Dodaj do ulubionych

Brama Seklerska

IP: *.zetosa.com.pl 17.04.05, 12:20
Sami powiedzcie czyzbyscie nie chcieli miec takiej bramy
prowadzacej do Waszej posiadlosci?
Obserwuj wątek
    • Gość: spacedreamer Re: Brama Seklerska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 20:13
      Ty Facet! Ty masz jakąś misję do spełnienia, czy cóś?!
      • Gość: ikke Re: Brama Seklerska IP: *.acn.waw.pl 17.04.05, 20:21
        a to nie babka? leliwita?
        • Gość: spacedreamer Re: Brama Seklerska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 22:32
          Jeśli tak to najmocniej przepraszam, choć co do meritum pytania nie zmieniam
          stanowiska.
      • Gość: Leliwita Re: Brama Seklerska IP: *.zetosa.com.pl 18.04.05, 22:33
        Alez oczywiscie ze mam misje - marzy mi sie aby na ziemi byl pokoj, ludzie byli
        dla siebie przyjacielscy, nie bylo chorob i wojen, a swiat byl pelen wznioslych
        idealow ... odzwierciedleniem tego jest m.in. Brama Seklerska:

"Tradycyjna gościnność Seklerów nie pozwala zamykać bramy. Stoi ona otworem
        przed szczęśliwymi i nieszczęśliwymi jak otwarte, filantropijne serca Seklerów.
        To chcą wyrażać wyryte na łukach bram napisy:
        "Pokój wchodzącym, błogosławieństwo wychodzącym".
        • Gość: spacedreamer Re: Brama Seklerska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 22:48
          Świat jest niestety pełen wzniosłych ideałów - wszelkie ekstremizmy na nich się
          opierają. Brak chorób i wojen na będzie jedną z najwyraźniejszych oznak zaniku
          życia na świecie. W żywym organiźmie zawsze ściera się + z -. Popatrz choćby na
          pogodę i wyobraź sobie co by było gdyby na całym globie panowało takie samo
          ciśnienie, np. 1000hPa.
          Jesteś utopistą/ką, ale mi się to podoba. Powodzenia.
          • Gość: monika Re: Brama Seklerska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 23:13
            Tarnów w każdym domu!;)
            • cyklotron Re: Brama Seklerska 04.05.05, 07:36
              Wielka Brama do kazdego domu ;-)

Najlepiej z kutego zelaza i to takiego zeby tylko czolgiem mozna bylo ja
              sforsowac :P
          • Gość: Design Re: Brama Seklerska IP: *.autocom.pl 21.04.05, 20:23
            Spacedreamer, długo mam jeszcze pracować nad tym kręgosłupem? Jak było na
            Kaszubach?
            • Gość: spacedreamer Re: Brama Seklerska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 20:34
              Po raz kolejny dajesz dowód swojej niecierpliwości!!!
              Było fajnie. nad moim jeziorkiem byłem ledwie dwie godzinki, ale warto było:
              cisza, spokój, zero ludzi.
              Jak ręka?
              • Gość: Design Re: Brama Seklerska IP: *.autocom.pl 21.04.05, 20:55
                Jak to dwie godzinki? Przejechałeś pół Polski, powąchałeś Kaszuby i do domu?
                Szalony. Albo zapomniałeś wyłączyć żelazko...
                Zdjęłam szyny, trochę ruszam, ale z siatkówki nici do maja. Na szczęście wiosna
                jest bardzo absorbująca, wszystko kwitnie, nawet fiołki na moim parapecie się
                zabrały do roboty, nie mam ochoty na użalanie się nad swoją dolą łamagi.
                No dobrze, nie będę się więcej upominać, chciałam tylko sprawdzić, czy
                pamiętasz, co obiecałeś.
                • Gość: spacedreamer Re: Brama Seklerska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 21:56
                  Byłem w 3Mieście w interesach i wracając zaglądnąłem.
                  O obietnicy pamiętam - zbieram siły ;-).
                  Uważaj na siebie: Bez ręki to jak bez nogi!;-).
              • Gość: architekt22 kaszuby IP: *.acn.waw.pl 21.04.05, 21:46
                spacedreamer, polec cos na kaszubach, gdzie jest tak fajnie?
                zero ludzi etc..

na maila
                architekt22@gazeta.pl

PLEASE
                • Gość: spacedreamer Re: kaszuby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 21:53
                  O tej porze roku wszędzie na Kaszubach jest bosko.
                  Moje jezioro w lecie jest już tak oblegane, że nie będę go polecał. Sorry.
                  • Gość: architekt22 Re: kaszuby IP: *.acn.waw.pl 22.04.05, 07:23
                    no to podaj gdzie teraz jechac, gdzie nocowac na kaszubach..
                    moze pojade na weekend majowy..

architekt22@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka