo ważne
Obserwuj wątek
    • Gość: barry Re: Egzamin na Architekturę POMOC IP: *.espol.com.pl 19.12.04, 16:04
      ja zdawałem w tym roku na architekturę...na rysunek chodziłem od listopada raz
      w tygodniu na 4-5 godzin, w ferie kurs przez tygodnie po 7-8 godzin no a maj i
      czerwiec to codziennie od rana do ok 17, ogólnie w normalnym okresie nauki to
      dobrze jest rysowac codziennie 1-2 rysunki ale regularnie...a co do egzaminu no
      to w kazdym miescie jest w zasadzie inny....wiec zalezy gdzie idziesz,
      powodzenia
    • martulabrzydula Re: Egzamin na Architekturę POMOC 19.12.04, 17:33
      Ja chodziłam przez dwa lata na rysunek 3 godz w tygodniu +własna praca tj 3
      rysunki formatu 50na70cm-od martwych natur,postacie,przestrzenne.To zalezy do
      jakiego miasta zdajesz. we wrocławiu jest obowiązkowa postać i rys przestrzenny
      w gliwicach zaś są dwa rys z wyobraźni lub jeden z architektury zalezy jak
      trafisz,kraków jest banalny zero postaci zero architektury tylko rys z
      wyobraźni tam licz tylko na znajomości .zazwyczaj egzaminy pokrywaja się -lubią
      tak robić wrocław gliwice i kraków .wybór nalezy do Ciebie.powiem tylko tyle że
      do gliwic się nie dostałam jestem we wrocławiu na wydz arch.powodzenia.marta
      • Gość: kahate Re: Egzamin na Architekturę POMOC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 02:43
        A ja się dostałam i teraz cierpię (02:43)
        • Gość: fcb_sokol Re: Egzamin na Architekturę POMOC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 17:52
          Prosilbym was jeszcze o jakis kontakt np numer gg albo email zebym mogl wrazie
          czego z wami pogadac na temat egzaminów Z góry dzieki
          • Gość: barry Re: Egzamin na Architekturę POMOC IP: *.espol.com.pl 22.12.04, 22:28
            1141692
        • Gość: konrat Re: Egzamin na Architekturę POMOC IP: *.chello.pl 07.01.05, 12:37
          pimysl czy tego chcesz ja mam dosyć jestem na 3 roku !!!!!!!!!!! na pw wawa
    • Gość: martula Re: Egzamin na Architekturę POMOC IP: 80.51.233.* 20.12.04, 23:37
      1635019 to mój gadu
    • Gość: kajko Re: Egzamin na Architekturę POMOC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 00:46
      w sumie nie ważne ile, ważne jak ;)
      w w-wie trzeba mieć do tego jeszcze duże szczęscie
      czysta loteria jeżeli chodzi o pierwsza część pierwszego etapu egazminu :/

po 5 latach prób - mam dość
      pracuje sobie spokojnie w niedużej pracowni
      moze jeszcze kiedys spróbuje ;)

• Gość: barry Re: Egzamin na Architekturę POMOC IP: *.espol.com.pl 25.12.04, 16:59
        racja..... trzeba mieć naprawde duzo szczescia i to niezaleznie od miasta, ale
        tez trzeba dużo pracowac i wierzyc ze bedzie dobrze, taki banał..ale pomaga
    • Gość: 5000 doalrow i zalatwie przyjecie IP: 80.227.56.* 25.12.04, 20:30
      Pracuje w dziekanacie i mam wejscia. Prosze sie ze mna skontaktowac.
      • Gość: fcb_sokol Re: i zalatwie przyjecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 01:12
        Prosze PANA rozmawiajmy powaznie przeciez nie ma takiej sily ktora sprawilaby
        zebym probowal sie dostac na politechnike tylnimi drzwiami Jestem marzycielem i
        chce zeby spelnilo sie moje marzenie ...ale przez ciezka prace i troszke
        szczescia;)
        • Gość: fcb_sokol Re: i zalatwie przyjecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 12:11
          Ale chetnie skontkuje sie z panem jesli jest pan mi w stanie pomoc w
          sposob "legalny" moj numer gg2457049
          • Gość: barry Re: i zalatwie przyjecie IP: *.espol.com.pl 28.12.04, 19:24
            no i dobre masz nastawienie .... tez marzyłem zawsze o architekturze i
            słyszałem rózne mniej lub bardziej prawdziwe historie na temat
            dostawania....ale na szczescie moja pozycja społeczna i finansowa nie pozawala
            mi na tego typu metody....hehe
            krótko mówiac starzy nawet tyle kasy by nie mieli...a kurs rysunku i same
            studia i tak fortune kosztują...pracuj cięzko, rysuj, interesuj się
            architekturą..no i marz dalej bo to chyba studia dla takich ludzi...ja naprawde
            ciezko pracowałem , szczególnie ze geniuszem rysunku nie byłem, ale teraz serio
            jestem z siebie zadowolony no i dostałem sie , na 1 roku spania jest teraz po 2-
            3 godziny...ale jest super....nie poddawaj sie.... pracuj i bedzie ok
      • Gość: gosc Re: i zalatwie przyjecie IP: *.z114-95-67.customer.algx.net 18.01.05, 22:10
        to jednak sa durni ludzie !
    • Gość: fcb_sokol Re: Egzamin na Architekturę POMOC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 13:14
      Hej barry wyslalbys mi zdjecia twoich prac(neikoniecznie najlepszych) z okresu
      gdy sie przygotowywales do egzaminu na moj emial fcb_sokol@op.pl Bylbym super
      wdzieczny gdyż chcialbym miec jakies odniesienie(czy jestesm w stanie się
      dostać)
      • Gość: barry Re: Egzamin na Architekturę POMOC IP: 83.168.104.* 01.01.05, 16:32
        hmmm....obawiam się ze to mało mozliwe, chociażby z tego wzgledu ze postac w
        100% rysowałem na formacie A1 i to na takim szarym normalnym papierze, wiec nie
        za bardzo mam gdzie to zeskanować a jakosć takiego czegos byłaby fatalna,
        jezeli chcesz isc na architekturę to po prostu rysuj, pracuj, krótko mówiąć
        zapier... i to mocno :D są ludzie którzy dostają się nie chodząc do nikogo na
        rysunek ale najpewniej jednak jest sie zapisac, no kurde w inny sposób nie moge
        chyba ci pomóc chyba ze cos wymysle, aha...jakims mistrzem jezeli chodzi o
        rysunek to na pewno nie jestem,
        umiem dobrze i poprawnie narysowac to co widze hehe i tyle, kreske mam ok, ale
        to ze sie dostałem i nauczyłem rysowac to raczej zasługa pracy niz jakiegoś
        niesamowitego talentu, aha...np prace z maja są naprawde ok, ale z marca czy
        lutego to raczej mocno srednie
    • Gość: fcb_sokol Re: Egzamin na Architekturę POMOC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 23:34
      hej ,mozesz też przecież zrobić zdjęcie aparatem cyfrowym (nie musi byc
      rewelacyjnej jakosci...) Jeszcze mam jedno glupie pytanie (w sumie nei
      powinnieniem o to pytac) ale ktory byles na liscie osob przyjetych????
      Studiujesz w Szczecinie prawda?
      • Gość: barry Re: Egzamin na Architekturę POMOC IP: 83.168.106.* 04.01.05, 19:53
        dobra spróbuje coś załatwić...bo aktualnie aparatu cyfr nie posiadam
        studiuje w szczecinie...hmmm....
        w tym roku w szczecinie kolejnosc na liscie była według ocen ze swiadectwa a
        nie z egzaminu
        wiec....nie mam pojecia ile punktów dostałem, w kazdym razie swiadectwo mialem
        przecietne i jesli chodzi o punkty z niego to raczej dolna strefa, w dodatku
        kolejny minus, nie zdawałem matury z matmy, jak masz jakies pytanie to na gg
        mozesz napisac
        • Gość: fcb_sokol Re: Egzamin na Architekturę POMOC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 23:05
          Hej ja totalnie boję się RYSUNKU ...zobaczymy jak to będzie Na wstepnych miales
          postać....i zadanie z wyobrażni Mozesz mi wlasnie o rysunku z wyobrażni cos
          napisac....jak ma odpowaidac na pytanie egzaminacyjne np SCHODY DO NIKĄD
          bardziej abstrakcyjnie czy poprostu narysowac jakies schody ... Byly jakies
          zadania rysunkow z geometrii wykreslnej
          • Gość: barry Re: Egzamin na Architekturę POMOC IP: 83.168.106.* 05.01.05, 21:31
            w szczecinie jest:
            1. postać, tu chyba nie trzeba wyjasniac
            2. test z wyobraźni ,czyli bryła + jej rysunki w perspektywie
            to nie moze być dosłowna rzecz, tylko przenosnia , abstrakcja, hmm ten temat
            jest jakby inspiracją dla ciebie....
            moze to być całkowita awangarda....a najwazniejsze zeby to była rzecz
            wyrózniająca sie sposród innych, czyli po prostu niezaleznie od tematu musi
            dobrze wygladac
            z geometrii na szczescie w szczecinie nic nie ma, i tak są z nią wystarczające
            kłopoty na studiach :D
            • Gość: fcb_sokol Re: Egzamin na Architekturę POMOC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 20:18
              Czy to oznacza ze np ze masz narysowac szescian w jakims kontekscie (np pelno
              firujacych ...) czy raczej temat np SCHODY do NIKĄD albo PODROŻ i rysuj co
              chcesz??? PS probowales na jakas inna jeszcze politechnike niż w Szczecinie ????
              • ggkk Re: Egzamin na Architekturę POMOC 07.01.05, 02:11
                Zastanów sie lepiej czy wiesz o co chodzi w tym zawodzie, niekoniecznie w
                samych stuudiach. Bo jak chcesz zeby cie spotkala gorycz i rozczarowanie to
                zapraszamy. Ja przerwalam na 4 roku - szczecin, a znajomym co ukonczyli owszem
                powodzi się - ale tym ktorzy wyjechali za granicę. W polsce to jest czarna
                rozpacz- Nawet jak sie dostanie robote to twoj wkład czasu i pracy
                (tworczej!!!) jest niewspółmierny do kasy.Jak się idzie na te studia , bo
                ciocia mówi ze ładnie rysujesz to wtopa na dziendobry. Ja nie chodzilam na
                zadne kursy, jakies kólko plastyczne w liceum , bo wlasnie lubilam rysowac, a
                na egz nawet nie wiedzialam co bedzie - przyjechalam ze wsi z kilkoma
                ołówkami , hehe/Nie zamartwiaj się. z tego co wiem boom na ten kierunek minął,
                W moim roczniku zdawalo chyba 6 os/miejsce a jakos rok czy 2 lata temu ( nie
                chce sklamac) to slyszalam ze bylo ok 3 os na miejsce. A poza tym poziom nieraz
                jest fatalny. wiec czasem mimo ze jest nawet te wiecej osob to latwiejich
                wykosić. Jak chcesz walić do szczecina to rysuj tylko postac- to sie liczy
                przede wszystkim
                • Gość: fcb_sokol Re: Egzamin na Architekturę POMOC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 19:10
                  Hej dzieki za szczerosc!!! Ale dokaldnie zastanawialem sie przed podjeciem
                  decyzji ze chce zdawac na architekture wiec i twoja opinia nie jest dla mnie
                  jakos nowoscia...prosilbym was jednak o jakas pomoc w zakresie egzaminow
                  wstepnych jesli to jest mozliwe...PS ile w zeszlym roku bylo osob na 1 miejsce
                  wSZCZECINIE ???
                  • Gość: barry Re: Egzamin na Architekturę POMOC IP: 83.168.106.* 07.01.05, 22:59
                    w zeszłym ok 3, rok temu ponad 4, w 2004 było jakos wyjatkowo mało a i poziom
                    gorszy ponoc niz poprzednio
                    • Gość: fcb_sokol Re: Egzamin na Architekturę POMOC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 17:20
                      Hej BARRY moglbys mi przeslac pare fotke twoich prac albo innych studentow
                      pierwszego roku ( obecne ale najlepiej by bylo z okresu przed egzaminem...) Z
                      gory dzieki moj emial fcb_sokol@op.pl
                      • Gość: barry Re: Egzamin na Architekturę POMOC IP: 83.168.106.* 09.01.05, 17:50
                        jak skombinuje aparat to wysle, chyba za duzo sie chcesz sugerowac, jak chcesz
                        studiowac architekture to pracuj a nie sugeruj sie innymi
                      • ggkk Re: Egzamin na Architekturę POMOC 09.01.05, 23:23
                        Jak juz tak Ci zależy,to przyjedź do szczecina na wydzial i idz do katedry
                        rysunku- tam wisza prace na korytarzu to sobie poogladasz
                        • Gość: barry Re: Egzamin na Architekturę POMOC IP: 83.168.106.* 11.01.05, 07:51
                          wlasnie! ze tez na to nie wpadłem hehe
                        • Gość: fcb_sokol Pilny kontakt ze studentem ARCHITEKTURY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 18:32
                          prosze o podanie emiala ...osoby ktore studiuja architekture na 1 roku studiow
                          w SZCZECINIE,POZNANIU,GDAŃSKU,WRO CŁAWIU i ŁODZI fcb_sokol@op.pl
                          • Gość: fcb_sokol Re: BARRY kontakt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 18:38
                            Hej niestety jestem spod BYDGOSZCZ i w Szczecinie bylem tylko 1raz...wiec
                            bylyby problemy z przyjazdem na wydzial tylko po to aby obejrzec
                            rysunki ...dlatego jeszcze raz sklaniam sie z prosba o pomoc ...jesli moglbys
                            mi przeslac jakies prace...FCB_SOKOL
                            • Gość: barry Re: BARRY kontakt IP: 83.168.106.* 18.01.05, 00:13
                              1141692, to moje gg jakby co, spróbuje załatwic cos, ale nie wiem czy mi sie
                              uda w ciagu 2 tygodni, teraz sesja i jest taki zapier... ze trudno sobie
                              wyobraźić, doba jest za krótka
              • Gość: barry Re: Egzamin na Architekturę POMOC IP: 83.168.106.* 07.01.05, 11:42
                nie, zdawałem tylko do szczecina
                kolezanka ponizej ma w pewnym sensie rację, najwazniejsza jest postac, no ale
                trzeba tez umiec rysowac inne rzeczy np. martwa naturę, bo to np rysuje sie w 1
                sem
                raczej radze ci zapisac sie na kurs, bo poziom nie jest taki tragiczny, raczej
                zdecydowana wiekszosc ludzi na roku gdzies chodziła na rysunek
                jesli chodzi o test z wyobrazni to najwazniejsza jest bryła czyli kompozycja z
                kartonu hehe
                rysunki do niej to dodatek
                i chodzi o to zeby własnie ta kompozycja nie była dosłowna, to ma byc twoje
                wyobrazenie na jakis tam zadany temat
            • diablica_2687 Re: Egzamin na Architekturę POMOC 20.01.05, 21:25
              barry mam ogromną proźbe do ciebie też jestem ze szczecina i prosze cie abys
              jak możesz powiedział mi cos o archytekturze w szczecinie ...
              jak moge dostać jakiekolwiek info na ten temat?
              nigdzie nic nie ma!bardzo chcę studiowac architekturę i robie co moge w tym
              kierunku
              'jak moesz to odezwij sie na moje gg:3008702
              albo daj jakkolwiek znać...
              prosze i z góry dziękuje
    • Gość: someone Re: Egzamin na Architekturę POMOC IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 11.01.05, 13:18
      Hej .
      Ja na architekturę zdawałem 4 razy(okres 2 lat).rok pierwszy to Warszawa,
      Białystok i Wrocław. Rok drugi ponownie Warszawa. Dostałem się za 4 razem. Fakt
      żeby się dostać potrzeba dużo szczęścia ale i również dużo pracy(średnio ok. 8
      h tygodniowo + cala sobota w plenerze) i samozaparcia bo tak naprawdę to nie
      jest ważne jak rysujesz ważne czy trafisz na kogoś z komisji oceniającej twoje
      prace i czy danej osobie twoja praca się spodoba. Ad uczelni to jak mówiłem na
      każdej lubią co innego inny rodzaj kreski i stylu rysowania Ciężko jest trafić
      w gust oceniającego, ale cóż mi udało się dopiero za 4 razem .Powodzenia
      • Gość: fcb_sokol Re: Egzamin na Architekturę POMOC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 14:38
        Hej someone moglbys mi troszke powiedziec o gustach na poszczegolnych
        uczelniach????
        • Gość: daisy1984 politechnika warszawska IP: *.babilon.ds.pw.edu.pl 24.01.05, 12:49
          Poszukuję studenta architektury na politechnice warszawskiej. Prosze o kontakt:
          modliszka-12@o2.pl Zależy mi na tym kontakcie. Z góry dzieki!
    • Gość: Paolo Re: Egzamin na Architekturę POMOC IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.05, 01:21
      Może to oczywiste ale na egzaminie niektórzy ze stresu nie myślą!!!
      dlatego pamiętaj chłopie na co zdajesz - i rysuj a...
      • Gość: fcb_sokol Re: Egzamin na Architekturę POMOC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 11:54
        BARRY podaj mi email to wysle ci zdjecia moich prac i powiesz co o nich sadzisz
        okay (ale moim zdaniem sa troszke mizerne)
        • Gość: barry Re: Egzamin na Architekturę POMOC IP: 83.168.104.* 08.02.05, 21:23
          mail: manowak@ps.pl

kurde miałem ci wyslac te prace...postaram sie cos załatwic....
          teraz mam sesję i sajgon to niezły jest hehe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka